QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:40)
1. Fondo administratorius turi teisę iš pareiškėjų, kurių prašymu buvo mokamos Fondo išmokos, teisės aktų nustatyta tvarka išieškoti nepagrįstai išmokėtas sumas, jeigu pareiškėjai pateikė klaidingą informaciją arba nepranešė Fondo administratoriui apie aplinkybių, nurodytų šio įstatymo 6 straipsnio 1 dalyje, atsiradimą.
Kaip tai padaryti... ogi vieną mėnesį mokėti, du nemokėti. Kai kas gali užsiknisti pranešinėti fondo administratoriui, sustabdyti gavimus iš fondo, po to vėl rinkti pažymas ,kad išlaikymas vėl nebemokamas. Na čia šiaip, nuotaika mano šiandien ne kokia...
Kiekvienas bukas lopelis, dirbantis už minimumą ar nedirbantis visai to nesugalvos, o gaunantį daugiau nei minimumą lengvai nuskausmins antstoliai.
QUOTE(Saule100 @ 2007 01 05, 12:42)
O kam tokią pažymą reikia pateikti????????????? KAs jos prašo? Aš taip įsivaizduoju, kreipiesi į antstolius, o jų darbas išmušti pinigus? Ar ne taip? Jei ne pataisyk mane
Pažymą apie (ne)išieškotas sumas kas 3 mėnesiu turi pateikti antstolis išieškojimo "užsakovui". Malonumas kainuoja 5 litus. Kaip suprantu, su tokia pažyma ir teks kreiptis į tokį fondą.
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:48)
Iš tiesų norėčiau paklausti mamyčių - ar tarp jūsų yra tokių, kurios kreipėsi į anstolius, bet jie nesugeba surasti pinigų, priteistų vaiko išlaikymui?
Labai paprastas pavyzdys. Yra LAT nutarimas, kad vaikui negali būti skirta mažiau nei 1 MMA, teismai juo ir vadovaujasi. Taigi, alimentai išeina minimum 300. Atskaičius mokesčius, minimumas į rankas yra 500. Antstolis "nuimti" nuo algos gali iki 50%, išskyrus kai yra atskiras teismo sprendimas, leidžiantis daugiau. Vadinasi, nei jei alimentai priteisti 300, anstolis išieškoti daugiau nei 250 negali. Va čia aš matau didelę fondo naudą. Nekalbant apie tokius, kurių pajamos mažesnės arba jų visai nėra. Arba tik "nėra".
Apskritai, fondui tikrai pritariu. Kiek teko domėtis, kitų ES valstybių patirtis šiuo atveju pasiteisino.