QUOTE(negriuke @ 2008 09 13, 20:30)
Mums irgi praeita savaite buvo ikande, ne taip stipriai kaip jums, bet buvo. Is pradziu galvojau susibraize, bet paskui pamaciau dantu zymes, bet aukletojos kaip niekur nieko, ir galva buvo susimuses, irgi nepasake nei kas nei kaip. Gerai, kad mano dar durnytis, neprisimena. Bet liudna, kai pagalvoji, kad palieki vaika gerose rankose, o taip atsitinka.
O kiek dar ko nezinom...
iš tikrųjų labai baisu ,kad daug ko taip ir nesužinom ,o pasekmės gali būti skaudžios,ir nesakau ,kad dėl kiekvieno menkniekio reikia kvaršinti[nors turbūt tik auklėtojoms atrodo ,kad nereikia ,manau daugelis tėvų norėtų žinoti viską arba beveik viską ] tėvams galvas ,tačiau jei vaikutis rimtai suitrenkė ar skaudžiai krito ,bent jau aš norėčiau žinoti ir stebėčiau vaikutį ,kad neatsitiktų kaip kažkokioje laidoje mačiau ,kad vaikutis berods ranką susilaužė darželyje ,o tėvai visą naktį net nežinojo kur tam mažiukui skauda
Ten buvo iškeltas didelis skandalas.
Papildyta:
QUOTE(Liniuote @ 2008 09 14, 19:58)
Mano nuomone tai berniukas kuris kandžiojasi yra savo namuose karaliukas, ir jam yra svetimi žodžiai NE ar NEGALIMA. Žinoma labai nemaloni situacija ir ja reikia spręsti, bet jei auklėtojos vengia tą mamtytę perspėti, tai ar nepagalvojot, kad ir vedėja gali būt maža pagalbinnikė, nes tai gali būti kokia tai "sava" mamytė....
gali taip būti ,turiu tokį įtarimą ,mačiau ,kad pirmąją darželio lankymo dieną pas tą vaiką buvo atėjęs senelis ,nežinau ar tai buvo sutapimas ,bet ir vedėja kartu buvo ,tiksliai nežinau ar jie atėjo kartu ar atskirai ,gal tik sutapimas ,kad abu buvo tuo metu grupėje ,tačiau daugiau aš vedėjos šitoj grupėj nemačiau
Papildyta:
QUOTE(Celina @ 2008 09 14, 19:50)
Sunki situacija
Jauciu to vaiko motina negali susitvarkyti su vaiku. Jiem abiems reikia kreiptis pas pasichologa
irgi pritariu ,jei mama nenori kreiptis į psichologą ,kai jai nemokamai siūloma tokia pagalba ,tai gali būti ,kad ji apskritai neima į galvą šito reikalo ,arba rūpinasi tik savo vaiku ,o kiti vaikučiai jai nėra įdomūs ,ir jos nejaudina ar jiems skauda ,ar gera ,ar dar kažkas .
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2008 09 14, 19:35)
Kaip supratau, tai čia paties "kanduko" mamai siūlo taip pamokyti
Tiesą sakant, maniškė nestipriai yra gavusi per lūpytes
, tai noras kąsti nekyla. O va bendradarbė su panašaus amžiaus mergaite vaikšto vienose mėlynėse, kaip ją kandžioja
Bet kad kai taip daro, tai ji tik pasijuokia - maždaug "Kokia išdykėlė", tai tada dar smagiau kąsti
nepavydžiu tai mamai ,kai mergaitė pradės lankyti kolektyvą ,ir nepavydžiu tiem vaikiukams ,kurie bus šalia tos mergaitės .
Papildyta:
QUOTE(eckute @ 2008 09 14, 18:53)
kad vaikas yra išlepintas ,bet neišauklėtas ,tai praktiškai visų su kuo aš aptariau šį reikalą ,nuomonė
Ir dar ,greičiausiai ,kad vaikas yra pats kandžiojamas ,gal brolių ar seserų ,gal tėvų ,kad ir žaidimo forma
Papildyta:
QUOTE(Titia @ 2008 09 13, 20:00)
Uz viena ikandima ar du neismes, bet jei situacija darysis nekontroliuojama, panasiai, kaip nupaskotoje situacijoje tada taip.
Darzelis musu ne LT
Tad kai kurie dalykai skiriasi. Uz darzeli mokam cia nemazus pinigus, tad jei mano vaiks gristu pastoviai apkandziotas kelciau darzeli klausima,kad jei nesugeba priziureti turesiu ieskotis kito darzelio. Kiti tevai butu nepatenkinti,jie ju vaikai butu suzaloti/ stipriai apkandzioti. Darzelis rinksis pozcijos, kad geriau prarasti nepaklusnu vaika, nei kruva vaiku.
Uz susimusima mokykloje gali pasalinti savaitei laiko nuo pamoku. Isivaizduojate kokia kyla dirbantiems tevams problema, kur padeti vaika, nes pagal istatyma vieni vaikai negali buti namie iki12 metu. Uz tai tevai jau nuo mazumes stengiasi patys, kad vaikai zinotu ribas
puiki tvarka,prieš leisdama savo vaikutį į darželį ,įsivaizdavau ,kad labai daug kas pasikeitę nuo tarybinių laikų ,bet akivaizdžiai matau ,kad beveik niekas nepasikeitę ,požiūris į atsakomybę į svetimus vaikučius ,deja ,taip pat .
Viena draugė pasakojo ,kad net ir veidukus vaikučiams jos mergaitės grupėje nušluosto tuo pačiu rankšluosčiu ,nesvarbu ,kad iš tikro yra kiekvienam pakabinta po atskirą.o savo akimis mačiau ,kad kokie 3-4 vaikai vaikšto su pažaliavusiais snargliukais panosėj .