Laba diena _mamka_,
Dėl kopijų - Jūsų vyras ne taip suprato. Kadangi mes žinome, ko reikalauja draudimas - jam buvo pasiūlyta pasiimti išrašą iš gydytojo (būtent to reikalauja) - arba kitas variantas, draudimas atsiunčia mums užklausą ir mes siunčiame jam visą kortelę. Dėl kudlotumo - nenoriu spėliot apie ką galvojate, tačiau kiekvienas žmogus pats gali prisijungti prie VLK svetainės per savo banką ar su elektroniniu parašu ir pasičiūrėti, ar mes ko nors "neprirašom" (pvz.: gydymo nesuteikiam, bet pasiimam pinigus iš ligonių kasų).
Dėl šiandien-vakar situacijos su nemokama vaikų odontologija (po Jūsų skundo pradėtas TLK patikrinimas). Pakeitėm tvarką - šiuo metu pradėsim registruoti eilės tvarka visus, kurie nori gauti nemokamas paslaugas (t.y. toliau neregistruosim 3 mėnesius į priekį kaip to reikalauja valstybė, toliau neturėsim galimybės per 5 dienas suteikti nemokamas paslaugas kaip to reikalauja mūsų sutartis su TLK, bet registruosim kasdien). Šiandien pasiskambinau į Karoliniškių polikliniką - pas juos tvarka išties geresnė, neskubioms konsultacijoms (gydymui) odontologams registruoja šiuo metu vasario mėnesiui (skubioms - su skausmu - kaip ir pas mus, kasdien). Pripažįstu mūsų kaltę, kad yra nenormalu visiems 15 dieną bandyti susiregistruoti (kai paskelbiami grafikai kitam mėnesiui). Todėl registruosim pastoviai, į laukiančiųjų eilę. Reikės kelių dienų išmokti dirbti nauja tvarka - bet taip, manau, visiems bus geriau.
Gaila kad nei Jūs, nei Jūsų vyras nekėlė ragelio šiandien (niekaip negalėjau prisiskambinti, gal esate išvykę) - kaip tik šiandien vienas pacientas iš nemokamos vietos išsiregistravo, ir norėjom Jums pasiūlyti apsilankyti.
Kaip ir visiems, po kurių skundo Ligonių kasa pradeda mūsų įstaigos patikrinimą, maloniai siūlome ir prašome pasirinkti kitą gydymo įstaigą.
Dar kartą prašau visų skambinti man tiesiogiai 865061559 (jei negaliu atsiliepti - perskambinu, arba bandykit po kelių valandų paskambinti dar kartą) ar rašyti laiškus tiesiogiai man paulius@vsn.lt, taip Jūsų problemą išspręsim greičiau. Nes kiekvienas TLK patikrinimas "valgo" mano ir kitų mūsų įstaigos gydytojų/darbuotojų laiką, yra mokamos baudos, to rezultate - paslaugų pasiekiamumas tik mažėja.
Sveikatos,
Vilniaus sveikatos namai
direktorius Paulius Keršanskas
QUOTE(_mamka_ @ 2014 11 11, 08:55)
Sveiki,
turiu klausimą įstaigos vadovui Pauliui (jei niekas nesikeitė):
1. kokiu pagrindu personalas gali neduoti asmeniui sveikatos istorijos paskutinių apsilankymų kopijos? Reikėti gali bet kam - draudimui (nes Jūsų įstaiga su privačiais draudimais nedraugavo, kiek pamenu iš seniau, todėl dokumentus reikia jiems pateikti patiems pacientams sumokėjus už paslaugas iš savų lėšų); einant į kitą sveikatos priežiūros įstaigą konsultacijai kad ir be siuntimo, kad kitas gydytojas turėtų bendrą vaizdą; ar tiesiog pačiam pacientui turėti, nes paskui va taip lakstyk ir negauk istorijos:) Po šio nesusipratimo (taip vadinu, nes tikiuosi, kad registratorės nebuvo tinkamai informuotos ir nuo šiol bus) kilo "kudlotų" minčių. Cituoju registratores "nežinom, ar leis gydytojas". Ką jis turi leisti/neleisti, o gal cenzūruoti? Na, pasakykit, kad mano mintys per kudlotos, prašau:)
2. būkit geras, perduokit registratorėms/paorganizuokit dokumentų saugojimą taip, kad tyrimų rezultatai nepasimestų. Ketvirtadienį telefonu pasako, kad konkretaus asmens tyrimai yra. Pirmadienį atvykus jų pasiimti (primenu, viskas daryta ne TLK, o savo lėšomis) tyrimų neberado... Gerai, kad vilniečiai, gerai, kad laisva diena nuo darbo buvo. Kiekvienam mūsų laikas brangus, tad pasistenkim dirbti tvarkingai:)
Atrodo, kad nepatenkinta viskuo esu:) Ne, taip nėra, poliklinikoj gydytis patinka. Na, kartais šeimos gydytojo priekaištų, kad "prisidarė tyrimų jauni, o paskui gydyk rastas ligas" nelabai suprantu, bet stengiuos praleisti pro ausis. Atrodo, kad va darbas parūpino sveikatos draudimą profilaktikai, prižiūri save, randi ligelę, bandai pačioj pradžioj susidorot su ja, o iš šeimos gydytojo tokios replikos... Tikriausiai būtų blogai ir atėjus su pažengusia liga...
Vienžo, viskas čia fain, tik būt gerai, kad pirmus du punktus aptartumėt su personalu. Visur visko būna, aišku. Beje, gal aš neteisi - brūkštelkit čia, jei pavyktų
Papildyta:
Va va ir po šituo galiu pasirašyti. Neprošal būtų bent pasibelst išmokti.