Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

Man laba įdomu pasidarė blush2.gif
O jei maitindama pastoji, tampa krūtys skausmingos, ar kaip buvę būna?
Atsakyti
Pasidalinkite su manimi žiniomis. Labai noriu antro vaikelio,bet dar pirmajį maitinu MP. Ar nepakenks embrionui,nes maitinimo metu susitraukinėja gimda.
Atsakyti
QUOTE(pumiks @ 2007 12 03, 10:49)
Pasidalinkite su manimi žiniomis. Labai noriu antro vaikelio,bet dar pirmajį maitinu MP. Ar nepakenks embrionui,nes maitinimo metu susitraukinėja gimda.

O kaip daug tu maitini, ar atsistatė tavo ciklas? Šiaip jeigu labai daug žindi ir vaikas su tavim miega, gali būti, kad ir nesugebėsi pastoti (nors žinoma viskas individualiai)...

Man atrodo, kad tavo mažiukui dar reikia pabūti vienturčiu diemesio centru ax.gif. Nors iš tikrųjų mano gydytoja sako, kad žindymas neštumui nepakenks, viskas turėtų būt gerai. Tik jums - tau ir vyriausiam mažyliui būs sunku, nes gali keistis pieno skonis ir jo kiekis, o 9men vaikui pienuko dar labai reikia.
Atsakyti
Pagrinde musu meniu vyrauja MP,nes septintame nėnesyje atsisakė košyčių ir viso kito,dabar vėl po trupuruką pradeda valgyt. Maitinu kada nori ir kiek nori, pienuko turiu pakankamai.
na žiūrėsime kaip čia gausis, menstruacijų dar nėra g.gif . Bet aš labai jau noriu antro vaikelio nestuke.gif .
Papildyta:
O jus jau tris turit thumbup.gif
Atsakyti
Nu šaunuolė jūs, net apsiašarojau iš džiaugmo, kad tokių mamyčių yra, o man niekaip neišeina pastos,nu bet mes tik mėnesį tebandom, dar taip stipriai nepergyvenu
Papildyta:
Geras straipsnis, labai ačiū
Atsakyti
QUOTE(pumiks @ 2007 12 03, 23:54)
Pagrinde musu meniu vyrauja MP,nes septintame nėnesyje atsisakė košyčių ir viso kito,dabar vėl po trupuruką pradeda valgyt. Maitinu kada nori ir kiek nori, pienuko turiu pakankamai.
  na žiūrėsime kaip čia gausis, menstruacijų dar nėra g.gif  . Bet aš labai jau noriu antro vaikelio nestuke.gif .
Papildyta:
O jus jau tris turit thumbup.gif

Mano vyresnelei buvo metukai, kai pastojau antra karta. As planavau iki metu ja zindyti. Tad pastojimas paskatino mano apsisprendima nutraukti zindyma.
Taciau is vienos pazystamos zinau, kad ji pastojo nesant menesinems, kai kudikiui buvo 7 menesiai. ir zinde savo suneli dar iki metu, kol abu psichologiskai subrendo atjunkymui.
Cia turbut kiekvienai individualiai, kaip jautiesi, kaip kudikis nori dar zysti ir t.t.
Atsakyti
planuoju savo dukrytę MP maitint iki metukų, nors ir laukiuosi antro. bet turbūt tai užtruks ilgiau, nes net neįsivaizduoju kaip tai padaryti, kadangi MP jai vis dar yra beveik pagrindinis maistas ir gėrimas. naktį valgo 4-5 kartus, dieną 3-4. jokių mišinėlių negeria. sultis, arbatėles - tik dieną. šeimos gyd ir ginis sako, jog būtinai turiu nutraukt MP, nes kitai labai nualinsiu savo organizmą. tačiau nežinau kaip nekankinant savęs ir dukrytės tai padaryti sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Puccha @ 2007 11 17, 18:30)
Man laba įdomu pasidarė blush2.gif
O jei maitindama pastoji, tampa krūtys skausmingos, ar kaip buvę būna?

man pirmas kelias savaites be proto skaudžiosir jautrios būdavo. kiekvienas maitinimas baigdavosi mano ašaromis sad.gif bet dabar susitvarkė
Atsakyti
As taip pat maitinau, nors jau laukiuosi kito leliuko, baigiau maitinti 1 metu 4 men ( nestumas 17 sav.). Bet viskas vyko taip naturaliai, be labai didelio streso, nes pienelio mazejo, o zindukle po truputi atprato. thumbup.gif
Atsakyti
as maitinau beveik iki metuku ir 4 menesiu.suzinojau,kad laukiuosi.taigi maitinimas krutimi tikrai nera apsaugos priemone smile.gif isitikinau biggrin.gif gydytoja patare baigti maitinti pirmaji,kad pilvinukui viskas gerai butu.mazasis kaip ir greitai atprato nuo zindymo,nors kaip man truksta,kai jis budavo prilipes prie papulio ir taip skaniai gerdavo pienuka wub.gif
Atsakyti
Siuo klausimu, as vienareiksmiska, jei pastosiu tebemaitinant, iskart nutrauksiu maitinima. Is tiesu tai labiausiai noreciau tai padaryti dar iki pastojant, t.y. iki planuojant pradeti antraji, net jei mano pirmajai ir nebus metuku.
Pametinukui vaikai jau ir taip didelis stresas moters organizmui, tai ben taip as ji patausosiu, nes energija per krastus tikrai nesilieja.
Bet tuo paciu ir dziaugiusi uz tas mamytes, kurios sekmingai tai derina, kiekvieno organizmas individualus 4u.gif
Atsakyti
Na žinai kaip, gali planuoti pametinukus, bet geriau ne vaiko saskaita g.gif Juk iki metų būtinai pienuko reikia, o ir toliau tas pienas daug naudos suteikia. Tada mano galva geriau jau nusiteikti žindyti toliau ir šiek tiek pakentėt pačiai (nors yra šansu, kad gamta natūraliai padarys taip, kad tarp vaikų būs didesnis skirtumas tongue.gif )

Mano gydytoja sako, kad ilgiau žindančių kalcijaus rezervai greit mažėja, bet po to daug greičiau atsistato, tai gi nera žndymas toks jau pavojingas sveikatai dalykas 4u.gif Na ir plius... mūsų mamos bijojo žindyt, nes mažiau valgė sveiko maisto (nors mano šeimoje taip buvo g.gif ), manė, kad vaikas iš mamos viską ištrauks.. o kur jau antras neštumas... Bet man atrodo, kad viskas turi būt gerai, jeigu gerai maitinaisi, tuolab kad kaip suprantu, neplanuoji turėti daugiau negu du pametinukus rolleyes.gif
Atsakyti
Taip ir vyresniojo vaikučio labui nereikia nutraukti jį žindyt besilaukiant kito. Normaliai maitinantis manau jokio pavojaus mamai nėra. Bent jau aš nesijaučiu labiau išsekus, nei per pirmą nėštumą , kai buvau viena su savo pilvuku. Mamos kūnas nėštumo metu vistik pasireguliuoja pieno gamybą savaip. Taip kad visiems būtų gerai.
Atsakyti