QUOTE(WannaBeWithYou @ 2015 07 01, 22:45)
Keista, kad turinčios po 1 vaiką daugiavaikių nesmerkia, o daugiavaikės- atvirkščiai

<...>
Pritariu
Ir kaip išties "užknisa" tie "pamokslai", kad "va, reikia broliuko ar sesutės... kaip tu čia auginsi vieną... ojojoj, bus lepūnėlis...." ir pan.
Ne visos turi tokį stiprų motinišką instinktą, kad "kaifuotų" ištisus metus keisdamos pampersus, virdamos košes ir stumdydamos vežimėlį...
Aš, pvz., esu vienturtė, bet tikrai nesu nei egoistė, nei savanaudė, nei dar kokia nors kitokia nei tie, kurie turi brolių/seserų...
Ir, tiesą sakant, labai džiaugiuosi, kad esu viena - nei karto gyvenime net nebuvo kilęs noras, kad būtų kitaip, nei karto dėl to nesigailėjau...
Ir dar. Kažkuri čia rašė, kad atseit mums rūpi graži figūra, karjera ir t.t. Taip, rūpi. Ir tikrai geriau būti išvaizdžia ir gerai užsidrbančia moterimi, turinčia vieną vaiką, negu apsileidusia namų šeimininke, turinčia būrį vaikų ir neišlendančia iš naminio chalato...
Žinoma, gal nekaip nuskambėjo šis pasisakymas, bet tai taikoma jokiu būdu ne visoms. Pažiūrėkit aplinkui, kiek daug asocialių mamyčių, "prisidariusių" vaikų, kurios niekur nedirba, gyvena iš pašalpų... Čia pasididžiavimas? Nejaugi vaikai laimingi, turėdami krūvą brolių/seserų, bet negalintys gražiai apsirengti, skaniai pavalgyti ir turintys gyventi susigrūdę socialiniame dviejų kambarių būste?...