QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:48)
Iš tiesų norėčiau paklausti mamyčių - ar tarp jūsų yra tokių, kurios kreipėsi į anstolius, bet jie nesugeba surasti pinigų, priteistų vaiko išlaikymui?
Man taip buvo. Tai yra ne man, bet man teko bendrauti su antstoliu. Vienai moteriškei buvo priteisti alimentai. Ji antstoliams pateikė vykdomąjį raštą. Tėtukas sužinojo ir pakeitė darbą - ofocialiai. Tačiau antstolis nesiteikė patikrinti sodrą ir nustatyti kur tėvelis dirba. Aš to paklausiau antstolio kodėl jis nepateikė dokumentus naujai darbuovietėj, o jis man - čia nebe mano pareiga. Jei mamytė norėjo alimentų, turėjo iš naujo pas jį kreiptis su vykdomuoju raštu. Diskusija buvo ilga, tačiau jam įrodyti nieko nesugebėjau. Dabar mano tėtušis išėjo į pensiją ir gavau iš darbuovietės apie tai pranešimą. Pasiskambinau savo antstolei, o ji man - nepergyvenk, gavau aš iš darbuovietės pranešimą ir vykdomąjį raštą, sutvarkysim. Taip ir likau nesupratus apie kokio vykdomojo rašto pateikimą kalbėjo pirmasis antstolis, juk dokumentai pas jį, tad liko tik jam savo subinę pajudinti ir ieškoti alimentų toliau (bent taip kiti antstoliai daro)
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 05, 15:54)
Labai paprastas pavyzdys. Yra LAT nutarimas, kad vaikui negali būti skirta mažiau nei 1 MMA, teismai juo ir vadovaujasi. Taigi, alimentai išeina minimum 300.
Tarkim mūsų tėtušis pensininkas, jo pensija bus min 800 Lt., bet gal ir 1000 Lt. (kaip man tai sužinoti ), kartu su mumis jis augina 3 vaikus. Pirmiems dviem moka po 250, mums 200. Vienam vaikui kovo mėn. bus 18 m. Kaip manot ar yra kokių šansų prisiteisti tą 1 MMA ar bent kažkiek padidinti? O kiek jis turi šansų laimėti alimentų sumažinimą? Pamiršau pasakyti, kad jis dar turi nemažų paskolų.