Mano nemenka praktika rodo, kad reikia būti pasirinkus ne 1 ginekologą, o atskirus, skirtingose įstaigose - šiems atvejams:
1. Nėštumo priežiūrai ir gimdymui.
2. Minimalioms problemoms ir ligų prevencijai.
3. Kai kuriems būtiniems tyrimas, kai kurioms problemoms.
Ir visi trys yra labai reikalingi, būna atvejų, kai viena gydytoja atostogauja, ar serga, eini vizitui pas kitą arba tai priklauso nuo situacijos. Tenka lankytis ir pas gyd. A. P. - nieko blogo negaliu pasakyti, visada maloniai bendrauja.
QUOTE(RVJ @ 2008 02 04, 12:13)
Redike,
Galite tapti ir nuolatine VSN paciente, o nėštumo ir gimdymo laikotarpiui galima pasirinkti kitą ginekologę, dirbančią kitoje įstaigoje. Tokia galimybė yra Vilniaus gimdymo namų Konsultacine centre - nėštumo planavimas, specializuota nėštumo priežiūra, gimdymas pas tą pačią gydytoją, esant poreikiui, konsultacijos ir po gimdymo. (Konsultacijos dalinai mokamos - po 35.40 Lt. Už kraujo, šlapimo, ultragarso tyrimus mokėti nereikia.)
Tai didelis privalumas:
specializuota, labai profesionali nėštumo priežiūra ir gimdymas pas tą pačią gydytoją;
išankstinis aplinkos pažinimas, kurioje gimdysite;
personalo pažinimas;
gydymo įstaigos darbo organizavimo, tradicijų, tvarkos pažinimas;
psichologinis komfortas, betarpiškas ryšys su gydytoja;
galimybė toje įstaigoje lankyti pasirengimo kursus.
P.S. Panašių alternatyvų galima surasti ir kitose gydymo įstaigose pas kitus ginekologus.
Galite tapti ir nuolatine VSN paciente, o nėštumo ir gimdymo laikotarpiui galima pasirinkti kitą ginekologę, dirbančią kitoje įstaigoje. Tokia galimybė yra Vilniaus gimdymo namų Konsultacine centre - nėštumo planavimas, specializuota nėštumo priežiūra, gimdymas pas tą pačią gydytoją, esant poreikiui, konsultacijos ir po gimdymo. (Konsultacijos dalinai mokamos - po 35.40 Lt. Už kraujo, šlapimo, ultragarso tyrimus mokėti nereikia.)
Tai didelis privalumas:
specializuota, labai profesionali nėštumo priežiūra ir gimdymas pas tą pačią gydytoją;
išankstinis aplinkos pažinimas, kurioje gimdysite;
personalo pažinimas;
gydymo įstaigos darbo organizavimo, tradicijų, tvarkos pažinimas;
psichologinis komfortas, betarpiškas ryšys su gydytoja;
galimybė toje įstaigoje lankyti pasirengimo kursus.
P.S. Panašių alternatyvų galima surasti ir kitose gydymo įstaigose pas kitus ginekologus.
Neslėpsiu, svarsčiau ir svarstau apie tai. bet mane tokia pati problema kaip ir j.svajonę kankina - ką pasirinkti kad ir kompetetinga būtų, ir kad šeimos į bankrotą neįstumčiau mokėdama už gimdymą.
O neštukių priežiūra su tyrimais žinau, kad ten nėra brangi
Na, bet ne čia apie VGN diskutuoti reiktų
QUOTE(RVJ @ 2008 02 04, 14:33)
Mano nemenka praktika rodo, kad reikia būti pasirinkus ne 1 ginekologą, o atskirus, skirtingose įstaigose - šiems atvejams:
Ir visi trys yra labai reikalingi, būna atvejų, kai viena gydytoja atostogauja, ar serga, eini vizitui pas kitą arba tai priklauso nuo situacijos. Tenka lankytis ir pas gyd. A. P. - nieko blogo negaliu pasakyti, visada maloniai bendrauja.
Vat as ir nesuprantu,pasiskaicius siek tiek apie A.P. ,nusprendziau vistik pati isitikinti kas ir kaip,nes buvo ir neblogu atsiliepimu,todel TIKRAI nenuejau nusiteikus,kad ji tokia ar anokia.Ji tikrai negalejo susidaryti ispudzio,kad as ziuriu itariai ar panasiai,nes to nebuvo,taciau apziura tikrai paliko siaubinga ispudi,gryzt pas ja nesinori...
O del gydytoju RVJ esi teisi,nes tik tokiu atveju gali buti rami,kad viskas yra ir bus gerai.
Sveikos
Gal turit atsiliepimų apie šeimos gydytoją V. Morozovą?
Gal turit atsiliepimų apie šeimos gydytoją V. Morozovą?
Sveikos,
Aš lankiausi pas Keršulytę pora kartų, nes paskaičius apie Paukštienę nelabai turėjau noro užsirašyti, o dar kai pamačiau kokiu tonu su išėjusia paciente kalbėjo Keršulytė tikrai labai maloni ir profesionali gydytoja, tokia kuri tikrai atsako į visus užduotus klausimus. Buvau 2 kartus pas ją ir abu kartus mokėjau po 50Lt. Pirmas apsilankymas buvo profilaktiškas pasitikrinimas prieš pradedant planuoti, tai gavau įvairių patarimų planavimo klausimais, paėmė tepinėlį už kurį papildomai nereikėjo mokėti. Antras apsilankymas buvo po teigiamo NT su vaginaline ehoskopija, kainavo lygiai tiek pat 50Lt, taip pat išsamiai buvo paaiškinta kas ir kaip. Taip pat gavau lapelius tyrimams (6 pozicijos) iš kurių 2 buvo mokami, vienas iš jų dėl toksoplozmozės (apie kurį Keršulytė paaiškino ir kad mokamas perspejo ir dar paklausė ar tikrai man jo reikia) kainavo 59Lt, o kitas kažkoks trijų raidžių kainavo 17Lt, apie šį neužsiminė Tai va tokios kainos ką domino. O šiaip mano įspūdis tikrai labai geras ir žadu lankytis visą nėštumą, nes sumokėjus 50Lt tikrai nenuskursiu, bet nors gausiu profesionalią priežiūrą
Apie gydytoją V. Morozovą girdėti neteko
Aš lankiausi pas Keršulytę pora kartų, nes paskaičius apie Paukštienę nelabai turėjau noro užsirašyti, o dar kai pamačiau kokiu tonu su išėjusia paciente kalbėjo Keršulytė tikrai labai maloni ir profesionali gydytoja, tokia kuri tikrai atsako į visus užduotus klausimus. Buvau 2 kartus pas ją ir abu kartus mokėjau po 50Lt. Pirmas apsilankymas buvo profilaktiškas pasitikrinimas prieš pradedant planuoti, tai gavau įvairių patarimų planavimo klausimais, paėmė tepinėlį už kurį papildomai nereikėjo mokėti. Antras apsilankymas buvo po teigiamo NT su vaginaline ehoskopija, kainavo lygiai tiek pat 50Lt, taip pat išsamiai buvo paaiškinta kas ir kaip. Taip pat gavau lapelius tyrimams (6 pozicijos) iš kurių 2 buvo mokami, vienas iš jų dėl toksoplozmozės (apie kurį Keršulytė paaiškino ir kad mokamas perspejo ir dar paklausė ar tikrai man jo reikia) kainavo 59Lt, o kitas kažkoks trijų raidžių kainavo 17Lt, apie šį neužsiminė Tai va tokios kainos ką domino. O šiaip mano įspūdis tikrai labai geras ir žadu lankytis visą nėštumą, nes sumokėjus 50Lt tikrai nenuskursiu, bet nors gausiu profesionalią priežiūrą
Apie gydytoją V. Morozovą girdėti neteko
Kiek kainuoja VSN genetiko konsultacija? Kiek laiko tenka laukti eilės?
QUOTE(Vėtrūnė @ 2008 02 15, 16:35)
Kiek kainuoja VSN genetiko konsultacija? Kiek laiko tenka laukti eilės?
Genetikos VSN lauksi kokius du menesiu bet tai normalu, kai dirba visoj apskrity (ir ne tik) vienas genetikas. Bent jau siai dienai.
Apie V. Morozova tikrai nieko blogo negaliu pasakyt. O va apie Kersanska
http://www.supermama...?...26064&st=36
Gal tik mums taip, kitiems gal kitaip- taip jau buna
QUOTE(frogman @ 2008 02 15, 16:47)
Genetikos VSN lauksi kokius du menesiu bet tai normalu, kai dirba visoj apskrity (ir ne tik) vienas genetikas. Bent jau siai dienai.
Jau eiles pasidare protingesnes - apie pora savaiciu. Kol kas dar neturime kovo menesio grafiko, bet visos norincios kolkas turetu patekti kovo pradzioje.
Paulius
VSN
Kągi, prisiregistravau aš su dukryte VSN, vyras dar lauks mūsų atsiliepimų. Jis labai nemėgsta migruoti. Mes visi nemėgstam, bet kartais būtina
Galiu pasidalinti savo įspūdžiais apie Keršanską.
Visų pirma, jis neblogas psichologas. Antra, nežiūrint į jo amžių, jis ganėtinai šiuolaikiškas, t.y. vadovaujasi ar bent dalina patarimus ir rekomendacijas, atsižvelgdamas į užsienio šalių patirtį, žinoma, nepamiršdamas palyginti situacijos Lietuvoje.
Pagrindinis minusas, kaip kažkuri jau rašė, yra tas, kad jis turi ir kitų pareigų, todėl retai konsultuoja pacientus VSN.
Jei VSN personalas iš anksto praneš apie gydytojo nebuvimą sutartu laiku, tada tas minusas nėra jau toks baisus (beje, ar tai praktikuojama VSN?).
Kitą savaitę vesiu dukrytę pas pediatrę, tada galėsiu pasidalinti dar vienais įspūdžiais
Galiu pasidalinti savo įspūdžiais apie Keršanską.
Visų pirma, jis neblogas psichologas. Antra, nežiūrint į jo amžių, jis ganėtinai šiuolaikiškas, t.y. vadovaujasi ar bent dalina patarimus ir rekomendacijas, atsižvelgdamas į užsienio šalių patirtį, žinoma, nepamiršdamas palyginti situacijos Lietuvoje.
Pagrindinis minusas, kaip kažkuri jau rašė, yra tas, kad jis turi ir kitų pareigų, todėl retai konsultuoja pacientus VSN.
Jei VSN personalas iš anksto praneš apie gydytojo nebuvimą sutartu laiku, tada tas minusas nėra jau toks baisus (beje, ar tai praktikuojama VSN?).
Kitą savaitę vesiu dukrytę pas pediatrę, tada galėsiu pasidalinti dar vienais įspūdžiais
as lankausi pas MOROZOVA.Turiu bedu su pirstu tai jis tikrai stengiasi visai imanomais budais.tik va su tais tyrimais,jau dariausi 4kruajo tyrimus ir is ju du mokami,vienas 17lt kitas 39lt.Man tai daug tuo labiau kai vistiek nieko neranda,t.y neranda problemos.Chirurgas man nepatiko visai,pavardes negaliu pasakyti,nes nezinau,bet kiek supratau tai jis vienintelis.Labai atzagariai paziurejo i mano beda ir tiek.Siuntinejama esu per visus gyditojus ir iki siol nieko nepasikeite,taip jau 5menuo kaip vaikstau su istinusiu pirstu nebezinau ka daryti ir kur kreiptis
QUOTE(Redike @ 2008 02 28, 18:08)
yra tas, kad jis turi ir kitų pareigų, todėl retai konsultuoja pacientus VSN.
Man tai pranešė prieš pora dienų, kad Keršulytė negalės priimti ir perregistravo kitai datai