Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat savo vaikučiui pirktiniu tyreliu?

dukrytei perku tik vaisiu ir uogu tyreles-HIPP, MILUPA, HAME. thumbup.gif

O darzoviu tyreles kol kas gaminu pati- isverdu, sutrinu ir paskaninu savo pienuku wub.gif . Jokiu drusku ir pan.
Nors, manau, kad pirktines, geru firmu darzoviu tyreles gal kartais net sveikesnes, nei is pirktiniu darzoviu- nezinia, ant kokios chemijos jos uzaugintos...
Atsakyti
Mes tai valgom tik vaisiu tyreles, nes darzoviu ir kitokiu tyreliu pirktiniu niekaip negaliu isiulyti. O valgom "Mazas" tyreles ir labai jam patinka thumbup.gif esam labai alergiski, tai nuo hipp, milupa tyreliu mus kazkodel beria g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2007 01 31, 09:51)
Na darzoves ir vaisius as turius savo mociutes augintus ir ekologislus, o be to siais laikais ne problema tokiu isigyti is ukininku...Tik man kyla klausimas kodel krapukai ir petrazole yra nesveika mityba?????? blink.gif  as gi nededu vaikui Vegetos i maista ar cili pipiru......O del druskos, nu ka as galiu mamytes jums pasakyti...atidziau perskaitykite tyreliu sudetis ant induku...visose darzovienese ir mesos tyrese yra ir druskos, o kai kur net pipiru yra!!!!!!!!!!!!

Saunu, kai yra mociutes kaime thumbup.gif Na, ziema nelabai ir ukininkai ka gali pasiulyti... Gal tik kokia bulve ir morka g.gif
O apie krapukus ir petrazoles as tikrai nieko bloga nesakau biggrin.gif
O del druskos nesutinku schmoll.gif Dazniausiai pati verdu darzovienes ir druskos, o juo labiau pipiru niekada nededu.
Atsakyti
As saviskei jau dedu druskos, juk jau didele ir tuoj valgys nuo musu stalo, o beto visada sakydavau, kad pabandyk tu suvalgyti be skonio kose uz tai ir mazoji nemegdavo ju labai. O dabar valgome pirktines vaisiu tyreles, jogurtus, varskytes, kartais kai isvaziuojame ir mesines, labai pagelbeja kelioneje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 01 04, 17:27)
Aš maitinu tik pirktinėmis tyrelėmis, daugiausia Hipp firmos. Neverdu jokių košių, ir karvės pieno neduodu. Košes darau naudodama mišinuką. Turiu patirties, kadangi taip užauginau pirmąją dukrą. Ji atsisakydavo namie ruoštų, buvo labai išranki, oi, kiek aš su ja privargau. doh.gif  Bet pirktines valgė su noru. Dabar jai devyneri metai, tai jau kaip ir galėčiau pasakyti, kad užaugo stipri mergaitė. Jokių problemų, atspari ligoms, ir jokių alergijų. Mišinuko (vietoj įprasto karvės pieno) gerti daviau iki 3 metų. Neturiu dėl jos sveikatos problemų, tiesiog sveikuolė. Todėl ir antrąją dukrytę maitinu taip pat. O be to jai tai patinka. Kai aš Medicinos diagnostikos centre buvau užsiminusi, kad gal nesveika, juk kaip ir konservai. Tai man pasakė, kad tai kūdikiams specialiai ruoštas maistas, kruopščiai prižiūrimos technologijos. O kadangi ir mano patirtis, maitinant šiomis tyrelėmis gera, tai maitinu be jokios baimės. Tik piniginė turi būti nelabai plona, nes kainuoja nepigiai. g.gif Skanaus ir jums. 4u.gif

drinks_cheers.gif as elgiuosi taip pat.Tiesa turejau dvejoniu ar gerai elgiuosi,bet dabar apsiraminau perskaiciusi tavo zinute.Dabar ziema,savo darzo neturim,o ka perkam is parduotuviu ir turgaus(turiu omeny darzoves)irgi nezinom.Ten irgi visokiu nitratu ir kt trasu gali buti privaryta.
Atsakyti
tai va, mamos, ir man tokia pat iskilo problema...vis galvojau ir vienaip, ir kitaip, ir net nezinau, kaip geriau. vis tik sutinku ir su vienomis, ir su kitomis. man taip pat atrode visad, jog savos gamybos koseles yra kur kas geresnes-zinai, ka ten dedi ir pan., taciau neseniai isgirdau tokia nuomone, jog vis tik pirktinese koseles yra visko tiek, kiek reikia, viskas geriausiu santykiu, nes kai mamytes deda mesyte ar morkytes ir t.t "is akies", tai toks ten ir gerumas... taciau mane irgi sazine grauzia, jog visos pirktines koseles yra konservai...juk kaip sakete, laikoma kambario temperaturoje. taciau kaip skaiciau, tos koseles yra termiskai apdorotos itin aukstoje temperaturoje, todel ir laikosi. juk uogieniu saldytuvuose irgi nelaikome... blush2.gif g.gif velgi kita mamyte, kuri studijuoja berods medicina sake, jog jiems universitete pasakojo, kad HIPP koseles yra alergenu... ir vel supanikavau isgirdusi, taciau gi ta pati morkyte ir siaip jau yra alergenas... tai va tokios dviprasmiskos mintys... o mazyliams dar iki metuku visiskai nereikia tokio maisto, koki mes valgome, o apie visas druskas ir pipirus net kalbos nera. visu situ dalyku tikrai nerasime pirktinese koseles, o vaikuciu pratinti, manau, irgi nereikia, nes kai ateis metas, pripras ir taip be problemu. prieskoniai vaiku maisto nepagardina. cia tik mums taip atrodo, nes mes taip valgome ir be prieskoniu mums neskanu, bet juk mazyliai nera ragave ivairaus maisto, tad jiems jau tai yra naujas skonis ir jau tai yra skanu... bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Mano sunukas valgo pirktines kruopu kosytes(Milupa tik), pirktas vaisines tyreles, o darzoviu kosytes ir mesyte verdu pati is ekologisku(organic) darzoviu.Labai tikiuosi, kad jos ekologiskos...NA, kai reikia kur skubiai iseiti, tai ir mesiskas darzovienes pirktas valgom. Siaip jam skaniau mano virtos darzovienes, bet kruopieniu kazkodel tai manuju nevalgo...Aisku, dar duodu ir ekologisku"zaliu" vaisiu, ne tik tyreles. KArtais ir pati pasimetu, nes nezinau, kas is tikruju geriau...
Atsakyti
Gydytoja rekomedavo nuo 6 men. ivest "kietojo" maisto. tik sake, kad geriau pasirinkt viena firma ir nebemaisyt su kitu firmu produkcija. Siule pradet nuo HIPP ankstyvuju morku (jos labiausiai primena mamos piena, saldokos).
Atsakyti
QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 31, 22:52)
o mazyliams dar iki metuku visiskai nereikia tokio maisto, koki mes valgome, o apie visas druskas ir pipirus net kalbos nera. visu situ dalyku tikrai nerasime pirktinese koseles,

Siulyciau atidziau pasiskaityti darzoviu ir mesiniu tyreliu sudeti, tai ten ir druskos ir pipiru rasi mirksiukas.gif As pati einu, pasiskaitau ir isverdu tokia pat tik is savo darzoviu, taip pigiau ir mano manymu sveikiau smile.gif
Atsakyti
na as tai perku hipp tyreles...bandziau pati virti bulvyte, morkyte, bet atsisake...tai kolkas tyreles valgom, bet ateityje vis tiek virsiu pati...kosytes ir valgom pirktines...kuria pati verdu tai avizine...nes tik tokia virta valgo... bigsmile.gif
nemanau kad tos pirktines tyreles kenkia...visi vaikuciai valgo ir sveiki uzauga...aisku ir mamoms patogiau, nusipirkai ir pamaitinai...nieko gamint nereikia, patinginiauji... ax.gif bigsmile.gif
bet kai jau duosiu ivairesnio maistelio, mesytes, tada jau pati stenksiuos virti...vis tik manau kad savas virtas geresnis... bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2007 02 01, 15:34)
Siulyciau atidziau pasiskaityti darzoviu ir mesiniu tyreliu sudeti, tai ten ir druskos ir pipiru rasi mirksiukas.gif As pati einu, pasiskaitau ir isverdu tokia pat tik is savo darzoviu, taip pigiau ir mano manymu sveikiau smile.gif

Na aš skaitau skaitau ir tikrai nerandu nei druskos, nei pipirų. blink.gif Perku Hipp firmos. Na nėra ten tokių dalykų! Neklaidinkit. nono.gif
Kad pigiau-tai faktas neginčijamas. O dėl sveikumo, galima būtų ilgai diskutuoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
na mano nuomone tokia:
kai turi is ko virti kosyte pati (ta prasme ekologiskuose ukiuose augintus produktus, mesyte is kaimo ir pan) tai tada tikrai thumbup.gif bet kai perki parduotuveje bananus apipurkstus neaisku kuo, tai jau geriau manau tyrele, kur tikrai manau vaikuciams priziuri gamyba ir pan.
As irgi stengiuosi [irkti viska ekologisko, bet perku ir tyreles, nes maze jas labiau megsta, o kelionese irvis super daiktas.
Vaisines stengiames pirkti, o vasara valgysime is savo sodo biggrin.gif
Atsakyti