Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

QUOTE(Violetikas @ 2010 07 20, 12:48)
Ačiū.
Vienas klausimas liko. Tai ar jei vyras perveda pvz. tuos 200 lt, man iš naujo reikia kreiptis į fondą, ar jie toliau automatiškai man pervedinės pinigus su mintimi, kad aš grąžinsiu permokas? Ir ar tą permoką aš privalau grąžinti iš kart, ar galiu pvz. gavusi sekantį mėnesį tiesiog iš kart ją pervest atgal?
Nes labai norisi būti užtikrintai bent dėl šios nedidelės sumos. Nors darželio ir mokyklos mokesčiai iš to pasidengtų.

Tu geriau siu niuansu paklausk pacio fondo, tai tiksliai isaiskins.
Atsakyti
Kiek kainuoja pazyma pas antstoli? Turbut nemazai, nes reikia uzvesti byla?
Atsakyti
QUOTE(lynn @ 2010 06 13, 18:29)
sveikos,
is sio fondo gaunu pinigus nuo pat jo atsiradimo dienos. jau ta diena 'tevelis' man buvo skoloj 10 000 lt. fondas skyre ir moka - ciki piki. problema ta, kad jei gauni kapeikele tiesiai is jo, tada turi informuoti fondui, nes ta suma nusiskaiciuoja ne is skolos, o is fondo ismoku. mano situacija tokia, kad kas trecia-ketvirta menesi gaunu is jo mazdaug po 50 lt. iki siol fondui nieko nesakiau... jei pasakysiu kad gavau 50 lt is jo - fondas man perves 50 maziau, o kai sekanti menesi to 50 lt is jo nebegausiu - reikes vel fondui puse metu irodinet kad as ju negavau. gal kas susidure ir zino kaip geriausiai pasielgti?

Skola čia nė prie ko, skolą išieškos antstoliai (tubūt biggrin.gif ) vėliau, o kol kas svarbu tik kiek priteista vaikui išlaikymas ir kiek pervedė tėvelis. Pvz. jei yra priteista 500 Lt išlaikymo, iš tėvelio gaunate 50 - niekur nei skambint, nei rašyt nebūtina (skambinau, klausiau GVIFA informacijoje taip paaiškino, manau, kad jiems ir taip visokių popierių pakankamai biggrin.gif ). Kitas pvz. Priteista 500, iš tėvelio gavote 350 (GVIFA moka 195, o nepriemoka tik 150) - tada dėl tų permokėtų 45 Lt.su GVIFA bus popierizmo ir nepriemoka kažkurį mėnesį.
Gal suprasite, ką aš čia parašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 27 liepos 2010 - 14:39
QUOTE(Spinduliux @ 2010 07 27, 11:30)

As mokejau 100 Lt pries puse metu, dabar ikainiu nezinau. Pirma reikia gauti is teismo patvirtinima, kad alimentai nemokami ir ja pristatyti antstoliui.
Atsakyti
QUOTE(Spinduliux @ 2010 07 27, 12:30)

Už pažymą mokėjau 5lt, o už vykdymo išlaidas 37 ar 34Lt (prieš tris ar 4mėn mokėjau) , čia ta suma, manau, priklauso nuo antstolės.
Atsakyti
SAkykit, VIF pinigelius moka nuo tada kai i juos kreipiamasi? ar nuo tada kai kreipiamasi i antstolius?
Kreipiausi i antstoli. Po 3 men norejau pasiimt pazyma is ju apie tai, kad tetukas 3 men nemokus. O pasirodo antstoliu kontora 2 men nedirba- veikla sustabdyta. Db reikia laukt, kol perduos byla kt antstoliui. Tai idomu...ar db jau as pas kt antstoli is naujo lauksiu 3 men? ir uz kuri perioda VIF ismokes pinigelius?

Nieko nebesuprantu....
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 07 28, 02:39)
SAkykit, VIF pinigelius moka nuo tada kai i juos kreipiamasi? ar nuo tada kai kreipiamasi i antstolius?
Kreipiausi i antstoli. Po 3 men norejau pasiimt pazyma is ju apie tai, kad tetukas 3 men nemokus. O pasirodo antstoliu kontora 2 men nedirba- veikla sustabdyta. Db reikia laukt, kol perduos byla kt antstoliui. Tai idomu...ar db jau as pas kt antstoli is naujo lauksiu 3 men? ir uz kuri perioda VIF ismokes pinigelius?

Nieko nebesuprantu....

Nueisit į kitą antstolę ir iš jos išsiimsit pažymą, kad nemoka tris mėnesius, nereikės laukti Jums iš naujo. O VIF moka nuo tada kada Jūs parašėte prašymą.
Atsakyti
QUOTE(AitrumA @ 2010 07 28, 08:43)
Nueisit į kitą antstolę ir iš jos išsiimsit pažymą, kad nemoka tris mėnesius, nereikės laukti Jums iš naujo. O VIF moka nuo tada kada Jūs parašėte prašymą.

Bet kadangi sustabdyta antstolio, i kuri kreipiausi, veikla- jis neatlikinejo jokiu veiksmu mano byloje virs 2men, tai reiskia, kad ir pazymos nera kaip israsyti (net uz viena menesi neiseina, nes truksta keletos dienu). Dokumentu atsiimti as negaliu- reikia laukt kol antstolis perduos bylas kitiem antstoliam- tokia tvarka. Tai kai perduos kitam antstoliui- jis vel gi negales man iskart israsyti pazymos- na nes nevyko jokie veiksmai mano byloje visa si laika...taip iseina, kad trukdo man kreiptis i VIF..ir plaukia vaikelio pinigeliai... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 07 28, 10:02)
Bet kadangi sustabdyta antstolio, i kuri kreipiausi, veikla- jis neatlikinejo jokiu veiksmu mano byloje virs 2men, tai reiskia, kad ir pazymos nera kaip israsyti (net uz viena menesi neiseina, nes truksta keletos dienu). Dokumentu atsiimti as negaliu- reikia laukt kol antstolis perduos bylas kitiem antstoliam- tokia tvarka. Tai kai perduos kitam antstoliui- jis vel gi negales man iskart israsyti pazymos- na nes nevyko jokie veiksmai mano byloje visa si laika...taip iseina, kad trukdo man kreiptis i VIF..ir plaukia vaikelio pinigeliai... doh.gif

g.gif Nežinau kaip ten vykdoma veikla, aš nuėjau į antstolę su vykdomu raštu apie 3 mėn buvo praėję nuo nuosprendžio, ir man išdavė pažymą.
Atsakyti
QUOTE(AitrumA @ 2010 07 28, 14:02)
g.gif Nežinau kaip ten vykdoma veikla, aš nuėjau į antstolę su vykdomu raštu apie 3 mėn buvo praėję nuo nuosprendžio, ir man išdavė pažymą.

Tai vat nuosprendis cia ne prie ko..ty nesvarbu kiek laiko nuo nuosprendzio praejo, svarbu kada paduota antstoliam...Antsoliai uzveda byla ir tris menesius "renka duomenis apie skolininko mokuma"...paskui isduoda pazyma uz tris menesius..o mano atveju- antstolis sustabde savo veikla- automatiskai niekas neberenka jokiu duomenu -> pazymos negali isduoti sad.gif
Atsakyti
Sveiki,gal galit man paiskyt,aidama pas anstolia kokios ten pazymos reikia ir kokius dokumentus nestis?jai turiu g.gif teismo sprendima del elimentu
Atsakyti
QUOTE(DOLRIN @ 2010 08 01, 14:46)
Sveiki,gal galit man paiskyt,aidama pas anstolia kokios ten pazymos reikia ir kokius dokumentus nestis?jai turiu g.gif  teismo sprendima del elimentu

Reikia neštis vykdomąjį raštą 4u.gif
Atsakyti