Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 16, 10:23)
negriuke ,stiprybės tau ,siaubas kai pagalvoji ,ką mamoms tenka ištverti .
Aš irgi kartais pagalvoju kaip norėčiau pasiimti kokį vaikutį našlaitį ,tačiau visada galvoju ,o jei jis nesiduos auklėjamas ,kas tada ? Jei genai bus stipresni už tai ,ką mūsų šeima jam galėtų duoti? Arba kas bus tuo atveju ,jei pajusčiau ,kad negaliu atiduoti tiek meilės kiek saviems vaikučiams?

Kaip jums siandien sekesi? Ar aukletojos ka nors sake?
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2008 09 16, 10:58)
Kaip jums siandien sekesi? Ar aukletojos ka nors sake?

N a,auklėtojos nieko nesakė ,tiesiog vakar mane perspėjo ,kad būtų gerai ,kad aš jau darželyje nepasilikčiau ,nes vaikutis ims manyti ,kad tai yra normalu ,ir kad mama čia vos ne privalo būti. Todėl šian plyštančia širdim palikau savo kūdikį auklytės gėlbyje.suprantu ,kad kitaip jis nepripras ,o tą baimės jausmą kažkaip turi įveikti.
Kanduko vaiko mama su manimi net nesisveikina ,todėl nedrįstu paklausti ar ji buvo pas psichologę ,ir ar pasidarė iš to kokias išvadas. Kadangi dabar darželyje nebūsiu ,tai ir nematysiu ar tas vaikas tebesikandžioja .Tikiuosi ,kad kaip nors išsręsta bus ši problema ,tik va man liko didžiulė problema kaip savo vaikutį vėl iš naujo išmokyti nebijoti pasilikti daržiuky? tiesiog jo nuolatinis sakinys neisiu pas daug lelių ,Nojus mamam doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 16 rugsėjo 2008 - 10:07
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 16, 08:06)
N a,auklėtojos nieko nesakė ,tiesiog vakar mane perspėjo  ,kad būtų gerai ,kad aš jau darželyje nepasilikčiau ,nes vaikutis ims manyti ,kad tai yra normalu ,ir kad mama čia vos ne privalo būti. Todėl šian plyštančia širdim palikau savo kūdikį auklytės gėlbyje.suprantu ,kad kitaip jis nepripras ,o tą baimės jausmą kažkaip turi įveikti.
Kanduko vaiko mama su manimi net nesisveikina ,todėl nedrįstu paklausti ar ji buvo pas psichologę ,ir ar pasidarė iš to kokias išvadas. Kadangi dabar darželyje nebūsiu ,tai ir nematysiu ar tas vaikas tebesikandžioja .Tikiuosi ,kad kaip nors išsręsta bus ši problema ,tik va man liko didžiulė problema kaip savo vaikutį vėl iš naujo išmokyti nebijoti pasilikti daržiuky? tiesiog jo nuolatinis sakinys neisiu pas daug lelių ,Nojus  mamam doh.gif

Na tikekim kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 16, 09:06)
N a,auklėtojos nieko nesakė ,tiesiog vakar mane perspėjo  ,kad būtų gerai ,kad aš jau darželyje nepasilikčiau ,nes vaikutis ims manyti ,kad tai yra normalu ,ir kad mama čia vos ne privalo būti. Todėl šian plyštančia širdim palikau savo kūdikį auklytės gėlbyje.suprantu ,kad kitaip jis nepripras ,o tą baimės jausmą kažkaip turi įveikti.
Kanduko vaiko mama su manimi net nesisveikina ,todėl nedrįstu paklausti ar ji buvo pas psichologę ,ir ar pasidarė iš to kokias išvadas. Kadangi dabar darželyje nebūsiu ,tai ir nematysiu ar tas vaikas tebesikandžioja .Tikiuosi ,kad kaip nors išsręsta bus ši problema ,tik va man liko didžiulė problema kaip savo vaikutį vėl iš naujo išmokyti nebijoti pasilikti daržiuky? tiesiog jo nuolatinis sakinys neisiu pas daug lelių ,Nojus  mamam doh.gif

Aukletojos teisingai patare,kad nebebutumete su vaikuciu darzelyje,nes adaptacija uzsites daug ilgiau..........pakalbekite su aukletojom ir pasakykite,kad norite VISKA ZINOTI,kas vyksta grupeje,kai lanko jusu vaikutis,pasakykite pabrezdama,kad norite zinoti ar Nojus kandziojosi,ar jusu vaikuti kas nors skriaude,norite zinoti,kaip jautesi ir pasakykite atvirai,kad atvirai visada sakytu,jei verke tai ir tegul pasako,kad verke,pasakykite,kad namie vistiek viska issipasakoja(manau jusu vaikutis jau didelis ir viska papasakoja) ir tada nemalonu,kad tokiu dalyku nesuzinote is aukletoju..nebijokite,jus turite tokia teise zinoti viska mirksiukas.gif reikalauti,kad aukletojos informuotu ir viska pranestu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 16 rugsėjo 2008 - 13:14
Labai gaila vaikucio unsure.gif

QUOTE(Fishbone @ 2008 09 12, 15:58)
Nu siaubelis.... Pvz. jei mums taip nutiktu, tai mano vyras jauci utaip ta mamyte paaukletu, kad ji nieko nenoretu, pati savo vaiko nebevestu. O kitu vaiku apkandziotu teveliai ka sako? Dar vienas dalykas - siulyciau kalbeti su darzelio vedeja, ir paskatinti ja pakontroliuoti sia istorija.

va cia tai nuskambejo juokingai, mama juk neliepe vaikui ikasti unsure.gif
Mano mazyle neina i darzeli, bet kandziojasi doh.gif kalbu, musu ir nieko pati pradejau jei kasti kad suprastu jog skauda blush2.gif tai po truputi supranta kad negalima, o gal ir isauga is to amziaus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuika12: 16 rugsėjo 2008 - 20:14
0 as pati savo akimis maciau kaip aukletoja liepe kasti situacija buvo tokia, kad vienas vaikas ikando kitam, o aukletoja tai pamacius nukentejusiam vaikui liepe kasti atgal, ir kasti smarkiai, to vaiko ranka buvo raudona..(atsiprasau kad rasau be lietuvisku, sugedo klav.)situacija kartojos kelis kart, nes tai aukletojai atrode auklejimo budas
Atsakyti
QUOTE(rutelyte @ 2008 09 16, 14:20)
0 as pati savo akimis maciau kaip aukletoja liepe kasti situacija buvo tokia, kad vienas vaikas ikando kitam, o aukletoja tai pamacius nukentejusiam vaikui liepe kasti atgal, ir kasti smarkiai, to vaiko ranka buvo raudona..(atsiprasau kad rasau be lietuvisku, sugedo klav.)situacija kartojos kelis kart, nes tai aukletojai atrode auklejimo budas

O ka tuo tarpu darei tu g.gif Ramiai stebejai g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 09 16, 12:29)
Na tikekim kad viskas  bus gerai 4u.gif

na ,bandau ir aš tuo patikėti ,tiesiog nusiteikiau optimistiškai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 16, 14:13)
Aukletojos teisingai patare,kad nebebutumete su vaikuciu darzelyje,nes adaptacija uzsites daug ilgiau..........pakalbekite su aukletojom ir pasakykite,kad norite VISKA ZINOTI,kas vyksta grupeje,kai lanko jusu vaikutis,pasakykite pabrezdama,kad norite zinoti ar Nojus kandziojosi,ar jusu vaikuti kas nors skriaude,norite zinoti,kaip jautesi ir pasakykite atvirai,kad atvirai visada sakytu,jei verke tai ir tegul pasako,kad verke,pasakykite,kad namie vistiek viska issipasakoja(manau jusu vaikutis jau didelis ir viska papasakoja) ir tada nemalonu,kad tokiu dalyku nesuzinote is aukletoju..nebijokite,jus turite tokia teise zinoti viska mirksiukas.gif reikalauti,kad aukletojos informuotu ir viska pranestu mirksiukas.gif

tiesą pasakius tai patarė ne auklėtojos ,bet ta direktorė ar jos pavaduotoja [kaip minėjau nežinau kokias šiuo metu pareigas ji atlieka] .Ji mane patikino ,kad bus imtasi priemonių prieš tokius veiksmus darželyje ,bus pasikalbėta su kanduko tėvais ,o aš jau savo ruožtu turiu padėti pabandyti savo vaikučiui įveikti baimę ...ir pasitikėti auklėtojomis , palikti savo sūnelį jų priežiūroje.
N a ,aš taip ir padariau ,šian iš pat ryto palikau vaiką ,kad jis ir klykė ,kad ir tiesė į mane rankutes.Paskambinau po valandos ,tai pasakė ,kad žaidžia su vaikais bigsmile.gif ,iš tikrųjų atėjusi pasiimti radau nevalgantį ,tačiau bent jau sėdintį kartu su kitais vaikučiais ,o ne sėdintį ant auklėtojų kėdės.Tai jau kažkokia pažanga,nors va dabar vakare vistiek sako ,kad neis pas lelių g.gif
Prie progos iš tikrųjų pasakysiu auklėtojoms ,kad norėčiau žinoti viską .pvz šian tikrai tikiu ,kad sakė tiesą jog neverkia ,na nepasakė taip ,kad jau visai neverkia ,bet tiesiog iš potekstės supratau ,kad ne ne nuolat verkia ,o kartais prisiminęs .Iš tikro iš nosytės ir akyčių tikrai mačiau ,kad vaikutis verkęs nedaug biggrin.gif
Svarbiausia ,kad daugiau niekas nesikanžiotų ,o visa kita kaip nors išsispręs rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(zuika12 @ 2008 09 16, 21:11)
Labai gaila vaikucio  unsure.gif
va cia tai nuskambejo juokingai, mama juk neliepe vaikui ikasti  unsure.gif
Mano mazyle neina i darzeli, bet kandziojasi  doh.gif  kalbu, musu ir nieko pati pradejau jei kasti kad suprastu jog skauda  blush2.gif  tai po truputi supranta kad negalima, o gal ir isauga is to amziaus  unsure.gif

gal ne taip supratot mintį? Čia buvo parašyta ,kad ne dėl įkandimo turi paauklėti mamą ,o todėl, kad ta mama ne tik ,kad ne pergyveno dėl savo vaiko elgesio ,bet pareiškė ,kad reikia į darželį nevesti sukandžioto vaiko ,nes tai jis šiuo metu bijo eiti į darželį ,o jos vaikas nei bijo, nei ką ,tai ko ji turėtų imti į širdį? tiesiog davė suprasti ,kad jos vaiko elgesys yra ne jos bėdos ,nes ne ji ir ne jos vaikai nukentėję,o dėl svetimų jai širdies neskauda.
Atsakyti
QUOTE(rutelyte @ 2008 09 16, 22:20)

siaubas kazkos, nejau ir aukletojos sdistes buna ? ar cia kad pacioms nebarti iesko tokiu budu aukleti vaikus doh.gif

QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 16, 23:18)
na ,bandau ir aš tuo patikėti ,tiesiog nusiteikiau optimistiškai bigsmile.gif
Papildyta:

gal ne taip supratot mintį? Čia buvo parašyta ,kad ne dėl įkandimo turi paauklėti mamą ,o todėl, kad ta mama ne tik ,kad ne pergyveno dėl savo vaiko elgesio ,bet pareiškė ,kad reikia į darželį nevesti sukandžioto vaiko ,nes tai jis šiuo metu bijo eiti į darželį ,o jos vaikas nei bijo, nei ką ,tai ko ji turėtų imti į širdį? tiesiog davė suprasti ,kad jos vaiko elgesys yra ne jos bėdos ,nes ne ji ir ne jos vaikai nukentėję,o dėl svetimų jai širdies neskauda.

tikiuosi, kad netaip supratau blush2.gif bet is tokio pasakymo tai ir pakraupau blink.gif begalo gaila vaiko ir istiesu vaikui lieka ilgai sita trauma doh.gif
O tai ar kalbejot su ta mama vaiko, nejau ji vissiskai abejinga tokiems dalykams ?
O kramtuku tai kiek zinau visur ju yra ir pasiklausiusi tevai nenutuokia ka ir bedaryti, kad vaika atpratinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 09 16, 20:18)

tiesą pasakius tai patarė ne auklėtojos ,bet ta direktorė ar jos pavaduotoja [kaip minėjau nežinau kokias šiuo metu pareigas ji atlieka] .Ji mane patikino ,kad bus imtasi priemonių prieš tokius veiksmus darželyje ,bus pasikalbėta su kanduko tėvais ,o aš jau savo ruožtu turiu padėti pabandyti savo vaikučiui įveikti baimę ...ir pasitikėti auklėtojomis , palikti savo sūnelį jų priežiūroje.
N a ,aš taip ir padariau ,šian iš pat ryto palikau vaiką ,kad jis ir klykė ,kad ir tiesė į mane rankutes.Paskambinau po valandos ,tai pasakė ,kad žaidžia su vaikais  bigsmile.gif ,iš tikrųjų atėjusi pasiimti radau nevalgantį ,tačiau bent jau sėdintį kartu su kitais vaikučiais ,o ne sėdintį ant auklėtojų kėdės.Tai jau kažkokia pažanga,nors va dabar vakare vistiek sako ,kad neis pas lelių  g.gif
Prie progos iš tikrųjų pasakysiu auklėtojoms ,kad norėčiau žinoti viską .pvz šian tikrai tikiu ,kad sakė tiesą jog neverkia ,na nepasakė taip ,kad jau visai neverkia ,bet tiesiog iš potekstės supratau ,kad ne ne nuolat verkia ,o kartais prisiminęs .Iš tikro iš nosytės ir akyčių tikrai mačiau ,kad vaikutis verkęs nedaug biggrin.gif
Svarbiausia ,kad daugiau niekas nesikanžiotų ,o visa kita kaip nors išsispręs rolleyes.gif
Papildyta:

Saunu,kad viskas juda i prieki,kad radote uztarima ir pritarima 4u.gif kad imtasi kazkokiu priemoniu......sunkiausia aisku bus iveikti vaikuciui baime,bet...iveiks,po truputuka,po truputuka iveiks,aisku bus ilgas ir nelengvas pripratimas is naujo,bet svarbiausai nenuleiskite ranku ir nenusiminkite,pazanga jau yra..prades po truputi ir valgyti ir zaisti su vaikuciais,na o po kiek laiko ir be asaryciu pasiliks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2008 09 17, 08:13)
siaubas kazkos, nejau ir aukletojos sdistes buna ? ar cia kad pacioms nebarti iesko tokiu budu aukleti vaikus  doh.gif
tikiuosi, kad netaip supratau  blush2.gif  bet is tokio pasakymo tai ir pakraupau  blink.gif begalo gaila vaiko ir istiesu vaikui lieka ilgai sita trauma  doh.gif
O tai ar kalbejot su ta mama vaiko, nejau ji vissiskai abejinga tokiems dalykams ?
O kramtuku tai kiek zinau visur ju yra ir pasiklausiusi tevai nenutuokia ka ir bedaryti, kad vaika atpratinti  doh.gif

Kalbėjau su ta mama vieną kartą ,jo pakako ,kad suprasčiau jog kalbėti kaip su siena beviltiška ax.gif Kaip bendrauti su žmogumi ,kurio ,atsiprašau už tokį išsireiškimą ,buka veido išraiška ,žiūri į tave ir tarsi kaip žirniai jai mano žodžiai ,nesugeba suregzti protingos minties atsakyti, tai ką jau kalbėti apie vaiko auklėjimą? N a,tai taip ir išauklėtas tas vargšas vaikiukas ,kad jam kasdienybė pastumti ,įspirti ,atimti ,įkąsti ,akivaizdu ,kad tas vaikas nekaltas ,tiesiog absoliučiai neišauklėtas ax.gif
Palikau šitą reikalą auklėtojoms ,tegu tvarkosi ,nesikišiu kol kas ,dabar bandau ir pati atsigauti ,ir ieškau būdų kaip padėti savo sūniukui įveikti baimę rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 17, 08:15)
Saunu,kad viskas juda i prieki,kad radote uztarima ir pritarima 4u.gif kad imtasi kazkokiu priemoniu......sunkiausia aisku bus iveikti vaikuciui baime,bet...iveiks,po truputuka,po truputuka iveiks,aisku bus ilgas ir nelengvas pripratimas is naujo,bet svarbiausai nenuleiskite ranku ir nenusiminkite,pazanga jau yra..prades po truputi ir valgyti ir zaisti su vaikuciais,na o po kiek laiko ir be asaryciu pasiliks mirksiukas.gif

labai tikiuosi ,labai ačiū už palaikymą 4u.gif
tik žinokit ,situacija dėl vaiko baimės kaip ir blogėja verysad.gif Pvz ,anksčiau verkdavo tik jau paliekamas auklėtojos ar auklytės rankose ,o šian jau pradėjo verkti vos pamatęs darželį unsure.gif Nežinau nei kaip elgtis ,jei tai tęsis kokią savaitę ,dvi ,net nežinau ,gal bandysiu tartis ,kad atidėtų mūsų darželio lankymą vieneriems metams g.gif
Kiek pasikalbu su kitomis mamytėmis ,tai jų vaikučiai vos ne metais už maniškį vyresni,kam jau 3 metai ir 8 mėn ,kam 3 su puse ,na o mano mažiukui tik 2,9.Gal dar jis tiesiog per mažas būti su vyresniais vaikučiais ?
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 09 16, 21:38)
O ka tuo tarpu darei tu g.gif Ramiai stebejai g.gif

Man buvo pasakyta nesikišt ir kadangi mano pareigos tuo metu buvo auklytė, tai aš neturėjau teisės auklėt vaikus, už tai atsakinga auklėtoja, ir kai ji pamatė kad aš išvis reaguoju į jos elgiasi kaip į neigiamą, nuo to laiko pradėjo prikaišiot man kad ginu "tą"(nenormalų, debilą ir t t) o iš tiesų, tiesiog vargingiau gyvenančių tėvų vaiką, kuris darželyje ujamas.(jo elgiasio kad kandziojas nepateisinu, bet dviejų metų vaikui liepimas kąst atgal manau skatina tik dar didesnę agresiją,lygiai taip pat buvo liepiama trenkt per galvą veidą (irgi atgal) veiksmas vyksta lopšelio grupėj.Darželio vadovė susirūpinus tik savo prestižu.Aš ten dirbau labai trumpai nes tai tebuvo vasaros darbas, bet jei būtų kažkokia anoniminė tarnyba kur būtų galima pranešt apie smurtą darželiuose būtinai tai padaryčiau.
Atsakyti