Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(Luttuke @ 2011 01 01, 19:10)
Mamytes, o krutines jautrumas gal pamazeja kazkada (dabar nestumo pati pradzia), nes jei vaikas neatsargiau zinda, norisi rekti  doh.gif

Taip, pirmosios savaites sunkiausios. 4u.gif
Luttuke, testukas teigiamas (jei dareisi dar)? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 01, 17:23)
Zindyti 1m. 4men. nera ilgai.  mirksiukas.gif  Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas, visi vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku  smile.gif
Pienukas, atsinaujinus  menesinems, nesibaigia, jo siek tiek sumazeja, bet tai visai nereiskia, kad zindymas turi sustoti.

Pastojimas nelabai imanomas, jei bus zindoma daznai - dienos metu nebus ilgesniu nei 3 valandos pertrauku tarp maitinimu, o nakties metu - ilgiau nei 4 val. Naktinis zindymas itin svarbus.
Taippat nei laselio papildomu skysciu kudikiui (jokiu vandenuku, arbateliu ir tt). Laikantis tokiu nurodymu pastojimo tikymybe  bent pirmaji pusmeti vos keli procentai.  mirksiukas.gif

Na pas mane diena buna 3 val pertraukos(aisku nevisada) ir nakti buna 4-5val irgi aisku ne kasnakt. O jei duodi vandenuko atsigerti diena(na kai zagsi) kazka tas keicia?
Atsakyti
QUOTE(Emse @ 2011 01 01, 20:44)
Na pas mane diena buna 3 val pertraukos(aisku nevisada) ir nakti buna 4-5val irgi aisku ne kasnakt.  O jei duodi vandenuko atsigerti diena(na kai zagsi) kazka tas keicia?

Keicia. Ta linkme, kad pastojimo tikimybe dideja (vaikelis maziau stimuliuoja kruti, maziau isvalgo MP....na cia cia jau visi hormonines veiklos subtilybes biggrin.gif ).
Mano drauge taip ir pastojo (duodama atsigerti kai nereikia).
Mamos krutis skirta numalsinti ir alki, ir troskuli, ir zagsuliuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 01, 21:41)
Taip, pirmosios savaites sunkiausios.  4u.gif
Luttuke, testukas teigiamas (jei dareisi dar)?  bigsmile.gif

Testas be abejones teigiamas, o plius tas krutines jautrumas ir zveriskas apetitas smile.gif
Tiesa, kai praeita karta buvau nescia, apetito pokyciu nebuvo... gal kaip tik nelabai valgyt norejosi, nes pykino labai. Tikiuosi si karta bus lengviau smile.gif

O vaikui mastau gal jau vel dantukai neduoda ramybes paskutiniai 4, nes nakti per miegus verkia, atsibudineja klykdamas ir siaip baisiai irzlus, zisti reikia daznai labai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 01 sausio 2011 - 21:30
QUOTE(Luttuke @ 2011 01 01, 21:15)
Testas be abejones teigiamas

Sveikinimai 4u.gif Grazaus ir malonaus nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 01, 23:48)
Sveikinimai  4u.gif  Grazaus ir malonaus  nestuke.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 01, 16:23)
*Zindyti 1m. 4men. nera ilgai.  mirksiukas.gif  Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas, visi vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku  smile.gif
**Pienukas, atsinaujinus  menesinems, nesibaigia, jo siek tiek sumazeja, bet tai visai nereiskia, kad zindymas turi sustoti.

***Pastojimas nelabai imanomas, jei bus zindoma daznai - dienos metu nebus ilgesniu nei 3 valandos pertrauku tarp maitinimu, o nakties metu - ilgiau nei 4 val. Naktinis zindymas itin svarbus.

*Siaip as dar tebezindau iki siol, o nuo tokio vaiko amziaus emem planuoti antra smile.gif
**Man menesines atsinaujino, kai dar vaika tebemaitinau tik MP ir pienuko visai nesumazejo.
*** drinks_cheers.gif manau butent del daznu maitinimu nakti as ir negalejau pastoti, nors vaikui jau buvo 1,5m.

QUOTE(Luttuke @ 2011 01 01, 19:10)
Mamytes, o krutines jautrumas gal pamazeja kazkada (dabar nestumo pati pradzia), nes jei vaikas neatsargiau zinda, norisi rekti  doh.gif

Zinok, man pradzioj irgi buvo labai jautri krutine, o paskui siek tiek sumazejo tas jautrumas, bet ir dabar, jei dazniau pazinda, labai skauda spenelius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 01 02, 18:11)
*Siaip as dar tebezindau iki siol, o nuo tokio vaiko amziaus emem planuoti antra smile.gif

4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 01 01, 20:10)

man antroj nėštumo pusėj tik sustiprėjo, kai atsirado priešpienis. apie 30sav. nutraukiau žindymą dėl diskomforto.
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 01, 17:23)
Zindyti 1m. 4men. nera ilgai.  mirksiukas.gif  Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas, visi vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku  smile.gif

o jeigu MP natūraliai dingsta nėštumo metu? nevisada išeina tomis rekomendacijomis vadovautis...
Atsakyti
QUOTE(virvė @ 2011 01 04, 21:21)
o jeigu MP natūraliai dingsta nėštumo metu? nevisada išeina tomis rekomendacijomis vadovautis...

Mano vyresnėlis buvo 1m11mėn, kai žįsdamas pareiškė "Nėja" ir daugiau nebeprašė. Buvo 5mėn nėštumo.
Atsakyti
QUOTE(virvė @ 2011 01 04, 20:21)

Sumazeti MP gali, visiskai isnykti ne (taip gamtos sutvarkyta). Kita vertus visuomet yra galimybe, gimus vaikeliui, sugrizti prie kruties. Ar is puodelio pasiulyti MP. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2011 01 05, 15:09)
Mano vyresnėlis buvo 1m11mėn, kai žįsdamas pareiškė "Nėja" ir daugiau nebeprašė. Buvo 5mėn nėštumo.

thumbup.gif ot konkretus mazylis! lotuliukas.gif
Man irgi dabar penktas menuo, tai pienuko vos keli laseliai like - per pora metu ismokau atskirti, kada tuscia krutis traukiama. Anyta buvo issivezus dukryte visai parai, tai toks jausmas, kad krutys visai per ta laika nepapilnejo ir buvo minkstuteles. Bet vaikas kazka dar sugeba ispesti - ant lupyciu buna baltu laseliu smile.gif Tik galvoju, ar nebus kartais tai priespienis, nes labai jau tirsti tie laseliai g.gif
Atsakyti