Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

QUOTE(Noemary 21 @ 2011 04 19, 13:24)
Laba diena,
Gal kuri is Jusu ,gerbiamosios  ax.gif  turi info ar patirties tokioj situacijoj.
Situacija tokia:
Teismas priteise 450lt.  Tevas nemoka ir gyvena uzsienyje.  Kreipiaus i anstolius. Paskelbta paieska ir t.t.  Kai paprasiau rasto tam ,kad kreiptis i VIF ,jie sake,kad jei kreipsiuos,tai man bus nutraukta socialine stipendija ir pasalpa....  Norejau paklausti ar taip yra istikruju?  Jei taip-KUO SUSIJE vaiko tevo skola ir mano studijos? musu su dukra socialine pasalpa?
  Taip iseina,kad jei noriu ,kad tevasn rimciau paziuretu i situacija,kai bus skolingas ne tik vakui bet ir  valstybei dar su palukanom.... tai del to as negaliu studijuot ir kurt geresnes ateities sau ir dukrai?  blink.gif

kiek zinau tai neturi nuimti soc,pasiklausk savo seniunijoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noemary 21 @ 2011 04 19, 14:24)
Laba diena,
Gal kuri is Jusu ,gerbiamosios  ax.gif  turi info ar patirties tokioj situacijoj.
Situacija tokia:
Teismas priteise 450lt.  Tevas nemoka ir gyvena uzsienyje.  Kreipiaus i anstolius. Paskelbta paieska ir t.t.  Kai paprasiau rasto tam ,kad kreiptis i VIF ,jie sake,kad jei kreipsiuos,tai man bus nutraukta socialine stipendija ir pasalpa....  Norejau paklausti ar taip yra istikruju?  Jei taip-KUO SUSIJE vaiko tevo skola ir mano studijos? musu su dukra socialine pasalpa?
  Taip iseina,kad jei noriu ,kad tevasn rimciau paziuretu i situacija,kai bus skolingas ne tik vakui bet ir  valstybei dar su palukanom.... tai del to as negaliu studijuot ir kurt geresnes ateities sau ir dukrai?  blink.gif

Jus suklaidino,nieko jums nenutruks,tik perskaiciuos soc.pasalpa,nes gausit is VIF pinigelius,o jie ieina i soc.pasalpos apskaiciavima.
Atsakyti
QUOTE(Noemary 21 @ 2011 04 19, 14:24)
Laba diena,
Situacija tokia:

na tikrai kad labai nekonkreciai darbuotoja jums isaiskino:
tiek alimentai, tiek vif mokami 195lt isiskaiciuoja i pajamas.
tai reiskia, kad jei pradesit gaudineti is vif po 195lt/men (jusu dvieju pajamos sudejus su vif 195lt neturetu virsyti 700lt/men i rankas) jei nevirsys- gaudinesit ir toliau trukuma iki 700lt (ismokant 90% tukstamos sumos), jei virsys - soc parama bus nutraukta, kol vel turesite teise ja gauti...
socialine stipendija paskiriama viena karta per pusmeti (jei tuo metu, kai rasete prasyma - atitikote reikalavima ir jums stipendija paskyre- nuimti negales, nebent mestumete mokslus, prisidarytumet skolu ar pasiimtumet akademines ir panasiai... padidejusios pajamos stipendijos nuemimo neitakoja schmoll.gif )
https://www.vsf.lt/l...nes-stipendijos
Atsakyti
1.Merginos, ar jau gavot si menesi pinigelius uz kova?
2. Ar gavot pinigelius uz gruodi, kur neismokejo, o paskui zadejo dviguba mokejima?
Atsakyti
Db apsiziurejau, kad uz gruodi ir as gavau paveluotai... blush2.gif
bet uz kova pinigeliu nera....

Kai buvau VIF, sake jog jei tarkim tevui priteisti 400Lt ir jis perveda dali alimentu, tai kita dali VIF vistiek apmoka:

Pvz. 400-195=205 Jei daline tevo imoka nevirsija situ 205lt, tai VIF ir toliau moka 195Lt. Jei is tevo gaunam pvz 230lt (25lt virsija), tai 195-25lt=170lt damoka VIF.

Cia taip ir yra, ar as kazka blogai supratau?
Bet dar turiu pacios specelistes pripaisyta lapeli su butent tokiu paaiskinimu...

Mum praejusi menesi tevas pervede 230lt, ir db is VIF pinigeliu nera isvis jokiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(LieputesMama @ 2011 04 22, 19:44)
Db apsiziurejau, kad uz gruodi ir as gavau paveluotai... blush2.gif
bet uz kova pinigeliu nera....
Kai buvau VIF, sake jog jei tarkim tevui priteisti 400Lt ir jis perveda dali alimentu, tai kita dali VIF vistiek apmoka:

Pvz. 400-195=205  Jei daline tevo imoka nevirsija situ 205lt, tai VIF ir toliau moka 195Lt. Jei is tevo gaunam pvz 230lt (25lt virsija), tai 195-25lt=170lt damoka VIF.

Cia taip ir yra, ar as kazka blogai supratau?
Bet dar turiu pacios specelistes pripaisyta lapeli su butent tokiu paaiskinimu...

Mum praejusi menesi tevas pervede 230lt, ir db is VIF pinigeliu nera isvis jokiu... g.gif

Tada prasideda perskaičiavimai, dėl ko vėluoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2011 04 22, 20:45)
Tada prasideda perskaičiavimai, dėl ko vėluoja 4u.gif

Niu tikekimes 4u.gif
Atsakyti
As nesuprantu, kiek reiki ats laukt is VIF.Jau menuo praejo, nulis emociju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2011 04 29, 18:53)
As nesuprantu, kiek reiki ats laukt is VIF.Jau menuo praejo, nulis emociju. g.gif

kantrybes, pralaukia ir ilgiau, as pora men laukiau, yra kas sulaukia ir po puses metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2011 04 29, 19:05)
kantrybes, pralaukia ir ilgiau, as pora men laukiau, yra kas sulaukia ir po puses metu 4u.gif

Ui, nea, as tiek kantrybes turiu, bet pinigu reikia db ne po pusmecio.Jauciu pirmadieni skambinsiu ir klausiu.Kas LT per tvarka, daro kaip nori ir kiek nori laiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2011 04 30, 09:08)
Ui, nea, as tiek kantrybes turiu, bet pinigu reikia db ne po pusmecio.Jauciu pirmadieni skambinsiu ir klausiu.Kas LT per tvarka, daro kaip nori ir kiek nori laiko  doh.gif

reikia tai reikia, bet Jus pati pagavokit kiek tokiu kaip Jus yra per visa Lietuva, jie fiziskai nepajegus apdoroti tiek daug prasymu.
zinoma galit skambinti ir issiaiskinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2011 04 30, 09:14)
reikia tai reikia, bet Jus pati pagavokit kiek tokiu kaip Jus yra per visa Lietuva, jie fiziskai nepajegus apdoroti tiek daug prasymu.
zinoma galit skambinti ir issiaiskinti. 4u.gif

As supantu, kad tokiu kaip as daugiau nei turetu buti... gaila, kad tokia teisybe, bet jei aparatas tinkamai neveikia, reiskia reikia tvarkyti kazka ir keisti smile.gif. Nius as del sventos savo ramybes paskambinsiu smile.gif
Atsakyti