Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

QUOTE(arcanuma @ 2004 11 04, 19:09)
Sveikutes. mano dukrytei 2 men. pienelio neturiu.tad is pat pradziu maitinau ir aptamilu ir milumilu ir t.t.t.taciua nuo vienu neprivalgysdavo,nuo kitu be proto kietejo viduiukai, pute pilvukas.buvo amzinas verksmas. dabar verdu aviziniu kruopu klijuka ir maisau su milumil1. taciau nezinau ar jai to pakanka. kiek is viso tokio dalyko reikia. kaip jus ji gaminat ir pan. aciu uz patarimus . heart.gif

------------------------------------------------------------------
Pradedant naują temą, prašau pavadinimą rašykite  liet. raidėmis.
Moderatorė Auges

Verdu klijukus jau nepilnai 1,5 mėn.gerioausiai mums avižiniai ir 5 grūdų dribsniai, kiti dar verda ryžių. pERku GALINTOS EXTRA dribsnius IKI parduotuvėj.Ant litro vandens dedu 4šaukštus dribsnių. Vandenį virintą pilu. Valgom geriau nei mišinukus. Aš tai labai džiaugiuosi ir kitam mažyliui virsiu. Aš galvoju kad geriau nei mišinukai. Čia yta tema "Namų gamybos "mišinukai"". tai ten daugiau pasiskaitinėk. SĖkmės
Atsakyti
QUOTE(pa_radize @ 2004 11 04, 20:11)
arcanuma,kad kazin ar kas nors dar maitina tais klijukais.juk yra visokiausiu misinuku.tikrai turetum rast sau tinkama.pasitark su gydytoja.sekmes

Na zinau kad siais laikasi dar maitina mamos klijukais,,,bet tikrai pasitark su gydytoju ir rask lieliui tinkama misinuka..pabandyk NAN ar HIPP.. ax.gif

Lilypie Baby Ticker
Atsakyti
KAI GIME MANO DUKRA PIENO TETUREJAU TIK 3 SAVAITES verysad.gif ,TADA DAR PRIES 16 METU TU SIMILACU NEBU TIEK DAUG KAD GALETUM JUOS PIRKTI O IR BRANGUS BUVO BE GALO doh.gif 15 RUBLIU UZ DEZUTE NEGALEJOM ILGAI MOKETI ,TADA GAUDAVOM MISINIUS IS "VIRTUVELES " JUK TEN TIE PATYS KLIJUKA ,AVIZU,GRIKIU,RYZIU, KEFYRIUKAS... PO TO VIRIAU JUOS OATI ,IR NIEKO BLOGO TAME NEMATAU JUK VISOS SIOS KRUOPOS TURI DAUG MAISTINGU MEDZIAGU thumbup.gif ,TAI KODEL GINE ??? O SIU LAIKU MISINELIAI GREITAI DAROMI IR TTT TAI PATOGUMAS MAMAI ax.gif ,O CIA KASKAS APIE BIEDNUMA KALBEJO g.gif ,NA NE IS BIEDNUMO KLIJUKAI VERDAMAI cool.gif cool.gif

TAI VA KA NOREJAU PRIDURTI,DUKRAI JAU 16 METELIU IR UZAUGO MERGINA AUKSTA KAIP LIEPA IR SVEIKA !!! JI NESERGA BEVEIK NUO PAT MAZENS ,IR JOKS RACHITAS AR DAR KOKS BRUDAS PRIE MUSU NEKIBO thumbup.gif thumbup.gif TAIP KAD MAMYTES NORIT KLIJUKUS VIRTI IR VIRKIT I SVEIKATYTE!! JIE NEPAKENKS TIKRAI wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2006 01 05, 15:38)
aš skaičiau, kad klijukai pats blogiausias pasirinkimas, kokį begalima atrasti blink.gif
karvės piene ir taip mažai vitaminų, o jei dar skiesti su ryžių nuoviru tai išvis nieko nebelieka schmoll.gif
verčiau jei mažylis linkęs į alergijas, nepagailėti pinigėlių mišinukams...

bet mes juk pacios uzaugom su klijukais ir karves pienu ir jokios pasaulio pabaigos nebuvo.pvz as nuo 3,5 men gavau jau klijukus su karves pienu. ir uzaugau sveika ir druta. o dabar pasiziurekit kiek serganciu vaiku vezio ligomis verysad.gif ar tai ne priezastis misinukai verysad.gif jei turit mp maitinkit mamos nesigailesit. blush2.gif
Atsakyti
Turiu 3 vaikus.Pirma uzauginau klijukais,nes nuo misinuko neprivalgydavo,o del maitinimo krutimi neturejau ziniu.Na antraji vaika maitinau pati iki pat 1metu10men,tai nieko papildomai nereikejo.O dabar treciaji maitinu pati,bet del ivairiu rupesciu mano pienas nebera toks jau labai kokybiskas.Todel pradejau primaitint hip misiniu,O dabar suejus 3 men. verdu klijuka is aviziniu dribsniu ir is grikiu,nes vertinu tik naturalius produktus.Cia kazkas paminejo,kad karves piene mazai vitaminu lotuliukas.gif Tai idomu is ko gaminami pieno misinukai lotuliukas.gif Juk is to paties pieno g.gif ir idomu kaip perdirbtame piene atsiranda tiek daug visokiu vitaminu g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Niekas man neirodys,kad perdirbti produktai geriau uz naturalius schmoll.gif Nu pagalvokit logiskai,kodel mes suauge geriam piena,tai gal rinkimes'' vitaminingesni produkta'',ta pati misinuka. rolleyes.gif Nevalgykim kruopu,juk is ju jokios naudos rolleyes.gif Nepykit,nesakau,kad misinukai blogai,bet klijukai is kruopyciu ir naturalaus karves pienuko,tai sviezia ir tikrai sveikiau. thumbup.gif thumbup.gif Jei kuri nores issivirt receptukas: 100g kruopu[ryziu geriau nevirt,nes kietina viduriukus] tinka aviziniai dribsniai,grikiai,uzpilt 1,5 l vandens,palikt,kad isbrinktu[geriau saldytuve]Po to virti ant letos ugnies apie 40min.,druskos idedu ant saukstelio galo,o saldint kai jau sumaisyta su pienu truputi,kad butu skanu,bet nepersaldu.Pieno virinto dvigubai daugiau,nei klijuko. biggrin.gif Musu teise spresti kas geriau musu vaikui.O kad ta suzinot yra daug literaturos apie mityba. smile.gif
Atsakyti
Galiu pasakyti tik tiek kad kai pradejo trukti mano pieno bandziau virti klijukus ir nuo ju mano sunelis nepavalgydavo. todel isigyjau Hipp pieno misinuka ir baigem su tais klijukais nes nuo misinuko normaliai pavalgydavo. ot. manau nesamone tie klijukai nors tikrai norejau gero savo vaikui bet isejo snipstas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo city: 12 lapkričio 2006 - 22:57
Cia turbut kiekvienam skirtingai del maisto.Maniskis tai labai privalgo,bet beda,skiesdavau riebiu pienu,tai mus po men pradejo bert,daba pradesiu liesu pienuku skiest,gal susitvarkys g.gif Norejau skiest hip misiniu,bet gyd nepritare,tipo su misinukais nieko negalima maisyt g.gif
Atsakyti
ka as zinau apie tuos misinukus... kai buvo reikalas, tai kai dar matinau pati, o reikdavo vaika palikt su tevu, tai gal kokius pora trejeta kartu bandem ta misinuka... o pacios ragavot? kai paragavau... fe, kakaja gadastj!!!! tai kai pati baigiau maitint, mum buvo 7.5 men, tai pradejau virt klijukus ir duot su karves pienu. is pradziu skiedziau puse ant puses, po kokio men ar daugiau, - trecdalis klijuku ir 2 trecdaliai pieno. sakiau nuo 10 men duosiu 1:4, o nuo 11 - 1:5, o kai bus metukai - tai isvis tik pieniuka. o su tais klijuku virimais nematau jokio vargo. kai verdu kose, ipilu daugiau vandens, idedu biski druskytes, biski cukriuko ir kai kose isverda - nukosiu. viskas! tai koks cia vargas? jokio. o pienas tai aisku turi but virintas, nors ir is parduotuves. taip ir augam ir vargo nematom. va smile.gif o del vitaminu... tai ka as zinau, pati taip uzaugau ir jokios mazakraujystes ir t.t. negriebe. o be to, reikia vaikui duot pilnavertiska maista, aisku pagal amziu, ir viskas. o be to - juk duodam ir vitamino d3, ir zuvu taukus... tai manau viskas normaliai ir bus. o kai turesiu kita leliu - tai visai kitaip maitinsiu... sitas tai toks experimentinis gavosi... pradejau nuo tu kruopyciu milupos maitint, kur tik uzpilt reikia... ka as zinau, priaugdavo tik po 200g.... o kai pradejau duot normalias kosytes - nezinau kaip ten su tais gramais, nes del gripu neinam i poliklinika, bet vaikas ir nekudas, ir nesergantis. tfu-tfu-tfu... o kaip maitinti, kiekviena renkames pagal save, ir cia moralizuot tikrai nieko nereikia... juk kiek zmoniu - tiek nuomoniu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2006 01 05, 14:38)
aš skaičiau, kad klijukai pats blogiausias pasirinkimas, kokį begalima atrasti blink.gif
karvės piene ir taip mažai vitaminų, o jei dar skiesti su ryžių nuoviru tai išvis nieko nebelieka schmoll.gif
verčiau jei mažylis linkęs į alergijas, nepagailėti pinigėlių mišinukams...

O kruopose nėra nieko naudingo? Tai kam tada mažiukams košytės verdamos? Juk klijukai tai tos pačios košytės, tik su gerokai daugiau pieno.
Klijukai peikiami dėl to, kad mišinukų pramonei reikia biznio. Šitiek žmonijos kartų užaugo maitinami tuo "pačiu blogiausiu pasirinkimu" - ir nieko. O ko verti mišinėliai, paaiškės po kelių dešimtmečių. O gal ir anksčiau. Kai užaugs jais maitinama karta.
Dėl pinigėlių, tai klijukams jų išeina irgi ne taip jau mažai. Aš savo dukrytei klijuką verdu iš ožkos pienelio, kurį perku parduotuvėje. Ten 0,5 litro kainuoja 3,45 Lt. Kadangi dar turiu kažkiek ir MP, tai to puslitrio parai užtenka.
Dar kažkur forume teko skaityti, kad ožkos pienas esąs priešingybė MP. Bet butelio etiketėje užrašyta priešinga informacija. Tai kas dabar teisus?
Šiaip aš nesakau, kad tie milteliai (mišinukai) labai blogai. Jei vaikutis juos valgo, jei jam tinka, tai viskas OK. Aš irgi atidaviau savo duoklę mišinukams. Ne todėl, kad jie man būtų patikę, bet nenorėdama konfliktuoti su gydytojais. Tačiau mano mažylė nepamėgo tos chemijos. Valgė mažai, net kraujas nusilpo.
O klijukų dabar sukerta po 200 ml.
Tiesa, klijukus aš pradėjau virti pasitarusi su vaikučio gydytoja.
O mūsų leliuko baseino trenerė pasakė, kad vaikui bus tik geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 03 14, 23:49)
O ko verti mišinėliai, paaiškės po kelių dešimtmečių. O gal ir anksčiau. Kai užaugs jais maitinama karta.

Kad jau ir dabar matosi mirksiukas.gif Musu karta, uzaugusi ant klijuku, nesirgo tokiomis ligomis, kaip alergija, o dabar kas darosi? Poliklinikoj prie alergologo sedi tuntai vaiku. Paklausus, kuo maitina vaikus, jie atsako vienpusiskai-MISINUKAIS. Nors gal cia biznis farmacijai, galvoju g.gif Vieni daro misinukus, o gydytojai juos rekomenduoja, nes paskui tures pacientu-ranka ranka plauna, o nuo pacientu "galvu" gydytoju alga priklauso, tai kas bus, jei visi vaikai staiga sveiki taps, tai juk daktarai be darbo sedes.
Beje, ozkos pienas turi daug gydomuju savybiu, neveltui Santariskiu onkologijos skyriui tiekia keli stambus ukininkai ozkos piena 4u.gif Ir siaip rekomenduoja ji gerti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 03 15, 17:47)
Kad jau ir dabar matosi mirksiukas.gif Musu karta, uzaugusi ant klijuku, nesirgo tokiomis ligomis, kaip alergija, o dabar kas darosi? Poliklinikoj prie alergologo sedi tuntai vaiku. Paklausus, kuo maitina vaikus, jie atsako vienpusiskai-MISINUKAIS. Nors gal cia biznis farmacijai, galvoju g.gif Vieni daro misinukus, o gydytojai juos rekomenduoja, nes paskui tures pacientu-ranka ranka plauna, o nuo pacientu "galvu" gydytoju alga priklauso, tai kas bus, jei visi vaikai staiga sveiki taps, tai juk daktarai be darbo sedes.
Beje, ozkos pienas turi daug gydomuju savybiu, neveltui Santariskiu onkologijos skyriui tiekia keli stambus ukininkai ozkos piena 4u.gif Ir siaip rekomenduoja ji gerti 4u.gif

drinks_cheers.gif as pilnai sutinku jei nera galimybes matinti MP tai tada duoti klijuka. Cia gera bizni daro misinuku kompanijos, kokie ten vitaminai???? ten gryna chemija verysad.gif labai gaila kad yra atliktityrimai su misinukais bet nepaskelbti kas juose yra verysad.gif tikiuosi mamos kurios labai stipriai uz misinukus, kad nereiketu tik gailetis paskui ir ieskoti kaltu unsure.gif
aa o mes dar MP valgom thumbup.gif iki metuku tai tikrai o paskui pienukas karvytes rolleyes.gif
Atsakyti
aisku,gerai kai yra MP,bet kai jo nera reikia imtis kazko.....mano atzalele jau nuo dvieju savaiciu ragavo misinuka.....oi kiek vargo buvo kol pataikem tinkama schmoll.gif ir isbertas buvo ilgai,ir viduriukai kietejo.o gydytojai vis teige tik misinuka ir viskas...mum tiko BEBI misinukas,bet jau skonis tai fechhhh,supykinti gali.maitinau iki keturiu men ir pradejau virti klijukus,uzverda aviziniai dribsniai, ipilu pieno,per kosiu,biski druskytes,biski cukriuko ir liuks..taip ir dabar maitinames,o mums jau sesi men....kas maitinima vis kita verdu,jau ir kosytes regaujam po truputi...o augam kaip ant mieliu...taip kad,nematau cia nieko bloga g.gif
Atsakyti