QUOTE(odetama @ 2008 09 17, 23:19)
Uzjauciu, musu grupeje irgi yra vienas velniukas. Dukryte parejo is darzelio su ikasta rankyte. Labai blogai, kai tokiu tevu vaikai taip neatsakingai ziuri. juk del vieno vaiko kencia ir aukletoja ir kiti nekalti vaikuciai
Oi, kokia pazistama tema. Tik siuo atveju mano vaikas jau lanko mokykla ir jis yra tas, nuo kurio nukentejo kitas vaikas.
Priesistrore: praeitais metais i musu, tada dar pirmoku, klase pateko hiperaktyvus vaikas. Su tokiu vaiku klaseje is tiesu beveik neimanoma dirbti, todel kencia ne tik mokytoja, bet ir kiti 20 vaiku. Taciau vaiko is mokyklos ismesti negalima. Tevai ilgai ir tolerantiskai kentejo, kol situacija tapo nevaldoma, visi vaikai eme atsilikineti nuo kitu pirmoku klasiu, mokytoja nesugebedavo vesti pamoku, nesneku apie mustynes tarp berniuku ir t.t. galu gale to berniuko mama pasieme sunu is musu mokyklos ir tolesnio ju likimo as nezinau. Nors, teisybe pasakius, mamos man ziauriai gaila, nes ji nuosirdziai ta vaika myli ir labai stengesi tiek jam, tiek visiems kitiems padeti.
Kadangi praeitais metais buvo kilusi itin stipri itampa tarp "geru vaiku" ir "blogu vaiku", tai ir siemet ji yra. Po to, kai tas berniukas isejo is mokyklos, kiekvienas judresnis ir pasiutesnis vaikas yra "stampuojamas". Maniskis yra butent is tokiu. Jis yra vienas is jauniausiu klasej, bet labai stiprus fiziskai. Ir karstakosis... Tiesiog tokie jo genai, temperamento, deja, nepakeisi. Jei ji musa kitas vaikas, jis duoda atgal. Va tik jo "duoda" gali baigtis melynemis ir zaizdomis. Ir nesvarbu, kad ji pries tai erzino ir tyciojosi iki asaru, kad sparde jam uzpakali, voge jo daiktus ir pan. Esme ta, kad jis trenke ir liko zyme... Mane kviecia i mokykla, einu pas direktore, grasina policijom ir kitokiom sankcijom. Manau, kad uz akiu ir pasneka, jog esu neatsakinga ir pan. Nors nuosirdziai ir kasdien su vaiku snekam, nuolat duodu pavyzdzius, prasau jo is pavyzdziu isrinkti atvejus kai vaikas pasielge tinkamai ir kai ne. Apdovanoju uz gera elgesi ir baudziu uz bloga (kampas, atimti zaislai, draudziamas televizorius ir pan.) neleidziu zaisti kompiuteriu, kad netaptu agresyvus nuo tu zaidimu, neperku mobilaus telefono, kad nesudarytu salygu vaikams prie jo kibti ir atimineti. ir galeciau vardinti be galo be krasto. Visos absoliuciai metodikos yra isbandytos, ne tik tokios, kurias radau pasiskaityti lietuviskai ar rodytos per laidas, bet ieskau informacijos ir uzsienio straipsniuose. Bet progresas vyksta mazulyciais musu laimejimais, kuriu nepastebi tu primustu vaiku tevai. Ir deda mano vaikui stampa. Nors jis dar tik antrokas. Jam dar tik 8 metai, bet jis jau su "nepataisomo" stampu. Praeitais metais, kai jam buvo dar tik 7 metai, kai aukletojai dingo pinigai nuo stalo, ji visu vaiku !!! akivaizdoj pasake, kad tuos pinigus pavoge mano vaikas. Nors irodymu neturejo JOKIU. iskviete mane i mokykla, atidaviau as jai tuos 5 Lt, snekejau su saviskiu savaite laiko, jis verke ir prisiekinejo kad neeme ir as norejau juo tiketi, nes jis turejo ir savo pinigu neisleistu, tai kam jam reiktu vogti? Po savaites mokytoja pinigus rado... Bet klasiokai maniski iki siol vadina vagim.
Todel nestampuokit vaiku. NET jei ju tevai is tiesu neatsakingi. Ne vaikas del to kaltas. Ir esu 1000 procentu isitikinus, kad jei nors vienas is "nepatenkintu" tevu ateitu ir susedes su tuo vaiku dragiskai pasisneketu apie tai, kas gerai ir kas blogai, pastebetu, kad vaikai jau kelias dienas nesiskundzia jo elgesiu ir gal net nupirktu jam uz tai saldaini, tai suveiktu zymiai geriau, nei rengiami "masinio protesto" susirinkimai, svarstomi ismetimo is darzelio variantai ir pan.
Negarantuokit, kad jusu - geru tevu vaikas neateis viena diena is mokyklos nuskriaudes kita vaika. Tai gali buti gynyba, bet kai kazkas suzalojamas, niekam jau neidomu, kad tas nukentejusysis gal pries tai visa savaite tyciojosi ir spjaude i akis... Jusiskiui IRGI gali taip nutikti...