Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatinis gydymas

QUOTE(Obuoliausia @ 2008 11 07, 22:43)
Šiaip, pamirštu parašyt. Šitą dalyką sužinojau iš vienos merginos iš SM. Žmonėms ieškant homeopatinių vaistų, reikia atkreipti dėmesį į psichologinius/emocinius simptomus.

Aišku, kartosiuos: o pati nebandei skaityti kokios literatūros (pvz. Hay/Sinelnikovo)?

Dėl tų psichologinių/emocinių simptomų tai man, pvz. neaišku. Juk daug ką esam išmokę, savo vaikuose įdiegę/išauklėję. Todėl kai manęs klausia kaip vaikas pyksta, aš negaliu pasakyti, pas mane jinai gerai išsiauklėjus (nors mes leidžiam beveik viską), pas mus šeimoj nieks nesibara, nesikeikia, nešaukia vieni ant kitų, tai ir vaikai taip elgias, o kaip jinai iš prigimties pyksta aš nežinau blush2.gif Čia tik pavyzdys, bet man tie psichologiniai/emociniai simptomai sunkiai atkasami, nors atrodo savo vaikus pažįstu labai gerai smile.gif .

Dėl knygų kažkaip nepapuola niekaip į rankas/akis, o specialiai neieškojau. Nors būtų įdomu. Popovą tik perskaičiau, bet jis tokio "pradinio" lygio.
Atsakyti
Taigi pati puikiai ką tik ir apibūdinai mirksiukas.gif . Tie prigimtiniai turi būti suprantami profesionalams. Bent aš taip manau.
Šiaip, pvz. susirgus, atsiranda kažkoks elgesys. Iš charakteringesnių kur dabar ateina į galvą - Bryonia. Skundžiasi, inkščia, kad silpna, sunkus visas kūnas. Eina pagulėt, jau atsigula ir staigiai vėl keliasi ir "varo" užsiimti kažkokia "neatidėliotina" veikla.
Atsakyti
Bet žinai, aš tik perskaičius Popovą supratau, kad homeopatiniam vizitui reik "pasiruošt", nes papasakot taip chaotiškai jokios naudos. Bent jau mums kai uždavinėjo klausimus apie vaiką, mes su vyru viens į kitą žiūrėjom, laukdami ką antrasis pasakys, nes nebuvom tikri dėl tam tikrų vaiko savybių/bruožų.

O kaip jums bryonios poveikis pasirodė? Galvoju ją gryną kokią 30 išbandyt g.gif
Iš vis kas preparatų kosuliui labiausiai tiko?

Ir dar tavo paminėtas histaminum sudomino - jis skirtas daugiau ūmiems atvejams ar ir lėtiniams? Nu aišku nėr ko klausinėt, reik pačiai pasiskaityt.

Žinai mums vienintelis padedantis vaistas actifedas, kuris veikia "histaminines reakcijas". Be to kai darėm alerginius odos dūrius, tai net aukščiausio laispnio alerginė reakcija neparaudo tiek, kiek tas kontrolinis histaminas (nuo jo paraudo nuo riešo iki alkūnės blink.gif , visi kiti dūriai buvo vertinami jau jo raudoname fone).

Aišku mus gydantis homeopatas sako, kad ten lašina koncentratus, todėl tas tyrimas gana didelė nesąmonė (tą patį per paskutinį vizitą aiškino pulmonologai, maždaug tos alergijos visai neaiškios, ir vaikui gydymas skiriamas ne pagal vaiko būklę, o pagal mamos nervų būklę doh.gif , bet astmatikų temelėj tik parašyk tai, tuoj "sušaudys", nes taip patogu vaikutį krūvom vaistų maitinti).
Atsakyti
Nuo kosulio yra daug ir įvairių. mirksiukas.gif Čia geriausia žiūrėti visą aprašymą. Šiuo atveju kaip pavyzdį tiktai pateikiau psichologinę savijautą kuriai esant greičiausiai suveiks Bryonia. ax.gif
Už tai, kai merginos parašo "šlapias/sausas kosulys", sudėtinga pasakyti...

Histaminum yra nozodas (padarytas iš gyvo padaro (nžn. ar žmogaus) medžiagų ir potencijuotas). Kiek žinau, nozodų poveikis yra intensyvesnis (palyginus, pvz. su augaliukais). Aš Histaminum turiu 6С ir 30C. Pavasarį iki sužydėjimo piko pagal poreikį duodavau 6, per patį piką - 30. Apie jį daug aprašyta neradau (šiaip, nozodai yra pakankamai nauji homeopatijoje). Čia būtų trumpai (www.hpathy.com paieška truputį duoda, bet ten dabar kažkas užlūžę):
http://www.seacoastv...products_id=235

Vakar dar atėjo mintis dėl kosulių: reikėtų paskaityti Tuberculinum ir Bacillinum aprašymus homeopathyandmore (šitie irgi nozodai). Kiek skaičiau, Tubercullinum ir Bacillinum skiria 200C. Čia tik idėja. Kaip visada, geriausiai patartų profesionalas, nes jie pakankamai stiprūs.

O dėl alergologų tyrimų - mano nuomonė tokia pati. Man užteko vienintelio vizito, kurio metu buvo pasakyta, kad tokio amžiaus kūdikiui šienligės būti negali (nors požymiai buvo akivaizdūs).
Atsakyti

Villyte,
Cia gal ne visai i tema, bet vis tiek papasakosiu, mazu kokia mintis ateis. Mano didziajam buvo naktinis kosulys kelis men neaiskios kilmes. Pas Popova bandem gydytis, vis tiek kosejo. Darem mikoplazmu tyrimus, nemazai parode, bet antibiotiku negerem, nes pediatre primygtinai nesiule. Vasara poilsiavom su palapinem ir sintetiniais miegmaisiais - staiga nustojo koset. Grizusi namo, pakeiciau visus patalus i sintetinius - nebetasikartojo tas kosulys. g.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos, už palaikymą ir už įvairius patarimus. Kažkaip lengviau viską "pratempti".
Dėl patalų, aš pati ilgą laiką turėjau šienslogę, tai vaiko patalais, kilimais, užuolaidom ir viskokiais kitokiais dulkinais dalykais esu pasirūpinus tik vaikui gimus. Bet vis tiek pas dulkių erkei aukščiausio laispnio alergiją rodo. Tuo tarpu kai pirmą atsirado bėdų (tada dar tik odos), jokie odos dūriai nerodė jokios alergijos. O alerginė vieta pas mus intymi. Kokių tik daktarų nesam aplankę, nuo urologų, ginekologų iki odos ir alergologų. Du ankstesni homeopatai, tama tarpe ir Vaivarienė, net neapžiūrėjo tos viečikės, turbūt nemaolonu buvo, dabartinis mūsų gyd. be jokių problemų ir su didžiausia atida apžiūrėjo

Dabar sumąsčiau oro valytuvą/jonizatorių pirkt, nes ką dar galiu padaryt jau nebežinau.

O dėl tuberkulino aš ir pati galvoju, kad gal reiktų, bet bijau žiauriai pablogėjimo verysad.gif , nes kai pirmą kart buvo, tai antro kart taip nesinori. Bet kadangi su tradicine medicina jau esam visiškai susipykę (turbūt mes tokie, kuriems niekas nepadeda, tai niekas tokių nenori - jau kai pradedam pasakot, ką esam išbandę, tai turbūt iš kart esam priskiriami prie beviltiškų).

Dabar sumąsčiau oro valytuvą/jonizatorių pirkt, nes ką dar galiu padaryt jau nebežinau. Dar čia SM masažistę susiradau vibracinius masažus gal praeisim, sako spazmus gerai tvarko.

Obuoliausia, o kaip yra su jodo naudojimo tuose kompleksiniuose, pvz. heel (tartephedrilis, limfomiosotas). Daug kur rašo, kad esant jodo netolerancijai jų naudot nepatartina, bet aš sudėty paties jodo nerandu, tik potencijuotą jodą, niekaip nesuprantu, kodėl jų nepartatina naudot. Pas mus buvo toks bajeris, padarėm vaikui plauko cheminį tyrimą (čia iš serijos, ko tik nepadaro pamišę tėvai), rado plaukuos jodo 10 daugiau, o ilgą laiką pgl Vaivarienės nurodymą buvom naudoję būtent homeopatinius preparatus su jodu. Tai dabar aš jų labai vengiu.
Atsakyti
Vilytte, aš turiu jonizatorių, tik reiktų filtrą pakeisti. Šiuo metu nenaudoju, pabandymui galiu paskolinti ar gal net perleisti (kiek supratau, jūs irgi Kaune).

Dėl jodo: mano didysis turėjęs įgimtų skydliaukės bėdų, bet homeopatiniai preparatai su jodu nebuvo sukėlę jokių reakcijų. g.gif O jūs TTH (tirotropinį hormoną) tyręsi? Tiesa sakant, dėl ko galėtų būti padidėjęs jodo kiekis, nežinau. Reiktų pasiieškoti informacijos.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2008 11 08, 15:11)
Vilytte, aš turiu jonizatorių, tik reiktų filtrą pakeisti. Šiuo metu nenaudoju, pabandymui galiu paskolinti ar gal net perleisti (kiek supratau, jūs irgi Kaune).

Dėl jodo: mano didysis turėjęs įgimtų skydliaukės bėdų, bet homeopatiniai preparatai su jodu nebuvo sukėlę jokių reakcijų.  g.gif  O jūs TTH (tirotropinį hormoną) tyręsi? Tiesa sakant, dėl ko galėtų būti padidėjęs jodo kiekis, nežinau. Reiktų pasiieškoti informacijos.

Čia turbūt neaiškus tas plauko tyrimas, patys rusai negalėjo paaiškinti. O tų hormonų nesityrėm - kažkaip gaila vaiko vėl badyt. Mūsų daktarai irgi traukioja pečiais ir tiek. Pas ją tas plauko tyrimas rodė mažakraujystę, bet visi tyrimai šiuo aspektu tai paneigė, tai ir dėl to jodo kažkaip per daug nepatikėjom.

O kodėl nenaudojat jonizatoriaus? Nuklydom į lankas toliausiai wub.gif
Atsakyti
Dėl jonizatoriaus - šiuo metu galim gyventi be jo (nėra taip blogai su alergija, kad reikėtų laikyti įjungtą).
Atsakyti
Tiesa, Obuoliausia, nepadėkojau tau už pasisiūlymą paskolint jozinatorių. Ačiū tau labai.
Kažkaip labai nepatogu imti svetimą daiktą, maža ką, suduš, sugadins, gi maži vaikai namie. Ar jums patiems staiga prisireikt. Mes sau galim leisti jį isigyti (nėra ko išnaudot kitų) - kad tik būtų vilties, kad pagerės.
Taip, kad dideliausias ačiū, už gerus norus.
Atsakyti
Vilytte, radau vieną idėją beieškodama sau info.
Radau tokį kompleksą nuo astmos ir bronchito (būtų įmanoma pagal šį receptą užsisakyti homeopatinėj, tik vietoj x nurodyti D).

http://www.greatesth...homeopathic.htm

Paskaityk išsamiau apie tas sudėtines dalis, mažu kur daugiau sutaps su dabartine situacija 4u.gif
Atsakyti
O, ačiū, Obuoliausia, reiks gal iš tiesų pabandyt, tik truputį vėliau, dabar Husteelį bandom, nenoriu primaišyt.

Nežinau, merginos, bet kokią išvadą padariau blush2.gif
Mes gi alergiški pievų žolėms, nežinau kokioms, nes darant odos dūrius jų neidentifikuoja (na ten mixas, ir gana ribotas), o kraujas alergijos nerodo. Iki šiol galvojau, kad galim valgyt viską iš eilės. Bet dabar atseku, kad vaikas kai koso, mes pradedam visom natūraliom priemonėm gydyt: pertusinas, žolelių arbatos, ežiuolė, visokios kt žolinės mikstūros atsikosėjimui, o dar garinimaisi su žolelėm ir visokie įtrynimai. Žodžiu vaikas gauna tų žolių koncentratus ir ar tai tik nebus mūsų kosulio, bęsitęsiančio paskui ilgą laiką po ligos, priežastis unsure.gif . Bijau, ar tik nebūsim patys tuos kosulius susikėlę. Dabar neduodu nieko, tik gryn homeopatinius. Žiūrėsiu kas bus.

Išbandžiau mažylei ir sau Phosphor homaccord, pradėjo vaikas lyg lot, ir man gerklę užėmė. Atrodo iš tikro verti dėmesio. Mamos Laringito temelėj jį giria, tai prispyrus bėdai, išbandėm, pasirodė thumbup.gif . Kažkaip nusprendžiau su 6 potencija baigt, pagerina bet labai trumpam, o aukštesnės mums efektyvios.
Atsakyti