Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(Heart @ 2009 04 24, 16:07)
Gal galite paminėti kokių nors Vilniaus ginekologų pavardžių, kurie nežiūri kreivai į žindymą nėštumo metu ir į ilgalaikį žindymą apskritai?

Atsakiau į až
Atsakyti
Vis gi kiek daug priklauso nuo mūsų patirties
Mano 3 gimdymai paprastoj ligoninėje buvo labai traumatiški, paskutinis - natūralus, atvikščiai suteikė daug jėgų, energijos, jaučiausi kitu žmogumi, dėl to aš atrinku ką sako ginekologai. Tau buvo atvirkčiai..... vėl gi labai užjaučiu dėl patirties.. bet objektyviai - kur padėsi tą mažiuką, kuris jau yra kai laukiesi antro? Ypatingai jeigu jis pats dar ne labai vaikšto? g.gif Tiesiog yra kaip yra, tenka rupintis ir mažiuku, patarimas nenešioti yra realus tik pirmagimio tevams mirksiukas.gif Manau kai įvyksta nelaimė, save kaltinti yra beprasmiška, ypatingai kai tikrai nieko negalėjai padaryti kitaip.

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 04 24, 17:44)
Na aš prieš pirmąjį nėštumą irgi buvau optimistė-natūralistė 

As nesu ir nebuvau nei optimiste, nei naturaliste.Buvau nevaisinga moteris su 9 nevaisingumo stazo metais ir 3 prarastais vaikais, du is ju buvo dvyniai.Aciu Dievui, kad dave man du sveikus vaikus, ir gaila, kad jau esu tokiu metu, kad trecio galiu nebesulaukti.

QUOTE(Natuke @ 2009 04 24, 18:42)
Vis gi kiek daug priklauso nuo mūsų patirties
Manau kai įvyksta nelaimė, save kaltinti yra beprasmiška, ypatingai kai tikrai nieko negalėjai padaryti kitaip.

Nescia su Anna, Gabrieliu ir nesiojau, ir zindziau, ir futbola zaidem-kazkaip nuojauta sake, kad viskas yra ir bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 04 24, 19:21)
As nesu ir nebuvau nei optimiste, nei naturaliste.Buvau nevaisinga moteris su 9 nevaisingumo stazo metais ir 3 prarastais vaikais, du is ju buvo dvyniai.Aciu Dievui, kad dave man du sveikus vaikus, ir gaila, kad jau esu tokiu metu, kad trecio galiu nebesulaukti.

Tiktai ačiū Dievui už tavo stebuklus. wub.gif
Jei tik noras, bus, sulauksi. wink.gif Mano šis paskutinis netyčiukas beldžiasi vos metams iki keturiasdešimtmečio gimus. Žindau dvynius ir juntu, kad visiem viskas gerai. Ai, tik gydytojai to verčiau neskayti...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 04 24, 18:21)
Nescia su Anna, Gabrieliu ir nesiojau, ir zindziau, ir futbola zaidem-kazkaip nuojauta sake, kad viskas yra ir bus gerai.

Na aš taip pat ne iš jauniklių smile.gif Pirmą gimdžiau 36, antrą 37, trečią 38 m.
Aš tai įsitikinau, kad vieno recepto nėra niekam, kiekvienas iš savo patirties kalba...

Na kai aš pradėjau lauktis, tai mano dukrai buvo vos 4 mėn., tai žinoma, neturėjau pasirinkimo žindyti ar ne. Bet jei ji būtų buvosi virš metų, tai tikrai nežindyčiau, juolab kad kai vaikai pradeda valgyti, tas žindymas daugiau žaidimas ir prisirišimas, nei maistas.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 04 25, 14:48)
Na kai aš pradėjau lauktis,  tai mano dukrai buvo vos 4 mėn., tai žinoma, neturėjau pasirinkimo žindyti ar ne. Bet jei ji būtų buvosi virš metų, tai tikrai nežindyčiau, juolab kad kai vaikai pradeda valgyti, tas žindymas daugiau žaidimas ir prisirišimas, nei maistas.

Pasakyk teip mano be kelių minučių dvimetukam. doh.gif
Atsakyti
as tai zinokit irgi svajoju "netycia " pastoti smile.gif ebt kai sausio menesi buvau pas gydytoja sake nieko ten nevyksta, Tai nebesisaugom, nes manau kad taip intensyviai zindant tikrai dar nieks nevyksta...ebt slapta tikiuosi kad ims ir ivyks viena karta nepastebimai.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 25, 16:28)
Tai nebesisaugom, nes manau kad taip intensyviai zindant tikrai dar nieks nevyksta...

tongue.gif galėčiau papasakoti, kaip intensyviai žindant niekas nevyksta lotuliukas.gif - ir visai vienodai tam organizmui, 2 kabo ar 3 kabo ar dar kiek doh.gif

O jei nori - tai tikrai sulauksi mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2009 04 22, 16:34)
Jau pagimdziau biggrin.gif Ir galiu pasakyt, kad visa nestuma trunkantis zindymas nepakenke nei man, nei dukrytei, kuri gime visiskai sveika, 4 kg svorio.

Nuoširdžiai sveikinam wub.gif

QUOTE(Natuke @ 2009 04 23, 14:10)
mano zuikis čiulpė krutį, o po to gėrė iš puodelio vandėnį, nes nieko nebuvo. O kai po gimdymo atsirado tikro pieno, apie vandėnį pamiršo lotuliukas.gif

lotuliukas.gif gudrūs jie, maži bet supranta kaip geriau.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 04 25, 14:48)
Na kai aš pradėjau lauktis,  tai mano dukrai buvo vos 4 mėn., tai žinoma, neturėjau pasirinkimo žindyti ar ne. Bet jei ji būtų buvosi virš metų, tai tikrai nežindyčiau, juolab kad kai vaikai pradeda valgyti, tas žindymas daugiau žaidimas ir prisirišimas, nei maistas.

Oi, patikek manim, ir maistas smile.gif Kol maitinau tai ji man labai mazai valgydavo, bet svoris normalus buvo, augo normaliai, bet kai nutraukiau maitinima, pamaciau, kiek suvalgo mano vaikas (nes nezinojau kiek ji MP isgeria). Valgo mano panelyte ne maziau uz mane. Pasirodo, jai pakakdavo MP kaip maisto.
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2009 04 26, 12:27)
Oi, patikek manim, ir maistas  smile.gif Kol maitinau tai ji man labai mazai valgydavo, bet svoris normalus buvo, augo normaliai, bet kai nutraukiau maitinima, pamaciau, kiek suvalgo mano vaikas (nes nezinojau kiek ji MP isgeria). Valgo mano panelyte ne maziau uz mane. Pasirodo, jai pakakdavo MP kaip maisto.

Na maniškė irgi 5 mėn svėrė 9 kg. O bernas dviejų su pase sveria virš 7 kg.
Už tai aš per 5 nėštumo mėn. priaugau 1 kg paskui prasidėjo žiauri mažakraujystė, dėl ko sunku buvo vaikščioti, nes dusau ir alpinėjau. Po to pabiro dantys. Ir iki šiol niekas nepasikeitė...
Tačiau žinau yra pilna moterų, kurioms nieko nesidaro ir viskas būna puiku smile.gif Čia vėlgi tiesiog patirtis...
Aš skaičiau Dalai Lamos motinos knygą. Ji pasakoja taip paprastai savo ir savo aplinkos žmonių gyvenimą. Tai ji pasakoja, kad vaikus maitina iki 5 mėn. MP, o kai kai pradeda duoti kietą maistą nustoja maitinti.
Manau čia tiesiog mados dalykas iiilgas maitinimas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2009 04 26, 15:42)
Aš skaičiau Dalai Lamos motinos knygą. Ji pasakoja taip paprastai savo ir savo aplinkos žmonių gyvenimą. Tai ji pasakoja, kad vaikus maitina iki 5 mėn. MP, o kai kai pradeda duoti kietą maistą nustoja maitinti.
Manau čia tiesiog mados dalykas iiilgas maitinimas smile.gif

Ir tuo verta kaip etalonu vadovautis? O kiek mūsų močiutės maitindavo? Tikrai ne viena ir naujagimį, ir vyresnį žindė (bent mano močiutės tokie pasakojimai). Kai prieš 12 metų savo dvimetę dar maitinau, nesistebėjo tik tos senosios kaimų močiutės, pačios nereta taip dariusios, o dabar gi ir PSO tą rekomenduoja. bigsmile.gif
Atsakyti
as patojau kai maziui buvo 1 m 2 men,gydytoja patare kol kas zindymo nenutraukti jei as gerai jauciuosi.o kai noresiu jau nutraukti,ta daryti po truputi,o ne is karto.kol kas nezinau dar kiek laiko maitinsiu pirmaji,nes daug kartu bandziau atpratinti ir vis pasiduodavau.per sunku man doh.gif
Atsakyti