Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

Sveikos,
parupo kitu mamyciu patirtis, kurios pastojo tebemaitindamos ir zindymo nenutrauke - ar skyresi nestumo pozymiai, pats nestumas? Ar vartojote kazkokius maisto papildus/vitaminus?
4u.gif
Atsakyti
va va... taip ir buna... verysad.gif atpranta vaikas nuo vakarinio ir rytinio maitinimu MP, o kai pajaucia ateinancia konkurencija- vel prie papo prilimpa... Jau ir kosytes neskanios, ir misinelio ne laso i burna... O gydytojai pataria iki 20 nestumo sav baigti maitinti... O KAIP BAIGTI maitinti, kad nescia mamyte ir mazas vaikelis kuo maziau butu traumuojami- nerandu literaturoje...
Atsakyti
Oi tavoji visai maža... Mes be papulio neišgyventumem dar...

Aš bandyčiau maitinti toliau - valgyčiau sveikai, vitaminus kokius gerčiau, prašyčiau šeimos padėt... Man atrodo, tai yra visiškai imanoma cool.gif ir jums taip būtų saugiau...

O kai antras gims, padaryčiau kelių metų petrauka iki trečio, tam kad organizmas poilsėtų nuo to maratono...

Nors aišku, reikia žiurėt kaip su sveikata... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 27 rugsėjo 2006 - 09:27
Aš irgi pastojau maitindama, tačiau sužinojusi apie nėštumą palaipsniui nutraukiau (maitinau iki 14 nestuke.gif sav., berods). Pagrindinė priežastis buvo tai, kad dar nežinodama apie nestuke.gif jau mąsčiau apie nutraukimą, nes jaučiausi išsekusi, lūžinėjo plaukai, nagai, gedo dantys, nors ir gėriau vitaminus bei kalcį papildomai. Tačiau vyresnysis pametinukas buvo alergiškas, turėjo virškinimo sutrikimų, kuriuos gana nesunkiai išgydydavome kelių dienų MP dieta, tai taip ir tempiau. Bet derinti nėštumo su žindymu būčiau neįstengusi. O nutraukti maitinimą pavyko gana lengvai, nes mūsų atveju krūtis niekada nebuvo raminimo priemonė, tad tik palaipsniui keičiau maitinimus MP maitinimais kitu maistu ir viskas susitvarkė. Pati žindymo nutraukimui jau buvau pasiruošusi, o vaikas be didesnių protestų krūtį iškeitė į šaukštelį ir puodelį. Beje, ir virškinimo problemos sulyg žindymo nutraukimu ėmė rimti. Žodžiu, viskas išsisprendė kažkaip savaime...
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2006 08 01, 07:04)
Man tokios situacijos nebuvo, bet girdėjau, kad pastojus pasikeičia pieno skonis ir vaikutis palaipsniui atsisako pienelio ax.gif

Aš jau pradedu tikėti, kad tai tiesa, nes mano mažius nėštumą pajuto anksčiau nei nėštumo testas biggrin.gif po truputį pradėjo atsisakyti pieno - patraukdavo porą gurkšnių ir spjaudavo krūtį lauk. Dar gerai, kad su šypsena spjaudavo ir imdavo buteliuką, kitaip būtų vargelis rolleyes.gif
Atsakyti
Manoji buvo beveik dvėjų metukų kai pastojau. Viena karta gavosi, kad nevalgė pienuko kelias dienas, paragavus išspjovė - jis buvo labai neskanus schmoll.gif
Po to pienas savaimė dingo visiškai, o mažylė kartais palaikydavo krutį burnoje nusiraminimui. Dabar kartais ragauja prieš miegą kai nori arti pabūti.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 09 27, 10:26)
O kai antras gims, padaryčiau kelių metų petrauka iki trečio, tam kad organizmas poilsėtų nuo to maratono...

Taip ir padariau: maitinau dukrą iki sūnaus gimimo, tada jį 2,5 metų maitinau ir jau nemažą tarpą padariusi galiu vėl lauktis ir maitinti. Net ir tai,kad šįsyk du reiks maitinti nėr baisu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(babuska @ 2005 01 08, 01:19)
o as girdejau, kad pieno gamyba ima mazeti, jei pastoji g.gif

Man tai padaugejo pieno, kai pastojau ir kaip supratau, dar nebuvo spejes pasikeisti mano pieno skonis, nes vaikutis valge labai noriai. Maitinau mazyli, nors jam jau buvo metai ir 5 men. Planavau maitinti, kol bus pienuko, tegu ir iki 3 metu, nors ir neypatingai butina maitinti savo pienu, nes jis valgo jau viska, ka ir mes patys. Taciau tada suzinojau apie tai, kad laukiuosi antro ir priziurinti medike man primygtinai rekomendavo nutraukti maitinima, kad pataupyciau savo jegas ir pieno kokybe del antro mazylio. Taigi, nenorom, bet nustojau maitinti, nors sunelis vis dar daznai iesko mamytes pienelio po drabuziais. ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, maitinu iki siol savo 13 men. suneli. Buciau ir toliau sau ramiai maitinus, galvos nesukus, bet po sirdele auga nauja gyvybe. Prisiskaiciau visokios informacijos apie zindyma nestumo metu. Kaip ir bet kokia tema, si informacija labai priestaringa... Dar nebuvau pas gydytoja, bet nujauciau, jog jis man patars kuo greiciau zindyma nutraukti.... Taip is kart nutraukti bus sunku ir man, ir vaikui. Bandziau vakare nemaitinti, tai buvo toks pasipiktines:) Aisku imanoma nutraukti, bet dar pora menesiu mielai pamaitinciau. Gal jusu tarpe yra besilaukianciu ir maitinanciu mamyciu. Kaip jums sekasi tai daryti. Ar visgi geriau nutraukti maitinima busimo mazylio labui? dekui uz jusu nuomones!:)
Atsakyti
Sveika Ievuzhe bigsmile.gif ,

O kokius straipsnius skaitei? jei nesunku - įmesk link'us .... ax.gif Būtų įdomu ir kitoms..

O dėl žindymo, galiu 100proc garantuot, kad akušerė/ginekologė pasakys iš kart nutraukti. Ir daugelis tradiciškai mąstančių tetų/bobučių/gerų kaimynių taip pat mirksiukas.gif
Tiesiog akušerė turi tave perspėti, jog žindymas skatina gimdos susitraukimus ir gali išprovokuoti persileidimą/ankstyvą gimdymą.

BET... yra bet - kiekvienu atveju sprendimą reikia priimti atsižvelgiant į visas aplinkybes - todėl siūlyčiau Tau susirasti žmogų, kuris gaudytųsi akušerijoj, medicinoj, žindyme ir galėtų įvertinti Tavo nestuke.gif situaciją, tavo pačios tyrimus, mitybą ir pan. Ir tada padėtų tau apsispręsti bei palaikytų, jei nuspręstum žindyti toliau.
Žinau, kad taip paparastai ir greitai nepavyks atjunkyti mažylio, net jei ir norėtum. O jam ir taip tų stresų bus pakankamai - naujo žmogučio atsiradimas, tėvelių dėmesio dalybos, nestuke.gif metu ir sau daugiau dėmesio turėtum skirti, žodžiu - sakyčiau, jeigu šis nestuke.gif normalus, tavo pačios tyrimai geri, maitiniesi gerai ir gauni visų reikalingų medžiagų, kad pakaktų visiems 3, pabandyk po truputį mažinti žindymų skaičių (nežinau, kiek dar maitini unsure.gif ) iki poros per parą; o jei kažkas atsitiktų (neduok D., aišku) - galėsi nutraukti maitinimą MP.

Tik aš asmeniškai nujunkyčiau vyresnėlį tada, jei grėstų persileidimas, būtų placentos pirmeiga, matytųsi, kad vaikelis pilvelyje lėčiau auga nei priklausytų pagal savaites ar grėstų realus pavojus mažesniojo augimui, gyvybei. Na, supranti apie ką ax.gif
O žinau, yra daugiau mamų maitinusių nėštumo metu, vėliau žindžiusių pametinukus užsuk čia . Tiesa, manau, kad visuomenė nėra labai tolerantiška tokiam sprendimui ir prisipažinusi viešai, jog žindai vyresnį nei 1m vaikiuką gali sulaukti blink.gif nuostabos, o jei tuo metu laukiesi ir mažiuko - išvis dauguma tik pirštą palei smilkinį fool.gif pasukioja...
Bet linkiu tau sėkmės ir susilaukti sveiko mažylio 4u.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakyma:) Maitinu ryte ir vakare, na kartais dar ir diena, bet dazhniausiai ryte ir vakare. Pabandziau vakare nemaitinti vel, bet niekaip neuzmigo mazius. Taip gaila man jo pasidare, kad pamaitinau:) Nors man pati nestumo pradzia, jau pajauciau maitindama keistus spazmus pilvo apacioje. Nieko labai baisaus, visai neskausminga, bet siek neramu man toliau testi maitinima...
Skaiciau informacija vokiskuose puslapiuose. Kaip tu ir sakai, tradicines medicinos salininkai priesinasi maitinimui pastojus, o alternatyvios, naturalios medicinos salininkai nieko blogo tame nemato. Kadangi as pastaruju nuomone labiau vertinu, tai drastiskai ir nebandau nutraukti maitinimo. Pastebejau, kad kai manes nera, tai ir pieno nelabai reikia:) Bandysim palikti nakvoti maziuka pas senelius kelias dienas. Aisku ir vyras tures dazhniau keltis rytais nei as:)

dekui uz nuoroda!
Atsakyti
Laba diena visoms saunioms mamytems, kurios beprotiskai bigsmile.gif rupinasi savo vaikiukais. Noriu patarimo viena temele. Ar vaiko zindymas tures kokios itakos kitam, isciose nesiojamam kudikiui? Ir kaip reiketu elgtis - nutraukti maininima? Neisivaizduoju kaip elgtis. Buciau dekinga uz patarimus. Labai ju lauskiu ax.gif
Atsakyti