QUOTE(tabeliukas @ 2014 03 07, 21:54)
sveikos mamos, ir man nustate placentos pirmeiga
pergyvenu labai del to, nes cia antras nestumas o su pirmu nieko panasaus nebuvo man todel streso tikrai daug. dabar man 16 savaiciu. temoje skaitau kad visom kaip ir viskas puikiai baigesi ir visos isnesiojot lelikus tik daznai paguledavot namie, bet man va man kazkaip labaiu nei kitom kraujuoja... ir ligonineje del kraujavimo tegu paguleti ir dar prigasdino kad taip ir kraujuosiu iki nestumo pabaigos jeigu nepakils placenta
arba kuriai taip buvo kad kraujuodavot o ne tik patepliodavo? ar tas kraujavimas baigesi ar taip ir kamavotes visa nestuma?
Sveika,
Mano istorija tokia, kur niekas nekilo ir situacija negerejo. Tepliojimas, prasidejęs apie 16 sav., kaitaliojosi su intensyviu ir maziau intensyviu kraujavimu, per visa nestuma sumoj ligoninej pragulejau 3,5 men. Vaiko vystymasis del placentines mitybos nepakankamumo atsilikinejo (nekylanti placenta vaisiui augant atplysineja ir visas kraujas, skirtas vaiko mitybai ir auginimui, bereikalingai isteka lauk). Apie 30 sav (nezinau jau kelinta karta) pagulde I ligonine del labai intensyvaus kraujavimo, o as atsikelus is lovos tik ranka pakeliau aukstyn ir to uzteko (kraujo mase suteka zemyn)
Konsiliumas nusprende gimdymą stabdyti (jie guldo ant tokios palos, ta pala sveria, skaiciuoja, kiek per tam tikra laiko kraujo netenki ir svarsto, ar gali dar stabdyti gimdyma ar jau butinai reik operuot)
36 sav, kai jau buvo likus sav iki planinio cezario, nes vaiko vystimasis jau buvo visai sustojes tuo metu, is ligonines leido savaitgaliui ramiai paguleti namie
Tada prasidejo klaikus kraujavimas (nes bega kaip is krano tiesiogine to zodzio prasme). Rezultatas: kol nuvaziavom iki ligonines abu vos likom gyvi. O neisivystimo, pridusimo ir nukraujavimo pasekmes mazesnes ir didesnes turim iki siol.
Labai ilgai save kaltinau, kad negulejau kaip prikalta prie lovos ta paskutine sav. Turbut, kad tas kaltes jausmas niekada nedings
Nenoriu gasdinti ir nuteikinet, bet placentine pirmeiga (kai tai tikrai yra tirka placentine pirmeiga, o ne koks placentos buvimas zemiau nei kazkokia norma) yra labia pavojingas ir rimtas reikalas. Saugokit save ir tas 37 sav (kiek man yra zinoma, niekam neleidzia ilgiau su pirmeiga nesiot, nes bet kada gali prasideti kraujopludis toks, kad nespesi gyvas ligonines pasiekt) laikykites visus imanomu atsargumo priemoniu, praeid tos savaites greitai, tai yra labia maza auka uz galimybe tureti sveika vaika. LAIKYKITES!