Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(Forgete @ 2008 09 20, 09:32)
musu aukletoja sake, kad lyg pagal montesori, tai jeigu vienas vaikas ikanda kitam, tai visi kiti vaikai mokinami eiti ir kasti tam ikandusiam  doh.gif  Kiek tame tiesos as nezinau, bet man taip sake...

blink.gif na abejoju ar taip galima, ar yra tokie auklejimo budai,man tai kazkas is viduramziu.Uz viena ikandima ikandusiajam maziausia 15 kartu ikasti turi kiti vaikai g.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad problemos sprendimas cia paprastas - pasalinti Noju is darzelio bent jau laikinai, ko pasieke anksciau pasisakiusios forumietes tevai. Jeigu mamyte tokia abejinga, tegul suranda kitu budu priziureti savo berniuka atskirai nuo kitu vaiku. O tada jau jus, jurgutele, galesite pasakyti savajam, kad Nojaus baba ir nebereikia bijoti eiti pas daug leliu. 4u.gif
Papildyta:
Ir dar, jurgutele, o ka sako kitos mamos? Juk, kaip suprantu, ne jusu vienos vaikelis yra nukentejes nuo Nojaus?
Atsakyti
QUOTE(abrakadabra bum @ 2008 09 20, 14:16)
nemanau,kad nors vienoje metodikoje taip yra schmoll.gif  gal kažką ne taip nugirdote. rolleyes.gif

taip taip, yra toks metodas tik nepamenu pagal tokia programą bet kad yra žinau tikrai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ange @ 2008 09 20, 14:01)
Man atrodo, kad problemos sprendimas cia paprastas - pasalinti Noju is darzelio bent jau laikinai, ko pasieke anksciau pasisakiusios forumietes tevai. Jeigu mamyte tokia abejinga, tegul suranda kitu budu priziureti savo berniuka atskirai nuo kitu vaiku. O tada jau jus, jurgutele, galesite pasakyti savajam, kad Nojaus baba ir nebereikia bijoti eiti pas daug leliu. 4u.gif
Papildyta:
Ir dar, jurgutele, o ka sako kitos mamos? Juk, kaip suprantu, ne jusu vienos vaikelis yra nukentejes nuo Nojaus?

Pasalinti berniuka is darzelio yra pats lengviausias sprendimas doh.gif juk vaikas isties nera kaltas,toki elgesi kazkas itakoja.Siuo atveju buvo imtasi priemoniu ir Nojaus mama,kaip suprantu,jau keicia ir savo poziuri,lankosi pas psichologa su vaikuciu ax.gif
Paziurekim is kitos puses,nuskriaustas berniukas nebebijos eiti,bet ...atejes i darzeli,prisimines senus ivykius pats prades kandziotis,ar ji irgi reiktu pasalinti is darzelio..ne,nes reiktu ieskoti butu toki elgesi pakeisti. 4u.gif
Didziausia problema sioje istorijoje manau buvo,kad mama nepradejo is pat pradziu bendradarbiauti su aukletojomis,nenorejo pripazinti vaiko negero elgesio ir nenorejo matyti situacijos rimtumo....manau jau pasimoke ir nors,kaip temos autore rase,kad nesisveikina su ja(manau,gal ir geda zmogui,juk ne visi sugeba viesai pripazintii savo klaidas),bet kaip suprantu,jau kazkokiu priemoniu emesi. 4u.gif Lygiai taip pat dali kaltes manau turetu prisiimti turetu ir aukletojos,tas slepimas,nepasakymas teveliams,kad Nojukas ikando,galu gale,zinodamos tokia situacija,kad vaikas toks kandukas,toki vaika,nepaleisciau is akiu,jei reiktu eiti priimti kitus vaikucius,imciau kartu,vesciausi uz rankytes,nezinau ar buvo ar tap aukletojos dare,bet reikejo nuo pat pirmo ikandimo su mama nuosirdziai pasikalbeti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 09 20, 20:33)
taip taip, yra toks metodas tik nepamenu pagal tokia programą bet kad yra žinau tikrai  unsure.gif

man tai tas metodas primintu tarybinius laikus...suprantu vaikas ikando,bet tai,kad eina ir kanda kiti vaikai jam,tai yra visu pirma didziulis pazeminimas vaikui,tai jau butu rimtas suzalojimas,jei ikastu 15 kitu vaiku ir vaiku nustatinejimas pries skriaudeja,o tai kolektyve greitai prigijama...vaikutis bus atstumtas.Is ties butu idomu suzinoti,KOKS TAI METODAS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 21, 08:13)

man tai tas metodas primintu tarybinius laikus...suprantu vaikas ikando,bet tai,kad eina ir kanda kiti vaikai jam,tai yra visu pirma didziulis pazeminimas vaikui,tai jau butu rimtas suzalojimas,jei ikastu 15 kitu vaiku ir vaiku nustatinejimas pries skriaudeja,o tai kolektyve greitai prigijama...vaikutis bus atstumtas.Is ties butu idomu suzinoti,KOKS TAI METODAS 4u.gif

Gal tai nera tiesioginis kandziojimas, bet butent kalbomis sakoma kad va dabar visi vaikai eis ir tau ikas jeigu dar taip padarysi. Tiesiog toks reagavimo metodas. O kad tarybinis tai faktas, mums pradinese klasese mokytoja sakydavo, kad jei neklausysim tai reikes nusimaut kelnes ir visi mokiniai su lazduke per uzpakali tures suduot. Sededavom kaip stikai, pagalvojus apie numautas kelnes pries visa klase siurpai eidavo.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 09 21, 09:13)
Gal tai nera tiesioginis kandziojimas, bet butent kalbomis sakoma kad va dabar visi vaikai eis ir tau ikas jeigu dar taip padarysi. Tiesiog toks reagavimo metodas. O kad tarybinis tai faktas, mums pradinese klasese mokytoja sakydavo, kad jei neklausysim tai reikes nusimaut kelnes ir visi mokiniai su lazduke per uzpakali tures suduot. Sededavom kaip stikai, pagalvojus apie numautas kelnes pries visa klase siurpai eidavo.

kalba turi buti paremta veiksmais,....jei nuolat kartos tai vaikas nebetikes,bet jei ivykdys tai tada bus vaiko suzalojimas aukletojos pagalba unsure.gif Manau ne bauginimais reiktu toki dalyka spresti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 12, 14:51)
Labutis visoms 4u.gif ...

Būtinai kreiptis į darželio direktorę. Jei jau tokie dalykai vyksta, kad neįmanoma sutvarkyti šito reikalo tėvų ir grupės lygyje, turi įsikišti direktorė.

QUOTE(Margarita 25 @ 2008 09 12, 15:15)
...To  vaiko tėvai man nė žodžio nesakė.

O gal patys nepakėlėt reikiamo triukšmo? Nemėgstu isterijų, didelių konfliktų, tačiau yra tokių atvejų, kad neįmanoma kitaip.

QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 12, 15:46)
... Jau šian buvau beketinanti eiti pas vedėją ,na bet pagalvojau ,kad dar palauksiu iki kitos savaitės ,matysiu kaip seksis mano mažiukui,o gal per savaitgalį pasimirš nuoskauda ax.gif
O gal Nojaus mama sureaguos ir bandys spręsti griežčiau šitą reikalą ? Labai tikiuosi doh.gif

Aš nesuprantu ko čia laukti? Jei jau iki šiol ši problema neišsisprendė, tai be darželio valdžios įsikiškimo neišsispręs. Aš jau sekančią dieną bučiau ėjus pas direktorę, jei būčiau mačius, kad auklėtojos šito dalyko neišsprendžia. Už vaikus grupėje yra atsakingos auklėtojos. Jei kas baisaus įvyksta, jos turi spresti problemą, kalbėti su tėveliais, bendrauti, nukreipti pas psichologus. Galų gale psichologas gali ateiti į grupę ir pabendrauti su tuo vaiku. Bet jei jos nesugeba to padaryti, jei nesugeba net pasakyti mamai, galų gale gali ir griežčiau pakalbėti su mama, tai tada lieka direktorė.

Atsakyti
Mano sūnui taip pat jau pirmą dieną į ranką įkando berniukas. Įkandimo žymė tikrai buvo stipriai pamėlus. Visą vakarą ir dar kitą dieną mano mažius tik ir tekalbėjo apie įkandimą, pribėgęs net man kando, sako va taip man berniukas įkando sad.gif Auklėtoja nematė kas atsitiko, bet aš galvoju, gal ko nepasidalino. Tai taip ir praėjo visa savaitė. Savo vaikui pasakiau nedraugauti su tuo berniuku, jei jis dar kąs.Kol kas ramu (tfu tfu tfu) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 19, 22:03)
taip ,aš jau irgi bijau ,gal reikia kokio tepaliuko vaistinėj paklaust ,nes kai gauna lauke šalčio ,tai išvis visas skruostukas dar mėlynas verysad.gif  verysad.gif

Visokias mėlynes, sumušimus mažiukams gerai tepti traumeel'iu. Tik nežinau, ar jau ne per vėlu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 21, 13:44)
kalba turi buti paremta veiksmais,....jei nuolat kartos tai vaikas nebetikes,bet jei ivykdys tai tada bus vaiko suzalojimas aukletojos pagalba unsure.gif Manau ne bauginimais reiktu toki dalyka spresti rolleyes.gif

nebuvo nieko pas mus klasej tokio nutike, blogiausiu atveju i kampa pastatydavo.
Atsakyti
Susitikusios savaitgaly su draugėmis, bandėme padiskutuoti šiuo klausimu, tai nė vienas vaikas neauga ir neišaugo be šios problemos, buvo tokių, kur ir pačias auklėtojas pakramtydavo unsure.gif ir ne iš pykčio ir ne dėmesio trūkumo, o dėl to , kad vaikas taip išliedavo savo emocijas ( geras ir blogas). Jeigu vaikas tai daro piktybiškai, turėtų įsikišti direktorė, nes neįsivaizduoju ,kaip ir kur tokį vaiką galima izoliuoti nuo kitų vaikų schmoll.gif . Tiesiog pažeidžiamos vaikų teisės , o tam jau reikalui yra ir atitinkamos instancijos g.gif Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 20, 08:57)
Pasiteiraukit kokio tepaliuko,mano mergina isibreze zanduka truputuka ir liko randelis iki siol,tokia juostele unsure.gif tikiuosi irgi su laiku isnyks,ji mazai matoma,nu bet vistiek doh.gif
Gal pagal Verinelio programa dirbama mirksiukas.gif Bet nemanau,kad i fizini suzalojima reaguojama skirtingai pagal programas.

visgi niekuo netepiau dar ,net nežinau kuo tepti ,nes čia gi ne tai ,kad randas ,bet tokia kaip viduj mėlynė dar likusi g.gif Skruostukas tikrai dar nėra toks koks buvo ,ypač kai grįštam iš lauko ,jis būna pamėlynavęs ,nors mano kūdikis rudaodis ,o sako ,kad tokiems greičiau randukai gyja ,žiūrėsim kaip bus ax.gif tikiuosi ,kad visiškai išnyks.
Papildyta:
QUOTE(Ange @ 2008 09 20, 16:01)
Papildyta:

niekas manęs neinformuoja ką sako kitų vaikučių mamytės ,gal jos mano ,kad tik jų vaikučiui taip nutiko ,ir kad čia koks atsitiktinumas,nes ,jau minėjau ,kad tik maniškiui kanda į veidą ,kitiems į rankas ,krūtinę ,ar dar kur kitur ,nežinau.
O kad Nojaus būtų baba grupėje ,tai taip ,būtų man širdyje didelė ramybė ,išleidžiant savo vaiką į darželį ,deja ,deja,dabar tik galiu galvoti ,kad gal jau tam vaikui praėjo kandžiojimosi metas.
Papildyta:
QUOTE(stazyte @ 2008 09 21, 14:46)
Mano sūnui taip pat jau pirmą dieną į ranką įkando berniukas. Įkandimo žymė tikrai buvo stipriai pamėlus. Visą vakarą ir dar kitą dieną mano mažius tik ir tekalbėjo apie įkandimą, pribėgęs net man kando, sako va taip man berniukas įkando  sad.gif  Auklėtoja nematė kas atsitiko, bet aš galvoju, gal ko nepasidalino. Tai taip ir praėjo visa savaitė. Savo vaikui pasakiau nedraugauti su tuo berniuku, jei jis dar kąs.Kol kas ramu (tfu tfu tfu)  g.gif

labai užjaučiu ,įdomu ar tai buvo tik vienas įkandimas ,o gal pas jus ,kaip ir mūsų situacijoj ,yra daugiau apkandžiotų vaikučių ,bet niekas nieko nesako?
Atsakyti