Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat savo vaikučiui pirktiniu tyreliu?

Pries menesiuka pradejau primaitinti savo maze papildomai (siaip valgydavo tik MP) ir iskylo tokia dilema - ar tikrai nekenksmingos parduotuviu lentynose esancios tyreles??? Kadangi dabar ziema ir beveik nera pirkti svieziu vaisiu ir darzoviu, tai kartais perku Hipp ivairias vaisines tyreles ir sumaisu su savo tarkuotu naminiu obuoliuku.
O darzoviu kosele pati visuomet stengiuosi virti is naminiu bulviu, morku, moliugo ir kitu turimu darzoviu. Bet, kad dabar labai mazas pasirinkimas ju... o ir parduotuveje neasku kur isauginta bei kuo apipurksta nusipirksi verysad.gif
Ir su mesyte tas pats g.gif Baisu, kai pagalvoji kiek visokiu hormonu prileidzia i ta parduotuvine mesa...
Tai i savo daryta darzoviu tyre imaisau kelis saukstus Hipp tyreles su mesa...

Na, zodziu man labai butu idomu isgirsti kitu mammyciu nuomone siuo klausimu blink.gif ax.gif
Atsakyti
Pas mane ta pati problema, nors moms jau 9 mėn.... unsure.gif Baisu net mėsą pirkti iš parduotuvės verysad.gif Bet kito pasirinkimo nėra g.gif Dabar truputį pradeda lengvėti , nes po truputį ragaujam nuo suaugusiųjų stalo(Stengiuos gaminti šviežų sveiką maistą), tik dedu arba iš viso nededu druskos ir cukraus...Daug naudojam naturalių prieskonių petražoles krapus ir kt savame darže išaugintas daržoves... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš maitinu tik pirktinėmis tyrelėmis, daugiausia Hipp firmos. Neverdu jokių košių, ir karvės pieno neduodu. Košes darau naudodama mišinuką. Turiu patirties, kadangi taip užauginau pirmąją dukrą. Ji atsisakydavo namie ruoštų, buvo labai išranki, oi, kiek aš su ja privargau. doh.gif Bet pirktines valgė su noru. Dabar jai devyneri metai, tai jau kaip ir galėčiau pasakyti, kad užaugo stipri mergaitė. Jokių problemų, atspari ligoms, ir jokių alergijų. Mišinuko (vietoj įprasto karvės pieno) gerti daviau iki 3 metų. Neturiu dėl jos sveikatos problemų, tiesiog sveikuolė. Todėl ir antrąją dukrytę maitinu taip pat. O be to jai tai patinka. Kai aš Medicinos diagnostikos centre buvau užsiminusi, kad gal nesveika, juk kaip ir konservai. Tai man pasakė, kad tai kūdikiams specialiai ruoštas maistas, kruopščiai prižiūrimos technologijos. O kadangi ir mano patirtis, maitinant šiomis tyrelėmis gera, tai maitinu be jokios baimės. Tik piniginė turi būti nelabai plona, nes kainuoja nepigiai. g.gif Skanaus ir jums. 4u.gif
Atsakyti
As irgi pagrinde duodu pirktines Hipp tyreles,nes mano pagaminta maista nelabai valgo.O pirktines valgo su malonumu thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 01 04, 16:27)
Aš maitinu tik pirktinėmis tyrelėmis, daugiausia Hipp firmos. Neverdu jokių košių, ir karvės pieno neduodu. Košes darau naudodama mišinuką. Turiu patirties, kadangi taip užauginau pirmąją dukrą. Ji atsisakydavo namie ruoštų, buvo labai išranki, oi, kiek aš su ja privargau. doh.gif  Bet pirktines valgė su noru. Dabar jai devyneri metai, tai jau kaip ir galėčiau pasakyti, kad užaugo stipri mergaitė. Jokių problemų, atspari ligoms, ir jokių alergijų. Mišinuko (vietoj įprasto karvės pieno) gerti daviau iki 3 metų. Neturiu dėl jos sveikatos problemų, tiesiog sveikuolė. Todėl ir antrąją dukrytę maitinu taip pat. O be to jai tai patinka. Kai aš Medicinos diagnostikos centre buvau užsiminusi, kad gal nesveika, juk kaip ir konservai. Tai man pasakė, kad tai kūdikiams specialiai ruoštas maistas, kruopščiai prižiūrimos technologijos. O kadangi ir mano patirtis, maitinant šiomis tyrelėmis gera, tai maitinu be jokios baimės. Tik piniginė turi būti nelabai plona, nes kainuoja nepigiai. g.gif Skanaus ir jums. 4u.gif

Aciu uz atsakyma, truputi nuraminai, juk pirmai tavo merginai jau tikrai ne taip ir mazai metu tongue.gif tai gali patarti mums...
As irgi manau, kad neleistu gal pardavineti kenksmingu tyreliu... bet vis tiek gana keistai atrodo toks ilgas tyreliu galiojimas, kai laikai kambario temperaturoje.. g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2007 01 04, 18:33)
Aciu uz atsakyma, truputi nuraminai, juk pirmai tavo merginai jau tikrai ne taip ir mazai metu  tongue.gif  tai gali patarti mums...
As irgi manau, kad neleistu gal pardavineti kenksmingu tyreliu... bet vis tiek gana keistai atrodo toks ilgas tyreliu galiojimas, kai laikai kambario temperaturoje..  g.gif  g.gif

Nei mes, nei mano tėvai ar uošviai ne ūkininkai, todėl nei daržovių, nei mėsytės mieste savos neprasimanysi. g.gif O apie iš parduotuvės pirktus, tai.... schmoll.gif Manau, kad tokios žinomos firmos naudoja tikrai saugią produkciją. O ir gaminama ne kaip naminiai koservai. Gal nereikėtų baimintis. Be to, labai didelė įvairovė, pvz., mes vieną dieną valgom kalakutieną, kitą - triušieną, trečią - vištieną, ketvirtą - veršieną, penktą - jautieną. Na pasakykit, mamytės, ar jau galėtume tokį asortimentą pačios pateikti? Aš bent, tai tikrai ne. Ir kažin kiek ten belieka tų maistingų medžiagų kleginant puode tą mažą gabaliuką mėsos. Juk valgį reikia ruošti kasdien.
Atsakyti
mano dukra iki 10 mėnesių valgė tik pirktines košes,naminių nė pro kur neįsiūlydavau. labiausia valgė, Hipp, Gerber ir Semper.manau neverta jų bijoti...
Atsakyti
na nereiketu bijoti tu pirktiniu tyreliu mirksiukas.gif ,bet manau namie ruostas maistas yra geriau bigsmile.gif .mes valgeme vaisiu tyreles ir visokais koses kai musu pediatre pasiule virti koses su mesyte namuose,kadangi pirktinese mesytes buna labai nedaug. g.gif ir nieko valgo gana noriai .o del mesos pirkimo parduotuvese tai jau niekur nedingsi.tik niekada neperku supermarkete.na medija,iki,ir t.t.perku specelizuotose parduotuvese.juk pati valgau. bigsmile.gif

---------------------------------------------
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Anksciau pirkau Hipp ir Milupa koses ir tyreles.Dabar nebeperku nes jau pora men valgo nuo bendro stalo tai tu tyreliu ne neisiulau schmoll.gif
Atsakyti
mes valgom irgi pirktines bet retai, dazniausia pati gaminu ivairias tyreles ir koses rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mažylei labai patinka Hipp tyrelės..Kai spėju pati išverdu.Bet pirktinės daugiau suvalgo ax.gif
Atsakyti
mes pradėjom valgyt nuo pirktinių HIPP tyrelių... paskui įsidrąsinau ir pati virti... sekėsi puikiai...mažylė valgė taip pat noriai, kaip ir pirktines... morkų ir bulvių turim patys, o kalafiorus, brokolius, žirnius ir t.t. perku iš prekybos centro šaldytus maišeliuose... mėsytės nerizikuoju pirkt iš prekybos centro, o šviežios neturiu iš kur gaut sad.gif tai perku HIPP mėsos ruošinius... išverdi savo daržovytes ir įdedi puse indelio mėsos ruošinio... perku su kalakutiena, su vištiena ir su jautiena... anksčiau pirkdavau HIPP tyreles su mėsyte, bet dabar atradau mėsos ruošinius smile.gif o vaisines tyreles tai visada valgom pirktines...
Atsakyti