Ateinu pasiguosti ir pasitarti
Patiriu milžinišką spaudimą iš gydytojų dėl savo pasirinkimo. Mane gąsdina viskuo, kuo tik įmanoma - persileidimais, sveikatos bėdom.
Terapeutė pati paklausė, ar kartais dar nemaitinu, kai pas ją apsilankiau. Mat atsirado problemėlių dėl širdelės, ko niekada anksčiau nebuvo. Man duria paširdžius, yra permušimų. Ji iškart susiejo tai su maitinimu ir neštumu. Neva organizmas jau nebeatlaiko krūvio. Beje, ji nėra nusitekusi prieš ilgalaikį maitinimą apskritai, bet dėl maitinimo nėštumo metu yra kategoriškai prieš.
Ginekologė irgi prigąsdino. Neva dėl per didelio prolaktinio kiekio gali įvykti persileidimas. Nors šiuo metu jokių požymių, kad taip galėtų įvykti, nėra. Ji irgi kategoriškai prieš. Be to, pas mano gydytoją nėštukės paprastai eina po dvi - kol sesutė vieną pasveria ir pamatuoja kraujospūdį, gydytoja bendrauja su kita. Tai kabinete kartu sėdėjo tokia isteriškai nusitekusi ma maša ir kad užsipuolė mane dėl šito reikalo
O gydytoja, kaip ir reikėjo tikėtis, laikosi pozicijos, kad pastojus žindymą reikia tuoj pat nutraukti
Aš labai nenoriu nujunkyti vaiko dabar. Net neįsivaizduoju, kaip tai reikėtų padaryti - nemoku ir nesugebėčiau taikyti prievartos prieš savo vaiką. O susitarti tikrai nepavyks. Sumažinau maitinimų skaičių iki 1-2 per parą. Aišku, prašo daug daugiau. Jis jautrus vaikas. Jeigu dabar pritaikyčiau prievartą ir visai iš jo tą atimčiau, tai kai pamatys, kad gimęs brolis/sesė valgo - reakcijos neprognozuojamos
Esu įsitikinusi, kad maitinimas iki pat gimdymo ir vėliau jam padėtų lengviau įveikti stresą dėl laukiančių permainų. Bandžiau tai paaiškinti gydytojom - nesupranta. Toks įspūdis, kad jos į vaiką žiūri kaip į kokį šunį ar beždžionę, kurį galima dresuoti kaip nori
Mano kraujo ir visi kiti tyrimai geri. Nėštumas beveik pavyzdinis - nieko neskauda, jokių aiškių grėsmių. O su pirmuoju juk gėriau magnį arkio dozėmis ir duphastoną, nes kėsinosi pabėgti.
Turiu difuzinę strumą - mano mažas svoris ir žemas kraujospūdis. Dažnai temsta akyse, būna silpna. Nors tikrai pakankamai neblogai maitinuosi, ilsiuosi, miegu, būnu gryname ore ir pan.
Dar labai baisu dėl artėjančių egzaminų ir magistrinio darbo gynimo. Žinau, kad laukia daug bemiegių naktų ir didelio streso. Man visada per egzaminų sesijas važiuoja stogas dėl įtampos ir miego stokos, o čia bus dvigubai sunkesnė egzaminų sesija, plius nėštumas, vaiko auginimas ir žindymas. Ar atlaikysiu???
Labai norėtųsi žmoniškai pasitarti su kokiu nors gydytoju, bet nėra kaip, nes mano gydytojos žino tik viena - kad reikia kuo greičiau nujunkyti vaiką, ir nieko daugiau nenori girdėti