iš pirktinių daviau tik kriaušių-bananų, obuolių-banaų tyrelę, bt padariau išvadą, kad neverta. sudėtis nėra ideali - yra cukraus, kai kur modifikuoto krakmolo. maniškis puikiai valgo paprastą obuolį ir bananą. tai dabar tik juos ir duodu. o daržoves verdu pati - kol kas tik bulves, morkas, cukinija.
QUOTE(Izabele @ 2007 01 07, 22:45)
bent Šiauliuose tai tik NUKE teradau šitą daiktą... ten yra 50 g mėsytės... na, nupiešta mėsytė

o nuo 1 metukų jį galima tepti ant duonytės ir duoti vaikučiui

Kažkur skaičiau, kad vaiką reikia pratinti prie namuose ruošto maisto...
Na, bet viską reikia daryti racionaliai pasvėrus, manau
. Pvz., iš daržo turiu tik bulvyčių ir morkyčių, tai verdu šiuos produktus, o paskaninu Hipp moliūgu, Hipp brokoliais, nes šiuo metu parduotuvėje nėra.
Kažkuri mama rašė, kad rado sudėtyje cukraus ir modifikuoto krakmolo. Tai perskaičiau "Mažas" čekiškose tyrelėse, todėl ir perku Hipp. Tik šiek tiek brangiau, o maišant su savais produktais taupiau.
Man tik klausimas dėl pirktinių bananų. Turiu obuolių iš sodo, bet maišyti į juos pirktinių bananų (skaičiau, kad bananai turi labaaai vertingų medžiagų vaikučiams reikalingų) nedrįstu, nes juos nokina etilene. Vis dar manau, kad Hipp bananai sveikesni. Nu, žodžiu, kasdien po dilemą tenka išspręsti
.
Be to, iš kur gauti nutrijų mėsos, jei ne iš tyrelių
? Beje, kai dabar pradėjo ragauti mėsytės (7 mėn.), tai teko ir mamai prisiminti, kokios mėsos esame. PVZ., aš pati triušienos esu valgiusi tik pas močiutę kaime
, reiks mamos paklausti, gal dar vaikystėje
Na, bet viską reikia daryti racionaliai pasvėrus, manau

Kažkuri mama rašė, kad rado sudėtyje cukraus ir modifikuoto krakmolo. Tai perskaičiau "Mažas" čekiškose tyrelėse, todėl ir perku Hipp. Tik šiek tiek brangiau, o maišant su savais produktais taupiau.
Man tik klausimas dėl pirktinių bananų. Turiu obuolių iš sodo, bet maišyti į juos pirktinių bananų (skaičiau, kad bananai turi labaaai vertingų medžiagų vaikučiams reikalingų) nedrįstu, nes juos nokina etilene. Vis dar manau, kad Hipp bananai sveikesni. Nu, žodžiu, kasdien po dilemą tenka išspręsti

Be to, iš kur gauti nutrijų mėsos, jei ne iš tyrelių

Bandžiau duoti ir aš tyrelių,bet mergina jų atsisakė,tai jos taip ir iškeliavo į šiukšlių dėžę
Daržovienes virsiu pati,kruopų košes irgi,o,kaip kažkuri minėjot,obuolys(ypač iš kaimo,jei tokį turit),bananas geriau nei tyreles ir juos labiau valgo

aš kadangi neturiu galimybės gauti ekologiškų daržovių, tai perku hipp'o tyreles. jų sudėtis man priimtiniausia. manau, kad gaminant kūdikių maistelį, kontrolė yra itin griežta, todėl didesnė rizika būtų pirkti neaiškias daržoves kokiam PC ir virti košytes namie

QUOTE(x failai @ 2007 01 09, 02:37)
Bandžiau duoti ir aš tyrelių,bet mergina jų atsisakė,tai jos taip ir iškeliavo į šiukšlių dėžę
Daržovienes virsiu pati,kruopų košes irgi,o,kaip kažkuri minėjot,obuolys(ypač iš kaimo,jei tokį turit),bananas geriau nei tyreles ir juos labiau valgo 

taigi galėjai pati suvalgyt

Papildyta:
QUOTE(Spindulėlis @ 2007 01 09, 02:39)
aš kadangi neturiu galimybės gauti ekologiškų daržovių, tai perku hipp'o tyreles. jų sudėtis man priimtiniausia. manau, kad gaminant kūdikių maistelį, kontrolė yra itin griežta, todėl didesnė rizika būtų pirkti neaiškias daržoves kokiam PC ir virti košytes namie 

taip, ir Hipp'ą rekomenduoja gydytojai, jei tik galima įpirkti, nes jis šiek tiek brangesnis negu kitų gamintojų.
beje, buvau labai nustebusi, kad suomiai artai švedai deda daug "negerų" dalykų į tyreles, keista, nors ir šios tyrelės palyginti su paprasta parduotuvės chemija yra super.
Na mes jau antra savaitė valgom hipp ankstyvųjų morkų tyrelę. Lygtai viskas gerai, todėl ir toliau duosiu pirktines tyreles.
QUOTE(uhu @ 2007 01 09, 00:54)
.

As irgi tos pacios nuomones apie pirktinius bananus

Ir merginai labai patinka

As pati ruosiu visas tyreles ir darzovienes, taip pigiau ir tikrai zinau ka duodu vaikui
O isvirti labai lengva ir obuoliene ir kriausiene ir darzoviene, viska su blenderiu sutrinu ir vaikas valgo taip, kad ausys lapsi
aisku viska reikia siek tiek paskaninti. Pvz. i obuoliene ir kriausiene verdant dedu viena gvazdikeli ir vietoj cukrau dedu naturalia fruktoze (ji daug sveikiau). I darzoviene, ar darzoviene su mesa dedu kmynu - gerina kvapa, petrazoliu, krapuku ir siek tiek druskos (vos vos) va tada vaikas valgo, nes maistas aromatingas ir skanus gaunasi
I darzoviu tyre pries valgant imaisai pora sauksteliu pieno misinuko, kad uzbalinti darzoviene

O maniškė tai tik 11 mėn. sulaukusi pagaliau pripažino mamos gamintą maistą
iki tol tik pritktines valgydavo. Nors man asmeniškai mano virtos dar skanesnės

Mano zuikiui 10 men. ir savaite, mes valgom pirktines HIPP tyreles tik vaisines - slyvas, melynes, bananus, persikus. "Pietu" maista - darzoves, mesyte valgo tik namini. Beda ta, kad mazius visai negali valgyti obuoliu ir obuoliniu tyreliu - nei naminiu, nei pirktiniu (nevirskina, viduriuoja, bloga, ir ta nujausdamas nenori ne imti i burna, spjauna). Kadangi maziukams daugiausia rekomenduojamas vaisius yra obuolys, tai
"Gyvus" vaisius ragaujam visokius, net ir "nerekomenduojamus" (apelsinas, mandarinas), tik po nedaug. Tik va obuolio maziausiai.

"Gyvus" vaisius ragaujam visokius, net ir "nerekomenduojamus" (apelsinas, mandarinas), tik po nedaug. Tik va obuolio maziausiai.