Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

Mano sutuoktinis išėjo iš darbo ir nebemoka alimentų jau keli mėnesiai, kur man kreiptis dėl vaiko išlaikymo pinigėlių? nuo ko pradėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliake @ 2012 01 06, 10:34)
Mano sutuoktinis išėjo iš darbo ir nebemoka alimentų jau keli mėnesiai, kur man kreiptis dėl vaiko išlaikymo pinigėlių? nuo ko pradėti?  4u.gif

Laba,na is pradziu is teismo reikia vykdomojo rasto,su juo pas anstolius,ten po 3men. gauni pazyma vaiku fondui, kad nemoka alimentu, jei gerai prisimenu. O cia visi dok.kuriuos reikia pateikti vaiku islaikymo fondui
Kokius dokumentus reikia pateikti norint gauti išmoką iš VIF:

Prašymą išmokai iš VIF gauti (originalą). (Kiekvienam vaikui pildomas atskiras prašymas. Prašymo formą galima rasti www.socmin.lt puslapyje).
Pareiškėjo paso arba asmens tapatybės kortelės patvirtintą kopiją;
Vaiko gimimo liudijimo patvirtintą kopiją;
Seniūnijos išduotą pažymą apie pareiškėjo ir vaiko deklaruotą gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje (originalą arba patvirtintą kopiją);
Antstolio išduotą pažymą apie priteistų lėšų vaikui išlaikyti mokėjimą (ši pažyma turi būti pateikiama ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo jos išdavimo) (originalą).
Jeigu kreipiasi vaikų globėjas (rūpintojas), papildomi turi pateikti Teismo sprendimą arba savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, dėl asmens paskyrimo vaiko globėju (rūpintoju).
Kreipiantis dėl pilnamečio neįgalaus vaiko, papildomai reikia pateikti Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išduotą darbingumo lygio pažymą (kurioje nurodyta darbingumo lygio priežastis – ligos ar būklės, atsiradusios iki 24 metų, arba ligos ar būklės, atsiradusios nuo vaikystės).
Primename. Iš VIF mokama ne didesnė kaip 1,5 MGL (šiuo metu tai - 195 Lt) dydžio išmoka vienam vaikui per mėnesį. Konkretus išmokos dydis apskaičiuojamas Vaikų išlaikymo fondo įstatymo nustatyta tvarka.

Papildyta:
http://www.mususeima..._fondo_ismokos/
Atsakyti
QUOTE(bumbuliene @ 2012 01 06, 10:45)
Laba,na is pradziu is teismo reikia vykdomojo rasto,su juo pas anstolius,ten po 3men. gauni pazyma vaiku fondui, kad nemoka alimentu, jei gerai prisimenu. O cia visi dok.kuriuos reikia pateikti vaiku islaikymo fondui
Kokius dokumentus reikia pateikti norint gauti išmoką iš VIF:

Prašymą išmokai iš VIF gauti (originalą). (Kiekvienam vaikui pildomas atskiras prašymas. Prašymo formą galima rasti www.socmin.lt puslapyje).
Pareiškėjo paso arba asmens tapatybės kortelės patvirtintą kopiją;
Vaiko gimimo liudijimo patvirtintą kopiją;
Seniūnijos išduotą pažymą apie pareiškėjo ir vaiko deklaruotą gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje (originalą arba patvirtintą kopiją);
Antstolio išduotą pažymą apie priteistų lėšų vaikui išlaikyti mokėjimą (ši pažyma turi būti pateikiama ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo jos išdavimo) (originalą).
Jeigu kreipiasi vaikų globėjas (rūpintojas), papildomi turi pateikti Teismo sprendimą arba savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, dėl asmens paskyrimo vaiko globėju (rūpintoju).
Kreipiantis dėl pilnamečio neįgalaus vaiko, papildomai reikia pateikti Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išduotą darbingumo lygio pažymą (kurioje nurodyta darbingumo lygio priežastis – ligos ar būklės, atsiradusios iki 24 metų, arba ligos ar būklės, atsiradusios nuo vaikystės).
Primename. Iš VIF mokama ne didesnė kaip 1,5 MGL (šiuo metu tai - 195 Lt) dydžio išmoka vienam vaikui per mėnesį. Konkretus išmokos dydis apskaičiuojamas Vaikų išlaikymo fondo įstatymo nustatyta tvarka.

Ačiū už atsakyma 4u.gif
Situacija tokia, kad turiu vykdomąjį raštą, į anstolius buvau kreipusis ir tuomet sutuoktinio darbovietė mokėjo man alimentus. Kada išėjo iš darbo, darbovietė grąžino antstoliui vykdomuosius raštus, o jie po gero mėnesio man. Tai man dabar iš naujo pas antstolius kreiptis? Ar tinka šis vykdomieji raštai? turiu juos du, viena del alimentu, kita del susidariusios skolos.
Ir visus tuos dokumentus turiu siusti paštu, ar galiu kur nors pvz Kaune nueiti ir susitvarkyti? ax.gif

Papildyta:
Ir dar kas turi patvirtinti, mano ir vaiko dokumentu kopijas?
Atsakyti
Na del kopiju tai jas patvirtina notaras arba seniunijoj seniunas, vaiku islaikymo fondas jei neklystu tai tik vilniuje,jei jus is kauno tai teks pastu siusti, o del tu rastu manau reikia pas antstolius eiti ir prasyti pazymos vaiku islaikymo fondui,kadangi negaunate alimentu is vyro darbovietes
Atsakyti
QUOTE(zaliake @ 2012 01 06, 09:55)
Ačiū už atsakyma  4u.gif
Situacija tokia, kad turiu vykdomąjį raštą, į anstolius buvau kreipusis ir tuomet sutuoktinio darbovietė  mokėjo man alimentus. Kada išėjo iš darbo, darbovietė grąžino antstoliui vykdomuosius raštus, o jie po gero mėnesio man. Tai man dabar iš naujo pas antstolius kreiptis? Ar tinka šis vykdomieji raštai? turiu juos du, viena del alimentu, kita del susidariusios skolos.
Ir visus tuos dokumentus turiu siusti paštu, ar galiu kur nors pvz Kaune nueiti ir susitvarkyti?  ax.gif

Papildyta:
Ir dar kas turi patvirtinti, mano ir vaiko dokumentu kopijas?

Tai Jūs kreipsitės tą pačią antstolę? Tai Jums išduos pažymą apie priteistų lėšų vaikui išlaikyti mokėjimą

Taip, galite siųsti registruotu laišku.
Yra tik Vilniuje
Rinktinės g. 48A, LT-09318 Vilnius
Atsakyti
Ačiū Jums už atsakymus, ne taip ir sudėtinga smile.gif
Antstolis su kuriuo bendravau yra kitame mieste, ar galiu kreiptis savo mieste, ar būtinai pagal sutuoktinio gyvenamąją vietą?
Atsakyti
QUOTE(zaliake @ 2012 01 06, 11:21)
Ačiū Jums už atsakymus, ne taip ir sudėtinga  smile.gif
Antstolis su kuriuo bendravau yra kitame mieste, ar galiu kreiptis savo mieste, ar būtinai pagal sutuoktinio gyvenamąją vietą?

tiksliai paskyti negaliu bet man atrodo kad pagal sutuoktinio gyvenamaja vieta
Atsakyti
QUOTE(bumbuliene @ 2012 01 06, 10:22)
tiksliai paskyti negaliu bet man atrodo kad pagal sutuoktinio gyvenamaja vieta

Taip, pagal sutuoktinio gyvenamąja vietą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliake @ 2012 01 06, 11:21)
Ačiū Jums už atsakymus, ne taip ir sudėtinga   smile.gif

Kreipkites i tuos pacius antstolius, nes juk is ju jum reikes tik pazymos tai maziau islaidu butu manyciau

Beja labai likau nustebinta VIF, visus dokumentus nusiunciau lapkriti men, buvau nusiteikus ilagai ir nuobodziai laukti kada viska patvirtins, po gero menesio gavau reg laiska jog mano dokumentai pariimti ir perduoti nagrinejimui, nu tai galvoju dar kol isnagrines tai dar kokie 3 men praeis, tai gi laukiau ramiai sau kada ateis dar vienas laiskas kur bus nurodyta kad viskas Ok ir mes jum mokesim tiek ir tiek, ir stai tik pasiziuriu cia pres savaite i saskaita o gi pervesta uz lapkriti atsyt 90Lt (na ten ne pilna suma nes dokumentus kazkur men viduri nusiunciau) nu tai zinokit buvau tikrai maloniai nustebinta, dabar laukiu sekancio pamokejimo kad isitikinti jog tai ne sapnas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gidli: 09 sausio 2012 - 16:44
sveikos, as neatidziai permeciau ia tema nes nemaniau kad greitu laiku prireiks, nes beveik2 metus su keliom pertraukom, kai neturejau lesu dokumentus visokius tvarkyti, bandziau su vaiku tevu issiskirti biggrin.gif bet va, vasario 4 (tfu tfu tfu) isigales pagaliau skirybos, ir kokie dabar mano veiksmai buti turetu? byla teismui paduota byvo rugpjuti, nuo to menesio ir isiskolinimas eina. kreipsiuosi i VIF nes vt net nesiruosia pradet dirbt. tai ka as turiu daryt?
palaukt koki menesi kol isistikinsiu kad vt is tiesu nemoka ir su nutartimi eiti pas anstolius? ai dar vienas dalykas. as susitvarkiau pasalpas savivaldybej, kaip nuo visos seimos, nes kitaip neimanoma buvo, vt nepriestaravo, su salyga kad tas pasalpas skaiciuosiu kaip alimentus (jis DB stovi, tai jam atidirbt reikes) pasalpos paskaiciuotos lapkricio-vasario menesiams, t.y. vasari gausiu uz sausi. taigi 3 menesius gaunu po 500lt, vaikam priteista po 300lt, bendroj sumoj po 600lt men.
kaip dabar iseina, jis man mokejo siuos menesius ar ne? nes lieka po 100lt nedamoketa (po 50 lt kiekvienai)...

na tarkim sita dalyka su anstoliu issiaiskinu, ir po 3 men nuo kreipimosi i ji, tarkim po 4 menesiu nuo vasario 4, t.y. birzeli as nusiusiu dokus i VIF'a, dar po kokiu 4-6men (drauge 6 menesius islauke) as gaunu ttuos pinigelius? (jei kitais metais nepanaikins forndo busiu labai laiminga ax.gif ) tai kaip gausiu, ar uz einama menesi ar man mokes nuo pareiskimo padavimo datos iskart iki einamo menesio?
Atsakyti
Julioske, o kam laukt? Jau rytoj eikit pas antstoli ir kuo greiciau dokus tvarkykit, ka, lisnu pinigu turit?
Atsakyti
Nenusileisk
Atsakyti