Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(Nari @ 2010 06 03, 19:24)
Kai vaikai kencia kelis metus, tai gal ir galima gasdinti ministerija, o kol kas net priezasties nematau  g.gif

Vyresnės dukros grupėje buvo berniukas, kuris buvo nevaldomas, kadangi tėvai ,,problemų nematė'' jau iš trečios mokyklos liepė pasiimti, mokyti namuose, nes nestabilios psichikos. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu didziule beda del vaikucio. Jam dab sueis 3 metukai ir pradejo eit i logopedini darzeli, nes yra bedos su kalba. Mano jaunuolis pradejo lab stumdytis ir mustis, aukletojos kiekviena diena sako, kai tik nueinam i darzeli. Negana to sake, kad ir kiti teveliai jau skundziasi. Siaip vaikas yra labai stiprus ir aktyvus, bet nepiktybinis(bent buvo). Iki darzelio daukas sakydavo, kad net perdaug meilus. Musimu aisku nieko nepasieksi, aiskinu, kad leliu negalima skriaust, nes jos nezais su juo(jeigu sakyciau, kad neis tada i darzeli, tai lab apsidziaugtu). Pirmas dienas kai ejo tai net pats atsikeldavo is ryto, bet dab nenori eit visiskai.
Viena diena(is tu pirmu dienu), rengiau savo pipira, kai atejau pasiimt, kita mamyte irgi saviski renge visa bliaunanti. Mano vaikas istiese ranka ji paglostyt, o tas ji normaliai stume. Aisku mamyte nieko nepastebejo, nes pati susisukus isleke su vaiku. Matyt maniskiui tiek ir uzteko, viena kita kart pastume ir jis pradejo, o jegos tai tuuri. Aisku kitu neprikaltinsi, aukletojai sakiau , kad tokiu dalyku mums nebudavo. Bet dabar reikia sprest beda ir nzn kaip. Sumanim tai auksinis vaikas.
Papildyta:
Parasykit kasnors ka daryt? 4u.gif
Atsakyti
gal kazkas grupeje ji skriaudzia, musa, o gal ir pati aukletoja jam nepatinka, pabandykit grupe pakeisti, mustis be priezasties vaikas nepradejo, kazkas ji isprovokavo ax.gif
Atsakyti
as irgi pritaciau - protestui g.gif
Atsakyti
QUOTE(scholastika @ 2010 10 21, 16:37)
gal kazkas grupeje ji skriaudzia, musa, o gal ir pati aukletoja jam nepatinka, pabandykit grupe pakeisti, mustis be priezasties vaikas nepradejo, kazkas ji isprovokavo ax.gif

Ar išspręs ką nors keitimas? O jei ir kitoj grupėj įvyks panašus incidentas ar bus antipatijų? Gal visai tada nelankyt darželio ir sėdėt namuose? Dėl to, kad tai neįvyko be priežasties, sutinku, bet reiktų išsiaiškinti ją ir bandyti išspręsti.
Mums neseniai buvo konfliktas su auklėtoja. Iš jos pasakojimo supratau tiek, kad maniškė per pietus neklausė, mėtė duoną, už tai gavo per nagus. Ji tos auklėtojos ir prieš tai kažkodėl nelabai mėgo (aš kažkodėl irgi nepajaučiau jai didelės simpatijos). Gavosi taip, kad ryte jeigu ji būna, tai vaikas verkia ir neina į grupę net, o kai su kita auklėtoja, tai net bučkio neduoda, iškart lekia pas vaikus g.gif Kiek klausinėjau dukros, tai lyg ir vienkartinis toks incidentas buvo. Gal neapgalvotai pasakiau bendrai frazę "muštis negražu" (tai buvo taikyta ir jai, nes jai kartais būna ožiukai ir pasimuša), bet šie žodžiai nuėjo iki auklėtojos perfrazuoti "mama sakė, kad daugiau nesimuštum" doh.gif biggrin.gif Teko paskui su auklėtoja aiškintis blush2.gif Dukra man ir iki tol kasdien namie kartodavo, kad "pasakysiu auklėtojai, kad daugiau nesimuštų", atsakydavau, kad negalima mėtyt duonos, reikia auklėtojos klausyti ir neišdykauti, draugauti su auklėtoja ir kitais vaikais ir t.t. Tikiuosi, kad pykčiai baigiasi, bent jau paskutinį kartą normaliai į grupę nuėjo g.gif
Atsakyti
negaliu susilaikyti, paskaičiusi tokias žinutes. Kiek dar pas mus yra toleruojamas smurtas blink.gif
Smurtauti negalima NIEKAM. Auklėtojos trenkimas vaikui per pirštukus yra smurtas. Ir Jūsų dukrytė visai teisi - auklėtoja turi rodyti vaikams pavyzdį ir nesmurtauti NIEKADA. Kaip kitaip pedagogas gali tikėtis, kad vaikai tikės jo žodžiais, kad mušis negalima? Auklėtojai galima, o vaikams negalima? Kodėl? Ir ji visiškai teisingai pasakė pastabą auklėtojai:) bėda tik, kad tą pastabą tikrai nė kiek nesigėdydama turėjote auklėtojai pasakyti Jūs. Ir tai tikrai nėra kažkas nepatogaus - vaikų mušti pedagogams negalima jokia forma ir jokiu pretekstu.

Išsiliejau čia šiek tiek gal kategoriškai, bet tvirtai tikiu, kad tik tėvų sąmoningumas gali padėti išguiti tokias auklėjimo priemones iš mūsų darželių. Ir tikrai bus lengviau ir vaikams įdiegti, kad mes visi nesimušame, visi, be jokių išimčių problemas sprendžiame kitaip būdais. 4u.gif
Atsakyti
Vakar buvau tėvų susirinkime daržely.
Pasirodo, pas mus yra vienas padykęs berniukas, kuris kandžiojasi ir mušasi, ir net yra vaikučių, kurie į tai labai jautriai reaguoja (iki negalėjimo užmigti vakarais ir net raminamųjų unsure.gif ). Maniškė dar mokslo metų pradžioj pasiskundė kartą, kad tas berniukas trenkė su mašinyte, bet paskui atsiprašė, tuo ir pamiršo tą vaiką, daugiau apie jį nešneka. Aš visada mokau, kad muštis negalima niekam. Vakar ir auklėtojos, ir kai kurios mamytės pritarė, kad kai tau trenkia, tai trenk atgal. Kaip tai suderinti su "muštis negalima"? g.gif Ar leistis vaikui būti mušamam ir nieko nedaryt? Kartais tas davimas atgal suveikia - vaikas nebelenda. Juk nesužiūrės auklėtojos 20 vaikų iš karto, kad neduok dieve, kas nors kam nors nesuduotų mastau.gif Aš pati iš mokyklos atsimenu, kad geriau duot atgal negu kentėt ar ignoruot, nes taip paskui ir "joja" visi ant sprando. Nes tikrai ne visų vaikų tėveliai gyvena ir auklėja su tokia nuostata, kad muštis negalima. Iš vis, ką kalbėt apie auklėjimą, jeigu kai kuriuos vaikučius atveda murzinus ar ateina pasiimti girti tėvai unsure.gif
Atsakyti
Na, mano nuomone, tam yra auklėtoja. Ji turi įdiegti grupės taisykles, kuriose turi būti aiškiai pasakyta - mes nesimušame. Bet jei ir auklėtoja siūlo "duoti atgal", tai čia jau visiška kompetencijos stoka schmoll.gif
Manau, kad mes tikrai per daug toleruojame visokius pateisinimus mušimuisi. Smurtą reikia rauti su šaknim kuo ankstyvesnėje vaikystėje ir tai turi būti pirmiausia labai aiškios visų aplinkinių - mokytojų, tėvų, darželio administracijos nuostatos, kad smurtas yra blogis. O pedagoginių metodų yra, tikrai yra, kaip dirbti su įvairiais vaikais. Čia ne pasiteisinimas, kad vaikų 20.
Jei vaiką muša, suaugę turi spręsti šią problemą ir labai rimtai reaguoti į bet kokias smurto apraiškas. Vat taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viti @ 2009 11 09, 12:43)
Deja, ir man tai pažįstama tema. Taip, mano vaikas - ne auksinis. Bet paklausiusi išgirstu, kad ne tik mano, bet ir kiti vaikai toje pačioje grupėje pasistumdo, pasimuša. Tačiau mano taip pat - kai duoda, tai kad visi matys ir liks žymė. Pačios auklėtojos yra sakiusios, kad maniškis yra atviras - ką daro, daro nepasislėpęs. Kiti trenks ar žnyps iš pasalų... Todėl jų niekas nepamato ar gali apsimesti, kad nepamatė, jei tingi, rėkauti..
O štampas, ohoho, koks uždedamas... Vaikas gali būti nepalietęs kito vaiko savaitę, tačiau jis visus metus ar dar ilgiau bus mušeika...
O dėl neatsakingumo.. Aš žinau, kad mano vaikas yra karštakošis, ir kiekvieną rytą jam pasakau, kad jis yra geras ir kad neskriaustų kitų. Jei jį muša, kad geriau tegu pasitraukia, tačiau konkrečioje situacijoje manęs nebūna šalia...  unsure.gif
Ir žinote, viena auklėtoja su manuoju puikiausiai sutarė būtent todėl, kad kaip pati sakė, ji nuolat kartojo, kad maniškis yra geras. Tai jam buvo toks svarbus įvertinimas, kad jis net kelis kartus per dieną ateidavo pasiklausti, ar jis yra geras  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Visi vaikai pasistumdo, pasimuša ir nebūtinai vieni dažniau negu kiti. Saviškio nemokinu pasitraukti ir nesvarbu man kad jį mušeika vadins. Su vaiku pasišneki, kiekvienas konfliktas turi pradžią ir kaip vėliau dažnai paaiškėja kaltininkas yra visai ne tavo vaikas. Kaip tik - jei tave muša - duok grąžos, lai žino kad nenusileis, nes mokykloje vyresni ar šustresni vaikai ant galvų po to užsisėda, stumdo, spardo ir pinigus atiminėja... vaikai šiais laikais žiaurūs.
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2010 11 04, 12:04)
Visi vaikai pasistumdo, pasimuša ir nebūtinai vieni dažniau negu kiti. Saviškio nemokinu pasitraukti ir nesvarbu man kad jį mušeika vadins. Su vaiku pasišneki, kiekvienas konfliktas turi pradžią ir kaip vėliau dažnai paaiškėja kaltininkas yra visai ne tavo vaikas. Kaip tik - jei tave muša - duok grąžos, lai žino kad nenusileis, nes mokykloje vyresni ar šustresni vaikai ant galvų po to užsisėda, stumdo, spardo ir pinigus atiminėja... vaikai šiais laikais žiaurūs.

Tai jau tikra tiesa vaikai ziausrus siais laikais ir man pavyzdziui tai kelia dizdiuli siauba doh.gif
Mano vaikas is tu geruju, bet visada mokau duok atgal, bet tai tuomet kai vaikai pasistumdo paismusa, bet o ka daryti pavydziui tokiu atveju pas darzely yra du vaikai grupeje ziauriai agresyvus, ir gali uzpulti is pasalu, netiletai ar sisp kaspasitaikys jam po ranka tam dabar ir duosiu doh.gif Vienas auga nepilnoj seimoj, mama uzsieni mociute geria na ir viskas aisku kas is to vaiko pasidaro o gi nieko, agresija pyktis, smurtas, bet tai gi kencia kiti vaikai ir net aukletojai, o kitas va seima nesuprasi lyg ir nieko, bet problemu tikrai yra nes vaikas taip pat agresyvus, piktas, pries kelias dienas, visi vaikai sedejo ant kilimelio zaide, o tas priejo trenke vaikui per veida, paskui su koja i sirdi, na ir ka jus siulot su toki vaiku daryti, as suprantu kai kas pasakys jis vaikas ir panasiai, jo kliudyt negalima, bet zinokit as kaip mama to kito nuskriaustojo vaiko norejau ji pries sienos pritresk, bet aisku to nepadriau, vaikas pats pyle su aukletojos ir mano pagalba jam i snuki, be to jis pervestas i kita grupe ir siuo atveju jo mamai reiketu labai susirupinti del vaiko psichines bukles, nes gali buti paskui jau velu doh.gif Yra vaikai kurie musasi, kandziojasi ir panasiai, o yra kuriems reikia pagalboos o mamos to matyti nenori, o paskui verkia kad sunus kalejime sedi doh.gif Tai ka noreti jei 5 metu vaikas su zirklem ant aukletojos puola ir sako as tave uzmusiu doh.gif Liudna man klausyti apskritai kai mamos pateisina savo smurtaujancius vaikus ......
Atsakyti
Vienas auga nepilnoj seimoj, mama uzsieni mociute geria na ir viskas aisku kas is to vaiko pasidaro o gi nieko, agresija pyktis, smurtas, bet tai gi kencia kiti vaikai ir net aukletojai, o kitas va seima nesuprasi lyg ir nieko, bet problemu tikrai yra nes vaikas taip pat agresyvus, piktas, pries kelias dienas, visi vaikai sedejo ant kilimelio zaide, o tas priejo trenke vaikui per veida, paskui su koja i sirdi, na ir ka jus siulot su toki vaiku daryti, as suprantu kai kas pasakys jis vaikas ir panasiai, jo kliudyt negalima, bet zinokit as kaip mama to kito nuskriaustojo vaiko norejau ji pries sienos pritresk, bet aisku to nepadriau, vaikas pats pyle su aukletojos ir mano pagalba jam i snuki, be to jis pervestas i kita grupe ir siuo atveju jo mamai reiketu labai susirupinti del vaiko psichines bukles, nes gali buti paskui jau velu  Yra vaikai kurie musasi, kandziojasi ir panasiai, o yra kuriems reikia pagalboos o mamos to matyti nenori, o paskui verkia kad sunus kalejime sedi  Tai ka noreti jei 5 metu vaikas su zirklem ant aukletojos puola ir sako as tave uzmusiu  Liudna man klausyti apskritai kai mamos pateisina savo smurtaujancius vaikus ......

Na tokiais atvejais jau pas psichologus reikia. Ir kuo greičiau tuo geriau. O darželio valdžia galėtų ir socialinėms tarnyboms bei gydytojams pranešti, kad jos pasidomėtų ir nukreiptų reikiama linkme. Aš PTT teiravausi ar galima bus atvesti pas psichologą - atsakymas JOKIŲ PROBLEMŲ, NES SU MAŽESNIU LENGVIAU DIRBTI NEI SU PAAUGLIU. Tačiau mūsų bėdos grupėje baigėsi, nes šiemet jį išskyrėme su kitu berniuku: vienas į vieną grupę, kitas į kitą... nes abu labai jau hiperaktyvūs ir karštakošiai buvo biggrin.gif Nuo mokslo metų pradžios auklėtojos pastabų neturėjo, sako kad ir elgesys apskritai pasitaisė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
na ir as turiu tokia beda, bet jau su beveik 5 metuku sunum..Jis visada buvo is tu vaikuciu, vadinamuju problematisku, kiek atsimenu visad akletojos skundesi, kad jis neklauso, nesitvarko, nervuojasi ir visad pabrezdavo, kad jis toks vienintelis verysad.gif , o dabar pradejo mushti vaikucius, issirenka ramiausius verysad.gif dabar apsistojo ties vienu berniuku uzvakar idreske jam su zirklem, vakar pastume ir tas krito labai skaudziai, net nezinau ka daryt, jau bijau eit i darza kasdien girdziu nusiskundimus. Daug kalbames namie, kasdien aiskinu ka daryt negalima ir kodel, jau nubaustas, atimtos visos pramogos, jis visad sako suprantu mama...ir vel tas pats jau kita diena..buvom pas psichologus, net pas psichiatra, visi sako normalus vaikas, tiesiog labai jautrus ir labai aktyvus. Jau tiesiog laukiu kada prades skustis kitu vaiku tevai ir net nezinau ka pakeisti, o aukletojos tikrai geros, tai problema ne tame. Namie jis irgi toks,nemoka valdytis, bet kadangi daktarai sako, jog jis normalus bandom tvarkytis be ju pagalbos..patarkit mamytes, ka daryti?
Atsakyti