QUOTE(odetama @ 2008 09 17, 23:19)
Uzjauciu, musu grupeje irgi yra vienas velniukas. Dukryte parejo is darzelio su ikasta rankyte. Labai blogai, kai tokiu tevu vaikai taip neatsakingai ziuri. juk del vieno vaiko kencia ir aukletoja ir kiti nekalti vaikuciai
Mano "ramusis" vaikas parejo pries kelias dienas namo su prakasta lupa. Zinant jo "ramuma" ir elgesi, nesiruosiau kelti kipisa. Pati aukletoja priejo ir papasakojo, kad jie pasibuciavo su viena mergaite (tokia pat "ramia" kaip ir maniskis) ir ji jam ikando i lupa. Po to maniski jai ikando i nugara. Apsikeite "svelnumais"...
Ir jau ne viena karta yra like kitu vaiku dantu zymes ant rankos (su didziausia melyne), ant kojos, pirstai iki kraujo prakasti.
Jei rimtai, tai nezinojau kaip elgtis tokioj situacijoj - aisku nesiaiskinciau niekad tokioj situacijoj su vaikais ir tevais. Maniskis irgi ne angelelis ir kandziojasi pats. Bet supratau viena - jie ten gyvena laukiniu dziungliu istatymu, kitaip tariant jau dabar kovoja uz autoritetus ir zaislus. Zinau, kad taip negerai ir tam nepritariu - kalbejau su saviskiu. Bet kazkodel niekaip jam sitas dalykas nedasunta, kad norint kazka kazkam irodyt nebutina imtis drastisku priemoniu. Beje kandziotis jis ismoko is vyresniu vaiku, kai pradejo eiti i darzeli, buvo mergaite ir berniukas, kurie tiesiog prieidavo ir jam ikasdavo siaip sau.
Mes kaip ir visi normalus tevai norime apsaugoti savo kudiki nuo visu imanomu sunkumu ir problemu. bet kartais pagalvoju, kad siek tiek realybes gal ir geriau vaikui. Jam po to bus lengviau ateityje. Nenoriu,. kad mano vaikas taip elgtusi, nenoriu, kad taip elgtusi kiti vaikai, bet, kaip pasake sena niekse, tikrai nezinau kaip isvaryti si velniuka is mano vaiko.