QUOTE(jovitav @ 2007 01 04, 21:01)
Ar yra tokių mamų, kurios turi vieną vaikelį ir apie antrą net pagalvot nenori?
Aš turiu keletą priežasčių, kodėl nenoriu antro vaiko :
-nenoriu būt nėščia

ir jaust pykinimą kokius 4 mėn. nuo ryto iki vakaro ;
- nenoriu sužinot ką reiškia natūralus gimdymas;
-nenoriu patirt pačio didžiausio košmaro(mano atveju) vaiko auginime-maitinimo krūtim;
-nenoriu kas dvi val. keltis naktim;
-nenoriu sėdėt namie ir neit į darbą;
Tokios mano priežastys. Gal kai kam pasirodys baisu ką aš čia parašiau, bet tokia jau aš esu. Nepykit ir nesmerkit.
O as vis randu internete straipsnius apie daugiavaikes seimas, pamastymus, kodel turtingose salyse ir kiek geriau gyvenanciose seimose tiekmazai vaiku ir mastau, kodel nebenoriu trecio. [Auginu mergaite ir berniuka, skirtumas 1,5 metu].
1. Pati svarbiausia priezastis - turiu megstama darba, planu ir viziju metams (o gal ir ilgiau i preki). Kol vaikai buvo mazi, sunkiausia buvo nedirbti

, smegenys patapo kaip stovintis vanduo, neuzteko jiems rupescio namais ir vaikas. Teoriskai galima dometis, gilintis, svarstyti ir gal net padaryti idomiu gyvenima pasvesta vaiku auginimui, bet tam reikia "gysleles".
2. Abu nestumai buvo sunkus, su ligoninem; pykino, priaugau daug svorio ir vistiek silpo kraujas,abu sykius grese prieslaikiniai gimdymai, antro nestumo metu vos nepakriko nervai. Nenoriu daugiau buti nescia.
3. Pirmo labai sunkaus ir skausmingo gimdymo neuzmirsau gal iki 8-o nestumo menesio,vis tikejausi "gal pjaus"

Bat antras gimdymas buvo lengvas, tai dabar atrodo, kad nieko baisaus; pagaliau galima isbandyti toki dalyka kaip epiduras (neteko).
4. Iki siol keliuosi kas 2 valandas, isipratinau as juos. "Mamyte gerti", "mamyte man karsta/salta", "bijau vabalo", "noriu sisioti" ir pan... organizmas prisitaike turbut permetus su vyresniaja, jokiu problemu, visikai uztenka miego; gal sunku patiket, bet tiesa. Bet butu sunku istvert vaiko klyksmus pirmaisiais menesiais, jeigu gimtu neramus laikas.
5. Krutim galima ir nemaitint.

Man buvo daug patogiau maitint - nei misinio ruost, nei buteliuku plaut, sildyt... bet kada papa i zabtukus, ir ramybe. Maniskiai abudu maitinosi 13 men., taip ir negavo paragaut buteliuko.
Noreciau isivaikint...
O va giminej yra tokia seima, balansuoja ant asocialumo ribos. Nieko nedirba, yra giminaiciu islaikomi, bet vaikus priziuri ir myli. Beveik kasmet "pasidaro" po nauja... jau 6 yra. Tie vaikai "biedni", bet laimingi, smagu jiems bury, vienas kita myli. Tik islaikantiems nelabai smagu.

Visgi idomu butu, kas paskatina tevus ryztis 4-am ar 6-am vaikui.