Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(Balandiene @ 2010 04 21, 20:09)
Kaip sekasi kitoms mamytems? Ar pasiseke pastoti maitinant? Ar sunku pastoti maitinant? Gal zinote kokiu naturaliu budu kaip pastoti ir nenutraukti maitinimo?

visai neseniai mane tokios mintys kankino - "maitinu dažnai, prolaktino bus marios, nepastosiu" ir t.t. buvau tikrai nusiteikusi pesimistiškai. mmm prasidėjo, kai dukrytei buvo 10mėn, maitinau toliau intensyviai, gandrus prisikvietėm po pusmečio, daug greičiau, nei pirmą kartą. iš savo patirties galiu pasakyt - maitinimas netrukdė.

tris mėnesius iki pastojimio matavau BT, paaiškėjo, kad neviskas pagal vadovėlį, buvo ir O vėlokai, ir II fazė po O trumpa (tai rodo progesterono trūkumą), bet ėmiau ir pastojau thumbup.gif

kantrybės, viskas bus labai gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 05 03, 23:48)
Prieslaikinio nesukels, ne tiek jau to oksitocino issiskiria, kad sukeltu saremius...
O vitaminai tikrai nepakenktu  mirksiukas.gif  (pasinagrinek Floradix serijos  mirksiukas.gif ).

unsure.gif man vis tiek neramu. nejaugi visos rekomendacijos nutraukt apie 20sav. ir ginių draudimai iš piršto laužti? niekad negali žinot, kiek to oksitocino tetrūksta iki priešlaikinio. tiek mamų praguli su gresiančiu ligoninėj ir nemaitindamos.

būtų geriausia, jei pienas pats pasibaigtų doh.gif

žindymas iki gimdymo iš pirmo žvilgsnio visai gražus, bet kaip bus, kei reiks pagulėt ligoninėj su naujagimiu, o pirmagimė liks ir be mamos, ir be MP doh.gif būtų toks drastiškas nutraukimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virvė: 06 gegužės 2010 - 16:14
QUOTE(virvė @ 2010 05 06, 16:07)
unsure.gif  man vis tiek neramu. nejaugi visos rekomendacijos nutraukt apie 20sav. ir ginių draudimai iš piršto laužti? niekad negali žinot, kiek to oksitocino tetrūksta iki priešlaikinio. tiek mamų praguli su gresiančiu ligoninėj ir nemaitindamos.

žindymas iki gimdymo iš pirmo žvilgsnio visai gražus, bet kaip bus, kei reiks pagulėt ligoninėj su naujagimiu, o pirmagimė liks ir be mamos, ir be MP doh.gif būtų toks drastiškas nutraukimas.

ginekologai apsidraudzia, nes tiesiog neiprastas dalykas, toks ilgas zindymas, ir yra bendra nuostata, kad zindymas alina organizma

su leliuku pagulesi trys dienas, dyckis taves sulauks ir toliau zys biggrin.gif
Atsakyti
Mane labai domina ar kuri nors zindydama dar mm neatsinaujinus buvo, kad pastojo, nes skaiciau, kad pirmas ir net keli mm ciklai atsinaujine yra nevaisingi g.gif g.gif g.gif Tai sakau, bent iki pirmo palaukt, o poto imtis kokios apsaugos g.gif
Papildyta:
unsure.gif  man vis tiek neramu. nejaugi visos rekomendacijos nutraukt apie 20sav. ir ginių draudimai iš piršto laužti? niekad negali žinot, kiek to oksitocino tetrūksta iki priešlaikinio. tiek mamų praguli su gresiančiu ligoninėj ir nemaitindamos.

jei zindysi jis tikrai nepasibaigia jokiais budais...
Atsakyti
žinok, jeigu kūnas jaučia, kad nepasitempia kruvio - ir mažylis ir pilvukas, pirma atkris būtent paaugęs mažylis - pieno tiesiog nebebus ir joks dažnas žindymas nebepadės wink.gif

Pirmi ciklai gali būti nevaisingi, bet nebutinai. Pagal knygas, kuo ilgiau neprasidėda mm, tuo daugiau šansų, kad ovuliacija įvyks iki mm. Taip pat jeigu pirmos mm gausios, greičiausiai o jau įvyko. Geriausia stebėti gleives, savo organizmą - juk yra daug ženklų, kad ovuliacija jau vyksta ir mm yra tikrai ne pagrindinis vaisingumo atstatymo požymis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 07 gegužės 2010 - 17:16

bet kaip bus, kei reiks pagulėt ligoninėj su naujagimiu, o pirmagimė liks ir be mamos, ir be MP doh.gif būtų toks drastiškas nutraukimas.

Turiu pastebeti, kad tai kiek...perdetas poziuris, ypac dar Lietuvoje, kur nescioji laikoma kaip...ligone. Jei nestumas normalus, zindysi ir kuo sekmingiausiai auginsi pilvuka, jei bus bent maziausia priezastis persileidimui - jis ivyks nezindant ir ypatingai prisiziurint. Deja...(taip jau Gamtos sutvarkyta).

Mano manymu tik pati nestuke.gif /zindyve cia gali priimti sprendima zindyti toliau ir iki kurio laiko ar nutraukti. Jei kiekvienas vaikelio priglaudimas kelia nerima ir baime, gal visgi geriau tuomet nebezindyti... Jei savijauta gera ir intuityviai jauti, jog testi yra tinkamas pasirinkimas - vadinasi taip ir reikia daryti. wub.gif

GALI BUTI, kad tuo tarpsiu, kai pienelis vel virsta priespieniu, vaikeliui nebepatiks tie pokyciai ir atsisakys savaime. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 05 07, 18:32)
GALI BUTI, kad tuo tarpsiu, kai pienelis vel virsta priespieniu, vaikeliui nebepatiks tie pokyciai ir atsisakys savaime.  smile.gif

Mano dvyniai pajuto tą pasiketimą, bet net ir "neskanų" norėjo valgyt. doh.gif Nutraukiau žindymą pati, kai iki mažulio gimimo buvo nepilnas mėnuo likęs (jau jutau diskomfortą dėl pajautrėjusių krūtų), tačiau po jo gimimo dvyniai vis tik labai jau norėjo to broliuko pienelio paragauti. Paragavo ir... vienas sumanė toliau vis ragauti, o kitam pasirodė neskanu ir jau neprašė. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2010 05 07, 20:54)
Mano dvyniai pajuto tą pasiketimą, bet net ir "neskanų" norėjo valgyt.  doh.gif Nutraukiau žindymą pati, kai iki mažulio gimimo buvo nepilnas mėnuo likęs (jau jutau diskomfortą dėl pajautrėjusių krūtų), tačiau po jo gimimo dvyniai vis tik labai jau norėjo to broliuko pienelio paragauti. Paragavo ir... vienas sumanė toliau vis ragauti, o kitam pasirodė neskanu ir jau neprašė.  cool.gif

va man irgi labai keistai. Baigiau maitinti kai suzinojau, kad nescia, bet vaikas vis prasydavo visa nestuma, bandydavo zysti, kisdavo rankas. Kai gime kitas, vel norejo "paragaut", nu ir daviau, galvoju, galesiu abu zindyt, juk sveika lotuliukas.gif Paragavo ir daugiau nenorejo...Ir ranku uz marskiniu nebekisa. Kaip nieko nebuvo. Dabar sako mamos pienukas neskanus, noriu karves pieno. Tikriausiai pradinio pieno skirto naujagimiams skonis ir kvapas skiriasi nuo to, kuris randasi vyresniems g.gif Man jo ir kvapas toks astresnis, lyg kokios ozkos butu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 05 07, 16:32)
Turiu pastebeti, kad tai kiek...perdetas poziuris, ypac dar Lietuvoje, kur nescioji laikoma kaip...ligone. Jei nestumas normalus, zindysi ir kuo sekmingiausiai auginsi pilvuka, jei bus bent maziausia priezastis persileidimui - jis ivyks nezindant ir ypatingai prisiziurint. Deja...(taip jau Gamtos sutvarkyta).

GALI BUTI, kad tuo tarpsiu, kai pienelis vel virsta priespieniu, vaikeliui nebepatiks tie pokyciai ir atsisakys savaime.  smile.gif

Visiskai sutinku. Mes gyvename Dubline, i zinia, kad vis dar zindau, akusere sureagavo teigiamai, nebuvo jokiu pasiulymu nutraukti ir pan.

Mano dukra atsisake pati pienelio, kai ipusejo sestas nestumo menuo. Lengvai, be jokio streso, asaru (na man buvo graudu.. ), nezinau ar skonis pasikeite, ar tiesiog atejo laikas tam g.gif. Labai dziaugiuos, kad buvo tokia grazi, lengva pabaiga. Idomu, kaip reaguos, kai zindysiu maza leliuka, gal nores kartu?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 05 07, 18:12)
žinok, jeigu kūnas jaučia, kad nepasitempia kruvio - ir mažylis ir pilvukas, pirma atkris būtent paaugęs mažylis - pieno tiesiog nebebus ir joks dažnas žindymas nebepadės wink.gif

Pirmi ciklai gali būti nevaisingi, bet nebutinai. Pagal knygas, kuo ilgiau neprasidėda mm, tuo daugiau šansų, kad ovuliacija įvyks iki mm. Taip pat jeigu pirmos mm gausios, greičiausiai o jau įvyko. Geriausia stebėti gleives, savo organizmą - juk yra daug ženklų, kad ovuliacija jau vyksta ir mm yra tikrai ne pagrindinis vaisingumo atstatymo požymis wink.gif

vaisingas buna ir pirmas ciklas, pastojau nė karto neturejusi mmm
Atsakyti
Ir man tapo aktualus sis dalykas 4u.gif
Si nestuma is pradziu labai pykina doh.gif Gydytoja israse kazkokiu vaistu, o as ir klausiu, ar nepakenks mano maitinamai dukrytei, tai ji ir sako" reiketu nutraukineti" verysad.gif Dar tikrai nenoreciau nutraukti zindymo, siu vaistu dar negeriu, bet matysim kaip ten bus. Jau 2 dienas dukryte atsisake kruties, gal jau ir laikas nutraukti? g.gif Bet nutraukus piena pientraukiu is buteliuko mielai geria doh.gif
Nezinau ka ir daryti, gal kam taip buvo? Gal galit is patirties ka nors patarti?
Atsakyti
QUOTE(justmoon @ 2010 05 16, 10:02)
Ir man tapo aktualus sis dalykas  4u.gif
Si nestuma is pradziu labai pykina  doh.gif  Gydytoja israse kazkokiu vaistu, o as ir klausiu, ar nepakenks mano maitinamai dukrytei, tai ji ir sako" reiketu nutraukineti"  verysad.gif  Dar tikrai nenoreciau nutraukti zindymo, siu vaistu dar negeriu, bet matysim kaip ten bus. Jau 2 dienas dukryte atsisake kruties, gal jau ir laikas nutraukti?  g.gif  Bet nutraukus piena pientraukiu is buteliuko mielai geria  doh.gif 
Nezinau ka ir daryti, gal kam taip buvo? Gal galit is patirties ka nors patarti?

Man pykinimas jau galima sakyt praėjo. Absoliučiai nieko nedariau. Per praeitą nėštumą pykino irgi, vemdavau iki dešimt kartų per dieną, dėl to smagumo gulėjau ligoninėj, bet padėjo tik, kol ten buvau. Gali pabandyt imbierinę arbatą, bet jei kvapas sukels šleikštulį, pilk lauk. Mano patarimai iš patirties: stenkis nebūt tuščiu skrandžiu, kažką kramsnok mažais kąsneliais, gurkšnok skysčius nuolat. Ir stenkis net nežiūrėt į šleikštulį keliančius produktus, kad ir kokie jie sveiki-maistingi-ekologiški-natūralūs būtų. Vistiek išvemsi. Tavo tikslas - neprarast skysčių ir maisto medžiagų, kitaip neišsiversi be lašelinių, ligoninės.
Atsakyti