QUOTE(Poli1 @ 2007 01 09, 15:50)
Tėtušis pensininkas (jau kaip porą savaičių), mentas ir jam 43 m.
Turbūt teks pakalbėti su advokatu, o tai man kažko mažai 200 Lt. Tik įdomu kaip man įrodyti, kad vaikui tų pinigų neužtenka? Mano vaikas ėdrūnas, tad maistui tikrai daug išleidžiu, bet juk čekių nerinksi ir neapibraukinėsi ką valgo. Rūbai perkami iš turgaus, tad čekių vėl nėr. Perku lavinamuosius žaidimus, knygas ir t.t. Bet ar tai įrodymas? Lankom mokyklėlę, tai vienintelis realus įrodymas. Ką gi, reiks kalbėtis su advokatais.
Aha, pataikiau:) 43 metai, darbingas, vadinasi, gali dirbti. Lietuvos teismuose labai jau populiaru alimentščikams uždirbti minimumus, neturėti turto ir t.t. Aš savo atveju rinkau kvitus, bet teisėja iš karto pasakė, nekiškit man jogurto kvitų, aš jų netikrinsiu. Todėl sudariau sąrašus, kam išleidžiu pinigus. Sąrašai mano protingi, į juos netraukiau dėžės alaus ir bokalų rinkinio, pėdkelnių ir riūžavo lūpdažio, iš jų matyti, kiek tenka maistui, kiek buitinėms ir būsto išlaidoms ir t.t. Be abejo, laikosi jie ant garbės žodžio. Kadangi butą nuomojuosi, tai atsinešiau iš banko kvitus, kad tiek ir tiek per mėnesį moku, iš gydytojos gavau pažymą, kad dukra dažnai serga, yra alergiška. Iš pradžių gydytoja akis išvertė, maždaug, vaikas sveikas, ne invalidas, ko čia iš manęs norit. Tada aš jai lapas po lapo perverčiau kortelę ir pirštu pabadžiau, kiek ateita dėl peršalimo, kiek dėl vėmimo, kiek dėl bėrimo, kiek ligoninėj gulėta, kiek laiko reikėjo gerti geležies preparatus, vitaminus, kiek reikėjo masažų ir mankštų nuo gimimo ir kokios spec. avalynės reikia. Vienžo, geriausia gydytojai asmeniškai įteikti prašymą dėl sveikatos būklės, nes jei ateis užklausimas iš teismo, tai gali būti taip, kad įpils "vaikas sveikas" ir baigtas kriukis.
Na, pasukite šiek tiek galvą, juk dėl savo vaiko kovojate. Nepamirškite paminėti, kad vaikas auga, kad jei serga, tai biuletenį kompensuoja, bet ne 100 proc. Teisėjas irgi žmogus, gali ir nepagalvot kiekvienos smulkmenos. Į mano sąrašus papuolė tokie dalykai, kaip lovytė, kombinezonas. Be abejo, tokių dalykų kas mėnesį nereikia, bet vieną mėnesį reikia lovos, kitą batus išaugo, pavasarį dviratuko reikės, kiekvieną sezoną reikia pirkt naujus rūbus. Aš, pvz., nei sodo, nei daržo neturiu, daržoves, vaisius pirkt reikia - tik jau nesakykit, kad vaikui jie nebūtini. Į teatriukus einam, į žaidimų aikšteles, ir jei vaikams iki trijų metų viskas nemokamai arba puse kainos, tai nuo trijų jau pilną kainą reikia mokėt. Ir tegu man kas nors pabando įrodyt, kad teatriukai nereikalingi vaiko ugdymui

Pavarkite kokį mėnesį, paskaičiuokite, kiek išleidote drabužiams, maistui, būstui. Aš dar nepatingėjau spermos bankui pasiūlyt, gal jis norėtų biuletenius imt pakaitom, kai dukra serga - entuziazmo neparodė, nors bevelijo marškinius persiplėšt, kaip jis dukrą myli. Advokatą susiraskite, būtinai, bet nė vienas advokatas jums nepasakys, kiek jūs išleidžiate vaikui - šitą turite žinoti pati. Dėl paskolų pasitarkite su advokatu. Galų gale, kas jums draudžia nusipirkt ką nors su paskola?