Jei mano vaiką kandžiotų ir to vaiko tėvai nesiimtų jokių veiksmų, ignoruotų, tai jei eilinį kartą rasčiau vaiką apkandžiotą taip, kad matosi įkandimas, už rankos ir pas savo vaiko gydytoją, jie ten išrašo tokį lapą policijai, dėl kūno sužalojimo ir aš pateikčiau policijai, tėvai susimokėtų baudą, patikėkit, jie tikrai imtūsi priemonių. Nes dažniausiai kalbos nieko nepadeda su tokiais tėvais, kol nepaliečia jų piniginės. Aišku galima dar to lapo kopiją atnešti auklėtojai , kad ji parodytų tai mamai. Labai dažnai reikalai susitvarko vien parodžius tokią pažymą ir policijos neprireikia. Taip padarė sūnaus vienos klasiokės mama, buvo toks vaikas kur vis spardė, mušė mergaites, tai ji pasiiėmė tokį lapą, atnešė mokytojai ir pasakė, dar bus vienas kartas ir su abiem pažymom į policiją, žinokit tas vaikas bent jau jos tikrai nemušė niekada. Tai rodo, kad tėvai gali sutrausminti savo vaiką, bet tiesiog to nedaro.
QUOTE(rutelyte @ 2008 09 17, 09:57)
Man buvo pasakyta nesikišt ir kadangi mano pareigos tuo metu buvo auklytė, tai aš neturėjau teisės auklėt vaikus, už tai atsakinga auklėtoja, ir kai ji pamatė kad aš išvis reaguoju į jos elgiasi kaip į neigiamą, nuo to laiko pradėjo prikaišiot man kad ginu "tą"(nenormalų, debilą ir t t) o iš tiesų, tiesiog vargingiau gyvenančių tėvų vaiką, kuris darželyje ujamas.(jo elgiasio kad kandziojas nepateisinu, bet dviejų metų vaikui liepimas kąst atgal manau skatina tik dar didesnę agresiją,lygiai taip pat buvo liepiama trenkt per galvą veidą (irgi atgal) veiksmas vyksta lopšelio grupėj.Darželio vadovė susirūpinus tik savo prestižu.Aš ten dirbau labai trumpai nes tai tebuvo vasaros darbas, bet jei būtų kažkokia anoniminė tarnyba kur būtų galima pranešt apie smurtą darželiuose būtinai tai padaryčiau.
košmaras ,kokia auklėtoja ,aš pakraupusi ,negi galima tokius mažiukus vabaliukus mokyti muštis mano vaikas ,kol nepradėjau eiti į darželį ,net nežinojo tokio žodžio MUŠTI ,kai nuėjo į darželį kelias dienas ,tada tai parėjęs pasakė Aš nemušiu
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 17, 10:02)
Jei mano vaiką kandžiotų ir to vaiko tėvai nesiimtų jokių veiksmų, ignoruotų, tai jei eilinį kartą rasčiau vaiką apkandžiotą taip, kad matosi įkandimas, už rankos ir pas savo vaiko gydytoją, jie ten išrašo tokį lapą policijai, dėl kūno sužalojimo ir aš pateikčiau policijai, tėvai susimokėtų baudą, patikėkit, jie tikrai imtūsi priemonių. Nes dažniausiai kalbos nieko nepadeda su tokiais tėvais, kol nepaliečia jų piniginės. Aišku galima dar to lapo kopiją atnešti auklėtojai , kad ji parodytų tai mamai. Labai dažnai reikalai susitvarko vien parodžius tokią pažymą ir policijos neprireikia. Taip padarė sūnaus vienos klasiokės mama, buvo toks vaikas kur vis spardė, mušė mergaites, tai ji pasiiėmė tokį lapą, atnešė mokytojai ir pasakė, dar bus vienas kartas ir su abiem pažymom į policiją, žinokit tas vaikas bent jau jos tikrai nemušė niekada. Tai rodo, kad tėvai gali sutrausminti savo vaiką, bet tiesiog to nedaro.
Jau antra mamytė užsimena apie policiją.Matyt ,kad kartais reikalingas ir toks sprendimo būdas.
Tikiu ,kad piniginės nuobaudos yra didžiausia bausmė tokiems tėvams,kuriems į moralines nuostatas nusispjauti Kol kas tokių priemonių tikrai nesiimsiu ,tikiuosi ,kad išsiversime be jų ,tačiau jei kartotųsi situacija ,neatmetu galimybės nueiti pas gydytoją ir išsiimti tokią pažymą ,kad mama žinotų ,jog visgi yra kažkokių sudrausminimo būdų ,jei pati auklėjime padarė spragų ir nesiruošia jų taisyti.
Jei iš karto būčiau ėjuasi pas daktarę ,jau turėtume dvi tokias pažymas ,su itin ryškiais ,skaudžiais įkandimais į veiduką
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 17, 08:02)
Na matote,juk vaikas buvo aukletoju preziuroje paliktas,tad uz neprieziura butu baudziamas darzelis,bet ne tevai
Cia jau mokykloje galima taikyti ta modeli,nes mokytojai neatsako uz tai ka vaikai veikia pertrauku metu
Uzjauciu, musu grupeje irgi yra vienas velniukas. Dukryte parejo is darzelio su ikasta rankyte. Labai blogai, kai tokiu tevu vaikai taip neatsakingai ziuri. juk del vieno vaiko kencia ir aukletoja ir kiti nekalti vaikuciai
O pagal kokia programa jusu grupe dirba? Vakar kalbejau su musu aukletoja, butent apie ta apkramtyma, nes maniskis grizo apdraskytu zandu. Tai aukletoja iskarto paklause pagal kokia programa darzelis dirba, nes ten montesori, valdorfas nurodo skirtingai reaguoti i visokius tokius atistikimus
QUOTE(Forgete @ 2008 09 18, 09:34)
O pagal kokia programa jusu grupe dirba? Vakar kalbejau su musu aukletoja, butent apie ta apkramtyma, nes maniskis grizo apdraskytu zandu. Tai aukletoja iskarto paklause pagal kokia programa darzelis dirba, nes ten montesori, valdorfas nurodo skirtingai reaguoti i visokius tokius atistikimus
Siandien nuvedusi savo sunu i darziuka paklausiau aukletojos ar skirtingai reaguoja i tokius atsitikimus kaip ikandimas vaikui?Tai musu aukletoja nustebo kad galima reaguoti kitaip juk cia vaikai o programos lieka programomis.
Musu aukletoja sako jei pas mus grupeja taip atsitinka as draudziu tarti zodi -Kasti-garsiai,,,
Na dar pas mus to nepasitaike...
O siandien ryte sulaukiau drauges skambucio ji pasakojo kad vakar pasieme dukra is darzelio kuriai vaikas kitas ikando i ausi,sako raudona,karsta net nezino ka daryti?
Ot kaip sunku kai atsitinka tokie atsitikimai darzelyje....
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 09 18, 14:40)
Siandien nuvedusi savo sunu i darziuka paklausiau aukletojos ar skirtingai reaguoja i tokius atsitikimus kaip ikandimas vaikui?Tai musu aukletoja nustebo kad galima reaguoti kitaip juk cia vaikai o programos lieka programomis.
Musu aukletoja sako jei pas mus grupeja taip atsitinka as draudziu tarti zodi -Kasti-garsiai,,,
O siandien ryte sulaukiau drauges skambucio ji pasakojo kad vakar pasieme dukra is darzelio kuriai vaikas kitas ikando i ausi,sako raudona,karsta net nezino ka daryti?
taip ,mano sūnaus žandukas irgi buvo labai karštas O mėlynė matosi dar ir dabar ,nors jau eina keturiolikta diena
O žodžio kąsti mes irgi nevartojam ,sakom rusiškai ,o jei ką nors susitinkam ir pradeda aikčioti kas gi čia šitaip įkando ,tai tuoj kreipiam kalbą arba vėl gi kalbam rusiškai ,nes kuo daugiau vaikutis girdi kaip tu dėl to aikčioji ,tuo labiau ir pats sureikšmina šitą problemą,tad stengiuosi prie jo išvis apie tai nekalbėti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 19, 18:59)
taip ,mano sūnaus žandukas irgi buvo labai karštas O mėlynė matosi dar ir dabar ,nors jau eina keturiolikta diena
Siaubelis.....kad tik randas neliktu....14 diena,o dar matosi
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 19, 21:01)
Siaubelis.....kad tik randas neliktu....14 diena,o dar matosi
taip ,aš jau irgi bijau ,gal reikia kokio tepaliuko vaistinėj paklaust ,nes kai gauna lauke šalčio ,tai išvis visas skruostukas dar mėlynas
Truputi apsirikau 12 diena ,na bet vistiek be proto ilgai ,juk vaikai taip greit žaizdas išsilaižo ,o dabar
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2008 09 18, 12:34)
aš tai nežinau pagal kokią programą mūsų darželis dirba ,reiks pasidomėt Bet tikrai nėra koks Montesori ar Valdorfas ,žinočiau turbūt jei taip būtų .
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 19, 20:03)
taip ,aš jau irgi bijau ,gal reikia kokio tepaliuko vaistinėj paklaust ,nes kai gauna lauke šalčio ,tai išvis visas skruostukas dar mėlynas
Truputi apsirikau 12 diena ,na bet vistiek be proto ilgai ,juk vaikai taip greit žaizdas išsilaižo ,o dabar
Papildyta:
aš tai nežinau pagal kokią programą mūsų darželis dirba ,reiks pasidomėt Bet tikrai nėra koks Montesori ar Valdorfas ,žinočiau turbūt jei taip būtų .
Papildyta:
Pasiteiraukit kokio tepaliuko,mano mergina isibreze zanduka truputuka ir liko randelis iki siol,tokia juostele tikiuosi irgi su laiku isnyks,ji mazai matoma,nu bet vistiek
Gal pagal Verinelio programa dirbama Bet nemanau,kad i fizini suzalojima reaguojama skirtingai pagal programas.
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 20, 08:57)
Pasiteiraukit kokio tepaliuko,mano mergina isibreze zanduka truputuka ir liko randelis iki siol,tokia juostele tikiuosi irgi su laiku isnyks,ji mazai matoma,nu bet vistiek
Gal pagal Verinelio programa dirbama Bet nemanau,kad i fizini suzalojima reaguojama skirtingai pagal programas.
musu aukletoja sake, kad lyg pagal montesori, tai jeigu vienas vaikas ikanda kitam, tai visi kiti vaikai mokinami eiti ir kasti tam ikandusiam Kiek tame tiesos as nezinau, bet man taip sake...
Jurgutele pasiklauskit pas pediatre kokio tepaliuko priesuzdegiminio ar ko, nes tiek ilgai zaizda gyt kazin ar gali, vaikam gi labai greit gija.
QUOTE(Forgete @ 2008 09 20, 11:32)
musu aukletoja sake, kad lyg pagal montesori, tai jeigu vienas vaikas ikanda kitam, tai visi kiti vaikai mokinami eiti ir kasti tam ikandusiam Kiek tame tiesos as nezinau, bet man taip sake...
Jurgutele pasiklauskit pas pediatre kokio tepaliuko priesuzdegiminio ar ko, nes tiek ilgai zaizda gyt kazin ar gali, vaikam gi labai greit gija.
nemanau,kad nors vienoje metodikoje taip yra gal kažką ne taip nugirdote.