Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(Limcamca @ 2009 09 02, 19:22)
Aš, sutikčiau su žemiau išsakytomis mintimis  drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif

Ir dar, linkiu jums būti laaabai stipriai. O reikalui, esant, įsistatyti kiaulės akutes, ir klausti auklėtojų visų klausimų, kurie jus domina. Jei nenoriai atsako, tiesiai šviesiai klauskit: ar yra problemų, kad nenorit su manim bendrauti? Jei atsako, taip. Tai klauskit tų problemų. Jei pasakys, kad vaikas aktyvus, - valio. Sakot, žinau, ir toliau bandote šnekėti, kaip geriau elgtis, ką ji mėgsta ir t.t. ir pan.
Tiesiog, liaudiškai tariant: "apsimeskit durne" ir klausinėkit visko, ko jums reikia ir kas jus neramina. Sakykit auklėtojoms viską ką jūsų nuomone reiktų pasakyti.  4u.gif

Limcamca- cia turbut smagiausias komentaras kuris mane ne tik prajuokino bet ir pakilejo moralishkai, ish ties dazniau reikia tu kiaules akyciu thumbup.gif o shiaip viena ish sprendimo budu radau toki-kad ash nebeklausau ish vis jokiu aukletoju pasisakymu nes vaika i darziuka vedau ir pasiemu ne ash. maziau zinau maziau shirdi skauda... lotuliukas.gif ash namo gryshtu geros nuotaikos, be jokio negatyvo ir visa demesi skyriu sheimai, o ne grauziuos ka daryt ... nes visgi kuo laimingesni tevai tuo laimingesni ir musu vaikai-sena gera tiesa thumbup.gif

atskirai ACIU pasisakiusiam tetukui drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 09 02, 16:34)
nesibaidykit ir tų spec. grupių. gal ten dirba žmonės, kurie išmano kaip elgtis su "nestandartiniais" vaikais.

pritariu visom keturiom.
Leidau vaikai i specializuota darzeli ir visai nesigailiu. Ir nors galejome jau i priesmokykline grizti i paprasta darzeli to nepadariau.
Privalumai: aukletoju patirtis, papildomi uzsiemimai su logopede, psichologe, mankstos ir nedideles grupes ( nedaugiau 12 vaiku).
Ir jeigu sename darzelyje nuolat buvo .. neklause, nedare, musesi,stumdesi ir t.t., tai dabar viso to nera, atvirksciai ismoko bendrauti su mazesnes uz save, globoti ir priziureti vaikus, kuriems tokios pagalbos is aplinkiniu reikia.
Priesmokyklineje grupeje aukletoja dabar analizuoja vaikus ir po dvieju savaiciu sake pasakys, kokiu reikes pratybu ir kitu priemoniu ( bus skirtingos pagal vaiko sugebejimus ir pagal tai i kokia mokykla toliau eis).
Todel esu grieztai pries "nestandartiniu" vaiku numetima i iprastas grupes. Tenais nera jokiu salygu padaryti taip, kad butu gerai visiems - kazkuri viena puse vaiku ( jeigu ne abi) lieka nuskriaustos.
Atsakyti
na musu mazylis dar neturi 3metuku,bet tai pat labai panasus i hiperaktyvu vaika,siaip sunkus vaikas,bet dar susitvarkome,darzelyje aukletojos tai pat pastebejo,kad labai aktyvus vaikas,bet tai joms netrugdo,priesingai musu vuiikruolis aukletojai labai patinka.na jis toks vikrus kartais piktas ir truputi agresivus buna,bet visa tai lengva nugaleti gerumu,geru zodziu,nusiramina ir visi oziukai issilaksto.o del aktyvumo tai as jau ipratusi ir nuo visu guzu guzeliu,nes lipa kariasi neziuri nieko,nebijo nieko,nugriuna atsistoja ir vel eina.mociute su juo net vengia pasilikti,nes bijo kad nesusitvarkys,nespesi sureaguoti,o jis jau kazka negero daro,lipa ant palangesnuo palanges ant saldytuvo ir neaisku kurr dar uzliptu smile.gif doh.gif draugai ji vadina velniuku,nes net is akyciu matosi kad velniuku priedes,o kad vienoje vietoje isbutu,tai nezinau ka reiketu paduoti ar kuom sudominti,labai greitai viska meta ir reikia kazko kito,o jai neranda nieko idomaus tai tada prasideda velniukiskas elgesys.bet berniukas geras vienintelis ir nepakartojamas nenuorama isdykes toks ir turi buti vaikas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 03, 19:28)
Yra tik didžiulė dar tarybinių laikų personalo problema - kad vaikas turi paklusti bet kokiai komandai, kaip ciuckis.

nežinau dėl spec. įstaigų pasirinkimo Lietuvoj, bet kažkokios tai alternatyvos tam "tarybiniam daržui" juk turi būti. kas ieško, tas randa. žr. Bekasės pasisakymą. nors tikiu, kad vieniems gali būti sunkiau nei kitiems.
Atsakyti
QUOTE(assesu @ 2008 11 20, 14:16)
Siaubas, ir is kur jus visi tokie protingi su savo patarimais ir pamokymais schmoll.gif  Duok dieve, kad jusu vaikai netaptu kliutim kitiems, ir kad jusu, mielos moteriskes, nepaliktu vyrai. Labai lengva kritikuoti ir komentuoti kitu elgesi, vaikus, apranga ir t.t. schmoll.gif  GAL NORS KARTELI PAZIUREKIT I SAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

matomai pati vaiko neturite kad taip sakote, kai pati turėsite ir situacija tokia bus tada vat ir galvosite kaip čia yra gerai o kaip blogai. Čia tema ne apie asmeninį gyvenimą, o ytaką tokio vaiko kitiems vaikams.Ir aš tikrai nenoriu ir darysiu viską kad mano vaikas nenusektų blogom pėdom, ir manau kas susidurę su tokia situacija ir yra auginę vaikus panašiom aplinkybėm tikrai manau nenori kad jų vaikai išaugtų bandytėliais, vagym ar dar kokais narkomanais, šlykštu apie tai net rašyti o jau pagalvoti tai iš viso kraupu blink.gif tad jei aš matau kad įtaką daroma jam tik bloga ir vaikas vietoj to kad su mėnesiais ar metais tobulėtų o jis bunka ir elgiasi kaip nepilno proto, tai manau kad į tai reikia žiūrėti stipriai pravertom akim, nes kas laukia jo ateity ir taip manau aišku.
Atsakyti
Nekomentuosiu cia jau pasakytu minciu, visuose yra dalele tiesos, bet va pasakysiu irgi is savo patirties. Pas mus darzeli vaikas su kuriuo taip pat sunkiai susitvarko, kuris skriaudzia vaikus, saiposi, mano vaikas dar man nesiskunde, bet pasakoja, ka jis nuskriaude, ka negerai daro, tai va nesuprantu kodel tureciau pateisinti ta vaika, jis nekulturingas, nemandagus, agresyvus ir t.t., beabejo jis vaikas ir jis taip pat mielas geras myli mama ir t.t., bet aukletojos nors ir turi didele patirti savo darbe bei dirba su ivairiais vaikas, neisaukles jo, nes tevai to nedaro. Vaikas mama mato retai, aukleja seneliai ir tas vaikas gali pasiusti velniop suagusi zmogu, net ilgai nesusimastes. Kaip su juo elgesi mama kai buna labai paprastai, pvz vaikai ruosiasi sokiu pamokai, jis maunasi basutes, aukletoja sako maukis ceskes, o jo mama sedi salia ir sako o jis nenori, ir jis nesimauna, tada prieina aukletoja per prievarta numauna jam basutes na vieu zodziu mama sedi kaip pasalines zmogus doh.gif nezinau gal kas ir nesuprato ka norejau pasakyit, bet va patys tevai gadina vaikus, atsiminiau dar tas pats vaikas treniruoteje spjaudo ant grindu o mama sedi ziuri ir tik sako, nespjaudik o tai zaislai iskeliaus i pardutuve doh.gif visa jos reakcija, o jam nusispjaut ant jos tiesa pasakius ir kur tame vaike ugdoma kas nors as nematau schmoll.gif na gal kas pamatys kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(odetama @ 2008 09 17, 23:19)
Uzjauciu, musu grupeje irgi yra vienas velniukas. Dukryte parejo is darzelio su ikasta rankyte. Labai blogai, kai tokiu tevu vaikai taip neatsakingai ziuri. juk del vieno vaiko kencia ir aukletoja ir kiti nekalti vaikuciai  verysad.gif

Oi, kokia pazistama tema. Tik siuo atveju mano vaikas jau lanko mokykla ir jis yra tas, nuo kurio nukentejo kitas vaikas.
Priesistrore: praeitais metais i musu, tada dar pirmoku, klase pateko hiperaktyvus vaikas. Su tokiu vaiku klaseje is tiesu beveik neimanoma dirbti, todel kencia ne tik mokytoja, bet ir kiti 20 vaiku. Taciau vaiko is mokyklos ismesti negalima. Tevai ilgai ir tolerantiskai kentejo, kol situacija tapo nevaldoma, visi vaikai eme atsilikineti nuo kitu pirmoku klasiu, mokytoja nesugebedavo vesti pamoku, nesneku apie mustynes tarp berniuku ir t.t. galu gale to berniuko mama pasieme sunu is musu mokyklos ir tolesnio ju likimo as nezinau. Nors, teisybe pasakius, mamos man ziauriai gaila, nes ji nuosirdziai ta vaika myli ir labai stengesi tiek jam, tiek visiems kitiems padeti.
Kadangi praeitais metais buvo kilusi itin stipri itampa tarp "geru vaiku" ir "blogu vaiku", tai ir siemet ji yra. Po to, kai tas berniukas isejo is mokyklos, kiekvienas judresnis ir pasiutesnis vaikas yra "stampuojamas". Maniskis yra butent is tokiu. Jis yra vienas is jauniausiu klasej, bet labai stiprus fiziskai. Ir karstakosis... Tiesiog tokie jo genai, temperamento, deja, nepakeisi. Jei ji musa kitas vaikas, jis duoda atgal. Va tik jo "duoda" gali baigtis melynemis ir zaizdomis. Ir nesvarbu, kad ji pries tai erzino ir tyciojosi iki asaru, kad sparde jam uzpakali, voge jo daiktus ir pan. Esme ta, kad jis trenke ir liko zyme... Mane kviecia i mokykla, einu pas direktore, grasina policijom ir kitokiom sankcijom. Manau, kad uz akiu ir pasneka, jog esu neatsakinga ir pan. Nors nuosirdziai ir kasdien su vaiku snekam, nuolat duodu pavyzdzius, prasau jo is pavyzdziu isrinkti atvejus kai vaikas pasielge tinkamai ir kai ne. Apdovanoju uz gera elgesi ir baudziu uz bloga (kampas, atimti zaislai, draudziamas televizorius ir pan.) neleidziu zaisti kompiuteriu, kad netaptu agresyvus nuo tu zaidimu, neperku mobilaus telefono, kad nesudarytu salygu vaikams prie jo kibti ir atimineti. ir galeciau vardinti be galo be krasto. Visos absoliuciai metodikos yra isbandytos, ne tik tokios, kurias radau pasiskaityti lietuviskai ar rodytos per laidas, bet ieskau informacijos ir uzsienio straipsniuose. Bet progresas vyksta mazulyciais musu laimejimais, kuriu nepastebi tu primustu vaiku tevai. Ir deda mano vaikui stampa. Nors jis dar tik antrokas. Jam dar tik 8 metai, bet jis jau su "nepataisomo" stampu. Praeitais metais, kai jam buvo dar tik 7 metai, kai aukletojai dingo pinigai nuo stalo, ji visu vaiku !!! akivaizdoj pasake, kad tuos pinigus pavoge mano vaikas. Nors irodymu neturejo JOKIU. iskviete mane i mokykla, atidaviau as jai tuos 5 Lt, snekejau su saviskiu savaite laiko, jis verke ir prisiekinejo kad neeme ir as norejau juo tiketi, nes jis turejo ir savo pinigu neisleistu, tai kam jam reiktu vogti? Po savaites mokytoja pinigus rado... Bet klasiokai maniski iki siol vadina vagim.

Todel nestampuokit vaiku. NET jei ju tevai is tiesu neatsakingi. Ne vaikas del to kaltas. Ir esu 1000 procentu isitikinus, kad jei nors vienas is "nepatenkintu" tevu ateitu ir susedes su tuo vaiku dragiskai pasisneketu apie tai, kas gerai ir kas blogai, pastebetu, kad vaikai jau kelias dienas nesiskundzia jo elgesiu ir gal net nupirktu jam uz tai saldaini, tai suveiktu zymiai geriau, nei rengiami "masinio protesto" susirinkimai, svarstomi ismetimo is darzelio variantai ir pan.
Negarantuokit, kad jusu - geru tevu vaikas neateis viena diena is mokyklos nuskriaudes kita vaika. Tai gali buti gynyba, bet kai kazkas suzalojamas, niekam jau neidomu, kad tas nukentejusysis gal pries tai visa savaite tyciojosi ir spjaude i akis... Jusiskiui IRGI gali taip nutikti...
Atsakyti
Vaikai vienokie būna prie tėvų, kitokie darželyje ar mokykloje. Paradoksalu, kad "geriečiai" darželyje stengdamiesi atrodyti nepriekaištingai, namie išsikrauna visokais būdais, o "blogiečiai" namie "pasiilsi" ir atrodo tokie švelnučiai ir geručiai. Dėl to tėvai neadekvačiai reaguoja į savo nuostabiai besielgiantį namie vaikelį, kai jis prikrečia šunybių darželyje ar mokykloje. Kai mano vaikas lankė darželį, mačiau vieną mane abstulbinusį incidentą: auklėtoja kito vaiko mamai papasakojo, kaip jos vaikas tyčia sužalojo kitą vaiką, o mama, nuėjusi į rūbinę su savo vaiku tarėsi į kokią parduotuvę važiuos pirkti žaisliuko - jai buvo visai nė motais, ką pasakė auklėtoja.
Kita vertus, mano sūnus, nors ir ne muštynėmis, bet kitais "bendrais reikalais" pastoviai prisidirba mokykloje, bet man labai svarbu, kad jis man viską papasakoja, aš jo išklausau, kalbuosi, aiškinuosi su juo ir bandau neprarasti jo pasitikėjimo - kad nepradėtų slapukauti. Svarbiausia, mano manymu, neleisti vaikui manipuliuoti tuo pasitikėjimu - turėti labai aiškias savo nuostatas, kokios ribos yra leistinos. Ir labiau pasitikėti mokytojais, nebijoti išgirsti tiesos, kokia sakudi ji bebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2009 11 04, 19:44)
Oi, kokia pazistama tema. Tik siuo atveju mano vaikas jau lanko mokykla ir jis yra tas, nuo kurio nukentejo kitas vaikas.
Esme ta, kad jis trenke ir liko zyme... 

Todel nestampuokit vaiku. NET jei ju tevai is tiesu neatsakingi. Ne vaikas del to kaltas. Ir esu 1000 procentu isitikinus, kad jei nors vienas is "nepatenkintu" tevu ateitu ir susedes su tuo vaiku dragiskai pasisneketu apie tai, kas gerai ir kas blogai, pastebetu, kad vaikai jau kelias dienas nesiskundzia jo elgesiu ir gal net nupirktu jam uz tai saldaini, tai suveiktu zymiai geriau, nei rengiami "masinio protesto" susirinkimai, svarstomi ismetimo is darzelio variantai ir pan.
Negarantuokit, kad jusu - geru tevu vaikas neateis viena diena is mokyklos nuskriaudes kita vaika. Tai gali buti gynyba, bet kai kazkas suzalojamas, niekam jau neidomu, kad tas nukentejusysis gal pries tai visa savaite tyciojosi ir spjaude i akis... Jusiskiui  IRGI gali taip nutikti...

Deja, ir man tai pažįstama tema. Taip, mano vaikas - ne auksinis. Bet paklausiusi išgirstu, kad ne tik mano, bet ir kiti vaikai toje pačioje grupėje pasistumdo, pasimuša. Tačiau mano taip pat - kai duoda, tai kad visi matys ir liks žymė. Pačios auklėtojos yra sakiusios, kad maniškis yra atviras - ką daro, daro nepasislėpęs. Kiti trenks ar žnyps iš pasalų... Todėl jų niekas nepamato ar gali apsimesti, kad nepamatė, jei tingi, rėkauti..
O štampas, ohoho, koks uždedamas... Vaikas gali būti nepalietęs kito vaiko savaitę, tačiau jis visus metus ar dar ilgiau bus mušeika...
O dėl neatsakingumo.. Aš žinau, kad mano vaikas yra karštakošis, ir kiekvieną rytą jam pasakau, kad jis yra geras ir kad neskriaustų kitų. Jei jį muša, kad geriau tegu pasitraukia, tačiau konkrečioje situacijoje manęs nebūna šalia... unsure.gif
Ir žinote, viena auklėtoja su manuoju puikiausiai sutarė būtent todėl, kad kaip pati sakė, ji nuolat kartojo, kad maniškis yra geras. Tai jam buvo toks svarbus įvertinimas, kad jis net kelis kartus per dieną ateidavo pasiklausti, ar jis yra geras rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viti: 09 lapkričio 2009 - 11:44
PATARKIT, nebežinau ką daryt.

Mes irgi turim problemų su sūnum JAm dabar tik 2metukai ir pora dienų.
Vaikas judrus, labai labai aktyvus visakame. Ne iš tų kur pasodinai ten ir rasi.

Lankom darželį nuo rugsėjo. Adaptavosi labai sunkiai. Dar ir dabar rytais verkai paliekant, bet greit nusiramina. Visus tuos 6 mėn buvo geras vaikas. Judrus, jo buvo pilna visur, bet geras. Draugiškas, žaizdavo gražiai, mažesniuosius šefuodavo. Viskas buvo liuks KOL.... viena diena pasiimdama sužinojau kad susipyko su vienu vaiku ir ĮKANDO į ranką, susipyko dėl mašinos. Su mažuoju mes šnekėjom, bendravom, aiškinom, jis dar mažas, šneka labai nedaug. Kitą dieną jis vėl ĮKANDO tam pačiam vaikui, tik į nugarą. Auklėtoja tvirtina kad nėužką.
KĄ man dabar daryt? Trumpai tariant trečią dieną atėjus pasiimt mažylio mums buvo pasiūlyta pereit į kitą grupę. Visą laiką vaiką gyrė, visą laiką jis buvo geras, bet labai aktyvus. Kiekvieną vakarą sakydavo taip auklėtoja jau pusę metų. O dabar per tris dienas jis patapo mažų mažiausia CHULIGANU. Kaip čia pasakyta gavo štampą. verysad.gif Nenorim keisti grupės. Daugiau jis nieko kolkas nenuskraiudė. Ir ketvirtą dieną jau buvo geras, daug ramesnis. Bet ai jaui niekam nerūpi, nuskriaustojo tėvas lipa per visas galvas rėgdamas, jei jo neišmes iš grupės jis skūsis ministerijai. verysad.gif unsure.gif blink.gif
Atsakyti
Pervesk i kita grupe, jei jau pati aukletoja sako.. Vaikas juk didesne dienos dali praleidzia su ja. O Jus bent to ikasto vaiko ir jo tevu atsipraset? Nes visiems tevams ju vaikai patys geriausi, net ir kai skriaudzia kitus , ar ne...
Atsakyti
Kai vaikai kencia kelis metus, tai gal ir galima gasdinti ministerija, o kol kas net priezasties nematau g.gif
Atsakyti