gal ir kvailas klausimas, bet kiek kainuoja pas notara patvirtinti kopijos tikruma?
gal kas tvirtino nesenai?
QUOTE(kkkrista @ 2011 02 21, 22:08)
gal ir kvailas klausimas, bet kiek kainuoja pas notara patvirtinti kopijos tikruma?
tvirtinkite seniūnijoje, nekainuos
QUOTE(kkkrista @ 2011 02 21, 21:08)
Apie 5lt
QUOTE(kkkrista @ 2011 02 18, 23:51)
Sveikos
renkuosi ir aš dokumentus i fondą, tad reiktų patarimo.
Šiandien pasiėmiau pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą, ar nieko tokio jei ji parašyta kaip vienas egzempliorius?
Prašyme į fondą parašyta, kad turi būti pažymos apie vaiko gyv. vietą ir mano. Seniūnijoje parašė bendrai vieną. Gal vistik reiktų nueiti paprašyti, kad surašytų atskirai?
Ir dar - pažymą pasirašė ne seniūnas, o jo pavaduotoja - tiks?
renkuosi ir aš dokumentus i fondą, tad reiktų patarimo.
Šiandien pasiėmiau pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą, ar nieko tokio jei ji parašyta kaip vienas egzempliorius?
Prašyme į fondą parašyta, kad turi būti pažymos apie vaiko gyv. vietą ir mano. Seniūnijoje parašė bendrai vieną. Gal vistik reiktų nueiti paprašyti, kad surašytų atskirai?
Ir dar - pažymą pasirašė ne seniūnas, o jo pavaduotoja - tiks?
Tikrai nereikia atskiros. Tinka.
Turiu pora klausimu, iskart atsiprasau jei ta informacija simta kartu klausta.
Jei pradedi gauti is VIF pinigelius, ir tevas taip ir lieka nesuinteresuotas moketi - kas kiek laiko reikia su jais susisiekti? Ar jie ziuri i kalendorinius metus, ar skiria kaip soc.pasalpa kas tris men.ir vel prasitesineji?
Ar sis fondas yra tik Lietuvoje gyvenantiems vaikams, ar pilieciams? Tarkim isvaziuoju su vaikais i kt.sali, alimentai priteisti moketi Lietuvoje, tevas nemoka, kaip tada?
Jei pradedi gauti is VIF pinigelius, ir tevas taip ir lieka nesuinteresuotas moketi - kas kiek laiko reikia su jais susisiekti? Ar jie ziuri i kalendorinius metus, ar skiria kaip soc.pasalpa kas tris men.ir vel prasitesineji?
Ar sis fondas yra tik Lietuvoje gyvenantiems vaikams, ar pilieciams? Tarkim isvaziuoju su vaikais i kt.sali, alimentai priteisti moketi Lietuvoje, tevas nemoka, kaip tada?
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 22, 11:38)
Kai kreipiesi į šį fondą - jis kas mėnesį tau pervedinėja tam tikrą sumą pinigėlių, kol tu pati praneši, kad skolininkas pradėjo mokėti pats. Tad ten daugiau kreiptis nereikia.
Manau Jūs maišot dalykus su antstoliais, kuriems sykį į metus (bent jau man taip yra) turi pranešti, pasiskaičiavus nemokamus alimentus su visokiais alimentų indeksavimais, kokią sumą jau yra skolingas tas žmogus.
Noriu paklausti ar visos gavot pinigėlius? Nes aš dar negavau ir galvoju ar čia vėl veluoja, kaip aną mėn kai nevisi laiku gavo, ar čia mano ex pasidarbavo kažką. Nes buvo minėjęs, kad buvo kažkoks teismas, kuriame norėjo sustabdyti man mokėjimą iš VIF...
QUOTE(kamejukas @ 2011 02 22, 12:03)
Kai kreipiesi į šį fondą - jis kas mėnesį tau pervedinėja tam tikrą sumą pinigėlių, kol tu pati praneši, kad skolininkas pradėjo mokėti pats. Tad ten daugiau kreiptis nereikia.
Manau Jūs maišot dalykus su antstoliais, kuriems sykį į metus (bent jau man taip yra) turi pranešti, pasiskaičiavus nemokamus alimentus su visokiais alimentų indeksavimais, kokią sumą jau yra skolingas tas žmogus.
Man dar visa sistema nelabai aiski, todel ir klausiu Nes tarkim del vaiku ismoku reikia prasyma perrasyti karta i metus, del soc.pasalpu - kas tris men., ir taip toliau. Visur skirtingai. O kaip daznai reikia (jei isvis reikia) judint VIF, jei nesikeicia alimentu klausimas - tas man buvo neaisku.
Tai suprantu jei nesikreipi, kad vaikai pradejo is tevo gaut alimentus - taip ir eina.
O kas su anstoliais? Is jusu supratau,kad to pirmo karto nepakanka ir reik toliau bendraut. Kasmet reikia del indeksavimo kreiptis, ar ne tik? Tai visgi reikalinga kazkokia nauja forma siuntimui i VIF is ju, nebesigaudau.
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 22, 14:37)
Man dar visa sistema nelabai aiski, todel ir klausiu Nes tarkim del vaiku ismoku reikia prasyma perrasyti karta i metus, del soc.pasalpu - kas tris men., ir taip toliau. Visur skirtingai. O kaip daznai reikia (jei isvis reikia) judint VIF, jei nesikeicia alimentu klausimas - tas man buvo neaisku.
Tai suprantu jei nesikreipi, kad vaikai pradejo is tevo gaut alimentus - taip ir eina.
O kas su anstoliais? Is jusu supratau,kad to pirmo karto nepakanka ir reik toliau bendraut. Kasmet reikia del indeksavimo kreiptis, ar ne tik? Tai visgi reikalinga kazkokia nauja forma siuntimui i VIF is ju, nebesigaudau.
vif nereikia judinti. Tik jei ex pradeda mokėti alimentus - tada reikia pranešti. Jei nepraneši - tada permokėtą sumą jiems turi pervesti atgal.
Dėl antstolių, sakė kad kasmet vis pasiskaičiuočiau pati kiek išaugus suma ir jiems parašyti. Pasiskaičiuoti alimentų indeksavimą ir pan. Jei nežinai tų metų indeksavimo koficiento - kreipkis į antstolę - pasakys.
Aš du kartus į metus vis parašau antstolei - paklausiu kokie reikalai. Paprašau, kad pasižiūrėtų ar nieko neturi, ar niekur nedirba. Reik juos pakrutinti karts nuo karto... Tik jei skaičiuot skolą anstoliams - tai iš nustatytos alimentų sumos turėsi atimti ką gausi iš VIF. Tarkim man priteista 300 lt. alimentų, iš VIF gaunu 195, tai antstoliams pateikiu, kad jis skoloj tik 105 lt.
Į VIF nieko siųsti nereikia. Jie vistiek daugiausiai gali mokėti 195 lt., tai jiem tas indeksavimas nesiskaito, tas priklauso tik antstoliams žinot...
QUOTE(kamejukas @ 2011 02 22, 17:45)
vif nereikia judinti. Tik jei ex pradeda mokėti alimentus - tada reikia pranešti. Jei nepraneši - tada permokėtą sumą jiems turi pervesti atgal.
Anstolius turim informuot apie negauta suma, viskas aisku. Aciu
O ar kitoms irgi reikia kasmet juos informuoti? Kokiu budu, ar pakanka uzejimo, laisko ir pan.?
Aš gyvenu Kaune, o mano antstolė yra Vilniuj - tai su jos padėjėja visada bendraujam elektroniniu paštu. To pilnai mums užtenka...