Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

Kaip ten bebuvę, suprantant visus žmogiškus faktorius darželis yra atsakingas už vaiko saugumą. Ir kad vaikai ten negali būti paliekami vieni, be atsakingo už juos žmogaus (a la išėjo surašyti, liko tik šeimininkutė, kuri už vaikus neatsako) negali taip būti. Būna aišku išeina ir vienu ir kitu reikalu, bet realiai tuo pasiteisinti rimtai triukšmą sukėlus būtų negalima. Į vienkartinius atvejus gal ir aš labai nekreipčiau dėmesio, vaikai yra vaikai, bet atsiprašau jei vaikai žalojami pastoviai ir iki kraujo tai nėra normalu. Ir darželis šiuo klausimu taip pat turi savo įsipareigojimų, kurie nesprendžiant situacijos geranoriškai, gali būti priminti ir rimčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugsėjo 2008 - 19:36
QUOTE(Karbynė @ 2008 09 14, 20:25)
Kaip ten bebuvę, suprantant visus žmogiškus faktorius darželis yra atsakingas už vaiko saugumą. Ir kad vaikai ten negali būti paliekami vieni, be atsakingo už juos žmogaus (a la išėjo surašyti, liko tik šeimininkutė, kuri už vaikus neatsako) negali taip būti. Būna aišku išeina ir vienu ir kitu reikalu, bet realiai tuo pasiteisinti rimtai triukšmą sukėlus būtų negalima. Į vienkartinius atvejus gal ir aš labai nekreipčiau dėmesio, vaikai yra vaikai, bet atsiprašau jei vaikai žalojami pastoviai ir iki kraujo tai nėra normalu. Ir darželis šiuo klausimu taip pat turi savo įsipareigojimų, kurie nesprendžiant situacijos geranoriškai, gali būti priminti ir rimčiau.

taip ,po pirmo karto ir aš neparodžiau pasipiktinimo ,na maža kas juk pasitaiko ,pagalvojau .Bet kai ta pati istorija kartojasi ,ir kai vaikučiai stresas įvaromas toks ,kad rytą vakarą prisimena kaip daržely Nojus kandžiojasi ,tai ką aš žinau g.gif
Mes sakom vaikučiai kodėl tu nepabėgai? Tai jis parodė kaip jį buvo stipriai apsikabinęs ir neleido paeiti .O mūsiškis dar mažiukas ,berods jauniausias grupėje ,tai gal dėl to dar ir apsiginti nemoka ,kiti vaikučiai tai mačiau ,kad atsilygina ,o mūsiškis tai dar nemoka [ačiū Dievui ] nei spirti ,nei suduoti ,nesupranta ,kad galima pabėgti nuo skriaudiko ],brolis jį moko ,kad tu greit pabėk pas auklėtoją ,bet kaip pabėgti jei tave laiko suspaudęs?
Tarp kitko ,ryt bus jau savaitė po įkandimo ,o mėlynė dar matosi ,o kur buvo nubrėšta dantimis ,ten užsidėjo šašiukai .Teisingai viena mama pasakė ,kad dar ir užkrėsti kuo gali verysad.gif
Šian sutikau vieną draugę ,kuri pakraupo ,sako aš iš karto būčiau vaiką už rankos ir tiesiai pas direktorę cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 14 rugsėjo 2008 - 20:26
QUOTE(eckute @ 2008 09 14, 18:53)
doh.gif  o siaubeli !!!! na tokiu atveju as tokia suma darzelyje pakelciau !!! ka isviso tos aukletojos veikia ? juk dar kuom nors ir uzkresti gali !!!! o tai motinai savo vaika pirma isaukleti paskui i darzeli leisti !!! kad ir tam berniukui gerai per zubus uzmesti, gal tada zinos  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

per zūbus auklėtoja užmesti negali.vaikų ne vienas. pabandykit kokią dienaą padirbti darželyje,ar šiaip pabūti.pamatysit,ką tos auklėtojos veikia. gal daugiau taip ir nerašysit. g.gif matysit, tvirtinu, tik savo vaiką ir jį saugosit.kitų net nepastebėsit. o jei yra tks kandukas grupėje,jį reikia kazkur atskira veikla sudominti, toliau nuo vaikų. g.gif bet...užkels šumą atstumtojo berniuko mamytė, sakys, ką tos auklėtojos veikia, skriaudžia mano vaiką, kad tas nenori net į darželį eiti... g.gif na o jei dar per zubus,tai... užburtas ratas.visiems neįtiks nei auklėtoja, nei vaikai. na o jei jūsų mažiukas būtų toks kandukas? tegu visi,kas netingi,per zūbus ... o jūs patenkinta...vaiką valstybė išauklės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abrakadabra bum @ 2008 09 14, 22:10)
pabandykit kokią dienaą padirbti darželyje,ar šiaip pabūti.pamatysit,ką tos auklėtojos veikia.

Tik nereikia. Ne kiekvienam daržely iki kraujo apkandžioti vaikai yra kasdienybė. Ne apie trankymą į zūbus čia, jokiu būdu, o apie tai, kad tokia kasdienybė nėra normalu. Vaiko nuolat patiriama agresija nėra normalu. Ar tai būtų darželis, ar mokykla ar dar kas. O suaugę yra tam, kad tai vaikams padėtų spręsti. Suaugęs kad ir kiek ten vaikų būtų šalia vaiko nėra tik iškamša ar privalomas grupės baldas.
Šiaip paskaitinėkit jei turit sutartį su darželiu. Ten pakankamai aiškiai turi būti nurodyta tėvų atsakomybė ir švietimo įstaigos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugsėjo 2008 - 21:46
Na cia diskusijos bus be galo be krasto...JURGUTELE.....nueikite pas direktore pasakokite situacija,galu gale,parodykite vaika,pareikalaukite bent jau mini susirinkimo,kuriame dalyvautumete jus,Nojaus mama,direktore,aukletoja......jei reikia ir turite itarimu,kad direktore gali buti artimiau pazistama su Nojaus mama,pakalbekite su kitu nuskriaustu vaikuciu teveliais,ar jie prisidetu prie to,kad kazka reikia daryti,gal net surinkite parasiukus,kuriuos vaikucius apkandziojo Nojus g.gif ...jei pati Nojaus mama bendradarbiautu su aukletojomis,del elgesio pasikeitimo,to net nereiketu,bet jei pati mama nekreipia demesio,net nenori bendradarbiauti,net nesiteikia atsiprasyti ir suprasti situacijos rimtumo,tada imkites tokiu priemoniu.Tik nelaukite,o veikite mirksiukas.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
Kandžiojimasis į veidą - tai atvira agresijos forma, o ypač, kai vaikui virš 3 metų. Pamenu ir savo vyresnėlį kartą atėjus į darželį radau su prakąstu antakiu. Net drebėt visa pradėjau, vaizdas kraupus - mano mažas kliackiukas su ant akies užkritusiu mėlynu antakiu unsure.gif . Buvo grupėje berniukas, kurio tėvai tuo metu skyrėsi, močiutė jį lepino, mama buvo bejėgė susitvarkyti su savo problemomis, o čia dar ir vaiko bėdos prisidėjo... Nepamenu, ar atsiprašė mūsų, ar ne, bet auklėtojos šnekėjo ir su skriaudiku, ir su mama.
Ieškojau po to straipsnių apie tai, kalbėjausi su drauge psichologe. Vienareikšmiškai - vaikas agresyvus, kažkas netvarkoj šeimoje.
Jurgutele, tai ne menkniekis, kaip kažkas bandė pasakyti. Jei situacija kartojasi, ją reikia spręsti. Pritariu jolita. martyna, jei tinkamai nereaguoja auklėtojos, reikia kreiptis į vedėją, kviesti į susirinkimą nukentėjusių vaikiukų tėvelius, auklėtojas, psichologę. Kievienoje šeimoje gali būti didesnių ar mažesnių problemų, bet jei jų nesprendimas trukdo aplinkiniams, tai reikia aiškintis.
Jei situacijos nebus linkstama spręsti, gal vertėtų pakeisti grupę arba darželį? Manau į tokį tėvų pageidavimą kiekviena direktorė sureaguos g.gif .
Sėkmės 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos mamytes,musu aukletoja apie kandziojimus sako taip sio zodzio-Kasti-nereikia sakyti garsiai,o jei kas pradeda ir visi is paskos kandziojasi,,,,Mes einame i lopseli ir kol kas ten ramu,bet mano buvo irgi ismokes is kaimynu berniuko kasti ir abu lauke apkandziodavo viens kita bet as tai ilgai snekejau-viena syki ir dirzo gavo o po to mes nesimateme ilgi su tuo berniuku ir maniskis uzmirso,o darzelyje jei pradetu kas kandziotis ir ikastu mano sunui as su aukletoja snekeciau,jei ka ir mamos sulaukciau to vaikucio,o jei nieks nepadetu eiciau iki direktores ir reikalauciau tvarkos arba mamyte aukleja savo vaika arba lai neveda i darzeli nes jei kiekviena diena kandziosis tai juk netyles mamos......
Na nebezinau k dar patarti----vaikas juk lieka vaiku cia teveliu yra kalte kad jie neaukleja,nedraudzia.......
As vistiek tikiu kad ir mes dar darzelyje susidursime su ciuo klausimu,,,
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 09 14, 22:36)
Tik nereikia. Ne kiekvienam daržely iki kraujo apkandžioti vaikai yra kasdienybė. Ne apie trankymą į zūbus čia, jokiu būdu, o apie tai, kad tokia kasdienybė nėra normalu. Vaiko nuolat patiriama agresija nėra normalu. Ar tai būtų darželis, ar mokykla ar dar kas. O suaugę yra tam, kad tai vaikams padėtų spręsti. Suaugęs kad ir kiek ten vaikų būtų šalia vaiko nėra tik iškamša ar privalomas grupės baldas.
Šiaip paskaitinėkit jei turit sutartį su darželiu. Ten pakankamai aiškiai turi būti nurodyta tėvų atsakomybė ir švietimo įstaigos.

aš pritariu ,manau ,kad agresyvus vaikas nėra normalu ,o ir visas darželio kolektyvas sutartinai kartoja ,kad yra kažkas 'praleista ' šeimoje ,svarbu ,kad jau susidomėjo nemažai asmenų ir bus imtasi priemonių,bent jau šian mane taip patikino vedėja [o gal ten jos pavaduotoja ,net nežinau ,nes kai vedėja atostogauja ,ši moteris dirba vietoj jos ,tai kaip tik ši moteris buvo grupėje ir kalbėjausi su ja ]. ji apie situaciją jau žino ,be mano įsikišimo ,gal auklėtojos papasakojo ,gal jau ir pačiom baisu grupėje dirbti su tokiu vaiku?
Mano vaikutis niekaip nepripranta ,ir aš ,ir auklėtojos tkėjomės ,kad skriauda per savaitgalį pasimirš ,deja teko palikti klykiantį ,o atėjus radau nusiverkusį ir tebesėdintį ant kėdutės ,jei nebeina žaisti su vaikais ,nes bijo, kad nepasikartotų nemaloni situacija .Taipogi nesisėda prie stalo su vaikais .
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 15, 07:55)
Na cia diskusijos bus be galo be krasto...JURGUTELE.....nueikite pas direktore pasakokite situacija,galu gale,parodykite vaika,pareikalaukite bent jau mini susirinkimo,kuriame dalyvautumete jus,Nojaus mama,direktore,aukletoja......jei reikia ir turite itarimu,kad direktore gali buti artimiau pazistama su Nojaus mama,pakalbekite su kitu nuskriaustu vaikuciu teveliais,ar jie prisidetu prie to,kad kazka reikia daryti,gal net surinkite parasiukus,kuriuos vaikucius apkandziojo Nojus g.gif ...jei pati Nojaus mama bendradarbiautu su aukletojomis,del elgesio pasikeitimo,to net nereiketu,bet jei pati mama nekreipia demesio,net nenori bendradarbiauti,net nesiteikia atsiprasyti ir suprasti situacijos rimtumo,tada imkites tokiu priemoniu.Tik nelaukite,o veikite mirksiukas.gif sekmes 4u.gif

Manau ,kad su mama buvo griežčiau pasikalbėta ,nes man šian direktorės pavaduotoja patikino ,kad 11 val bus bendraujama su Nojaus tėveliais [vardo berniuko nemini ,tačiau aš juk mačiau kas tai daro darželuje] ,bus su psichologo pagalba bandoma padėti tai šeimai kovoti su iškilusiomis problemomis thumbup.gif Čia jau šioks toks pasiekimas ,nors man dabar labai bus sunku pripratinti vaikutį eiti į darželį ,bet vistiek labai džiaugčiausi jei galėčiau bent jau be baimės palikti ,kad nerasčiau vėl sukandžioto sūnaus .Bet kas galėtų man atstatyti tą situaciją ,kai vaiką palikdavau be jokių ašarų ,tik bučkis čiau ir ate? Manau ,kad viskas labai užsitęs.
Papildyta:
QUOTE(Do_do_do @ 2008 09 15, 08:57)
Kandžiojimasis į veidą - tai atvira agresijos forma, o ypač, kai vaikui virš 3 metų. Pamenu ir savo vyresnėlį kartą atėjus į darželį radau su prakąstu antakiu. Net drebėt visa pradėjau, vaizdas kraupus - mano mažas kliackiukas su ant akies užkritusiu mėlynu antakiu unsure.gif . Buvo grupėje berniukas, kurio tėvai tuo metu skyrėsi, močiutė jį lepino, mama buvo bejėgė susitvarkyti su savo problemomis, o čia dar ir vaiko bėdos prisidėjo... Nepamenu, ar atsiprašė mūsų, ar ne, bet auklėtojos šnekėjo ir su skriaudiku, ir su mama.
Ieškojau po to straipsnių apie tai, kalbėjausi su drauge psichologe. Vienareikšmiškai - vaikas agresyvus, kažkas netvarkoj šeimoje.
Jurgutele, tai ne menkniekis, kaip kažkas bandė pasakyti. Jei situacija kartojasi, ją reikia spręsti. Pritariu jolita. martyna, jei tinkamai nereaguoja auklėtojos, reikia kreiptis į vedėją, kviesti į susirinkimą nukentėjusių vaikiukų tėvelius, auklėtojas, psichologę. Kievienoje šeimoje gali būti didesnių ar mažesnių problemų, bet jei jų nesprendimas trukdo aplinkiniams, tai reikia aiškintis.
Jei situacijos nebus linkstama spręsti, gal vertėtų pakeisti grupę arba darželį? Manau į tokį tėvų pageidavimą kiekviena direktorė sureaguos g.gif .
Sėkmės 4u.gif .

taip ,nemoku apsakyti to jausmo ,kai vaikutį randi su didžiule mėlyne ,kandimo žymėmis ,ir palužtą ne tik fiziškai ,bet ir morališkai. Psichologė irgi patikino ,kad gali labai ilgai jis prisiminti šitą dalyką ,kad sugadinti ,sugriauti vaiko pasitikėjimą aplinkiniais ,aplinka ,galima neįtikėtinai greitai ,o atstatyti viską į vėžes prireikia be galo daug laiko ,ištvermės ir pastangų.
apie grupės pakeitimą galvojau ,tačiau tame darželyje nėra daugiau mažiukų grupių ,o į kitą draželį jei vesti ,tai turbūt juk reikia stoti iš naujo į eilutę ,juk jau rudenį naujos grupės sudarytos ,tai vėl gi nebus kur priimti naujo vaikučio.
Bet žinoma ,jei tai tęsis ir toliau ,kažką galvosiu keisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 15 rugsėjo 2008 - 13:09
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 15, 12:08)
Papildyta:

Manau ,kad su mama buvo griežčiau pasikalbėta ,nes man šian direktorės pavaduotoja patikino ,kad 11 val bus bendraujama su Nojaus tėveliais [vardo berniuko nemini ,tačiau aš juk mačiau kas tai daro darželuje] ,bus su psichologo pagalba bandoma padėti tai šeimai kovoti su iškilusiomis problemomis thumbup.gif Čia jau šioks toks pasiekimas ,nors man dabar labai bus sunku pripratinti vaikutį eiti į darželį ,bet vistiek labai džiaugčiausi jei galėčiau bent jau be baimės palikti ,kad nerasčiau vėl sukandžioto sūnaus .Bet kas galėtų man atstatyti tą situaciją ,kai vaiką palikdavau be jokių ašarų ,tik bučkis čiau ir ate? Manau ,kad viskas labai užsitęs.

Tikrai dziugu,kad imtasi kazkokiu priemoniu mirksiukas.gif manau,kad bent jau besikandziojancio berniuko teveliai prades kartu bendradarbiauti su darzelio darbuotojomis.
Gaila,kad jusu vaikutis nebenori eiti i darzeli ir yra didziule baime unsure.gif gal siuo atveju irgi galetu padeti labiau aukletoja,gal itinkintu,kad neleis skriausti ir pasistengtu ibauginta berniuka dazniau laikyti salia,palaikyti uz rankutes,kad vaikas jaustusi,jog esant reikalui ji apgins..aisku vaikuciu grupeje daug,bet kaip suprantu jis labiausai kol kas yra nukentejes,tad ir demesys turetu buti teikiamas truputuka didesnis unsure.gif ...linkiu kuo didziausios sekmes ir vaikuciui atsikratyti baimiu,kurias igijo darzelyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 15 rugsėjo 2008 - 13:19
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 15, 14:17)
Tikrai dziugu,kad imtasi kazkokiu priemoniu mirksiukas.gif manau,kad bent jau besikandziojancio berniuko teveliai prades kartu bendradarbiauti su darzelio darbuotojomis.
Gaila,kad jusu vaikutis nebenori eiti i darzeli ir yra didziule baime unsure.gif gal siuo atveju irgi galetu padeti labiau aukletoja,gal itinkintu,kad neleis skriausti ir pasistengtu ibauginta berniuka dazniau laikyti salia,palaikyti uz rankutes,kad vaikas jaustusi,jog esant reikalui ji apgins..aisku vaikuciu grupeje daug,bet kaip suprantu jis labiausai kol kas yra nukentejes,tad ir demesys turetu buti teikiamas truputuka didesnis unsure.gif ...linkiu kuo didziausios sekmes ir vaikuciui atsikratyti baimiu,kurias igijo darzelyje mirksiukas.gif

Labai ačiū už palaikymą ir gerus palinkėjimus 4u.gif
Man irgi natūralu atrodo ,kad turėtų bent jau laikinai maniškį pagloboti ,bet kaip gi aš to paprašysiu ,nedrįstu kažkaip .Vedėja patarė atsinešti į darželį kokį nors labai mėgiamą žaisliuką ,kad ir labai brangų [matyt turėjo omeny ,kad pasaugos ir tą žaislą ,ir mūsų vaikutį lotuliukas.gif ,nežinau ]
Pats baisiausias man tas laikas ,kai auklėtoja išeina 'surašyti ',o šie tuo metu lieka kaip ir be priežiūros ,na auklytė šiek tiek pažiūri ,tačiau ji daugiau užsiima su indais,likusiais po pusryčių.Dar baisoka ,kad mano sūnelis absoliučiai nevalgo ,tai reiškia taip ir išbus visą dieną nevalgęs? Na ,kol kas išsivedu prieš pietų miegą ,tačiau vistiek baisu ,kad nei pusryčiams ,nei pietums neparagauja net kąsnelio verysad.gif
Dar kas keista ,kad auklėtojos nelinkusios sakyti tiesą ,pavz šian palikau kokiai valandai ,pusantros ,atėjau radau su akivaizdžiai paraudusia nosyte ir paraudusiom akytėm ,o auklėtoja tikina ,kad vaikas neverkė ,nors tuo metu kai atėjau ,net ašara dar buvo nenubyrėjusi ,kabojo ant skruosto.Tai kam reikia meluoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 15 rugsėjo 2008 - 13:28
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 15, 11:27)
Dar kas keista ,kad auklėtojos nelinkusios sakyti tiesą ,pavz šian palikau kokiai valandai ,pusantros ,atėjau radau su akivaizdžiai paraudusia nosyte ir paraudusiom akytėm ,o auklėtoja tikina ,kad vaikas neverkė ,nors tuo metu kai atėjau ,net ašara dar buvo nenubyrėjusi ,kabojo ant skruosto.Tai kam reikia meluoti?

Seip net neisivaziduoju ka cia jums patarti,gal tikrai vertetu pakeisti darzely,o gal riketu imtis kitokiu veiksmu eikite iki direktores ir paaiskinkite padeti kad jums aukletojos nenori sakyti tiesos,lai direktore tvarko savo darbuotojas juk taip negalima....siaubas kai pagalvoji kokios aukletojos dirba darzeliuose.... doh.gif
Atsakyti
Jo situacija nepavydetina.....
Galiu atvirai prisipazinti, savo maziu rasciau darzelyje su tokiu apkandziojimu.... pareiskimas policijoje atsidurtu ta pacia diena.... ( lengvas kuno suzalojimas). Vaikas nepilnametis, atsako tevai......Aukletojos tyli nes bijosi atsakomybes.....
Pas mus buvo vienais metais mergyte pradejus kandziotis, visa grupe buvo apkandziota daugiau ar maziau. Susirinkom teveliai ir pareiskem" arba, arba" arba tvarkotes, arba viska keliam i virsu, labai greitai tevai kanduke isivede namo, menesuka nesirode darzelyje, atejus vaikas buvo daug ramesnis ..... ir tai jos mama dievagojosi, pasitaisysim, kad tik is darzelio neismestu...
Tiesiog tie svelnus pasikalbejimai ( zinoma pasakysit reikia pradeti nuo to )- labai daznai neduoda naudos tik nuraminami nuskriaustu vaiku teveliai.
Mes pasielgeme griezciau.... smerkit jei norit, bet musu vaiku ramybe ir saugumas buvo svarbiau, nei .......
Atsakyti