Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

QUOTE(AitrumA @ 2010 04 29, 15:05)
tas tai taip,kad viskas čia su tuo ilgu laukimu, bet vien dėl to kad vaikui mokės verta palaukti, nes "tėtukas" visiškai nesirūpina vaiku, jau 5 metai doh.gif

Sveikos, as irgi laukiau pinigeliu 3 pilnus menesius net skambinausi, sake eiles dideles uztat taip ir yra. Bet nieko sulaukem. smile.gif
Atsakyti
SVEIKOS SAKYKIT PO TEISMO DEL ELIMENTU KOKIU DOKUMENTU REIKE SIUNCIANT Y TA VAIKU ISLAIKYMO FONDA g.gif AR JUOS JAU NUSIUNCIA,PATARKIT 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DOLRIN @ 2010 05 26, 16:35)
SVEIKOS SAKYKIT PO TEISMO DEL ELIMENTU KOKIU DOKUMENTU REIKE SIUNCIANT Y TA VAIKU ISLAIKYMO FONDA g.gif AR JUOS JAU NUSIUNCIA,PATARKIT 4u.gif

Šiame tinklapyje labai išsamiai viskas paaiškinta, nurodytas dokumentų sąrašas, galima iš karto atsisiųsti prašymų formas. 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
is sio fondo gaunu pinigus nuo pat jo atsiradimo dienos. jau ta diena 'tevelis' man buvo skoloj 10 000 lt. fondas skyre ir moka - ciki piki. problema ta, kad jei gauni kapeikele tiesiai is jo, tada turi informuoti fondui, nes ta suma nusiskaiciuoja ne is skolos, o is fondo ismoku. mano situacija tokia, kad kas trecia-ketvirta menesi gaunu is jo mazdaug po 50 lt. iki siol fondui nieko nesakiau... jei pasakysiu kad gavau 50 lt is jo - fondas man perves 50 maziau, o kai sekanti menesi to 50 lt is jo nebegausiu - reikes vel fondui puse metu irodinet kad as ju negavau. gal kas susidure ir zino kaip geriausiai pasielgti?
Atsakyti
QUOTE(lynn @ 2010 06 13, 19:29)
gal kas susidure ir zino kaip geriausiai pasielgti?

Praėjusioje temoje kažkuri mama sakė, kad įrodinėti nieko nereikia. Tereikia paskambinti ir pasakyti, kad tą mėnesį alimentų negavote. Juk ne vienas "tėtukas" yra tokie gudručiai: tai moka, tai nemoka. Fonde, greičiausiai, kasdien su tokia situacija susiduria.
Atsakyti
Sveikutės
Va beveik visu popieriukus turiu, sakykite, kaip man pažymėti lape, dėl deklaruotos gyvenamos vietos? jei viename lape yra aš ir mano vaikai(kreipiuosi dėl vieno vaiko) pažymėti abu punktus(apie vaiko deklaruotą gyv. vietą ir mano)? Galiu orginalą siųsti, nes mano kaip ir nereikia?
Tiesa kaip Jūs rašote ant voko blush2.gif ?
Atsakyti
O kaip čia yra nesupratau, jei iš vaiko tėčio priteista 500 Lt, o jis nemoka nei vieno cento, tai jei įvyktų stebuklas ir sumokėtų 50 Lt, tai man reikėtų pranešti GVIF? Ir nesvarbu, kad iki 500 Lt tai toli? Ar jie moka tik skirtumą iki 195 Lt?
Beje, jei kas galvojat kokią sąskaitą rašyti, tai rašykit Swedbank, nes man į SNORĄ nuimdavo 1,2 Lt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lynn @ 2010 06 13, 18:29)
sveikos,
is sio fondo gaunu pinigus nuo pat jo atsiradimo dienos. jau ta diena 'tevelis' man buvo skoloj 10 000 lt. fondas skyre ir moka - ciki piki. problema ta, kad jei gauni kapeikele tiesiai is jo, tada turi informuoti fondui, nes ta suma nusiskaiciuoja ne is skolos, o is fondo ismoku. mano situacija tokia, kad kas trecia-ketvirta menesi gaunu is jo mazdaug po 50 lt. iki siol fondui nieko nesakiau... jei pasakysiu kad gavau 50 lt is jo - fondas man perves 50 maziau, o kai sekanti menesi to 50 lt is jo nebegausiu - reikes vel fondui puse metu irodinet kad as ju negavau. gal kas susidure ir zino kaip geriausiai pasielgti?

Jei gaunat tik po 50 lt, galit ramiai pranesti, del to ismoka nestabdoma, tik kita menesi atitinkamai maziau gausit 1 men., o paskui net patys is fondo skambina, ar visa suma gavot, ar ne. O jei gavot kuri menesi visa suma, tai liudniau- stabdomas mokejimas, laukiat paskui dar menesi kol negaunat nieko, einat pas anstoli pazymos ir laukiat, kol atnaujins mokejima VIF. man realiai, kai gaunu 1 men, atnaujinimo paskui reikia 6 men laukti.
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2007 01 13, 01:32)
Būtent, tik alimentus. Pats auklėjimas kainuoja  doh.gif Reikia turėti didelės kantrybės, kad jį užauginti žmogumi: mama ateik, mama padėk, mama parodyk, mama pažaiskim, paskaitykim, parašykim......Bet mama tuo pačiu turi ir į darbą nueit, ir kambarius sutvarkyt, valgyt padaryt, išsiskalbt, suruošt save ir vaiką kitai dieną ir dar per visus tuos darbus vienu metu sugebėti ir su vaiku būti. Kai ateina vakaras ir jis nueina miegoti, aš tada tokia pavargus būnu, bet ir tuo pačiu laiminga, kad štai nors kelias valandėles pabūsiu viena, o ryte: mam  doh.gif O tėvelis numeta kelis šimtukus, tipo, šekit, pasprinkit jei taip reikia, o tu sukiesi ir sukiesi.....
fool.gif Neturiu net ką pasakyti. Visada laikiau tavo mintis protingas (bent kiek jau man teko skaityt), nu bet čia......Tokia turbūt vyrų logika. Vaiką auginti vienai nėra lengva, tačiau ne ant tiek sunku, kad.....Čia nesiguodė, kad vaiką auginti be vyro yra tiesiog mirtinai sunku, o pasakyta, kad vyrai pasirinko lengvesnį kelią nei auklėjimas ir tai ne visi nori mokėti savo vaikui, manydami, kad šiuos pinigus moterys panaudoja tik dėl savęs.

sunku yra kai tau tiek visko reikia,bet isivaizduokit kiek as turiu pazystamu kurios vienos motinos uzaugino vaikus ir sako as dziaugiuosi,nes turiu i ka atsiremti..
viena ligoninej pasakojo,kad su pijoku gyveno,o isiskyre vos vos,bet uztad vaikas ja taip rupinasi patikekit net man sirdi suspaude(i ligonine veze kele sumas daktaram,kad jos mamyte priziuretu)..
kitai mamytei sake,kad vaikas visa gyvenima dekojo,kad del jo ji pasiaukojo leido visur ir net siuncia pinigeliu ir nori,kad butu salia kai gims vaikelis(patikekit sunku yra,bet uztat atsiliginama po kiek laiko su kaupu)..
bet pagalvokit jus viena ir neturit ko rupintis koks gyvenimas nikus..juk ateina senatve ir tu vienas,o visi su seimom kartu..todel nepasiduokit ir dziaukimes,kad mes galime tureti tok dziaugsma..
Atsakyti
Esu naujai iškepta (oficialiai) išsiskyrusi mama. Kadangi "tėvelis" pinigus pervedinėja pagal nuotaikos pasiūbavimus, tai pradedu galvoti, ar neverta būtų kreiptis į antstolį ir į šį fondą. Ar jis dar yra? Nepanaikino?

Mano situacija kiek kitokia nei daugumos. '"Tėvelis" užsienyje (ES) ir jo darbo santykių oficialumo aš nežinau. Žinau tik tai, kad pajamas gauna, bet ar jos įkrenta į jo sąskaitas, ar gauna vokeliuose tikrai nežinau. Taigi išieškant pinigus anstolis nelabai ką pagelbės. Man priteista suma yra nemaža, bet jis dažnai arba iš viso neperveda pinigų (išsiskyrėm neseniai, bet dėl alimentų esame sutarę jau kelis metus ir be teismo) arba perveda vos kelis šimtus per mėn. Ar galiu aš gauti kažką iš fondo? Tarkim jei vyras nepervedė vieną mėnesį, kitą pervedė 200 -300 Lt, sekantį vėl nepervedė, paskui pervedė visą sumą ir vėl "dingo" keturiems mėnesiams? Tiesa pasakius jau neviltis apėmė. Socialinių pašalpų kreiptis negaliu, nes priteisti alimetai per dideli, bet iš tų priteistų paskaičiavus metų vidurkį gaunasi kokie 200 Lt per mėn.

Patarimų?
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2010 07 18, 21:56)
Esu naujai iškepta (oficialiai) išsiskyrusi mama. Kadangi "tėvelis" pinigus pervedinėja pagal nuotaikos pasiūbavimus, tai pradedu galvoti, ar neverta būtų kreiptis į antstolį ir į šį fondą. Ar jis dar yra? Nepanaikino?

Mano situacija kiek kitokia nei daugumos. '"Tėvelis" užsienyje (ES) ir jo darbo santykių oficialumo aš nežinau. Žinau tik tai, kad pajamas gauna, bet ar jos įkrenta į jo sąskaitas, ar gauna vokeliuose tikrai nežinau. Taigi išieškant pinigus anstolis nelabai ką pagelbės. Man priteista suma yra nemaža, bet jis dažnai arba iš viso neperveda pinigų (išsiskyrėm neseniai, bet dėl alimentų esame sutarę jau kelis metus ir be teismo) arba perveda vos kelis šimtus per mėn. Ar galiu aš gauti kažką iš fondo? Tarkim jei vyras nepervedė vieną mėnesį, kitą pervedė 200 -300 Lt, sekantį vėl nepervedė, paskui pervedė visą sumą ir vėl "dingo" keturiems mėnesiams? Tiesa pasakius jau neviltis apėmė. Socialinių pašalpų kreiptis negaliu, nes priteisti alimetai per dideli, bet iš tų priteistų paskaičiavus metų vidurkį gaunasi kokie 200 Lt per mėn.

Patarimų?

As uz du vaikus is fondo gaunu po 195 Lt, nors priteista alimentu suma yra didesne. Jei vyro pervedama suma per men. yra mazesne nei 195 Lt uz vaika ir jie alimentai priteisti yra dideni uz sia suma, gali kreiptis i fonda. Taciau fondas nemokes daugiau kaip 195 Lt uz vaika i men. Jei vyras kuri men. perves pvz. 200 Lt uz vaika, fondo pervestus pinigus 195 Lt turesi grazinti atgal valstybei. Jei perves pvz. 100 Lt, tada teks grazinti tuos 100 Lt, o 95 Lt pasilikti. Manau, kad isaiskinau viska teisingai.
Atsakyti
Ačiū.
Vienas klausimas liko. Tai ar jei vyras perveda pvz. tuos 200 lt, man iš naujo reikia kreiptis į fondą, ar jie toliau automatiškai man pervedinės pinigus su mintimi, kad aš grąžinsiu permokas? Ir ar tą permoką aš privalau grąžinti iš kart, ar galiu pvz. gavusi sekantį mėnesį tiesiog iš kart ją pervest atgal?
Nes labai norisi būti užtikrintai bent dėl šios nedidelės sumos. Nors darželio ir mokyklos mokesčiai iš to pasidengtų.
Atsakyti