Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(virvė @ 2011 01 26, 15:19)
maniškė gimė 2965g ir dar GN kūdikių gydytoja iškart nusprendė, kad tai dėl žindymo nėštumo metu... lotuliukas.gif  nors šeimoj visi gimė nedideli, pirmagimė tik keliais šimtais gramų sunkesnė, o ir gimė dar gerokai panešiota po termino doh.gif  biggrin.gif
jei būtų proga kada žindyt nėštumo metu, elgčiausi taip pat nedvejodama, tik dabar nenutraukčiau žindymo nėštumo pabaigoj - tas gyvenimo man nepalengvino, dukra geriau nepradėjo miegoti, o su migdymu dar daugiau problemų atsirado...

mano pirmagime dar mazesne gime - 2845g, nors ir nieko pries tai nezindziau, o dabar kudikelis pilve, nors ir zindziau, truputi didesnis pagal laika smile.gif
beje, jau penkta diena kaip nebezindau, ir net nustebau, kaip lengvai mazoji su tuo susitaike: pirma vakara virktelejo siek tiek, bet ramiai uzmigo, o po to vis dar protarpiais papraso, bet vis atsakau jai ta pati, kad neber pienuko ir t.t., tai ir nedaro vaikas tragedijos thumbup.gif ir ismiega ramiai, ir uzmiega meskiuka arba mane apsikabinus, ir su krutim man jokiu problemu nera, nes man rodos mazoji jau priespieni traukdavo, net nesitikejau, kad taip ramiai graziai viskas uzsibaigs wub.gif
Atsakyti
Man tai sis nestumas baigesi nesekmingai... Tikiuosi, kad su zindymu tas nesusije, bet neduoda ramybes tai, kad kai dar nezinojau, kad pastojau vaikas pradejo labai daznai zisti, prasidejo vel kabojimai po val pries uzmiegant, okartais ir po kelis kartus. Tas tikrai vargino. Dabar tvirtai nusprendziau iki men pabaigos uzbaigti zindyma. Kolkas palikau 2 kartus ryte ir vakare. Naktys neramios, sianakt kelesi gmaziausia 6 kartus su klyksmais, iskaitank kelimasi paryciais. Vandens atsisakinejo, muse ranka per puodeli, o prasibudines gere be perstojo. Istrosko vaikas, o kad gerimas puodelyje su snapeliu, o ne pas mama nesupranta per miegus ar ka...
Jei nebutu taip liudnai pasibaige, vistiek dabar galvoju, kad pastojus zindymus reiktu kazkiek apriboti. Zindant gaminasi kitokie hormonai, negu reikia nestumui normaliai vystytis, tai jei vaikas prie (.) (.) prakabo vos ne po puse paros, gali tie hormonai ir issibalansuoti...
Nors pripazinsiu, zindyti kada vaikas nori ir kiek nori daug paprasciau smile.gif
Atsakyti
O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne? g.gif
Atsakyti
as trys kartus pastojau tik po mmm pradzios
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 01 31, 11:26)
as trys kartus pastojau tik po mmm pradzios

vat man labai įdomu.. g.gif aš dar maitinu savo metinukę, mmm dar nesulaukiau, tai kažin, ar įmanoma užkibt..teoriškai tai taip, visada tokia galimybė yra turbūt, bet va, kiek praktiškai pasiklausinėju, tai visos nors ir maitino, bet jau turėjo nors po vieną ciklą normalų, su mmm ir tik tada pastodavo.. g.gif
Atsakyti
Labos,

QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 10:48)
O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne?  g.gif

ne, aš nesulaukiau mmm. panašu, kad būčiau sulaukusi pirmųjų mmm po gimdymo, bet sulaukiau teigiamo testo smile.gif. Dukrai tuo metu buvo 1m. ir 3mėn.
Deja, mano žindymos po Naujųjų metų baigėsi- nesiplečiant, šis antras nėštumas labai komplikuotas, nors visi tikimės geriausio. Pieno laaaaaaabai sumažėjo, galiausiai paguldė mane į ligoninę, taip ir viskas pasibaigė. Nors pradžioje manaiu, kad sau žindysiu ir lauksiuosi antro mažiuko, bet, deja, ne visada tai yra įmanoma.

Apie naujagimių svorius- mano pirmagimė gimė 2610gr., tad jei antras kūdikis bus mažiukas, nei kiek nenustebsiu irnesakyk.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spengla: 31 sausio 2011 - 12:29
QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 12:35)
vat man labai įdomu..  g.gif  aš dar maitinu savo metinukę, mmm dar nesulaukiau, tai kažin, ar įmanoma užkibt..teoriškai tai taip, visada tokia galimybė yra turbūt, bet va, kiek praktiškai pasiklausinėju, tai visos nors ir maitino, bet jau turėjo nors po vieną ciklą normalų, su mmm ir tik tada pastodavo..  g.gif

As girdejau daug atveju, kad pastoja dar nesulaukus mmm, bet visu vaikuciai jau buna apie metukus(taip, kad tau sansu labai daug). O maniske dar tik 2.5menesio, bet as irgi tikiuosiu uzkibti nesulaukus mmm ax.gif
Atsakyti
Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2011 02 01, 15:49)
Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais?  g.gif

As irgi buvau pagalvojus? Bet pirmiausia gal reiktu isskyras pastebeti? Nes pas mane tai kollkas jokiu nera, tai ir OT manau gadinti neverta.
Atsakyti
Man pirmo mm buvo kai vaikui sukako metukai. Aisku visa ta laika maitinau ir nakties metu.
Beje, del nepavykusio nestumo, tai zindymas mano atveju tikrai turbut ne prie ko. Labiau tiketinas virusas kazkoks pakiso koja, nes lygiai tas pats nutiko ir mano draugei, su kurios seima daug bendravom ir kuri per pirma nestuma neturejo visiskai jokiu bedu, o maitinima mp buvo nutraukusi pries gera pusmeti.
Papildyta:

Jei vaikui jau bent metukai, tai gal ir galima...
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 10:48)
O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne?  g.gif

buvau. 4 ar 5 kartus. nelabai reguliariai
Papildyta:

aš pagadinau, kai kiti ženklai rodė O, kad įsitikinčiau. ginė pasiūlė, nes kartais mmm atsiranda, o O dar nebūna.

viena mergina "planavimas ir žindymas" plepaluose pastojo turėdama apie 7mėn lelliuką ir dar nesulaukus mm...
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2011 01 09, 11:01)
Dėkui už patarimus  4u.gif  Apsisprendžiau žindyti iki mažylei sueis metukai, tada pora mėnesių pasistengsiu sustiprėti prieš gimdymą, tikiuosi, sveikata leis pažindyt iki birželio... Taip man gaila mažylės, teks mama su dar mažesniu ar mažesne dalintis verysad.gif Bet gal po to, kai lelius paaugs, turės žaidimų draugą ar draugę... Sunkiai dar taikausi su mintim, kad ketvirtas žmogutis pasibeldė į pasaulį...

Tavo situacija labai panaši į manają.....Tiek neštumo ir pastojimo laiko seka tiek maitinimo atveju...Irgi maitinau iki 1-1,1mėn. ir nutraukiau kai pilveliui būvo 20sav.+/- su trupučiuku.... mirksiukas.gif Tiesiog šis sprendimas būvo dėl manęs pačios labiau nes vaikutis jei tik būtų galimybė būtų ir toliau žindęs krūtinę.....Bet viskas gerai vaikutis gimė,normalaus svorio ir ūgio...Aišku pati jaučiu kad esu nusilpusi bet tikrai vaikas nelieka nuskriaustas.Svarbiausia stebėti savo pačios savijauta 4u.gif Sėkmės rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 16 vasario 2011 - 10:16