Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

labai labai labai gaila to vaiko... baisu pagalvot, ka jis sirdeleje nesiojasi.. ir kas jo namuose laukia.
aisku didelis nepatogumas visai grupei, bet rupestingu tevu vaikai vistiek neprapuls, teveliai ras iseiti.
bet sitam vaikui yra sunkiausia- jis ir sociume nepriimtinas, ir namie pragaras turbut..
Atsakyti
Išties, belieka tik pagailėti. Ir vaikiuko, ir kitų grupės vaikų...
Pas mus visai nėra išeičių kaip išspręsti tokias problemas. Nei mokyklose, nei darželiuose
Atsakyti
QUOTE(Sandruliukas @ 2009 01 21, 12:38)
Manau pasikalbėkit su auklėtoja,juk čia jos nenužiurėjimo pasėkmės  mirksiukas.gif  Jeigu vaiką dar taip kandžios,gali pradėt bijot eit į darželį  unsure.gif

doh.gif kiek tavo manymu grupėse vaikų būna. Kokių 10-15 O kartais ir daugiau. Tai kol auklėtoja kaip gestapas stovi prie vieno "kandžiuko" kitam grupės gale gali kitas mušeika primušti, įkasti ar kitaip nuskriausti vaiką. Taip, vienareikšmiškai, kalta auklėtoja, kad negimė su dviem papildomom akim užpakaly.
Aš kartą savąją iš darželio parsivedžiau su "atkąstu" skruostu. Dantų žymės porą savaičių laikėsi. Auklėtoja labai atsiprašinėjo, kad taip įvyko ir kaip supratau pabarė mergaitę, kuri apkandžiojo maniškę. Ir ką gi jūs manot. "Kandžiukės" mama kitą dieną iškėlė skandalą, kad jos mažiukę, niekuo nekaltą mergaitę auklėtoja pabarė. doh.gif Nu būčiau aš žinojus, kad ta akiplėša šūkaliojo ant auklėtojos būčiau akivaizdžiai parodžius jos vaiko "darbelį". Apskritai, nesinervinu ir neiškau teisybės dėl visokių vaiko traumų kolektyve, nes šitiek vaikų sužiųrėt neįmanoma. šiaip nesu mėgėja bartis, bet kai tokios pradeda mokyt visus aplinkinius jau nervas ima.

Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2009 06 05, 22:57)
doh.gif kiek tavo manymu grupėse vaikų būna. Kokių 10-15 O kartais ir daugiau. Tai kol auklėtoja kaip gestapas stovi prie vieno "kandžiuko" kitam grupės gale gali kitas mušeika primušti, įkasti ar kitaip nuskriausti vaiką. Taip, vienareikšmiškai, kalta auklėtoja, kad negimė su dviem papildomom akim užpakaly.
Aš kartą savąją iš darželio parsivedžiau su "atkąstu" skruostu. Dantų žymės porą savaičių laikėsi. Auklėtoja labai atsiprašinėjo, kad taip įvyko ir kaip supratau pabarė mergaitę, kuri apkandžiojo maniškę. Ir ką gi jūs manot. "Kandžiukės" mama kitą dieną iškėlė skandalą, kad jos mažiukę, niekuo nekaltą mergaitę auklėtoja pabarė.  doh.gif Nu būčiau aš žinojus, kad ta akiplėša  šūkaliojo ant auklėtojos būčiau akivaizdžiai parodžius jos vaiko "darbelį". Apskritai, nesinervinu ir neiškau teisybės dėl visokių vaiko traumų kolektyve, nes šitiek vaikų sužiųrėt neįmanoma. šiaip nesu mėgėja bartis, bet kai tokios pradeda mokyt visus aplinkinius jau nervas ima.

Nesuziureti aukletojos turi o dirbti savo darba.. daugiau mokynti vaikus grazei bendraut (tevai negali likti grupeje ir tuo uzsiimti o namie to neprimokysi nes nera to didelio kolektyvo)
Atsakyti
g.gif O mes, tėvai, neturėtume aiškinti tai namuose??? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eziene @ 2009 06 14, 15:38)
g.gif O mes, tėvai, neturėtume aiškinti tai namuose??? verysad.gif

Turetume, bet tai nieko vaikui neduos, jei darzelyje ji kas skreudzia, kiekvienas vaikas iesko savo budu isgyventi nes ten nera mamos ir jis negali jai pasiskust, pasiguost.. O aukletojos teko ne karta girdeti kaip sako kocia skundies, verksleni tau negeda.. Ar tai pamokymas spresti problema? Va ir pasekmes, kolkas kiek teko stebeti darzelio aukletoju darba unsure.gif tai primena ne linksmo darnaus kolektyvo auklejima, bet ziauru internatini elgesi.. Teko kalbetis su mamytemis ir tai poziuris ne mano vienos.. kaip bebutu gaila..
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 06 14, 09:18)
Nesuziureti aukletojos turi o dirbti savo darba.. daugiau mokynti vaikus grazei bendraut (tevai negali likti grupeje ir tuo uzsiimti o namie to neprimokysi nes nera to didelio kolektyvo)

Jei tėvams nusispjaut kaip jo vaikas elgiasi darže tai viena auklėtoja čia nieko nepadarys. Nepamirškim , kad vaikus auklėti yra ir tėvų pareiga, o darželis mums padeda juos auklėt. Ir TĖVAI ir auklėtoja turi aiškint
kaip suprantu lopšelyje mažai to mokinimo gražiai bendraut, o tik žiūrėjimas kad kuris galvos nenusisuktų. Aišku būtų penki vaikai tai gali susisodinus mokint bendravimo, bet kai grupėse po 15 vaikų tai gaunasis tik jų ganymas.
Taigi yra tėvų kurie dėl kiekvieno įdrėskimo rėkauja. manau auklėtojos ir muštruoja tuos vaikus, kad tik sveikus tėvams atiduotų.
Taigi niekas neverčia vesti vaiko kur auklėjimas primena internatą mirksiukas.gif yra įvairiausių sprendimo būdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2009 06 19, 21:18)
Jei tėvams nusispjaut kaip jo vaikas elgiasi darže tai viena auklėtoja čia nieko nepadarys. Nepamirškim , kad vaikus auklėti yra ir tėvų pareiga, o darželis mums padeda juos auklėt. Ir TĖVAI ir auklėtoja turi aiškint
kaip suprantu lopšelyje mažai to mokinimo gražiai bendraut, o tik žiūrėjimas kad kuris galvos nenusisuktų. Aišku būtų penki vaikai tai gali susisodinus mokint bendravimo, bet kai grupėse po 15 vaikų tai gaunasis tik jų ganymas.
Taigi yra tėvų kurie dėl kiekvieno įdrėskimo rėkauja. manau auklėtojos ir muštruoja tuos vaikus, kad tik sveikus tėvams atiduotų.
Taigi niekas neverčia vesti vaiko kur auklėjimas primena internatą mirksiukas.gif yra įvairiausių sprendimo būdų smile.gif

Pagal argumentus suprantu kad tikriausiai esate aukletoja 4u.gif
Nes siulote tokius savitus sprendimus, o kodel nebandyti pakeisti sukirmyjuse sistema i geresne, kodel butinai neveskit, ieskokit kitu sprendimu?
Jau daugybe saliu yra net privaloma darzelis nuo 4 metu.. kad vaikai ismoktu bendrauti, buti komandoje, vyktu vaiko ugdymas.
Juk mes mamos neprasom kad visus vaikus ismokintu buti vienu sablonu doh.gif , dziugu kad kiekviena seima yra skirtinga ir vaikai skirtingi 4u.gif
Bet jei kolektyve susipyko vaikai, aukletoja turi tureti supratimo kaip tai issprest, ne nubaust, aprekt (juk judraus vaiko galima paklausti kodel jis taip pasielge- isklausyti argumentus ir galbut pasakyti kad tam nuskriaustam dabar labai negera skauda.. viskas pagal situacija, juk jie augantys mazyliai turi suvokti ne tik kitus bet ir save) ir vaikucius sutaikyti. Vaikam svarbiausia padeti ismokti prisitaikyti, priimti kiekviena toki koks jis yra, ismokti vienas kita gerbt, mylet.. O ne nesimusk, nelipk, neiimk, nusileisk, nesiskusk, neverk.. schmoll.gif vaikui kyla klausimas o kodel? Ir mamos salia nera o grizus namo jis jau tu klausimu neuzduos nes bus nedrasu, o gal jis padare ka netaip ir jo nesupras.. o ir viskas uzsimirsta blush2.gif
Negalim pastovei kaltinti tevus kad jie blogai aukleje vaikucius, yra dar toks dalykas genai, ivairios ligos ir t.t. Ir jei jau aukletojos neranda priejimo prie skirtingu vaiku tai zinoma kad vaikam pavyzdys kaip bendrauti bus nekoks..

Atsakyti
Ne, aš ne darželio auklėtoja 4u.gif
Bet man labai pikta ant kai kurių tėvų, kurie nieko nedaro, o reikalauja iš darželio. Apie keiksmažodžius yra atskira tema, bet pas mano dukrą vienas bernužėlis pastoviai vaikus o dabar ir auklėtojas siunčia na...ui. Dukra pasakoja, kad auklėtoja susisodinus vaikus aiškina, kad taip šnekėti negražu ir bla bla bla, o vaikas atšauna, kad mama namuose taip šneka. Tai jeigu namuose pastoviai taip šneka, tai joks kvalifikuotas pedagogas čia nepadės. Nes gi dabar viską reikia aiškinti gražiai, nepakeltu tonu, nes gal kokia mamytė stovėdama už durų "stebi" auklėtojos veiklą.
Mane tai labai nervina kai dukra nuolat skundžiasi kad Mantas vėl vaikam sakė "eikit jūs visi b**t na**ui". Auklėtojos už galvų susiėmę, nepadeda jokie gražūs priėjimai prie vaiko ir aiškinimai, nes vaikas atšauna "mama taip sakė", o gi vaikui mama vistiek svarbiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 22 birželio 2009 - 20:58
QUOTE(Erina @ 2009 06 22, 22:50)
Ne, aš ne darželio auklėtoja 4u.gif
Bet man labai pikta ant kai kurių tėvų, kurie nieko nedaro, o reikalauja iš darželio. Apie keiksmažodžius yra atskira tema, bet pas mano dukrą vienas bernužėlis pastoviai vaikus o dabar ir auklėtojas siunčia na...ui. Dukra pasakoja, kad auklėtoja susisodinus vaikus aiškina, kad taip šnekėti negražu ir bla bla bla, o vaikas atšauna, kad mama namuose taip šneka. Tai jeigu namuose pastoviai taip šneka, tai joks kvalifikuotas pedagogas čia nepadės. Nes gi dabar viską reikia aiškinti gražiai, nepakeltu tonu, nes gal kokia mamytė stovėdama už durų "stebi" auklėtojos veiklą.
Mane tai labai nervina kai dukra nuolat skundžiasi kad Mantas vėl vaikam sakė "eikit jūs visi b**t    na**ui".  Auklėtojos už galvų susiėmę, nepadeda jokie gražūs priėjimai prie vaiko ir aiškinimai, nes vaikas atšauna "mama taip sakė", o gi vaikui mama vistiek svarbiausia.

As palaikau tavo puse, tevai turi namie spręsti auklėjimo problemas, tačiau iš patirties žinau, kad tokių tėvų mažuma. Kažkodėl dauguma mano, kad darželyje ir išauklės ir išmokys visko. Mūsų auklėtojos superinės, tačiau tėvų tikrai yra tokių kurie rėkia arba net pas direktorę bėga už kiekvieną pasistumdymą. Mano pačios vaiką mušė (jo nemokinu muštis net atgal) ir tik po pabendravimo su kito vaiko tėvais tiesiogiai muštynės baigėsi, ar bent apsiramino. Nekalytinu aš to kito vaikelio, tačiau tėvai (nors man jie atrodo labai faini iš pažiūros) akivaizdžiai kažką mokina ne taip, o auklėtojos nesusitvarko su tokiomis mušeikomis.
Taigi mano sprendimas būtų toks: jei tai netyčinis ar vienakrtinis susimušimas ar apsikandžiojimas, pasakyti kad taip negerai ir viskas. tačiau jei darosi sistema būtinai pasikalbėti to kito vaikelio tėvais ir lai jau jie ieško sprendimo būdų. Šiaip asmeniškai dėl to kito vaiko muštynių žadėjau 'eiti' iki galo- net nežinau kur tas galas, tačiau būčiau ieškojusi legalių būdų jo sutramdymui. Tikiuosi neprireiks, o savo vaiko muštis nenoriu - kažkaip gėda prieš pasaulį, jėga tik valdžios simbolis, tačiau tai nėra protinga, tiesiog neprotinga, sakyčiau..

Ir dar. kai buvau maža (atsimenu, kad buvo lopšelis, turėjo būti nepilni 3 metai) esu labai stipriai įkandusi mergaitei- Žanai- į petį. Turbūt iškandau jai mėsos gabalą, arba bent jau panašiai. Tačiau situacija buvo tokia:
Lipome ant karstyklių viena šalia kitos, ir jai ir man reikėjo padėti koją ant to paties vamzdžio, tada ji man įkando - laaaabai silpnai, tik dantukais palietė petį. Aš nulipau nuo karstyklės ir nubėgau pas auklėtoją pasiskūsti (turbūt buvau skundikė blink.gif ). Auklėtoja tuo metu pavėsinėje sėdėjo ir šnekėjosi su kita auklėtoja ir pasisukusi man pasakė- tai bėk ir jai įkąsk. Na aš taip ir padariau. Ap[ie tolesnę eigą jau nerašysiu, bet turbūt todėl taip gerai atsimenu visas smulkmenas, o jei pažinčiau auklėtoją tai dar ir šiandiena pirėjusi jai į veidą trenkčiau (nors esu PRIEŠ smurtą), tačiau KIENO ČIA KALTĖ? Mano? Auklėtojos? Žanetos?
Reikia žiūrėti į situaciją prieš darant išvadas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angel007: 13 liepos 2009 - 15:53
Na cia kieviename darzelyje ir gal but kiekvienoje grupeje yra tokia problema tas ikandimas,musimas spjaudimas....Na mano grupeje (sunaus)buvo keletas tokiu jau vaiku kad zinokite net baisu darosi,tai vaikas su lupa praskelta tai po akim melyne tai ikasta,bet as manau didele itaka daro teveliu auklejimas,,,,pazystu vienos pazystamos berniukas jau toks isdykes ir pasakyciau augantis jaunas chuliganiukas spjaudosi,trankosi ir jau pradejo keiktis(nesulaukes 3metuku)o auklejimas yra toks visada mano sunus yra pats geriausias,jis nekaltas o kalti kiti----tai cia auklejimas normalus vaiko?
Na nuo rudens einame i kita grupe nezinau kas ten per vaikuciai,bet dziaugiuosi kad isejome del tu keleta vaiku.....aisku as nemokinu mustis,nemokinu spjaudytis,bet visada pasakau sunui taip------jei musa duok atgal bet pirmas niekada nepradek.....
Atsakyti
Pasiskaiciau apie nutikimus darzelyje ir pakraupau.... g.gif Gal kad ne daug inete skaitau ir visu nutikimu darzelyje dar nezinau... Si temele siek tiek aktuali ir mums - tik is kitos puses - busime skriaudiku puseje. Mano suneliui 1 ir 7 men. , darziuko dar nelankome (planuojame leisti siais arba kitais metais, pagal galimybes), kitus vaikucius susitinkame kieme, zaidimu aikstelese, mano sunelis daznai juos puola (tiek didesnius tiek mazesnius uz save), buna netiketai ikanda, pastumia, tempia uz plauku. Mes tikrai namuose seimoje taip nebendraujam ir tokio pavyzdzio nerodome, buna ir man paciai ir teciui kliuna nuo mazylio - buna pribega ir jei stoviu nugara i ji, netiketai ikanda i slauni - net suklykiu is skausmo. Auklejame, sakome - nu nu, aiskiname, kad taip negerai daryti, bet gal jis dar per mazas - nesupranta, gal dar isaugs is tokio elgesio - perzengs?... ir kaip elgtis tokiu atveju, kai kandziojasi?Tokiu atveju su vaikais nuo vaikuciu atitraukiu, baru, o viduje baisiai nesmagu del tokio sunaus elgesio. unsure.gif mano sunelis labai judrus, aktyvus, smalsus, kai tik pradejo vaikscioti is karto puole begioti..Visur lakstau kartu su juo is paskos, ir vos bespeju:), stengiuosi ne tik ji apsaugoti, bet ir kitus vaikucius..
Atsakyti