Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

sveikos, norejau paklausti kaip jus uzsisakote pazyma is vif fondo apie ismoketas ismokas, ir per kiek laiko jums atsiuncia registruotu laisku.
Atsakyti
QUOTE(metuka2 @ 2011 09 29, 12:15)
sveikos, norejau paklausti kaip jus uzsisakote pazyma is vif fondo apie ismoketas ismokas, ir per kiek laiko jums atsiuncia registruotu laisku.

Pasiskambinu,atsiuncia mazdaug per dvi savaites.
Atsakyti
laba visoms smile.gif
norejau paklaust, jei santuokoj gyvendama prisiteisiu vaiku islaikyma, o vyras nemoka, nes dirba Airijoj ir nenurodes savo darbovietes, ar VIP moka vaiku islaikyma?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2011 10 03, 12:07)
laba visoms smile.gif
norejau paklaust, jei santuokoj gyvendama prisiteisiu vaiku islaikyma, o vyras nemoka, nes dirba Airijoj ir nenurodes savo darbovietes, ar VIP moka vaiku islaikyma?

Manau kad mokes, jeigu bus teismo sprendimas apie nustatyta vaiko islaikyma, is antstolio pazyma kad nemoka ir kiti dokumentai.

"Kas turi teisę kreiptis?

Teisę kreiptis į VIFA išmokoms iš VIF gauti turi vienas iš tėvų, su kuriuo teismo sprendimu gyvena vaikas, arba teismo sprendimu paskirtas vaiko globėjas (rūpintojas), kurie nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje (t. y. Lietuvos Respublikos piliečiai, kurių duomenys apie gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje, o neturinčiųjų gyvenamosios vietos – apie savivaldybę, kurioje gyvena, yra įrašyti į Lietuvos Respublikos gyventojų registrą arba nuolat Lietuvos Respublikoje gyvenantys užsieniečiai)."
Atsakyti
is VIF pinigai nemokami,jei tevas(skolininkas)deklaraves isvaziavima is Lt
Atsakyti
QUOTE(tiskute @ 2011 10 03, 21:39)
is VIF pinigai nemokami,jei tevas(skolininkas)deklaraves isvaziavima is Lt

kaip nemokami?
o tai skyrybu atveju irgi nebus mokami?

mano vyras yra isvaziaves i Airija ir is mano buto issiregsitraves.
Atsakyti
Noriu paklausti, gal kam buvo taip ir žinos kaip ką man toliau daryti...
Mano ex 4 metus nemokėjo alimentų, gaudavau iš GVIF pinigėlius ir praeitą mėnesį pervedė 362 lt. buvęs vyras ir žadėjo toliau mokėti. Pagal visą tvarką - pranešiau GVIF, išsiunčiau raštu prašymą sustabdyti mokėjimą. O dabar sužinojau, kad tas ex užsieny prarado darbą ir tikrai iš jo daugiau negausime alimentų. O ir GVIF viskas sustabdyta. Taip pat skaičiau rugsėjo mėnesį parašytą straipsnį, kad tos mamos, kurių ex užsieny - negauna jokių išmokų iš GVIF. Kaip yra ištikrųjų? Gal kas gali patarti ką man toliau daryti? Ar tikėtis tų pinigėlių ar ne?
Nes kai gaudavau 195 lt. - tai juos buvau paskirčiusi 100 lt. vaiko draudimui, 75 lt. muzikos mokyklėlė, 20 lt. keramikos būrelis. O dabar dar padidino atlyginimą porą šimtų lt ir nebegaunu nuolaidos darželiui (kaip mažas pajamas gaunanti), o dar netekau pastovaus 195 lt. Nenoriu atsisakyti būrelių, nes vaikas labai jų laukia, kada eis į mokyklėles ir jam puikiai sekasi. Ar galiu dar tikėtis atstatyti GVIF mokėjimą? Ar reikia vėl kreiptis į antstolę ir per naujo pristatyti visus reikiamus dokumentus?

Seniau, kai viską tvarkiausi dėl GVIF - jis dar buvo LT., o šiuo metu yra užsieny. Žinau tik kurioje valstybėje, nei adreso, nei darbovietės nežinau.
O ir manau, kad jis viską žinojo ir specialiai padarė pavedimą, kad jam skola valstybei nebeaugtų. Nemanau, kad prarado darbą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamejukas: 15 spalio 2011 - 14:10
QUOTE(kamejukas @ 2011 09 22, 14:48)
Sveikos, norėjau ir aš pasiklausti Jūsų. Gal žinote ar čia išmokami pinigėliai už praėjusį mėnesį ar einamąjį?

Kadangi mano ex po 4 metų prabudo ir 19 d. (šio mėnesio) pervedė alimentus. Tad tą pačią dieną GVIF išsiunčiau registruotą laišką su prašymu sustabdyti mokėjimą, kadangi ex padarė pavedimą. O va šnd man įkrito tie 195 lt.
Tai įdomu ar čia kaip ir priklauso, ar vis dėl to čia jau skaitosi permoka ir reikės grąžinti?

nzn, as tokius vienkartinius pamokejimus nurasau i skola, ir nepranesu VIF mirksiukas.gif .

Pvz, kol fondas prieme sprendima man moketi, tai ex skola buvo wirs 2000 lt. Todel, kai va nesenai pervede 20 lt, tai nurasau ant senos skolos, nes kitaip vaikai liktu be pajamu geram pusmeciui, blink.gif

jei pervedinetu teguliariai, tai pranesciau....
Atsakyti
Na, ex skola jau sudaro virš 12 000 lt.
Sakė, kad dabar jau reguliariai mokės. Bet kadangi bendrauju su jo broliais, seserimis - tai sakė, kad neteko jis užsieny darbo - tai ir galvoju kaip čia viskas bus.
Kai keturis metus nemokėjo ir staiga pavedimas pilna suma ir e-maile parašė, kad visada mokės - tai ir pranešiau. Visokių minčių sukasi galvoje... Ai, gal geriau būtų, jei nebemokėtų ir nebereikalaučiau - kaip nors pati prasisukčiau...
Atsakyti
o man nuo liepos menesio dar niekaip neismoka, nes teko pristabdyti sad.gif pamokejo tris menesius ir dingo, o as likau be pajamu ir dar neaisku kiek teks laukti g.gif
Atsakyti
Laba diena dar karta, ir vel kreipiuosi pagalbos. Nesupykit jei kur ir buvo tai pamineta bet matomai kazka praleidau nes pradejau tvarkyti dokumentus ne is to galo.... galvojau dydziausia problema bus man pazyma apie deklaruota vieta gaut nes gyvenu Kaune o deklaruota visai uz 200km tai kol radau laisva darbo diena kada galeciau ten nuvaziuot nu vienu zodziu ne esme.....esme tame kad dabar sprendziu delemos su ta pazyma is antstoliu. Tai pries tai tam kad gauti pazyma turiu pateikti paraiska del alimentu isieskojimo. Kad jie nieko is ex neisieskos tai cia faktas nes jis niekur nedirba ir jau ne vieni antstoliai jo iesko. Paskambinau i keleta kontoru, kad pateikti paraiska kainos 150-200Lt Gal kuri kauniete gali iskart pasakyti kur butu galima kreiptis kur viska butu galima gauti greiciau ir svarbiausiai pigiau?

Dar va ka tik paskambinus i viena antstolu kontora suzinojau kad reikia kreiptis i tuos antstolius kur jis gyvena. Ar tikrai taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gidli: 25 spalio 2011 - 10:51
QUOTE(Gidli @ 2011 10 25, 10:47)
Dar va ka tik paskambinus i viena antstolu kontora suzinojau kad reikia kreiptis i tuos antstolius kur jis gyvena. Ar tikrai taip?

Taip. Reikia kreptis į to miesto antstolius, kuriame jis gyvena.
Man irgi teko važiuoti į Vilnių, pas antstolius tvarkytis dokumentus. Kadangi žinojau, kad tuo metu jis gyveno Vilniuje. Per jo brolius, seses sužinojau ir adresą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamejukas: 25 spalio 2011 - 11:50