Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaikyti su artimo žmogaus mirtimi?

QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 14, 11:26)
.............jeigu ji būtu mirus, kaip sakoma...užmigo ir neatsibudo...bet ji mirė ligoninėj apraizgyta vamzdelių verysad.gif ligoninės personalas nepastebėjo deguonies trūkumo ir ji užduso verysad.gif bet buvo absoliučiai sąmoninga, viską prisiminė, nebuvo suparalyžiuota.............
tiesiog ligoninės darbuotojų kaltė, kad taip atsitiko, tačiau dabar jau nieko nepasieksiu- jos neatgaivinsiu, o ir visi nurašo viską senatvei verysad.gif

ji man buvo artimiausias žmogus, man kaip motina, mane augino vaikystėje wub.gif

kaip ir kitur rašiau kad gydytojas nebaudžiamas ...... kaltas pats ligonis, nežinau kada keisis situacija
Atsakyti
nezinau, matyt pasidariau cinike... bet mociutes ir senelius laidot man sunku nebuvo... taip turi but. bet niekaip negaliu atsigaut po brolienes mirties... praejo beveik du menesiai, ir tik dabar galiu apie tai kalbet, ir vistiek asaros byra. mire sekancia diena po 30 gimtadienio. toks brangus zmogus man ir visai musu seimai buvo, 10 metu musu seimoje, man kaip tikra sesuo verysad.gif kodel gyvenimas toks neteisingas. kai pagalvoju tai tie 2.5 metu kad ji jau sirgo man irgi lyg isbraukti is gyvenimo- lyg kazkoks randas per pati graziausia turejusi buti laika- tada man buvo 25, jai 27. jos nebera, o as jau nebemoku dziaugtis gyvenimu, bendrauti su zmonemis kurie nieko panasaus nepatyre, tiketi ateitimi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 21 birželio 2009 - 21:31
Sveika!Tai tikrai labai sunku,buvau tokioj situacijoj kai mire senelis.Jis gulejo lovoj beveik be samones ir kai su jo kalbejai,jam tekejo asaros.Galiu pasakyti tik viena,kad tai ne musu valioj.Kada zmoguj gymti,kada mirti.Stiprybes tau!Pasisteng raminti save to,kad nuo taves nekio nepriklauso verysad.gif
Atsakyti
nesuprantu, ka daryti ir kaip susitaikyti... vakar palaidojom anyta. nors mes nebuvom labai artimos, bet skausmas baisus... as niekaip niekaip negqaliu suvokti, kad jau viskas. atrodo, kad tai sapnas, kad jis baigsis... ar ji kazkur isvaziavo ir tuoj gris, ir as vel galesiu mb paklausti, kaip gvena jo mama... nesuprantu, nesuvokiu, pati net neisivaizdavau, kad taip skaudes... nezinau nei kaip guosti mb, nei kaip paciai priimti si dalyka...
Atsakyti
jau 4 menesiukai, kai nebeturiu savo mylimiausios sesutes... niekaip negaliu susigyventi su tuo skausmu, niekaip, ar namuose, ar kur isejus, visos mintys tik apie ja, ir asaru gomulys smaugiantis mane... ja liga suvalge maziau nei per puse metu... krutines vezys-piktybinis uzdegimo formo, pasklido greitai po visa organizma, buvo jai 4stadija, ir nesuprantu kodel gydytojai nusprende isoperuoti tuos guzelius krutineje, jin dar nebuvo pilnai atsigavusi po chemijos, ir kai padare operacija po 2savaiciu jai kepenu nepakankamumas atsirado, nebekalbejo suparalyzavo, po kurio laiko stojo pagerejimas, pradejo kalbeti perkele i palata bet po dvieju dienu, staigiai pablogejo soko plauciu uzdegimas vel i renimacija, ir ten pabuvusi 2 dienas jin mire...
o as taip jos gyvos ir nebepamaciau, nes as gyvenu uk... visus metus jos nemaciau, ir niekada sau neatleisiu uz tai kad as negryzau i namus pries jos operacija... ir kad dar bunant gyvai nepsakiau kaip as myliu, kokia jin man brangi... visad snekedavom telefonu po valanda po dvi... ir pries jos pablogejima kol jin buvo sanatorijoj sakau as tau paskambinsiu jin sako gerai lauksiu... taip ir nebesulauke... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
liko jos du 6-metuku dvynukai... su tikejimu ir viltimi kad ateis toks rytas kai mamyte grys verysad.gif kol kas ju tikejimo niekas nenori griauti taip vaikams lengviau... wub.gif
o as neberandu vietos, nebezinau kaip istverti toki skausma...kur eiti, ka daryti... verysad.gif
Atsakyti
Sveiki noriu ir as su jumis pasidalinti skausmu.Viskas ivyko pries metus. Ta diena buvo pati skaudziausia. Niekas netikejom,kad jo neteksim. paskambino mociute pasake,kad seneliui blogai,atrodo skrandis.Nieko nenumanem,galvojo pagules ligoninej ir gris.Bet kaip nekeista ta vakara pas senelius susirinkom visi,pirma karta vaikui gimus inesem ji i ju namus,ir ta pati vakara seneli isnesem.Tiek sutapimu buvo.Iejus i kambari kur gulejo senelis as issigandau jis melynavo,o greitosios seseles dar dare kardiograma,nors jau buvo laikas ji vezti,bet nesiskubino.Ji isnesant dar saukiau,kad nepalik musu seneli.Jis man buvo viskas,atstojo teti,visada jam rupejau.O dabar ir jo nebera.Pagrabas,pilna artimuju,nesulaikanciu asaru,visiems jo labai truksta,buvo be galo geras zmogus,niekad nesirges.Visas tas kosmaras dar ir dabar akyse stovi,baisiausia,kai uzdare karsta,kai leido i duobe,norejosi,kad tai tik butu blogas sapnas,kad tai tik sapnas.Deja jau metai,kai jo nebera,skausmas likes,labai jo truxta.Noreciau kad jis griztu,nes cia jis labai mums reikalingas>Seneli,kad ir kur bebutum,mes taves niekad nepamirsim,visada liksi musu sirdyse cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indriux19: 01 spalio 2009 - 18:28
mirtis niekada nebūna laiku, arba laukta...Deja, ji nesirenka laiko. Ateina ir viskas.
Tu
ikėk, kad seneliui TEN gerai, kad jis laimingas, kai jūs laimingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gryda: 02 spalio 2009 - 18:03
Keista dar ji sapnavau,klausiau kaip ten jam,jis pasake,kad vargsta,kad jam pas mus buvo geriau.Aciukas kad palaikot,nes labai sunku sad.gif
Atsakyti
labai uzjauciu verysad.gif laikykites verysad.gif
Atsakyti
Aciukas,nors praejo metai,bet sirdy skausmas begalinis,lb jo truxta sad.gif
Atsakyti
Užsukau čia ir panorau išsipasakoti..
Pirma istorija apie žmogų, kuris liko gyvas, tačiau tapo visai kitu žmogumi..
Mano gyvenimas niekada nebuvo lengvas, tačiau pastarieji metai pranoko viską.
Pirmiausiai mano brolis pateko į avariją, žinoma pats dėl jos kaltas, naktis, didelis greitis, visada mėgo paskraidyti, aišku pora butelių alaus..visa to pasekoje dvi savites komos būsenoje. Daktarai vilčių neteikė, kad išgyvens, aišku tuo netikėjo nei mūsų protai, nei mūsų širdys, tikėjomės, vylėmės, net meldėmės, gyvenome viltimi, važiavom į rennimacija, ten patirtų emocijų neįmanoma apibūdinti..
jis atsigavo..tada sekė ilga reabilitacija, mėnesį laiko diena iš dienos buvau prie jo lovos, pirmas dvi savaites kartu su jo žmona, kitas dvi viena, jai tuo metu egzaminų sesija pasitaikė. mokėmės iš naujo vaikščioti, kalbėti, net sėdėti ar laikyti šaukštą..buvo beprotškai sunku matyti artimą žmogų tokį bejėgį, mano būsena tuo metu buvo taip pat sunki, tačiau apie save negalvojau, svarbiausia buvo jis..mano vyresnysis brolis, kuris visada buvo šalia, visada man padėjo..dabar buvo mano laikas jam padėti, juo rūpintis, tarsi apsikeitėme vaidmenimis..
visą tą mėnesį jis manęs nepažinojo. Žinojo, kad aš ateinu kiekvieną dieną, kad būnu prie jo, bet kas aš esu jis neprisiminė, aš jam sakiau, kad sesė, bet jis tiesiog neprisimė..Bet tai nebuvo svarbu, kiekvieną dieną džiaugdavaus, kad jis taisosi, po maža žingsnelį žengia pirmyn..kaip mažas vaikas, kiekvieną dieną kažką naujo išmoksta..
Jis truputį pasitaisė, galėjo paeiti, pats valgyti, bet buvo labai tylus, kartais per visą dieną vos kelis žodžius teišdardavo.
Labai sunkus laikotarpis buvo kai jis grįžo namo, tada jam tarsi pasimaišė protas, rėkė šaukė, buvo agresyvus, buvo visi blogi, tiek mano mama, tiek aš tiek jo žmona, tik raminamųjų pagalba jis aprimdavo..prireikė dar kelių mėnesių kol jis pradėjo elgtis žmogiškai..per tuos kelis mėnesius jį paliko žmona, net prie dukrelės neprileido..tada mano brolis iš vis palūžo, prarado bet kokią viltį, pradėjo išgerinėti ir tas tęsiasi..Mano brolis gyvas, bet jis visai kitas žmogus, nebėra to žmogaus, kuris buvo prieš avariją, bendravima skitoks..geria, nebeturi jokios vilties gyventi, nemato prasmės..bet aš kiek galiu jam padedu, bandau priimti jį tokį koks jis dabar yra..jis vistiek mano brolis..ir aš tikiu, kad pavyks jam atsistoti ant kojų, kad jis pradės naują gyvenimą..
Aš visada būsiu šalai..dabar aš rūpinuosi juo, kaip kadaise jis manimi..visaip gyvenime atsitinka..

Kiek ašarų dėl jo išlieta, kad net kartais stebiuosi iš kur pas mane jų tiek..tačiau mūsų šeimai nelaimės tuo nesibaigė..

Papildyta:
Lygiai po metų nuo brolio avarijos, mano tėtis nukrito nuo stogo, lūžo kaklo slankstelis..Vėl Kaunas, klinikos, ta pati renimacija, kur gulėjo brolis..net gydytojai mane pažino, vėl ašaros ir negailestingi gydytojų žodžiai, jei išgyvens nevaikščios, net nesėdės, paraližuotas visas kūnas, gali pasukt tik kaklą, ir jų žodžiais tariant geriau jau neišgyventų..ašaros ašaros ašaros..
Tėtis reanimacijoje išgyveno septynias dienas ir mirė..Pamenu visus savo ėjimus į renimaciją, jis buvo samoningas, mane girdėjo, bet pats pasakyti nieko negalėjo, o taip kažką norėjo sakyti..maniau, kad plyš širdis..iki begalybės kartojau žodžius, kad TĖTI, VISKAS BUS GERAI..nors vargu ar pati tuo tikėjau, netikėjo ir jis..kartojau, kad jį myliu, kad mes jį mylim..pamenu kiekvieną minutę praleistą prie jo..deja..pačiomis paskutinėmis jo gyvenimo dienomis negalejau būti prie jo..tuo metu aš buvau abiturientė ir laukė egzaminai (brolio atveju direktoriaus leidimu mėnesį laiko nelankiau mokyklos)..kai paskutinį kartą pirmadienį pas jį buvau jis man pažadėjo manęs laukti kol atvažiuosiu penktadienį, jis pažadėjo, tačiau neištesėjo..ketvirtadienį jo gyvybė užgeso..tik viena diena, bet jo jau gyvo nepamačiau..
Pamenu tą popietę kai paskambino iš klinikų, vos prisistatė, kad iš klinikų supratau, kad jau viskas..netikėjau..negalėjau patikėti..kitos kelios dienos buvo tragiškos..pamenu jas kaip pro rūką..neapsakomai sunku buvo..ašaros ašaros, kurios nieko pakeisti negalėjo..laidotuvių diena pati baisiausia diena gyvenime..nes kai sužinojau tuo netikėjau..o kai laidojo..norėjosi pačiai šokti į tą duobę..bet suprantu, kad gyvenimas tęsiasi..mano gyvenimas tęsiasi..o jis bus amžinai gyvas mano širdyje, mano prisiminimuose..
Iš tikro labai gailiuosi savo elgesio, kartais buvau jam šiurškti..pikta..kaip norėčiau tai pakeisti, bet aišku to padaryti negaliu..todėl ir pati dabar kitaip žiūriu į gyvenimą, stengiuosi padaryti šalia manęs esančius žmones laimingus, pasakyti kiap juos myliu, kol jie šalia manęss..kad nebutų vėliau ko gailėtis..
Praėjo daugiau nei metai laiko nuo tėčio mirties..aš pabaigiau vidurinę, įstojau į universitetą, sukuosi, kaip galiu..kiekvieną įsimintiną dieną pagalvoju apie jį, jis su manimi, žinau, kad manimi didžiuotųsi  džiaugtųsi kartu su manimi..galbūt jis nebuvo tobulas tėvas, o aš tobula duktė, tačiau žinau, kad jis mane mylėjo ir linkėjo tik gera..džiaugiuosi, kad jis buvo mano tėtis..

Papildyta:
Ačiū, kad išklausėte.. 4u.gif
Atsakyti
sveikutė
juoda linija jusu gyvenime,bet po juodos visada balta buna unsure.gif
turėtumete buti labai stipri jei gyvenimas jums parinko toki sunkų kryžiu.
Labai gai,kad taip atsitiko...užuojata Jums dėl Tėvelio mirties ir brolio nelaimės verysad.gif
smagu,kad čia užsukote kartai labai palengvėja kai išsipasakoji svetimiem žmonėms.kartais padeda parašytas laiškas NIEKAM..tiesiog palengvėja
o jums ar palengvėjo?
friends.gif
Atsakyti