Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

QUOTE(Heart @ 2009 08 31, 14:41)
Elemire, aš jau atsikandau studijų su vaiku ant rankų visam gyvenimui ir, ačiū, daugiau nebenoriu. To nepatyręs žmogus dažnai net neįsivaizduoja, kokią kainą moka studentės-mamos už siekį bent jau pakenčiamai išlaviruoti tarp šių pareigų. Akademinės atostogos tėra savęs apgaudinėjimas, nes po kiekvienų jų grįžti į studijas yra vis sudėtingiau. Tai irgi savo kailiu patirta. Be to, dar yra ir finansinis šio reikalo aspektas. Čia tik iš šalies atrodo, kad viskas labai paprasta - atidėai ir ramu.

Na čia priklauso kaip kas susitvarko, būna kas visai nebesugeba grįžt į studijas, būna kas labai puikiai laviruoja. Kadangi man teko su tuo susidurt iš kitos, dėstytojų, pusės, dažnai ir leidi praslyst, kad nekankint žmogaus dar vienus metus. Jeigu darbas parašytas ir darbo vadovas sako kad galima tą darbą apginti, tada gal ir neverta prasidėt su akademinėm, nes jau kaip ir finišas labai arti.
Atsakyti
Patikėk, nėra nė vienos studentės-mamos, kuri iš tiesų laviruoja taip puikiai, kaip tai atrodo iš šono lotuliukas.gif Aš sakau - to kaina yra nežmoniška bet kokiu atveju: visų pirma - sveikata, po to - vaiko gerovė ir mokslų kokybė. Ir visą tą kainą moki neišvengiamai.

O leidžiančių "praslysti" dėstytojų nesutikau nė vieno schmoll.gif Netgi priešingai - kai kurie dar labiau spaudžia ir kabinėjasi, nes kaip tu čia drįsai studijuodama vaikų prisidaryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 09 01, 14:45)
Patikėk, nėra nė vienos studentės-mamos, kuri iš tiesų laviruoja taip puikiai, kaip tai atrodo iš šono  lotuliukas.gif  Aš sakau - to kaina yra nežmoniška bet kokiu atveju: visų pirma - sveikata, po to - vaiko gerovė ir mokslų kokybė. Ir visą tą kainą moki neišvengiamai.

O leidžiančių "praslysti" dėstytojų nesutikau nė vieno  schmoll.gif Netgi priešingai - kai kurie dar labiau spaudžia ir kabinėjasi, nes kaip tu čia drįsai studijuodama vaikų prisidaryti  doh.gif

Hehe tą požiūrį tai žinau, turėjau darbo vadovę, mes ją gyvanašle vadinom, nes vyras kažkur buvo užsieniuose, matydavosi į tris metus kartą, irgi šeimyninių aplinkybių paaiškinti neidavo. hihihi.gif Bet taip visumoj dėstytojai paprastai jau nusimato ką norėtų tolesnėse studijose matyt ir kas jų pagrindiniai ginamieji darbai, tai nelabai yra ir prasmės laužt visus kitus iki tos aukščiausios kartelės, nebent iš sadistinių paskatų (būna aišku ir tokių).

O kad kaina didelė tai taip, bet nu teko man bendrabutį dalytis su kolege doktorantūroj, visos mes stebėdavomės kaip jai taip išeina visur suspėt, nes ir mokėsi dešimtukais, ir vaiką pati augino, ir dar hobiams laiko rasdavo. doh.gif Nors aišku laikėsi ji ir to metodo, kad rašyt darbus 1 valandą per dieną, stabiliai kiekvieną dieną - mokantis labai pasiteisina, sutaupo daug naktų prieš sesiją.
Atsakyti
na, jei tiketi medikais (vilnieciais), tai mano nestumas, pasibaiges gimdymu 31 savaite ir vienas neissivystes vaikucio inkstukas, anot ju, tiesiogiai susijes su zindymu viso nestumo metu - tada tikciau i ta skyreli, kurioms maitinimas nestumo metu pakenke ax.gif
bet pasikalbejus su kaunieciais medikais isgirdau kita nuomone - tai visai nesusije, o kad taip nutiko, galejo buti visai kitos priezastys.
zodziu, galima rinktis palaikyti ta puse, kuri mamai labiau priimtina.
as manau, kad jei jauciasi busima mamyte gerai ir tas zindymas jai diskomforto nesukelia (man nekele) - maitinimo nutraukt nebutina 4u.gif

QUOTE(Narajana @ 2009 08 26, 15:03)
Būna ir taip, kad maitinant vieną vaikelį nukenčia dar negimęs. Tiesiog jam nebeužtenka medžiagų normaliai vystytis.

Gaila, kad čia pasisako tik tos, kurioms viskas gerai baigėsi ir todėl yra įsitikinusios, kad kitaip ir būti negali.
Gal man reikės užvesti naują skyrelį, tų kurioms maitinimas nėštumo metu pakenkė ir labai pakenkė. Manau, tikrai nesu čia viena tokia ir atsilieptų ir kitos mamos. Pažįstu kam gimė vaikelis su neišsivysčiusiomis kojytėmis, nes neužteko deja pilnai medžiagų, gal atsilieptų ir ji. Jau nešnekant apie tas kurios pačios po to rimtų problemų su sveikata turėjo.
Tad kartais ir medikų ne pro šalį paklausyti.

Atsakyti
Man daktarai aiškino kitaip. Apsigimimai dažniausiai yra dėl genetinių priežasčių arba kenksmingų veiksnių nėštumo metu. Žindymas čia įtakos neturi, nes nėštumo metu organizmas visas "pajėgas" meta į vaisiaus augimą, ir jeigu trūksta kažkokių medžiagų, nukenčia mamos sveikata, o ne vaikučio. Taip pat žindymas gali sukelti priešlaikinį gimdymą ar persileidimą.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 09 01, 22:34)
Man daktarai aiškino kitaip. Apsigimimai dažniausiai yra dėl genetinių priežasčių arba kenksmingų veiksnių nėštumo metu. Žindymas čia įtakos neturi, nes nėštumo metu organizmas visas "pajėgas" meta į vaisiaus augimą, ir jeigu trūksta kažkokių medžiagų, nukenčia mamos sveikata, o ne vaikučio. Taip pat žindymas gali sukelti priešlaikinį gimdymą ar persileidimą.

Dėl to tai patys daktarai ginčijasi, nes daugeliu atvejų niekas dorai nežino dėl ko taip ar kitaip nutinka. Praktiškai išsekimas gali veikti ir vaisiaus sveikatą, nes jeigu nėra iš kur tų reikalingų medžiagų paiimti, tai nepasigamins iš oro. Tiesiog priešlaikinis gimdymas arba persileidimas dažniausiai būna pirmesnė organizmo reakcija. Tik tiek kad išsekimas dažniausiai turi užsitesusių pasekmių nes ir po gimdymo tada dažnai būna sunku atstatyti organizmą į normą, visi galai pradeda byrėti.
Atsakyti
Sveikos, susidūriau ir aš su šia situacija. dukrytei už poros savaičių sueis metai, keletą savaičių laukiuosi. gydytoja, kaip ir numaniau, iškart griežtai liepė žindymą nutraukt. ne dėl kažkokių problemų, bet iš principo.
Gal kas žinote rimtų,argumentuotų straipsnių šia tema? nes norisi ne tik išgirsti, kaip buvo vienai ar kitai, bet iš principo pasverti visus už ir prieš.
Atsakyti
Įsivesk į google "tandem breastfeeding studies" ir "tandem nursing studies", išmes šiek tiek. Įdomiausia yra tai, kad beveik analogiškų tyrimų rezultatai vieni kitiems prieštarauja g.gif

O protingiausia Tau būtų elgtis taip, kaip pačiai atrodo geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 09 01, 23:54)
Dėl to tai patys daktarai ginčijasi, nes daugeliu atvejų niekas dorai nežino dėl ko taip ar kitaip nutinka. Praktiškai išsekimas gali veikti ir vaisiaus sveikatą, nes jeigu nėra iš kur tų reikalingų medžiagų paiimti, tai nepasigamins iš oro. Tiesiog priešlaikinis gimdymas arba persileidimas dažniausiai būna pirmesnė organizmo reakcija. Tik tiek kad išsekimas dažniausiai turi užsitesusių pasekmių nes ir po gimdymo tada dažnai būna sunku atstatyti organizmą į normą, visi galai pradeda byrėti.

parašysiu, kaip rašiau anksčiau, gan dažnai organizmas primoj eilėj nuskriaudžia net ne mamytę, o žindantį vaikelį - nes vis gi dažniausiai jeigu mama jau pastojo, lelius yra pakankamai didelis, gali valgyt ne tik mp. Tada pienas tiesiog dingsta.
Atsakyti
Sveiki
Man irgi tokia problema iskilo kaip nutraukt maitinima laukiuosi 5 savaite
Bet nzn kaip ta padaryt nes mano mazius miega su manimi doh.gif ,ir tiesiog dabar kaip nujausdamas praso labai daznai nakti turiu omeni ir matau kad pas mane jo mazeja nu beveik nieko ten nera,gal sakau jis savaime jau pradings,nes nebezinau net ka daryti jis taip prisirises prie manes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2009 09 12, 09:36)
Sveikos, susidūriau ir aš su šia situacija. dukrytei už poros savaičių sueis metai, keletą savaičių laukiuosi. gydytoja, kaip ir numaniau, iškart griežtai liepė žindymą nutraukt. ne dėl kažkokių problemų, bet iš principo.
Gal kas žinote rimtų,argumentuotų straipsnių šia tema? nes norisi ne tik išgirsti, kaip buvo vienai ar kitai, bet iš principo pasverti visus už ir prieš.

Vartau dabar šitą knygą -

user posted image

Maloniai nustebau, bet aiškiai parašyta - jei pastojote, tęskite maitinimą krūtimi. Iki 26 sav. (berods g.gif iš atminties rašau smile.gif) savaitės gimda nejautri žindymo metu išsiskiriančiam oksitocinui, todėl žindyti galima (nebent iškyla persileidimo grėsmė).

O šiaip - gerai kad yra SM smile.gif Nes nebuvau nei girdėjus apie žindymą nėštumo metu ar tandeminį žindymą. Pagrinde bijojau pastoti vien dėl to, kad gaila iš to mažiuko būtų MP atimti - jausčiausi nuskriaudus vaiką smile.gif Tai dabar jau nebijosiu (tiesa kol kas nenusimato - žindymas gerai saugo smile.gif)

Man Vingras toks konservatyvus gydytojas atrodo, besilaikantis tradicinių pažiūrų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 14 rugsėjo 2009 - 21:12
QUOTE(manjana @ 2009 09 14, 23:04)
Vartau dabar šitą knygą -

user posted image

Maloniai nustebau, bet aiškiai parašyta - jei pastojote, tęskite maitinimą krūtimi. Iki 26 sav. (berods  g.gif  iš atminties rašau smile.gif) savaitės gimda nejautri žindymo metu išsiskiriančiam oksitocinui, todėl žindyti galima (nebent iškyla persileidimo grėsmė).
O šiaip - gerai kad yra SM smile.gif Nes nebuvau nei girdėjus apie žindymą nėštumo metu ar tandeminį žindymą. Pagrinde bijojau pastoti vien dėl to, kad gaila iš to mažiuko būtų MP atimti - jausčiausi nuskriaudus vaiką smile.gif Tai dabar jau nebijosiu (tiesa kol kas nenusimato - žindymas gerai saugo smile.gif)

Man Vingras toks konservatyvus gydytojas atrodo, besilaikantis tradicinių pažiūrų smile.gif

užtat man ir buvo keista, kad gydytoja liepė nutraukt žindymą nedelsiant. Nes kiek teko skaityt, net ir tie, kurie nepritaria žindymui nėštumo metu, rašo, kad geriausia nujunkyti antram trimestre, kad pradžioje tai nepavojinga.
man irgi sunkiausia būna naktį, nes dukra labai dažnai atsibunda, vis krūties prašo, o jos labai pajautrėjo ir grįžo skausmai žindant.. verysad.gif jei tiesiog atsigeria ir paleidžia, tai nieko, bet kai kokia valanda kabo vien dėl nusiraminimo ir niekaip nepaleidžia (čia taip naktį tik būna), tai...
Atsakyti