Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 05, 16:54)
Sumazeti MP gali, visiskai isnykti ne (taip gamtos sutvarkyta). Kita vertus visuomet yra galimybe, gimus vaikeliui, sugrizti prie kruties. Ar is puodelio pasiulyti MP.  4u.gif

nežinau, ar vandens skaidrumo lašai dar vadinami MP
kažkurioj iš temų skaičiau, kad mama nutraukė žindymą mėnesį ar du prieš gimdymą, o vaikai vėliau pasiprašė ir toliau ragavo MP
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virvė: 05 sausio 2011 - 22:33
Padėkit, mamytės 4u.gif Maitinu beveik 7 mėn mažylę, ir nėštumo testas parodė 2 juosteles. Esu visiškai pasimetusi, ką daryti su žindymu - aš dar norėčiau 2-3 mėnesius pažindyti, jeigu nenuskriausčiau mažylio pilvelyje... Gal turit kokių nuorodų pasiskaityt, ar savo patirtim galit pasidalint... Netikėtai labai čia mane tos 2 juostelės užklupo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2011 01 08, 10:05)
Padėkit, mamytės  4u.gif  Maitinu beveik 7 mėn mažylę, ir nėštumo testas parodė 2 juosteles. Esu visiškai pasimetusi, ką daryti su žindymu - aš dar norėčiau 2-3 mėnesius pažindyti, jeigu nenuskriausčiau mažylio pilvelyje... Gal turit kokių nuorodų pasiskaityt, ar savo patirtim galit pasidalint... Netikėtai labai čia mane tos 2 juostelės užklupo sad.gif

Sveikinu nestuke.gif
As tai nepatarsiu tau nieko, nes nezinau, tik norejau paklausti ar jau buvo atsiradusios tau mm kad pastojai? Ir as dazni tavo maitinimai, na kas kiek valandu?
Atsakyti
mm atsirado kai tik pradejau kose duot, bet ciklas buvo tiek issiderines, kad negalvojau, kad taip ims ir iskart uzkibs. Del zindymo ivairiai - kartais nori vaikutis kas 3 valandos, kartais diena isvis tik vienakart pienuko atsigeria, siaip jau 3 koses valgo, nuo vakaro pradeda zisti ir kabo ant papuko kiaura nakti.
Atsakyti
zhemuoge, visu pirma sveikinimai 4u.gif Kartais vaikuciai ateina tuomet, kai jie tam pasiruosia, o teveliams belieka juos priimti i savo sirdis ir gyvenimus. wub.gif mirksiukas.gif
Nestumas ir zindymas - kuo puikiausiai suderinama. Tikrai nenuskriausi nei vieno, nei kito vaikelio. Taip jau mes, moterys, sutvertos biggrin.gif

P.S. as pati zindziau budama nestuke.gif , mazyle gime beveik 5 kg svorio - stipri ir sveikute mirksiukas.gif

Klausyk ka sako tavo sirdis, vidine 'mamiska' nuojauta. Tavo pacios emocijos ir isitikinimai itin svarbu. mirksiukas.gif

Beje, vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku, tad tavo vaikeliui dar jo labai reikia. 4u.gif Nestumoe mtu gali sumazeti pienelio, gali pakisti jo skonis, todel kartais atsitinka taip, kad patys vaikuciai atsisako zisti. Bet buna, kad nesukdami galvos del pakitusio skonio, zinda iki pat nestumo pabaigos ir jau pagimdzius (tai vadinama tandeminiu zindymu). Leisk vaikeliui nuspresti kaip jam geriau. 4u.gif Ir grazaus augimo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 08, 14:45)
zhemuoge, visu pirma sveikinimai  4u.gif  Kartais vaikuciai ateina tuomet, kai jie tam pasiruosia, o teveliams belieka juos priimti i savo sirdis ir gyvenimus.  wub.gif  mirksiukas.gif
Nestumas ir zindymas - kuo puikiausiai suderinama. Tikrai nenuskriausi nei vieno, nei kito vaikelio. Taip jau mes, moterys, sutvertos  biggrin.gif

P.S. as pati zindziau budama  nestuke.gif , mazyle gime beveik 5 kg svorio - stipri ir sveikute  mirksiukas.gif

Klausyk ka sako tavo sirdis, vidine 'mamiska' nuojauta. Tavo pacios emocijos ir isitikinimai itin svarbu.  mirksiukas.gif

Beje, vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku, tad tavo vaikeliui dar jo labai reikia.  4u.gif Nestumoe mtu gali sumazeti pienelio, gali pakisti jo skonis, todel kartais atsitinka taip, kad patys vaikuciai atsisako zisti. Bet buna, kad nesukdami galvos del pakitusio skonio, zinda iki pat nestumo pabaigos ir jau pagimdzius (tai vadinama tandeminiu zindymu). Leisk vaikeliui nuspresti kaip jam geriau.  4u.gif  Ir grazaus augimo  nestuke.gif

drinks_cheers.gif

zhemuoge, dideliausi sveikinimai! 4u.gif thumbup.gif
As jau ipusejau nestuma, bet vis dar tebezindau mazyle, tai galiu pasakyti, kad jauciuosi tiesiog puikiai, tiesa, pirmus 3 menesius, kaip ir daugeli, kamavo nuovargis ir kazkiek pykino, bet apskritai pats nestumas lengvesnis, leliukas pilve didesnis nei pagal mmm, hemoglobinas labai geras, sikart dar nepasitaike neaiskiu kraujavimu thumbup.gif Taigi, manau, kad tikrai neskriaudziu nei pilvinuko, nei saves, pienuko pastaraji menesi labai sumezejo, tad dziaugiuosi, kad va taip ramiai baigsiu zindyti 2 metuku pirmagime smile.gif
Aisku, tavo atvejis siek tiek kitoks, nes zindantis vaikutis dar labai mazas ir jo pienuko poreikiai didesni, o ir tu pati gal dar ne iki galo atsigavusi po gimdymo, tad labai priziurek save, ypac sveikai maitinkis, rask valandele pailseti, pavartok kokiu naturalesniu vitaminu, jei jausi tam poreiki 4u.gif Kazkur skaiciau, kad nekomplikuoto nestumo atveju yra visiskai saugu zindyti vaikuti iki trecio nestumo trimestro pradzios, nes zindymo metu issiskiriantis oksitocinas gali sukelti saremius (iki to laiko jis nepavojingas), bet kitos mamytes ismaitina ir iki 8men, tad viskas labai individualu - isiklausyk i save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 01 08, 15:10)
Kazkur skaiciau, kad nekomplikuoto nestumo atveju yra visiskai saugu zindyti vaikuti iki trecio nestumo trimestro pradzios, nes zindymo metu issiskiriantis oksitocinas gali sukelti saremius (iki to laiko jis nepavojingas)
Net ir veliau zindant oksitocino neissiskiria tiek, kad jis galetu sukelti prieslaikini gimdyma 4u.gif
Atsakyti
Dėkui už patarimus 4u.gif Apsisprendžiau žindyti iki mažylei sueis metukai, tada pora mėnesių pasistengsiu sustiprėti prieš gimdymą, tikiuosi, sveikata leis pažindyt iki birželio... Taip man gaila mažylės, teks mama su dar mažesniu ar mažesne dalintis verysad.gif Bet gal po to, kai lelius paaugs, turės žaidimų draugą ar draugę... Sunkiai dar taikausi su mintim, kad ketvirtas žmogutis pasibeldė į pasaulį...
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2011 01 09, 12:01)
Dėkui už patarimus  4u.gif  Apsisprendžiau žindyti iki mažylei sueis metukai, tada pora mėnesių pasistengsiu sustiprėti prieš gimdymą, tikiuosi, sveikata leis pažindyt iki birželio... Taip man gaila mažylės, teks mama su dar mažesniu ar mažesne dalintis verysad.gif Bet gal po to, kai lelius paaugs, turės žaidimų draugą ar draugę... Sunkiai dar taikausi su mintim, kad ketvirtas žmogutis pasibeldė į pasaulį...

Viskas bus gerai mirksiukas.gif Sekmes nestuke.gif
Atsakyti
Izvelgiaus pliusu zindyti bunant nestuke.gif
Zindymas labai neblogai ramina, o nestuke.gif tai labai gerai smile.gif Juo labiau, kad tu susierzinimo saltiniu kazkaip netruksta..
Dar, buna puiki proga nusnusti su vaiku pietu miegelio .
Atsakyti
man kai pastojau labai staigiai dingo pienas. kai dingo dar nežinojau, kad laukiuosi, išsiaiškinau vėliau, kad greičiausiai dėl to. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 08, 15:45)

P.S. as pati zindziau budama  nestuke.gif , mazyle gime beveik 5 kg svorio - stipri ir sveikute  mirksiukas.gif

maniškė gimė 2965g ir dar GN kūdikių gydytoja iškart nusprendė, kad tai dėl žindymo nėštumo metu... lotuliukas.gif nors šeimoj visi gimė nedideli, pirmagimė tik keliais šimtais gramų sunkesnė, o ir gimė dar gerokai panešiota po termino doh.gif biggrin.gif
jei būtų proga kada žindyt nėštumo metu, elgčiausi taip pat nedvejodama, tik dabar nenutraukčiau žindymo nėštumo pabaigoj - tas gyvenimo man nepalengvino, dukra geriau nepradėjo miegoti, o su migdymu dar daugiau problemų atsirado...
Atsakyti