Mano dukra dažnai sirgo virusinėmis, dažnai pakosėdavo, o ir kūdikėliam kažko ypatingo nuo kosulio nei daktarė, nei vaistinėj nepasiūlydavo. Daktarė rekomendavo Eucabal tepalą. Mano vaikas yra alergiškas visokiems maiste, vandenyje, skalbimo priemonėse esantiems chemikalams, dažikliams, kvapikliams. Net vandens , kad ir virinto iš krano negalėjau naudoti nuo dukros naujagimystės (gal buvo chloruotas, gal naudoja kokias nors medž. vandeniui minkštinti vandens tiekėjai). Kadangi turėjau Rezorbano tepalo, daktarė pasakė, kad Rezorbanas labiau yra alergizuojantis nei Eukabalo. Ir tikrai mums Eukabalo tepalas tiko, o Rezorbano iš ties alergizuoja.
Manau, kad vaiką ar suaugusį gali alergizuoti absoliučiai bet kas, kas yra aplinkoj. Visko ištirt neimanoma, bet jei Anchelikai jau toks įtarimas kilo, tai ateity reikia atkreipti dėmesį į Eucabalo sudedamąsias dalis,gal koks mentolas ar eukaliptas, gal kažkas panašaus į terpentiną yra įdėta. PVZ. mano mama negali net prisiliesti, kur yra terpentinas, todėl po remontų ištinę rankos būna, o kartą netyčia pasitepė sąnarius šildomu Kapsikamo tepalu, tai savaitę nuo alergijos gydėsi. Manęs tai nenustębino, kad Eukabalo tepalas gali alergizuoti.
Labai aciu visoms mamytems uz issamius atsakymus
Beje sausio pabaigoj esam uzsirase pas alergologe, tai reiks ir jos paklaust del to tepalo, ar gali alergizuot.
Beje sausio pabaigoj esam uzsirase pas alergologe, tai reiks ir jos paklaust del to tepalo, ar gali alergizuot.
o mano dukrai kosuliui malšinti vaistininkė patarė rinktis lašus, o ne pediatrės skirtą sirupą. Suveikė Brontex lašai
QUOTE(Anchelika @ 2007 01 06, 20:32)
Labas vakaras.
Norėčiau paklausti Jūsų ar vaiką gali alergizuoti "Eucabal" balzamas?
Mano sūneliui beveik keturi metukai, beveik prieš mėnesį buvo pradėjęs labai stipriai kosėti, na tokiu priepoliniu kosuliu. O viskas prasidėjo nuo menko užkimimo. Aš tai pastebėjusi ėmiau tept tuo balzamu, nestaip patarė gydytoja. Tačiau kosulys sulig kiekviena diena darėsi vis stipresnis, kol po savaitės atsidūrėme ligoninėje, tada dar neįtariau kad tai gali būti nuo to balzamo, tad ta pati vakara dar sutepiau savo sūnelį tuo balzamu, tai pastebėjo įėjusi į palatą seselė, tačiau kai ji pasakė gydytojai, kad gal būt tas priepuolinis kosulys mano berniukui nuo to balzamo, ji nepatikėjo ir visą tą laiką kol gulėjom ligoninej mano sūnų gydė nuo kažkokio refliukso. Tačiau kai apie tą alergiją užsiminė seselė, aš jau nuo kitos dienos to balzamo nebetepiau ir kosulys sulig kiekviena diena darėsi vis mažesnis, kol beveik po dviejų svaičių nuo ligos pradžios visiškai pranyko.
Labai norėčiau sužinot Jūsų nuomonę šiuo klausimu. Ar tikrai mano sūnus gali būti alergiškas tam balzamui? Beje niekas netiki kad nuo to balzamo mano vaikui prasidėjo toks kosulys. Iš anksto ačiū už atsakymą.
Mano sūneliui beveik keturi metukai, beveik prieš mėnesį buvo pradėjęs labai stipriai kosėti, na tokiu priepoliniu kosuliu. O viskas prasidėjo nuo menko užkimimo. Aš tai pastebėjusi ėmiau tept tuo balzamu, nestaip patarė gydytoja. Tačiau kosulys sulig kiekviena diena darėsi vis stipresnis, kol po savaitės atsidūrėme ligoninėje, tada dar neįtariau kad tai gali būti nuo to balzamo, tad ta pati vakara dar sutepiau savo sūnelį tuo balzamu, tai pastebėjo įėjusi į palatą seselė, tačiau kai ji pasakė gydytojai, kad gal būt tas priepuolinis kosulys mano berniukui nuo to balzamo, ji nepatikėjo ir visą tą laiką kol gulėjom ligoninej mano sūnų gydė nuo kažkokio refliukso. Tačiau kai apie tą alergiją užsiminė seselė, aš jau nuo kitos dienos to balzamo nebetepiau ir kosulys sulig kiekviena diena darėsi vis mažesnis, kol beveik po dviejų svaičių nuo ligos pradžios visiškai pranyko.
Labai norėčiau sužinot Jūsų nuomonę šiuo klausimu. Ar tikrai mano sūnus gali būti alergiškas tam balzamui? Beje niekas netiki kad nuo to balzamo mano vaikui prasidėjo toks kosulys. Iš anksto ačiū už atsakymą.
Sveiki
Kiek žinau šis balzamas pilnai gali sukelti kosulį bei sunkią elergiją taip pat kaip ir kiti eukaliptiniai aliejai. Į šį balzamą įeina eukalipto aliejus kur jūsų sūnus tikriausiai alergiška todėl atsargiai su šiais preparatais ypač tada kai serga.
Mums kažkas panašaus ir gyd. yra apie tai paskiusi.
QUOTE(Anchelika @ 2007 01 06, 20:32)
Labas vakaras.
Siaip, del sventos ramybes, galite issitirti kam alergiskas jusu vaikas. Ligoninese daromi tokie meginiai ant vaiko rankos ir ziurima kaip ir i ka sureaguoja. Tada jau is tiesu zinotumet, kam alergiskas ir kokiu produktu ar vaistu vengti.
O mes ilgą laiką (ta prasme vis, kai susirgdavom) naudojom Eucabal ir buvo labai , kol vieną dieną ėmė siaubingai išbėrė visas mano pateptas vietas , tokiais smulkiais, raudonais taškeliais. O, kai sugalvojau į vonią kelis žirniukus įspaust, tai vaiką nusėjo tokios pūslės, kad persigandau ir net antialerginių vaistų daviau. O Resorban išbėrė nuo pat pradžių. Kadingi jis turi labai teigiamą poveikį mano vaikui, kai kosėja, tai dabar patepu tik krūtinytę su lašeliu tepalu ir, tik tada, kai jau labai užsikosėja.
Papildyta:
Ta prasme, patepu Eucabal.
Papildyta:
Ta prasme, patepu Eucabal.
kūdikiam tikrai gali sukelti alergiją
Mano mažajai šis tepaliukas alergijos nesukėlė, bet sukėlė alergija man .
Tai, kad gali būti alergiškas ne tik vaikams
Tai, kad gali būti alergiškas ne tik vaikams
Tai pirmasis vaistas, nuo kosuliuko, tepame krtunine, nugaryte, ir padukus, apmaunu siltas vilnones koninaites . niekad nera buve jokio pasalinio poveikio.
ir musu pats pirmas vaistas ir nuo kosulio ,ir darom vadinamus kvepavimus(inhaliacijas) vonioje.ir kol kas jokiu minusu neradau aisku kai jau buna stipri liga, tai jau jie tik priedas prie vaistu.mums tinka
QUOTE(ligitape @ 2007 02 19, 15:54)
Sveiki
Kiek žinau šis balzamas pilnai gali sukelti kosulį bei sunkią elergiją taip pat kaip ir kiti eukaliptiniai aliejai. Į šį balzamą įeina eukalipto aliejus kur jūsų sūnus tikriausiai alergiška todėl atsargiai su šiais preparatais ypač tada kai serga.
Bet koks net ir švenčiausias tepalas gali sukelt alergija, o ypatingai "kvepiantys, eteriniai". Mano vaikas jokio va tokio gydančio tepalo negali ant kūno tept Tik geriami vaistukai ir jokiu būdu ne sirupiniai.... Prieš pradedant naudot pabandykit užtept ant mažo odos lopinėlio ir keletą valandikių stebėkit, jei viskas gerai, tik tuomet tepkit pilnai
QUOTE(katuka @ 2007 01 09, 10:43)
Mano mergičkai nuo Resorban tepalo buvo prasidėjęs astmos priepuolis, tai, manau, ir nuo Eucabalio gali būti Smirda jie abu vienodai
Nuo Resorban ir mano vyresnėlį išbėrė, o jaunėlį ne. O va, Eucabal naudojom geriamą, tai abiems padėjo.