Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(Stigma @ 2007 09 20, 06:53)
tikiuosi,kad mum nereiks tiek praeit blink.gif  unsure.gif aišku,suprantu,nelengva,kai tavo vaiką muša,bet negi mamos galvoja,kad mes nieko nedarom,kad jie apsiramintų? doh.gif Kaip dabar buvo,ta mama rėkia:"Reikia kalbėtis su vaiku",maniškis atsakė,kad mes pastoviai apie tai klabemės,tai ta:"Reikia kitaip kalbėt" doh.gif Nu kaip kitaip kalbėt? doh.gif  unsure.gif mušt? unsure.gif nemanau,kad tai padės atsikratyt mušimo.... schmoll.gif

o ka daryt jei vaikas nesimusa doh.gif blink.gif
nu visalaik skundziasi kad tai tas tai anas berniukas jam ignybo, ikando, pastume, ispyre doh.gif doh.gif
ir aisku blogai darau - tiesiog liepiu duoti atgal ir dar pamokinu kaip duoti - su kumsciu, kad ir kitam skaudetu blush2.gif o tas rekia - as nesimusiu ir dar kojom trepsi kad taip nedarys nes negalima blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif
ir ka tada daryti jei jis nesimus ir negali tuo paciu atsakyti ir tokiu budu uz save pastoveti, nes jis ir megsta buti vienas ir ji erzina kiti lakstntys zirziantys ir cepsintys vaikai, kurie nuolat zuja ir lenda ? g.gif
Atsakyti
.... aš savo panas irgi mokindavau duoti atgal...... blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Jei rimtai,tai niekada dėl to nesigailėjau..... ax.gif
Na,buvo vieną kartą atlėkęs kaimynas.... buvo.... bet .... mes dar dabar vienas į kitą pašnairuojam.... o vaikai jau seniai apie tą reikalą pamiršo.

O mano mažiukas nesimuša daržely.... kol kas,žinoma....
Bet namie dubasina visus iš eilės..... manau,kad taip ant mūsų išlieja visą savo pyktį....

Beje,aš pati irgi maža mušdavausi.... doh.gif
Gal duočiau ir dabar.... bet niekas nekabina..... ax.gif tongue.gif
Atsakyti
galiu pasakyti, jog retas kuris vaikysteje nesimuse.. blush2.gif ir nieko, tevai is to tragedijos nedare.. O dabar.. doh.gif apsitampe, apsisparde ir jau i atlapus kabinasi tevai - teisybes iesko.. unsure.gif bet rimtai, o ka mes jiems padarysim?.. parsivesim namo ir prilupsim uz tai?.. Maniskiui jokios bausmes nepadedavo, uzsispyres su savo principais (kartais tikrai teisus, tik kovojimo variantas prastas) ir taskas blink.gif Kadangi toki museika turiu, tai jeigu ir pats gerai gauna - neieskau teisybes keldama skandalus, tiesiog issiaiskinu pirmiausia kas kaip ivyko is tikruju ir bandau sutaikyti abu vaikus. Prisiminiau sios vasaros vaiku "nuotyki" dabar, gal tai ir buvo baisiausia pamoka sunui g.gif vyresnis berniukas parke prilupo maniski ir vaikesi po visa parka stumdydamas. Gryzo namo "pilnom baimes kelnem", o as jam pasakiau, jog kiti vaikai taip pat jauciasi kai jis juos musa.. ax.gif ramiai nuejom pas ta berniuka i namus, pakalbejom be skandalu, visa situacija issiaiskinom, sutaikem vaikus ir viskas baigesi gerai 4u.gif siaip jeigu tevai nesusidure tiesiogiai su tokia beda - niekada nesupras "blogieciu" ir sakyciau nereikalingai gadins sau ir kitiems nervus keldami skandalus blush2.gif Man maloniau ramiai pakalbeti su vaikais, issiaiskinti kaltaji ir juos sutaikyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo geriau jau mano vaikas muštųsi, nei kentėtų nuo kitų verysad.gif Jos grupėjs yra du berniukai, kurie dažnai muša ne tik mano dukrą, bet ir kitus vaikus. Liūdna, kai pasiimi vaiką iš darželio, o ji liūdna, bijo eiti į darželį dėl tų vaikų. Mokau ją ginti, duoti atgal, bet ji sako, kad negali taip daryti, nes auklėtoja pyks doh.gif Nes kai vaikai susipeša auklėtojos manau neturi kada aiškintas, kas pradėjo, tad kliūna visiems peštukams. Visais laikais vaikai mušdavosi ir niekas nedaro problemų dėl smulkmenų, bet kai visa grupė kančia pastoviai kenčia nuo kelių vaikų, tai normalu, kad mamos teisybės ieško. Šiaip sakoma, kad nėra blogų vaikų, yra tik blogas auklėjimas 4u.gif
Atsakyti
As savo dukra mokau kad pati pirma nesimustu o jei jau musa tai duotu atgal ax.gif Pries tris dienas darzelyje i jos grupe atejo naujokas -museika doh.gif Tai terorizavo mano dukra ir dar viena mergaite. Is pradziu buvo liudna sako jis nieko neklauso juokiasi kai kas nors duoda atgal.Mano draugas ja pamokino kad jei jis dar lys nusiimtu tapke ir detu is visu jegu. Tai vat vakar grizta is darzelio visa biggrin.gif ir sako "tas ir vel lindo suko man rankas tai as nusiemiau tapke ir trenkiau tai jis verkti pradejo"Tai tikiuosi daugiau nebelis.Anksciau tai kai dar nemokejo apsiginti jei kas nuskriausdavo tai nenoredavo eiti i darzeli bet dabar tai jau moka.O aukletoju museikos kartais nelabai ir klauso.O kai pamato kad vaikas moka apsiginti tai ir nebelenda nes zino kad gaus atgal is tapkes lotuliukas.gif
Atsakyti
kaip cia pasakius del auklejimo.. ax.gif tai jeigu sunus mustukas, tai ir dukte tokia butu.. blush2.gif Abu absoliuciai priesingybes, auklejame vienodai.. Tuo labiau kelis kartus net per rankas gerai lupau, kad mergaites muse.. verysad.gif sirdyje verkiau, bet kitaip nesusiprato, jog pries mergaites rankos kelti niekada negalima.. unsure.gif Suprantu, jog mamoms pikta, kai ju vaikucius kitas terorizuoja, bet jeigu mazojo teroristo tevai tikrai bando spresti problema?.. patikekit kaip baugu kiekviena ryta vesti museika i darzeli ir nedrysti paziureti nuskriaustu vaiku tevams i akis.. verysad.gif Kai pati pabuvau tokioje situacijoje, labai gerai suprantu mamytes, kurios turi tokiu bedu su vaikais.. Pasijunti taip, jog turi isterika, psichiskai nesveika, laukini vaika, kurio visuomene nepageidauja ir bando nuo jo atsiriboti.. Vienu momentu buvau nusprendusi is vis nevesti i darzeli, bet vidinis "as" papriestaravo, jog kaip kitaip jis ismoks bendrauti jeigu sedes namie su manim?.. g.gif tad sukandusi dantis ir toliau leidau lankyti darzeli blush2.gif
Atsakyti
Mūsų berniukas labai judrus.Jis iš tų, kuriuos auklėtojos iškart priskyrė prie blogiečių(labai skaudu).Gal kažkas jau susidūrė su tokia problema ir ją sėkmingai išsprendė?
Atsakyti
Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne, kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta.
Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko.
Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda.
Gal kas galit rekomenduoti i AZ koki vaiku psichologa Kaune?
Atsakyti
maniskis paprastame darzelyje nepritapo blush2.gif perkelem i Montesorini, ismoko kontroliuoti save, susikaupia per pamokeles, nors kieme kaip pasiutes makaluojasi.. doh.gif man buvo svarbiausia, kad per pamokeles ismoktu susikaupti, nes m-kloje butu jam "sakutes" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabe: 11 spalio 2007 - 00:11
QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 19:37)

Šilainiu poliklinikos vaiku psichologe Ausra (bet pavarde pamirsau) ir per metus 6 kartai nemokami biggrin.gif .
Ir i kokius burelius pavedziok, kad gerai pavargtu (karate, baseina...). Rytu kovos menai tai visai labai gerai, tik trenerio gero reiketu, tai per pusmeti ismoktu tik gintis (nes stipresnis silpnesnius gina mirksiukas.gif ). Mano dicke pas toki treneri vaiksciojo, bet metus nelanke ir neberadau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 20:37)
Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne,  kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta.
Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko.
Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda.

Man keistai nuskambėjo tavo išsireiškimas, kad neneši auklėtojom dovanėlių, nes jos nalabai padeda unsure.gif O tai kaip jos turi padėti??? Jei vaikas neklauso, tai dovanėlės auklėtojai tikrai nepadės, nebent auklėtoja pradėtų tau meluoti ir sakyti, kad vaikas staiga gerutis pasidarė. Jos tikrai turi pedagoginį išsilavinimą, moka prieiti prie vaikų, bet jos gi nestebukladarės. Jei pati prisipažįsti, kad tavo vaikas tavęs neklauso, tai kaip tu įsivaizduoji jį gali perauklėti darželyke auklėtoja, kuri be taviškio dar 15-20 vaikų turi? Naivu tikėtis, kad auklėtojos ras tinkamiausią kelią į visų vaikų širdeles ir ištaisys jų auklėjimo klaidas. Auklėtojoms dar reikia išklausyti ir nuskriaustų vaikų mamų priekaištus, aiškintis ir prieš jas. Jos manau mamų atėjimo pasiimti vaikų iš darželio bijo dar labiau nei jūs eidama pasiimti saviškio.
Šaunu, kad ieškote gero psichologo, manau jis duos vertingų patarimų ir padės jums geriau suprasti vienas kitą.
Atsakyti
Ir mano sunui prastei sekase,jou antras darzeles doh.gif Aukle tik tris dienas jo mate ir jou skundzesi,kad jaudrus.O grupe tik 6 vaikai ir mano pats mazausis.No gal viska dar pasikeis g.gif
Atsakyti