QUOTE(Iva @ 2004 08 12, 15:08)
nu joooo, as kaip prisimenu kaip jauciausi, tai bet koks noras dingsta laukt
Zmoge, prie pulingos anginos pirmiausiai kyla temp iki 39-40, visa kita veliau.
matai as labai retai kvieciu gydytoja, nebent kad reik pazymos, arba kompensuojamu vaistu, arba sudetingesnis atvejis, apie kuri nieko nezinau, ir tai dazniausiai paskambinu kad israsytu ir pasiimu, o bakterine angina nuo virusines tai sorry atskirti labai lengva, o nustatyti pulinga vieni juokai- puliniai kaip turi but matosi, ja sukelia streptokokai, tai juos kuo puikiausiia veikia penicilinas.
o homeopatikus prisiekiau niekada nevartoti, po to kai po ju vartojimo cistitui gydyti (vaikui) reikalas komplikavosi pulingu inkstu uzdegimu ir aciu dievui kad uzteko proto neklausyti gydytojos su jos homeopatikais ir nuvaziuoti i ligonine, kur maciau labai daug ligoniuku irgi po gydymo homeopatikais ir ju gydanciu gydytoju nekompetencijos, kuriems inkstu uzdegimas buvo apgydytas ir perejo i letine busena - vargsai vaikai, niekam nelinkeciau to
bet dar ka noreciau pasakyti, visiskai sutinku su ta mintim kad siaip laikais reikia buti paciam mediku, arba bent ismanyti medicina, kad moketi diskutuoti su gydytojais, nes taip, daznai priraso ko reikia ir nereikia, ir su diagnozem nusigrybauja i lankas, kad ir mano to atveju su inkstu uzdegimu- pasak apylinkes gydytojos vaikui buvo reumatitas
Jei dar turi pūlingą anginą, tai galiu pasidalinti mintimis kaip aš su ja kovojau ir atrodo įveikiau...
prieš 1,5 metų po 15 metų pertraukos mane pačią buvo užpuolusi pūlinga angina... pusę metų buvau tokioje būsenoje, kad jau galvojau teks operuoti... ėmė pasėlį iš kurio išaugino bakteriją, taigi angina bakterinės kilmės... na ir prasidėjo per pusę metų 6 antibiotikų kursai, neskaitant psichinės ir fizinės būklės pablogėjimo... Ir kai po eilinio anginos priepuolio ir 40 C temperatūros teko kviestis greitąją į namus, užstrigo atvykusios gydytojos pasakyti žodžiai, kodėl neskalaujate gerklės druskos tirpalu, tai pirmoji pagalba prasidėjus anginai... nesukeltumėte tokią aukštą temperatūrą...
po jos vizito aš kategoriškai atsisakiau gerti antibiotikus ir pradėjau 3 kartus per dieną skalauti gerklę: 1 kartą su druska, 1 kartą su soda ir 1 kartą su medetkom na aišku, kad galėčiau nušliaužti iki vonios teko paracetamoliu ir analginu temperatūrą mušti... dar vyras Camelia vaistinėje apsakęs mano bėdas gavo Propolio ir medetkų purškalo (naudojau pusę metų prieš tai Liugolį, tad jodo jau bijojau vartoti)... na ir dar čiulpiau Tonzilotren (atrodo taip vadinasi)... ir ką gi per 3 diena temperatūra dingo, pūliai išsiskalavo ir dezinfekavosi ir jau 1,5 metų nežinau kas yra angina, net ledus šią vasarą drąsiai valgiau... jei tik pajaučiu, kad peršti gerklę, iškart Propolio ir medetkų purškalo, paskalauju su druska ir viskas baigiasi... tas purškalas aštrokas, todėl mažiems vaikams netiks, mano dukra nuo 5 metų juo purškiasi ir ne tik gerklę bet ir kai sloguojam juo dezinfekuoju gerklės gleivinę, na labai efektyviai mums padeda...