Tiesą sakant, kažkur buvo tema apie homeopatinę vaistinėlę (gal net kažkuri jūsų atidarė).
Kadangi esu "samouchka", rašau iš patirties. Kas žino daugiau - pataisykit (bus naudinga sužinoti)
Potencijos: yra D (arba x - amerikoniškas variantas) ir C. Ūminiu atveju geriau C. Kiek pastebėjau, kūdikiams puikiai veikia 6C, vyresniems ūminiu atveju kartais prireikia aukštesnės (mano "aukštesnė" yra 30C, daugiau nedrįstu bandyti). Išskyrus homakordus (arba lt. radau pavadinta kaip "potencijakordai").
Pagal aktualumą surašau, ko dažniausiai prireikia mano šeimynykščiams.
Dažniausiai minimi esant peršalimo virusams, šiaip dažnai pritaikomi gyvenime
naudinga turėti:
Arnica, Apis, Aconitum (pakankamai trumpo poveikio),
Allium Cepa (3C potencija slogai),
Belladonna, Bryonia,
Calcarea/Calcium Carbonicum/phosphoricum/fluoricum,
Carbo Vegetabilis, Chamomilla (ypač kas turi lelius - dygstant dantims),
Drosera , Dulcamara,
Euphrasia,
Ferrum phosphoricum (žemesnė potencija dažnai trumpo poveikio - reikia dažnai kartoti),
Gelsemium,
Hepar sulphur, Hydrastis,
Hypericum ("šaudantys" skausmai, pažeidus nervą), Histaminum (dažnai padeda esant ūminei alerginei reakcijai), Ignatia (pshichologinis paveikslas - isterija),
Kalium bichromicum (atkreipti ,dėmesį esant sinusitams),
Kalium muriaticum,
Lachesis (esant kairės pusės susirgimams, pvz. tonzilitas),
Ledum (uodų įkandimai/traumos),
Lycopodium,
Magnesium muriaticum (mėšlunginiai, spazminiai skausmai),
Mercurius solubilis,
Natrium muriaticum, Nux vomica (pats pavadinimas pasako daug ,
Phosphorus,
Pulsatilla, Rhus toxidendron, Sabadilla, Sambucus, Solidago, Staphysagria, Sticta, ,
Thuja.
Dar mastau apie Adrenalinum, Tuberculinum, Baccilinum (šitie du esant dažniems peršalimams). Dar turėtų būti geras dalykas Shuesller/biocheminės druskos, Bacho gėlių esencijos (įskaitant Rescue remedy), kurių Lietuvoje nėra.
Kompleksiniai esant peršalimams pastaruoju metu naudoju Boiron (C potencijos yra sudėtyje).
Homeovox (anotacija internete netiksli), Coryzalia, Stodal, Rhinallergy.
-Heel:
Traumeel (tepalas ir tabletės), Veratrum homaccord (šitas labai daug atvejų padėjo per pastarąjį pusmetį; indikacijos - "kamuolys" skrandyje, sunkumas, jėgų nebuvimas, šalčio pojūtis, sutrikęs virškinimas, viduriavimas, netgi labai dažnas), Angin-heel, Euphorbium compositum, Luffa compositum, Husteel, Tartephedreel (šitie du kosuliams), Nux Vomica Homaccord (pats pavadinimas jau daug pasako
), Nervoheel, Valerianaheel (nervukams, bet antrasis platesnis ir asmeniškai labiau tiko), Gynacoheel (moteriškoms bėdoms), Gallium Heel ir Lymphomyosot (sisteminiai organizmo "prašlavimui"; galium aktyvina fermentus, lympho-limfinę sistemą), Oculoheel.
Kaip ir daugiau mažiau viskas (tie vienkomponenčiai yra daug kur kompleksiniuose).
Yra dar, bet ten tokie daugiau specifiniai, ne taip dažnai pritaikomi (bent jau mano rate).
Išsiliejau
. Būčiau dėkinga, jeigu kas nors dar papildytų pagal savo patirtį.