Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(still_magic @ 2010 11 17, 11:07)
Sveikos mamos,
na ir as turiu tokia beda, bet jau su beveik 5 metuku sunum..Jis visada buvo is tu vaikuciu, vadinamuju problematisku, kiek atsimenu visad akletojos skundesi, kad jis neklauso, nesitvarko, nervuojasi ir visad pabrezdavo, kad jis toks vienintelis verysad.gif , o dabar pradejo mushti vaikucius, issirenka ramiausius verysad.gif dabar apsistojo ties vienu berniuku uzvakar idreske jam su zirklem, vakar pastume ir tas krito labai skaudziai, net nezinau ka daryt, jau bijau eit i darza kasdien girdziu nusiskundimus. Daug kalbames namie, kasdien aiskinu ka daryt negalima ir kodel, jau nubaustas, atimtos visos pramogos,  jis visad sako suprantu mama...ir vel tas pats jau kita diena..buvom pas psichologus, net pas psichiatra, visi sako normalus vaikas, tiesiog labai jautrus ir labai aktyvus. Jau tiesiog laukiu kada prades skustis kitu vaiku tevai ir net nezinau ka pakeisti, o aukletojos tikrai geros, tai problema ne tame. Namie jis irgi toks,nemoka valdytis, bet kadangi daktarai sako, jog jis normalus bandom tvarkytis be ju pagalbos..patarkit mamytes, ka daryti?

Kitaip ir nebus, nes jūs tiesiog gyvenate nerime, baimėje ir programuojat neigiamas situacijas galvoje, kurios aišku, kad pildosi. Juk mintys materealizuojasi, pamąstykit apie tai... 4u.gif Ir dar, siūlyčiau giliau pažvelgti į savo šeimą, tarpusavio santykius, jausmus, nes dažniausiai vaikai būna tokie, kokie yra, nes viską ima iš šeimos...

Jei turite laiko skaitymams, tai siūlyčiau šią knygą - ji nuostabi http://www.patogupir...isbn=9955382171

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 11 17, 11:15)
Jei turite laiko skaitymams, tai siūlyčiau šią knygą - ji nuostabi http://www.patogupir...isbn=9955382171

Sėkmės 4u.gif

Neseniai nusipirkau kaipo tik šią knygą (taip pat čia kažkuri mamytė kažkuriai rekomendavo), tik dar nepradėjau skaityti blush2.gif

O kad vaikai yra mūsų šeimos atspindys, tai gryniausia tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visai sutinku, kad kaz ka darau ne taip, nors atrodo ir kitos seimos ne visad gyvena harmonijoje, o vaikai kitokie. Liepa18 teisingai pastebejot, turbut programuoju tas situacijas, bet zinot, kai tik vaikas pradejo vaiksciot atrodo kuo labaiu aukleju, tuo maziau matosi rezultatu doh.gif kartais tiesiog jauciuosi tokia bloga mama, nesugebanti mazam vaikui isaiskinti tinkamai kaip reikia elgtis doh.gif Va siandien po vakar bausmes atejo is darziuko ir sako buvau geras grupeje, nieko nemusiau dabar turi man uz tai kaz ka duoti blink.gif tai net nezinojau ka atsakyt, lyg ir reikia gera elgesi paskatint, bet nemanau, kad taip, o kaip... jei kaz ka tikrai nuperki, pvz koki saldainuka kita diena gero elgesio nelieka, atseit pabuvo geras ir uzteks doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo still_magic: 17 lapkričio 2010 - 17:59
QUOTE(still_magic @ 2010 11 17, 18:54)
Visai sutinku, kad kaz ka darau ne taip, nors atrodo ir kitos seimos ne visad gyvena harmonijoje, o vaikai kitokie. Liepa18 teisingai pastebejot, turbut programuoju tas situacijas, bet zinot, kai tik vaikas pradejo vaiksciot atrodo kuo labaiu aukleju, tuo maziau matosi rezultatu doh.gif kartais tiesiog jauciuosi tokia bloga mama, nesugebanti mazam vaikui isaiskinti tinkamai kaip reikia elgtis doh.gif Va siandien po vakar bausmes atejo is darziuko  ir sako buvau geras grupeje, nieko nemusiau dabar turi man uz tai kaz ka duoti blink.gif tai net nezinojau ka atsakyt, lyg ir reikia gera elgesi paskatint, bet nemanau, kad taip, o kaip... jei kaz ka tikrai nuperki, pvz koki saldainuka kita diena gero elgesio nelieka, atseit pabuvo geras ir uzteks doh.gif

Jeigu vaiką už gerą elgesį nuolat apdovanojate, tai nenustebkite, jeigu jis to apdovanojimo pasiprašo, kai pati "pamirštate". Manau, užtenka ir pagyrimo, apkabinimo, nes tinkamas elgesys turi būti natūralus dalykas, o ne žygdarbis.
Atsakyti
Gera tema , man ir aktuali šiek tiek. Mums buvo panašiai,bet tik ne mano vaikui įkando bet mano vaikas įkando kitam vaikučiui ,tikrai nemalonu . Atrodo aš to vaiko taip nemokinau ,ir aplamai mes ne iš tų tėvų kur lepintų vaiką,visko daryti tikrai neleidžiame, ir jei nusikalsta visada baudžiame ,pagal situaciją.
Mano berniukas įkando gindamasis nuo kito berniuko , yra grupėje vaikas kuris labai visus myluoja o jam tai nepatiko ir jis nusprendė įkasti kai tas vaikas jį užspaudė ir užgulė. Tai čia buvo jo ginyba ,bet ir labai nemaloniai pasijutau tai sužinojusi .Po kiek laiko sužinojau kad vėl mano vaikas bandė įkasti mergaitei ,nes nedavė jam arkliuko suptis,tai gerai kad auklėtojos suregvo greit ir subarė. Aišku buvo daug ašarų ir t.t. bet kažkaip reikia drausminti. Ir aš pati po to įvykio kalbėjau su vaikučiui labai rimtai kad taip nebedarytų. Ir manau tas pokalbis pagelbėjo ,nes daugiau apie kandžiojimąsi negirdėjau nieko,jau nemažai laiko praėjo. O kalbėjau labai gražiai su vaikučiu,tiesiog pasakiau kad mūsų nebepriims į darželį jei taip darys,tai jis manau suprato kad taip negalima daryti.
O čia kažkuri sakė kad mamai kurios vaikas kandžiojasi pirty pakurtų , na žinote labai keistas požiūris, manau nei viena mama to vaiko nemokina,bet aišku būna visokių mamų , svarbu teigiamai priimti tai ,ką tau sako,o ne pulti akių drąskyti kai vaikas kaltas ir sakyti kad jis nekaltas.
O jei jūsų situacijoje mama būtent tokia tai sakyčiau daryti susirinkimą ir spręsti tai viešai,kad ir kaip nemalonu būtų.
Atsakyti
jeigu mano vaika apkanzdziotu ir stipriai koks vaikas, ir mano vaikas parodytu kuris, tai per uzpakali tikrai gautu ir labai labai stipriai, o jeigu maniskis ka apkramtytu irgi butu taip nubaustas. neisivaizduoju kaip mamos gali ramiai ziureti i savo suzalota vaika ir nieko nedaryti.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 03, 18:01)
jeigu mano vaika apkanzdziotu ir stipriai koks vaikas, ir mano vaikas parodytu kuris, tai per uzpakali tikrai gautu ir labai labai stipriai, o jeigu maniskis ka apkramtytu irgi butu taip nubaustas. neisivaizduoju kaip mamos gali ramiai ziureti i savo suzalota vaika ir nieko nedaryti.

Keistai atrodytumet unsure.gif Ateina mama vaiko pasiimti, ieina i grupe ir pradeda musti kita cool.gif
Atsakyti
sveikos ,na mums jau viskas praeity ,dabar jau vaikučiai didesni ,tokių problemų grupėje nebeliko thumbup.gif aišku ,dėl to ,kad buvo imtasi specialių priemonių ,bet tas vaikutis ,kuris kanžiojosi ,vistiek turi kažkokių keistų įpročių.Visai nesenai buvom daržely grupėj ,tai tas vaikas sviedė iš tokios kaldėlės kitam vaikui į veidą ,šis pradėjo verkti ,o metusio vaiko mama sėdėjo šalia ir nesureagavo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 03 gruodžio 2010 - 22:12
QUOTE(eda9 @ 2010 12 03, 19:05)
Keistai atrodytumet unsure.gif Ateina mama vaiko pasiimti, ieina i grupe ir pradeda musti kita cool.gif

Manau, kad tai mamytei net nebūtų suteikta tokia galimybė lotuliukas.gif.

O logiškai mąstant, tai užplojimas per užpakalį savo ar kitam vaikui, tai ne problemos sprendimas. Juolab, jei tas konflitas įvyko pvz ryte, o vakare ateina mama irišgirdusi, kad jos vaikas ryte kažkam įkando, užplos per užpakalį, vaikiukas net neatsimins galbūt to įvykio ir liks nesupratęs dėl ko gavo. Kad problemą reikia spręsti, tai žinoma. 3-mečiai pakankamai dideli jau vaikai, kad galėtų būti taikomos taisyklės. Jos tiesiog privalomos. Mano nuomone, jei darželyje vyksta tokios išdaigos, tai auklėtoja turi problemą ir spręsti ir būti šalia, kol tas įprotis kažkuriam vaikui pasibaigs. Žinoma, išdykėlis žinodamas kas jo laukia, jei nusižengs taisyklei, mąstys ar kandžiotis ar ne. Jei vis dėlto nusprendė "pasiaštrinti" dantukus, tas vaikiukas ir turi būti nubaustas. Dėl bausmių... Čia gal labiau skambėtų pasekmių, t.y. netinkamo elgesio pasekmė... Tos pasekmės turėtų būti aiškios vaikui. Pvz. Įprastai, žmonės nėra linkę kandžiotis, tad jei žmogus įkas, jis negalės su mumus toliau tęsti veiklos ir t.t. ir pan.

Atsakyti
papasakosiu ir as, sunui buvo 4 metai su biskiu,ta viena diena maudant vaika ,pamaciau ant sedynes didele melyne svieziai , pradejau klausyneti, kas, kaip, kodel. kadangi mes daug kalbames apie viska, tai jis papasakojo, kad kitas berniukas jam su koja stipriai spire, kai buvo lauke, nes melyne tokia didele, nu manau turejo skaudeti, klausiau saviskio gal tas berniukas gynesi,gal susipykote, viska kas imanoma isklausinejau, ir kita diena nusprendziau pakalbeti su to berniuku, kaip nekeista tas berniukas viska pripazino, nepoliau saukti ant jo , musti ar dar kazkaip nubausti, tik gan greztaipakalbejau su jo,jei dar karta pasikartos kazkas panasaus su mano vaiku ar su kitu, tai tada kitaip kalbesim, su jo kalbejau saviskiui nematant, tai paskui grizo is darzelio ir sako man maniskis, kad tas kitas net atsiprase, o po keliu dienu sutikau jo mama darzelyje, tai pagalvojau kad dabar pareis pykcio banga, kad nedrisciau aukleti jos vaiko ir pan. bet ji pasake kad jos berniukas jai ta diena pasisake kad Deivido mama mane isbare uz ta ir ta,kad as spiriau Deividui nu kad netycia.tai ji irgi atsiprase uz toki savo sunaus elgesiir kad taip nepaliks, nubaus ji.
buvo ir su kitais vaikais visokiu niuansu, tai ka noriu pasakyti, kad nereikia vaiko musti iskarto,saukti,reikia daug sneketis,bendrauti su savo vaiku,o prireikus ir su "skriaudiku",nes ne visi tevai nori matyti blogasias puses savo vaiko,kad mano vaikas nieko nuskriaustinegali...
....jei nebuciau pamaciusi tos melynes, maniskis gal nieko ir nesakytu, taip viskas ir nueitu ir ne faktas kad kitas vaikas taip pat nenukentetu dar karta.
dazniausiai girdim, dok atgal ,tave musa ir tu musk, tave pastume ir tu pastumk,tai prie gero neprives, taip reikia gintis, nieko nesakau, bet reikia galvoti kaip ir kada...
Atsakyti
QUOTE(juoduke @ 2010 12 22, 16:01)
dazniausiai girdim, dok atgal ,tave musa ir tu musk, tave pastume ir tu pastumk,tai prie gero neprives, taip reikia gintis, nieko nesakau, bet reikia galvoti kaip ir kada...

Na as anksciau irgi mokinau, kad gal kazkaip situacija galima zodziais issiaiskinti, kad nepultu atgal mustis. Bet kai vaikas is darzelio grizo apdraskytu veidu (ne tai kad ibrezta, bet gal trejose ar keturiose skirtingose vietose oda nuvaryta iki krauju), o apdraskiusio vaiko mama apie tai isgirdus tesugebujo savo vaikui pasakyti "tai ir jis tau tikriausiai kazka padare, kad tu taip pasielgiai", tai man tiesa sakant, nusviro rankos, tada jau pasakiau, vozk ir tu atgal, jei dar kas taip darys.
Atsakyti
labas vakaras, noreciau paprasyti tu mamu ar teciu uzpildyti anketa kurios augina mokyklinio amziaus vaikus turincius elgesio ir emociju sutrikimu. A s rasau diplomini darba sia tema ir man labai svarbi jusu nuomone kokia pagalba buvo suteikta; kokios reikia; ir kiti rupimi klausimai sia tema. A nketa anonimine, is anksto dekoju uz atsakymus.
http://www.manoapkla...ausa/242278267/
Atsakyti