Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

kas is to,kad mano mergicka pavalgydavo tu misinuku?ka ten pavalgydavo,jinai tik atsigerdavo ir po 10 min vel valgyt noredavo lotuliukas.gif o be to,ziauriai atpilinejo,o kai pradejom duoti klijukus,jokiu atpilinejimu nebeliko,o ir pavalgius visa laika,nerekia kas 5 minutes prasydama dar ir dar wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sleeta @ 2006 08 11, 05:10)
kas is to,kad mano mergicka pavalgydavo tu misinuku?ka ten pavalgydavo,jinai tik atsigerdavo ir po 10 min vel valgyt noredavo lotuliukas.gif o be to,ziauriai atpilinejo,o kai pradejom duoti klijukus,jokiu atpilinejimu nebeliko,o ir pavalgius visa laika,nerekia kas 5 minutes prasydama dar ir dar wub.gif

Šiaip mišinukai yra subalansuoti skirtingam amžiui. Jei kūdikis po 10 min vėl norėdavo valgyti, tai arba mišinukas buvo netinkamas jo amžiui, arba kiekis per mažas, arba neteisingai paruoštas.

šiaip tikrai smagu, kad atradot savo vaikui tinkama variantą.
Tik man atrodo, kad temos autorė, kurios leliukas dar ne taip greitai ir gims, per nelyg susižavėjusi klijukais, o tokia išankstinė nuostata nėra gera, nes gali užgožti kitas alternatyvas, kurios gal būt dar labiau tiktų jos vaikučiui. Aš tiesiog noriu palinkėti, kad tokie sprendimai būtu priimami individualiai ir atsižvelgiant į konkretų kūdikį, jo poreikius...

Beje mano mergina mišinuko negavusi, aš ją maitinau 20 mėnesių savo pienu. Žinoma nuo psumečio prisidėjo ir kiti maistai, bet mamos pieno ji gavo iki 20 mėn. Noirs irgi buvo visokių pieno krizių, tačiau pavyko jas įveikti

Tik dar noriu įspėti kad grūdai irgi nėra tobulas dalykas ką tik gimusiam kūdikėliui, apie 6 mėn vaikučiui- gal ir taip, bet mažesniam gali "prišaukti" alergiją baltymams taip pat, sutrikdyti žarnyno veiklą
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 00:10)
Klijukais nepatartina maitinti, nes:

1.juose nera vitaminu A ir C, kuriu butinai reikia kudikiams nuo 6 savaites;

2.padideja alergijos rizika del ankstyvo grudu ir karves pieno davimo;

3.padideja pavojus, kad kudikis gaus per daug bakteriju (nes maziems kudikiams butina duoti TIK motinos piena /svieziai paruosta misinuka);

4.KLIJUKUOSE yra per daug baltymu ir mineraliniu medziagu, kuriu kieki ir santyki verdant klijukus yra sunku/neimanoma be laboratorijos pamatuoti. Kudikio virskinimo sistema gali buti apkrauta. Be to, kas menesi kudikis vystosi ir reikia pirkti misinukus, pritaikytus jo amziaus grupei. Tai yra PRE-misinukai, kurie nesotus bet l.lengvai pasisavinami,  2-misinukai skirti kudikiams nuo 4 men., 3-misinukai nuo 8 men. ir JUNIOR iki 2 m.

5.Misinukai gaminami fabrike sitaip:

karves pieno baltymai suskaidomi taip, kad pienas tampa panasus i MP.

Vietoje pieno riebalu dedama nesociuju riebaliniu rugsciu.

Dedama pieno cukraus (laktozes), kuri sotina pirmosiomis savaitemis, veliau (i misinukus, skirtus vyresniems kudikiams)- maltodextrino (hidrolizuoto krakmolo). Taip kudikis pasisotina ir gauna jam reikiama angliavandeniu kieki.

6.I misinukus pridedama vitaminu pagal grieztus ES normatyvus.

Tai tiek. ir linkiu maitinti savo vaikus MP bei nekvarsinti sau galvos atgyvenusiais klijukais.

1. Vitamino C yra visose grudinese kulturose mirksiukas.gif Del vitamino A gydytojai nuo 6 savaites pataria duoti po lasiuka morku sulciu arba Vitamino D kartu su A-kad geriau isisavintu, nepriklausomai nuo to, ar maitinat MP ar misinukais, ar klijukais.
2. Alergijosrizika nezinia nuo ko padideja-teko susidurti ir su mamomis, kurios maitino vaika MP, o vaikas buvo alergiskas nors tu ka.
3. Visiska nesamone. Klijukai ir pienas yra verdami 100 laipsniu tem, zuva visos bakterijos, ju daugiau yra MP ar misinuke(po paruosimo)
4. Klijukai yra naturalus produktas, tai pirmiausia, galima net pasirinkti ekologiska produkta-pirkti ekologiskus grudus, taip kad klijukai, virti is ekologisku grudu, daug geriau uz tuos laborotoriskai paruostus misinukus. Juk jus irgi nevalgote tos uzpilamos bulviu koses, pagamintos is milteliu(juk irgi laborotoriskai mirksiukas.gif )
5. Ar jus buvot fabrike, kad snekat? As buvau. Maciau. Dabar rinkciausi klijukus. Internetu ne visada reikia pasikliauti.
6. Tuos "grieztus" ES normatyvus irgi maciau. Tai visai ES reikia lygiuotis i Lietuvos normatyvus.
Ir as linkiu kuo ilgiau maitinti MP 4u.gif O del atgyvenusiu klijuku...kaip cia pasakius.. kazkada ir ekologiski produktai buvo vertinami kaip atgyvenes dalykas. O dabar visoje net ES yra jie taip vertinami, kad Lietuvoj mums toli toli iki ju. Is kur as zinau viska?-esu ekologiskos produkcijos perdirbeja Lietuvoje, taip kad susipazinus iki skausmo su visai ES "standartais" ir "normatyvais". Ir ne prie interneto mirksiukas.gif o gyvai 4u.gif
Atsakyti
1. Sandra, vaikeli, vit C zuva aukstesnej nei 50 laipsniu temperaturoj.
2. Del alergijos zinoma visko buna, bet klijukai PADIDINA jos rizika.
3. As ne apie virima kalbejau, o apie ju laikyma saldytuve (juk verdami visai dienai/parai). Tada greitai dauginasi bakterijos.
4. Na tai kas, kad ekologiskas, uztat nesubalansuotas kudikiui produktas.
5. Nebuvau. O ka tu ten matei? Pasidalink ispudziais.
6. Apie normatyvus perskaiciau knygoje "Kudikio receptu knyga", Arndt, 2000. Papasakok, kuo jie blogi.

Misinukai-tai tiesiog istobulinti klijukai. Anksciau nebuvo kuo maitint ir tai buvo kaip iseitis extra atveju. Todel ir maitino bobutes. Arba svetima piena pirko. Zindyves budavo. Arba ryziu nuovira galima duoti, kudikiui suvidurivus.
Bet siais laikais klijukai kaip pagrindinis kudikio maistas - rizikinga, nepatogu, neapsimoka. Tai yra pinigu taupymas kudikio saskaita.
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2006 08 11, 08:38)
Šiaip mišinukai yra subalansuoti skirtingam amžiui. Jei kūdikis po 10 min vėl norėdavo valgyti, tai arba mišinukas buvo netinkamas jo amžiui, arba kiekis per mažas, arba neteisingai paruoštas.

šiaip tikrai smagu, kad atradot savo vaikui tinkama variantą.
Tik man  atrodo, kad temos autorė, kurios leliukas dar ne taip greitai ir gims, per nelyg susižavėjusi klijukais, o tokia išankstinė nuostata nėra gera, nes gali užgožti kitas alternatyvas, kurios gal būt dar labiau tiktų jos vaikučiui. Aš tiesiog noriu palinkėti, kad tokie sprendimai būtu priimami individualiai ir atsižvelgiant į konkretų kūdikį, jo poreikius...

Beje mano mergina mišinuko negavusi, aš ją maitinau 20 mėnesių savo pienu. Žinoma nuo psumečio prisidėjo ir kiti maistai, bet mamos pieno ji gavo iki 20 mėn. Noirs irgi buvo visokių pieno krizių, tačiau pavyko jas įveikti

Tik dar noriu įspėti kad grūdai irgi nėra tobulas dalykas ką tik gimusiam kūdikėliui, apie 6 mėn vaikučiui- gal ir taip, bet mažesniam gali "prišaukti" alergiją baltymams taip pat, sutrikdyti žarnyno veiklą

auginu jau ne pirma vaika,taip kad misinukus tirai moku ruosti,nes pirmoji ant ju uzaugo,tik va nieko gero jai tie misinukai nedave,o mazgei tai viska dariau taip kaip reikia,o ji pas mane valgi kaip reikalas,o ir misinukus ivairius bandem,bet nieko blink.gif taip kad sakau radom musu manymu jai geriausia iseiti wub.gif na o kad tu taip ilgai ismaitinai tai sweikintina,pvz as savo pieno turejau vos savaite laiko ir paskui man jis perdege nors nieko nedariau.
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 10:08)
2. Del alergijos zinoma visko buna, bet klijukai PADIDINA jos rizika.
3. As ne apie virima kalbejau, o apie ju laikyma saldytuve (juk verdami visai dienai/parai). Tada greitai dauginasi bakterijos.
4. Na tai kas, kad ekologiskas, uztat nesubalansuotas kudikiui produktas.
5. Nebuvau. O ka tu ten matei? Pasidalink ispudziais.
6. Apie normatyvus perskaiciau knygoje "Kudikio receptu knyga", Arndt, 2000. Papasakok, kuo jie blogi.
Misinukai-tai tiesiog istobulinti klijukai. Anksciau nebuvo kuo maitint ir tai buvo kaip iseitis extra atveju. Todel ir maitino bobutes. Arba svetima piena pirko. Zindyves budavo. Arba ryziu nuovira galima duoti, kudikiui suvidurivus.
Bet siais laikais klijukai kaip pagrindinis kudikio maistas - rizikinga, nepatogu, neapsimoka. Tai yra pinigu taupymas kudikio saskaita.

1. Prasom nevaikinti manes, nes amziumi ir patirimi jus man i jaunesnes seseris tiktumet, jei ne i dukras mirksiukas.gif
3. Jei isvirti klijukai bus laikomi sandariame stiklainyje-jokios rizikos bakteriju dauginimuisi-juk zuvusios 100laipsniu virime nebera kam daugintis mirksiukas.gif
4. Balansavima ir padarome pacios, kai maitiname ne vien klijukais, bet idedame ir tam tikra dali pieno.
5. Is tiesu buvau ne kur pieno misinukai gaminami,i ta skyriu eiti man buvo neidomu, bet kur gaminamos tirpios grudines kosytes. Is to, ka pamaciau susidariau vaizda, kad ir pieno misinuku gamyboje kazkas panasaus. Reiketu daug pasakoti, o as negaliu daryti antireklamos misinuku gamintojams ir SM remejams biggrin.gif -uz tai esu gavusi jau kelis ispejimus mirksiukas.gif Visada palikim mamoms teise rinktis 4u.gif
6 Tos knygos neskaiciau 4u.gif Gal ir turetu taip buti, kaip parasyta, bet, deja, taip nera verysad.gif
Tirpi bulviu kose-irgi istobulinta naturali bulviu kose biggrin.gif Ir kokios tos musu bobutes ir mamos budavo kvailos, kad skusdavo bulves, jas virdavo, kosdavo, maigydavo, plikydavo pienu, dedavo sviesto-siaubas, kiek darbo doh.gif Aisku, uzplikoma tirpi bulviu kose-tai jau progresas ir palengvinimas musu buiciai lotuliukas.gif Tik paklauskit, kiek musu ja vartoja? Ir kodel renkasi senaji, bobuciu atgyventa, varianta? g.gif Matyt, progresas mus aplenke... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2006 08 10, 21:31)
Mažiau tu tikėk ta savo "buvusia kolege". Tieisog atrodo, kad ji tau labai jau didelę įtaką daro - ji sako, kad kažin, ar  turėsi pieno, ji matino klijukais ir super buvo, ji dar kažką (tiesiog iš smalsumo norėčiau sužinoti, kiek jai ir jos vaikams metų). Gims vaikiukas ir pati matysi kas jam geriausia, be to pienuko turėsi tikrai manau (labai to linkiu). Nereik  iš anksto užsiciklinti - "klijukai klijukai". Gal tau jų visai nereiks, o gal jie netiks tavo vaikui (ryžiai labai kietina viduriukus, o gal tavasis bus alergiškas karvės ar pieno pieno baltymams).  Medikai irgi nebūtinai blogai pataria mirksiukas.gif

Mano buvusi kolegė - šauni moteris. Aš ja tikrai pasitikiu. Ji nepasakė, kad man 100% nebus MP, bet patarė būti pasiruošus visokioms gyvenimo situacijoms. O apie jos vaiką rašiau anksčiau - užaugo labai gražus bernas ir prieš keletą mėnesių vedė thumbup.gif

O dėl MP, tai aš tikrai stengsiuosi daryti viską, kad jo turėčiau kuo ilgiau. Visų pirma, dėl kontakto su vaiku.

Jei mano lelius būtų alergiškas karvutės pieneliui, bandysiu ieškoti ožkos. Alergija gali pasireikšti ir nuo mano pienuko. Juk karvės ar ožkos pieną aš gersiu. O alergiją sukeliančių medžiagų gaus ir vaikutis. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 00:10)
Perskaitykit etiketes, sudeti, iveskit visus cheminius pavadinimus i google ir suzinosit, ko ten yra.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Į didelius ginčus aš čia nesivelsiu, palaikau tą pusę už naturalumą ...

QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 10:08)

dabar taip pagalvoaju, kelinta mama atšaldo vandenį iki 50 laipsnių prieš ruošiant mišinuką g.gif gal su termometrų dar pamatuoja doh.gif o va kiek pasidaro karštą mišinuką prieš einant į lauką, kad turėtų kuo maitinti, arba prieš naktį ... na ir kur tada tas C vitaminas mastau.gif

Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 08:46)
Smagu, kad neklykė. Gal neklyks ir mano. Bet aš mišinėlius bandysiu duoti tik tada, jei neturėsiu pieno, o klijukas kažkuo netiks. Gali būti, kad putrelės nenorės, bet tikrai nemanau, kad nuo jos pūs pilvą. Bet pagyvensime - pamatysime. Dabar man svarbiausia įgusti virti tą "šedevrą": atrasti kruopų ir vandens santykį, virimo trukmę, tirštumą. Ir tikėtis, kad... neprireiks  ax.gif

ne visi vaikiukai vienodi ir ne visada tai kas tiko vienam tiks ir kitam. mano kuo puikiausiai valgo misinuka ir auga sveikas drutas bambuzas, pilvuka raizo vaikiukams tiek MP tiek misinuku maitinamiems ir iki 3 men tie skausmeliai praeina (tuo isitikinau pati), o jeigu is ankto galvosit kad nebus pas jus pienelio tai isties jo ir nebus mirksiukas.gif na tiesa pasakius as tiek prisiskaiciau kad buvo sunku net patiketi kiek dar atsilikusiu zmoniu yra, net nezinau ar verta destyti kodel MISINUKAS YRA GERIAU UZ KLIJUKUS, vistiek nepakeisiu jusu nuomones g.gif
tik labai linkiu kuo jus bemaitintumete savo maziukus, kad jie augtu sveiki ir stiprus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(low @ 2006 08 13, 20:44)
net nezinau ar verta destyti kodel MISINUKAS YRA GERIAU UZ KLIJUKUS,

Tikrai neverta.
Atsirinkti mums padės gyvenimas ir vaikučio savijauta. Juk ši tema ir skirta ne diskusijoms "UŽ IR PRIEŠ", bet klijuko gamybos technologijai smile.gif

O aš dar norėčiau paparašyti. Parašykite, kokį kiekį kruopų (pvz., ryžių) ir vandens reikia imti, kad leliukui būtų sočiai vienam kartui.
Suprantu, kad daug ką lemia kūdikėlio sveikatėlė, amžius, apetitas, bet vis tiek gal yra koks vidurkis. Buvo minėta, kad reikia imti šaukštą kruopų ir stiklinę vandens. Tai tokia ir yra vieno karto norma?
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 13, 22:28)
Tikrai neverta.
Atsirinkti mums padės gyvenimas ir vaikučio savijauta. Juk ši tema ir skirta ne diskusijoms "UŽ IR PRIEŠ", bet klijuko gamybos technologijai  smile.gif

O aš dar norėčiau paparašyti. Parašykite, kokį kiekį kruopų (pvz., ryžių) ir vandens reikia imti, kad leliukui būtų sočiai vienam kartui.
Suprantu, kad daug ką lemia kūdikėlio sveikatėlė, amžius, apetitas, bet vis tiek gal yra koks vidurkis. Buvo minėta, kad reikia imti šaukštą kruopų ir stiklinę vandens. Tai tokia ir yra vieno karto norma?

bent jau as taip ir darau,saukstas kruopu,stikline vandens,ir kazkaip visai normaliai gaunasi,pirma karta neisejo,bet kuo toliau,tuo labiau ta tchnologija tobulinu ir viskas kolkas kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
O ka darysit kelionej, ar taip ir sedesit virtuvej? manau maitinancios klijukais nelabai sau gali ka leisti kur iseit su vaiku.
Atsakyti