turiu tris.... nuskambes ziauriai.... ir visai tuo nesidziaugiu tikiuosi ateityje pasikeis mano nuotaika ir nuomone... vaikuciai sveiki ir labai mieli...
visada svajojau apie du... tai tas antrasis ir gavosi dvigubas
visi trys labai dar mazi ir man yra tikrai sunku... jau uzknisa visu prasinet pagalbos...
susiduriu su problemomis tokiomis kad as viena o ju tiek daug
namas paruostas dviem vaikam, bet cia nieko atrasim vietos treciajam tai tikrai
reikia keisti automobili i minivena, nes paprastajame lengvajame vietos nebeuztenka... kadangi visiems dar reikia autokeduciu...
esu veiklus zmogus... ir turiu daug reikalu tai jau su palikimu buna istiesu daug bedos...
su vyru miegam atskirai, jis su vienu vaiku o as su kitais dviem...
namuose sau laiko ar siaip ramesniu 5 min is viso neturiu jau nekalbu apie grozio proceduras ar sporta...
ar ryztis treciam ir apskritai ko gero antram dar vaikui reikia labai ivertinti esamas aplinkybes... gal esate ramus seimos zmogus ir trecias vaikiukas tik papildys jus ir jusu seima...
mano atveju yra biski kitaip... vyro darbo valandos neribotos... va ir dabar jau 21:46... o jo dar nera... ryte isejo 8:30 ir tai kasdienine diena...
atsiprasau uz klaidas nes labai skubejau rasyti... mazyliai prabudineja tai ir lakstau nuo vieno prie kito...
tai taip,pritariu,kad tikrai nera lengva su 3 vaikais,mano pirki du buvo jau dideli,tai nusprendeme ,kad dar sesutes reiketu,deja turiu berniuka ir ka,pajutau,kad is ties sunku,gal todel,kad jau buvau pamirsus visus siuos rupestelius didieji bernai labai nenoriai padeda man,tai ir sukuose viena,nes vyras dirba uzsienyje,gryzta tik kas 1,5men,tai taip pavargstu ...nieko nematau,tik namu tvarkymas,valgty darymas,vaikas judrus,bet labai mielas tai laukiu nesulaukiu,kol praaugs,tada bus dziaugsmo pilni namai
QUOTE(pliusiukas @ 2011 04 06, 21:47)
turiu tris.... nuskambes ziauriai.... ir visai tuo nesidziaugiu tikiuosi ateityje pasikeis mano nuotaika ir nuomone... vaikuciai sveiki ir labai mieli...
visi trys labai dar mazi ir man yra tikrai sunku... jau uzknisa visu prasinet pagalbos...
reikia keisti automobili i minivena, nes paprastajame lengvajame vietos nebeuztenka... kadangi visiems dar reikia autokeduciu...
esu veiklus zmogus... ir turiu daug reikalu tai jau su palikimu buna istiesu daug bedos...
namuose sau laiko ar siaip ramesniu 5 min is viso neturiu jau nekalbu apie grozio proceduras ar sporta...
ar ryztis treciam ir apskritai ko gero antram dar vaikui reikia labai ivertinti esamas aplinkybes... gal esate ramus seimos zmogus ir trecias vaikiukas tik papildys jus ir jusu seima...
mano atveju yra biski kitaip... vyro darbo valandos neribotos... va ir dabar jau 21:46... o jo dar nera... ryte isejo 8:30 ir tai kasdienine diena...
atsiprasau uz klaidas nes labai skubejau rasyti... mazyliai prabudineja tai ir lakstau nuo vieno prie kito...
Pas manes du mazieji pametinukai, todel situacija panasi, o aprasei grynai mano zodziais ir mano mintimis,
pritariu, kad reikia labai pagalvoti pries tenkinant uzgauda tureti 3 vaikus, ne sunku nerealiai. Arba as irgi tikrai nesu ramus seimos zmogus , o ka jau kalbeti apie finansine nasta
Įsivaizduoju kaip sunku. Kai visiems trims reikia duoti tiek daug dėmesio... O kas svarbiausia, liūdna dėl to, jog vyras taip mažai namie būna Tiek vaikučiai mažai jaučia tėtį, tiek ir mama (šiuo atveju Jūs) turėtų jaustis mažiau saugi emocine prasme. Tikriausiai dėl finansų vyras dirba tiek ilgai? Ir jam moka už išdirbtas valandas? Nes kartais verčiau porą valandų daugiau skirti šeimai, nei 100lt daugiau gauti algos... O vyrui derėtų suprasti, kad ir žmona nori skirti dėmesio sau, tad grįžtų vakare ir prižiūrėtų visus vaikučius, kol ji išeitų viena pasivaikštinėti, su draugėm pabūti ir pan.
Noriu trecio, ir nesvarbu: berniukas, mergaite Taip matau savo pilna seima, bet uzsikasus darbuose, pametinukai jau paauge, reik su jais uzsiimti: paskaityti, papiesti, atsakyti i begale klausimu ir t.t., o kur dar buitis, laikas sau... Daba jo turiu "minimaliai", karjeros reikalai pajudejo, tai kuo toliai, tuo labiau atitolsta mano svajone apie tris vaikucius
Atsakant į klausimą ir drąsinant save, manau, jog reikia mažiau galvoti, skaičiuoti, lyginti, dėlioti pliusus minusus. Kažin ar mes tą darėme prieš rinkdamiesi gyventi. Pasaulis yra ir rojus, ir pragaras, nelygu, ką matai. O sunku ir pavojinga ir tuoktis, ir vieną vaiką gimdyti ir apskritai būti. Tad aš sakau, jei norisi, jei jauti tą dūšelę aplink sklandančią, tai ir velniop svartymus. Bus netinkamas jai metas- neateis Visko čia jei bijosi...
QUOTE(DiJuKe* @ 2011 04 15, 11:31)
Pas manes du mazieji pametinukai, todel situacija panasi, o aprasei grynai mano zodziais ir mano mintimis,
pritariu, kad reikia labai pagalvoti pries tenkinant uzgauda tureti 3 vaikus, ne sunku nerealiai. Arba as irgi tikrai nesu ramus seimos zmogus , o ka jau kalbeti apie finansine nasta
na mes planavom tik viena,bet gavos kad gavom du is karto ,na o treciais tai kad beldzias i si pasauli suzinojau kai buvau 4 men nescia.daug kas nesuprato musu pasirinkimo<nors jo jau ir nebuvo >,klause kodel nedariau aborto . bet jau mano vaikinai dideli,tai ir problemos kitokios.atsimenu su vyru vaikus guldydavo 9 val vakare kad bet valandike ramei galetume pabut,kaip mes kaifuodavom nuo tylos ,bet jei ju nebudavo is proto karustydavomes nuo tylos.dabar jau jie uzsieme savo reikalais ir didieji taip retai bepriena paprasyt kad pakutentume ar nugaryte paglostytume dabar kai vyras gryzta tai vaikinai eina gult 11val.kad tik ilgiau su mumis lovoj patausketu.sunkiausia turbut yra finansai,o visos kitos bedos taip greit pasimirs
turiu tris.... nuskambes ziauriai.... i
sunku dabar kol mazi, po to dziaugsies
jei nori ir pasiryzti nera lengva, tiek pat kiek auginant ir du, aisku reik dalint demesi,meile ir laika i 3, bet juk grazios akimirkos su vaikais, uzgozia nuovargi ir nemiegotas naktis,
kad aplinkiniai ziuri keistai, ar reakcija kai suzinojo kad klaukiuos trecio....netyciukas...oi kokios akys buvo,kai pasakai kad planuotas, neva vargas, didvyre, kad pasiryzau trecia gimdyt...sunku kol mazi, bet tas laikas pralekia, uzsimirsta, o po keliu metu tai kas buvo vargas, prisiminsim su dziaugsmu ir juoksimes is saves
Kol vaikučiai dar leliukai jiems reikia labai daug laiko,dėmesio,rūpesčio,nes jie bejėgiai žmogiukai,o kai paauga taip viskas greitai užsimiršta.Ir pilvelio skausmai,ir nepamiegotos naktys..,laikas greitai viską nusineša,atsiranda ir laiko knygai paskaityti,ir su draugėm susitikti,ir grožio procedūras pasidaryti.Labai svarbu kai vyras skiria nemažai dėmesio šeimai,tada viskas klostosi kuo puikiausiai.Šeimoje vyrauja darna ir pusiausvyra,tada ir trečiam vaikui nereikia ryžtis,o tiesiog jį priimti į šeimą.
O reziume - gyvenime reikia į viską žiūrėti paprasčiau
O reziume - gyvenime reikia į viską žiūrėti paprasčiau
is paskutiniu zinuciu aisku kad ne kiekis o amziaus skirtumas apsunkina as isvis auksinius paminklus statyciau mamytems kurios turi dvinukus o po metu dar viena pagimdo (pagarba diiidziule ir po vina pametinukus turintiems ), neseniai cia teko pas viena tokia mamyte daigta kazkoki pirkti tai kai pamaciau kad dvinukai ir po metu dar vienas, na tikrai nusisauciau kai vieni dar vaikscioti neismoko gerai o dar kitam nori- nenori demesio viso reikia
Mano atveju, tai kai gime trecias vaikas, tai jauciausi viska pamirsusi ir panikavau labiau nei gimus pirmam vaikui bet su laiku priejau prie isvados, kad gyvenimas apsivercia aukstin kojom kai gimsta seimoje vaikas pirma, kai antras tu suprant kad jau tas vienintelis jau nebevienintelis ir taves reikia jau kitam (man asmeniskai tai stresas buvo oj oj oj ), o jau trecias, ketvirtas, t.t.... kaip sakau "i kruva" Panasei kaip kazkada mano pirma dukra skaiciavo: vienas, du, daug,...
Stiprybes pametinuku mamytems, dvynuku ir trynuku didziule pagarba (kazkiek ir pavydziu, visada norejau dvynuku, todel net iskart ryzausi 4-ta gimdyti nes pasake kad trynukai, bet devulelis kitaip nusprende todel tik 4 vaikucius turiu o ne 6 )
Mano atveju, tai kai gime trecias vaikas, tai jauciausi viska pamirsusi ir panikavau labiau nei gimus pirmam vaikui bet su laiku priejau prie isvados, kad gyvenimas apsivercia aukstin kojom kai gimsta seimoje vaikas pirma, kai antras tu suprant kad jau tas vienintelis jau nebevienintelis ir taves reikia jau kitam (man asmeniskai tai stresas buvo oj oj oj ), o jau trecias, ketvirtas, t.t.... kaip sakau "i kruva" Panasei kaip kazkada mano pirma dukra skaiciavo: vienas, du, daug,...
Stiprybes pametinuku mamytems, dvynuku ir trynuku didziule pagarba (kazkiek ir pavydziu, visada norejau dvynuku, todel net iskart ryzausi 4-ta gimdyti nes pasake kad trynukai, bet devulelis kitaip nusprende todel tik 4 vaikucius turiu o ne 6 )
Pasipasakosiu ir as, gal kam pades apsispresti. Pirmieji du musu vaikai buvo neplanuoti, pametinukai, berniukas ir margaite, abu buvome be galo jauni po 19m-be issilavinimo, be pajamu, gyvenome neirengtame name. Zodziu, atrode gyvenau, vargau, bet ir dziaugiausi kartu. Uzauginom, atsistojom ant koju, puikus darbai, pajamos geros, buitis sutvarkyta, vaikai neblogi. Atrodo, ko dar?
Pradejom mastyti apie trečią. Vyresniems tada 10 ir 12 buvo. Kol atsirado, kol ka 14 ir 12.
Gime pagrandukas sveikas, linksmas. Atrodo tik dziaugsmas. Bet...
Mano nestumo metu vyras neteko darbo, pradejo savo versla, dirba nuo ryto iki isnaktu, pagalbos nulis. Pajamos sumazeje zenkliai, nes is mano algos pritaikius lubas liko gal puse. Jau nestumo metu pergyvenau, kaip cia bus, ar visko uzteks, nes poreikiai jau buvo isauge, priprate prie gero, taip sakant. O dar trecias... Vyriausias pradejo maistauti, demesio reikalauti, skustis, kad kaltas brolis, nes sumazejo kelioniu, isvyku ir pan.
As sedziu susikuitus namie, nes vaikucio palikt nera kam nei vakare, nei savaitgaliais. Ipratus buvau tureti laiko sau-susitvarkyti, apsipirkti ramiai, pasirupinti seima. O dabar visiskai priklausoma.
Jei galeciau pasukti laika atgal, net nezinau ar vel ryzciausi. Galbut reikejo anksciau?...
Pradejom mastyti apie trečią. Vyresniems tada 10 ir 12 buvo. Kol atsirado, kol ka 14 ir 12.
Mano nestumo metu vyras neteko darbo, pradejo savo versla, dirba nuo ryto iki isnaktu, pagalbos nulis. Pajamos sumazeje zenkliai, nes is mano algos pritaikius lubas liko gal puse. Jau nestumo metu pergyvenau, kaip cia bus, ar visko uzteks, nes poreikiai jau buvo isauge, priprate prie gero, taip sakant. O dar trecias... Vyriausias pradejo maistauti, demesio reikalauti, skustis, kad kaltas brolis, nes sumazejo kelioniu, isvyku ir pan.
As sedziu susikuitus namie, nes vaikucio palikt nera kam nei vakare, nei savaitgaliais. Ipratus buvau tureti laiko sau-susitvarkyti, apsipirkti ramiai, pasirupinti seima. O dabar visiskai priklausoma.
Jei galeciau pasukti laika atgal, net nezinau ar vel ryzciausi. Galbut reikejo anksciau?...
QUOTE(luzere @ 2011 12 01, 19:35)
Pasipasakosiu ir as, gal kam pades apsispresti. Pirmieji du musu vaikai buvo neplanuoti, pametinukai, berniukas ir margaite, abu buvome be galo jauni po 19m-be issilavinimo, be pajamu, gyvenome neirengtame name. Zodziu, atrode gyvenau, vargau, bet ir dziaugiausi kartu. Uzauginom, atsistojom ant koju, puikus darbai, pajamos geros, buitis sutvarkyta, vaikai neblogi. Atrodo, ko dar?
Pati dar neturiu trecio leliuko, bet labai noriu paguosti mamyte - viskas bus gerai, leliukas paaugs, eis i darzeli. Kai prades ciausketi bus dziaugsmas visiems. Aisku, labai svarbu nepamirsti vyresniuju, atiduoti kiek imanoma daugiau meiles jiems, kad nepasijustu antram plane. Cia gi musu turtas, nieko brangesnio nera ir nebus! Sekmes mamytems