jau beveik trys savaitės, kai nebežindau. tiesiog dukra prilipo naktim prie krūties neleisdama miegoti, man buvo ir sunku išgulėti ant vieno šono dėl užaugusio pilvuko, ir kentėt spenelių skausmą po gero pusvalandžio žindymo nebeiškęsdavau, prašydavau vyro, kad užsuptų (jei jos ir nenešioji, ir nežindai - klykia), bet ji ilgai nenurimdavo, zirzdavo, o mieguistas vyras kartu su ja tai vieną rytą užsiklijavau dydelį pleistrą, kai dukra paprašė MP, parodžiau ir pasakiau, kad "popa". tuomet ji išsigando, paverkė 5min (aš kartu su ja) ir nuo to laiko jokių verksmų, ašarų ar zirzimų nebeliko. jai pasirodė labiau juokinga, nei liūdna ar pikta.
šiaip gaila, norėjosi dar žindyti, bet fiziškai nepakėliau, o ir pieno nebuvo, tik skaidrus priešpienis. laimei, dukra nesupyko. tik dabar nežinau, kas bus, jeigu gimus antrai pareikalaus MP. esu skaičius, kad nujunkyti vaiko jokiu būdu negalima vėl pripratint, bet ar neįsžeis, kad sesei duodu, o jai ne? ar nebus dar blogiau?
QUOTE(virvė @ 2010 11 17, 23:55)
bet ar neįsžeis, kad sesei duodu, o jai ne? ar nebus dar blogiau?
Nereikia gailetis, jei jau pati priemei sprendima Jei nesinori vel prisiglausti vyresneles prie kruties gimus kudikeliui, taip ir aiskink kaskart, kad pienelis dabar reikalingas mazam Zmoguciui, kad augtu ir stipretu Labai daug priklauso nuo...taves - kaip ja nuteiksi, kokias emocijas 'ipusi' Mano manymu vyresnioji nebeprasys...Jie greit uzsimirsta
O tos istorijos apie 'atzindus'....tai tik bobuciu plepalai Tai tik mamos ir vaikelio susitarimas (siulyti vel kruti, ar ne). Bet as esu uz tai, kad jei jau zengtas toks zingsnis (nujunkoma pries vaiko valia), geriau nebekankinti vaikelio ir nebepriminti. MP kuo puikiausiai galima pasiulyti is puodelio, net nebutinai garsiai saukiant, kad tai...MP.
Pastojau kai sūnui buvo 1m. 3 mėn. Žindžiau toliau, nes nujunkyti man atrodė daug sunkiau nei toliau jį maitinti krūtimi. Pieno savaime nustojo mažėti. Bet vakinas nė nemanė visai atjunkti. Pieno neliko. Būdavo tik keli lašai priešpienio. Tai krūties reikėdavo tik užmigdymui ir rytiniams paskanavimams. Pagimdžiau sveiką mergytę. Dabar kai pieno yra, didysis vėl įjunko dažniau žįsti. Pieno užtenku abiems.
Nėštumo metu gėriau vitaminus nėščiosioms ir ca+mg+cn Gamtos namų.
Sėkmės apsisprendžiant
[/quote]
As ir panasioje situacijoje... Nebuvau ligsiol girdejus nei pamanius, jog gali kenkti zindyti besilaukiant. Musu sunyciui butu tragedija , jei neduociau papo... Tokiame pasimetime esu...
dažniausiai nekenkia ne bent pats neštumas yra komplikuotas - tada bent kas gali pakenkti, arba į bent ką galima suversti bedą....
Atrodo, ir i musu namus atejo nauja svente.........testas teigiamas, matomai laukiames mazylio.
Savo vaika nusprendziau atjunkyti ir nebemaitinti krutimi. Jam dabar metai su trupuciu, gal jam ir nebus tai labai skausminga.
As pastebejau, kad keletas dienu maitinant diena vaika, jis paimdavo kruti, pabandydavo zisti, kasdavo ir paleisdavo ja. As galvojau, kad cia kalta sloga ir galbut dantu dygimas, o gal cia mano nestumas pakeite pieno skoni. Siandien nakti kelesi keleta kartu dar pienelio pagerti, ryte issibudinus, pasikartoju analogiska situacija kruti isspjove.. Gal ir galeciau toliau maitinti, bet noras dingsta, kai jis gerokai pasikandzioja, tada buna labau sunku...
Planuoju siomis dienomis atsisakyti maitinti diena ir vakare, o nakti dar paliksiu kokia savaite, kad vaikui nebutu soko.
Savo vaika nusprendziau atjunkyti ir nebemaitinti krutimi. Jam dabar metai su trupuciu, gal jam ir nebus tai labai skausminga.
As pastebejau, kad keletas dienu maitinant diena vaika, jis paimdavo kruti, pabandydavo zisti, kasdavo ir paleisdavo ja. As galvojau, kad cia kalta sloga ir galbut dantu dygimas, o gal cia mano nestumas pakeite pieno skoni. Siandien nakti kelesi keleta kartu dar pienelio pagerti, ryte issibudinus, pasikartoju analogiska situacija kruti isspjove.. Gal ir galeciau toliau maitinti, bet noras dingsta, kai jis gerokai pasikandzioja, tada buna labau sunku...
Planuoju siomis dienomis atsisakyti maitinti diena ir vakare, o nakti dar paliksiu kokia savaite, kad vaikui nebutu soko.
QUOTE(*Rojaus*paukštė* @ 2010 10 15, 17:37)
Visiškai pritariu, kad mama pati jaučia kaip geriausia. Kai planavom antrą, viską apmąsčiau. Norėjau ir pirmą ilgai maitint ir antro jau norėjom. Todėl paskaičius kiek čia mamyčių pilvuką augina kartu žindydamos, nusprendžiau pati taip elgtis. Maniau gydytoja bus irgi tokios nuomonės, kad jei mama gerai jaučias, tai kodėl gi ne.
Po gydytojos vizito, tik nerimą ir liūdesį dabar jaučiu, kad uždrausta maintint. Plyšta širdis kai vaikutis prašo pieno, o aš blaškaus duot neduot Vienu žodžiu sunku... Bandysiu susisiekt kažkaip su redared rekomenduota Daiva Šniukaite. Nes jei nueisiu po mėnesio pas gydytoją ir sakysiu forumuose pasiskaičiau,tai manau bus nerimta. O kai bus profesionalo užnugaris jausiuos ramiau ir saugiau.
Papildyta:
1) Beje, mamytės, o kokiu dažnumu jūs besilaukdamos maitinot/maitinat. Aš norėčiau, kad liktų tie du karteliai dieną, o naktį gerai būtų atpratint (dabar 3 kartelius gauna)
2) Tos kurios žindėte besilaukdamos nebuvo problemų su hemoglobinu? Pirmo besilaukdama gėriau tiek geležį tiek magnį pastoviai, kad nenukristų rodikliai žemiau normų. Įdomu kas dabar lauktų. Gal kažkaip papildomai organizmą stiprinote?
Po gydytojos vizito, tik nerimą ir liūdesį dabar jaučiu, kad uždrausta maintint. Plyšta širdis kai vaikutis prašo pieno, o aš blaškaus duot neduot Vienu žodžiu sunku... Bandysiu susisiekt kažkaip su redared rekomenduota Daiva Šniukaite. Nes jei nueisiu po mėnesio pas gydytoją ir sakysiu forumuose pasiskaičiau,tai manau bus nerimta. O kai bus profesionalo užnugaris jausiuos ramiau ir saugiau.
Papildyta:
1) Beje, mamytės, o kokiu dažnumu jūs besilaukdamos maitinot/maitinat. Aš norėčiau, kad liktų tie du karteliai dieną, o naktį gerai būtų atpratint (dabar 3 kartelius gauna)
2) Tos kurios žindėte besilaukdamos nebuvo problemų su hemoglobinu? Pirmo besilaukdama gėriau tiek geležį tiek magnį pastoviai, kad nenukristų rodikliai žemiau normų. Įdomu kas dabar lauktų. Gal kažkaip papildomai organizmą stiprinote?
Stai todel as irgi gydytojai nesakau, kad vis dar maitinu - kam cia nervinti zmogu
O siaip pirma nestuma man ir hemoglobinas buvo vis linkes kristi, kraujavau kelissyk, vaikiukas pagal echoskopa visada mazesnis budavo, o dabar, nors ir gana intensyviai tebezindau dukteryte, hemoglobinas kuo puikiausias, nebuvo jokiu tepliojimu, vaikutis pilve didesnis nei turetu buti pagal norma, na ir gerokai maziau pykinimu Neturiu valios atsakyti mazylei papuko, nors jau greit jai du metukai - abi dar tebenorim sito, tiesa, ji gal kiek dazniau Bet atpratinau nuo naktinio zindymo, nes buvo tuo labai piknaudziaujama, tad abi puikiai issimiegam
Atradau viena zindancios nesciosios pliusa - jau ipusejau nestuma, pienuko savaime labai sumazejo, ir va vakar anyta pirmasyk issiveze dukryte visai nakciai, jau para kaip nezindziau, o krutys minkstuteles
Sveikutes
Norejau paklausti mamyciu kurios pastojot maitindamos, ar kai pastojot jau buvo jums prasideje mm? Ir kiek mazdaug laiko buvo po gimdymo kai pastojot?
Pati dabar maitinu mazyle, mm nera dar, planuoju maitinti kuo ilgiau, siaip idomu kokie sansai vel pastoti?
Norejau paklausti mamyciu kurios pastojot maitindamos, ar kai pastojot jau buvo jums prasideje mm? Ir kiek mazdaug laiko buvo po gimdymo kai pastojot?
Pati dabar maitinu mazyle, mm nera dar, planuoju maitinti kuo ilgiau, siaip idomu kokie sansai vel pastoti?
QUOTE(Emse @ 2010 12 31, 17:44)
Sveikutes
Mm man prasidejo, kai vaikui tebuvo 5,5men ir ji maitinau vien tik savo pienuku, taip kad gali buti, kad net tas pirmas pusmetis zindant nera saugus Kita vaikiuka pradejom sauktis, kai pirmam buvo 1m.4men, bet dar intensyviai tebemaitinau, tad kelis menesiu "nekibo", o pastojau iskart, kai nutraukiau gana intensyvu naktini maitinima (dukryte pabusdavo del papuko gal 3-6 kartus per nakti ). Taigi, ovuliacija gali atsinaujinti dar nesulaukus pirmuju mm - juk nemazai moteru taip ir pastoja, tad jei nenori iskart dar vieno dziaugsmelio, reiketu saugotis nuo pat pradziu
QUOTE(indica @ 2010 12 31, 20:30)
Mm man prasidejo, kai vaikui tebuvo 5,5men ir ji maitinau vien tik savo pienuku, taip kad gali buti, kad net tas pirmas pusmetis zindant nera saugus Kita vaikiuka pradejom sauktis, kai pirmam buvo 1m.4men, bet dar intensyviai tebemaitinau, tad kelis menesiu "nekibo", o pastojau iskart, kai nutraukiau gana intensyvu naktini maitinima (dukryte pabusdavo del papuko gal 3-6 kartus per nakti ). Taigi, ovuliacija gali atsinaujinti dar nesulaukus pirmuju mm - juk nemazai moteru taip ir pastoja, tad jei nenori iskart dar vieno dziaugsmelio, reiketu saugotis nuo pat pradziu
Oho kaip ilgai matinai Man atsimenu su pirmaja ir antraja mm prasidejo kai joms buvo apie 8men, nu ir kai tik jos prasidejo taip pienas ir baigesi
Tai viskas priklauso nuo naktiniu maitinimu? O diena, kad daznai valgo ka nesiskaito? Maniske dabar nakti valgo 2-3 kartus, nu kaip kokia nakti.
Na as kaip tik noreciau dar vieno dziaugsmelio todel apsaugos priemoniu nenaudojam, ziuresim kaip seksis
QUOTE(Emse @ 2011 01 01, 14:20)
Oho kaip ilgai matinai Man atsimenu su pirmaja ir antraja mm prasidejo kai joms buvo apie 8men, nu ir kai tik jos prasidejo taip pienas ir baigesi
Tai viskas priklauso nuo naktiniu maitinimu? O diena, kad daznai valgo ka nesiskaito? Maniske dabar nakti valgo 2-3 kartus, nu kaip kokia nakti.
Na as kaip tik noreciau dar vieno dziaugsmelio todel apsaugos priemoniu nenaudojam, ziuresim kaip seksis
Zindyti 1m. 4men. nera ilgai. Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas, visi vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku
Pienukas, atsinaujinus menesinems, nesibaigia, jo siek tiek sumazeja, bet tai visai nereiskia, kad zindymas turi sustoti.
Pastojimas nelabai imanomas, jei bus zindoma daznai - dienos metu nebus ilgesniu nei 3 valandos pertrauku tarp maitinimu, o nakties metu - ilgiau nei 4 val. Naktinis zindymas itin svarbus.
Taippat nei laselio papildomu skysciu kudikiui (jokiu vandenuku, arbateliu ir tt). Laikantis tokiu nurodymu pastojimo tikymybe bent pirmaji pusmeti vos keli procentai.