Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Galima pateikti uzklausima Sodrai, taciau tai gali padaryti arba advokatas, arba teismas.
Atsakyti
Skyriausi Siauliuose, alimentus vaikui islaikyti irgi iskarto priteise vyrui (viskas vyko 1999m). Vyras alimentu nekarto nemokejo. Dabar gyvenu Vilniuje. Karta i pusmeti paskambinu anstoliui ,kuris tvarko mano byla i Siaulius ,jis pazada nusiusti vyrui raginima ir viskas pusmeciui vel nurimsta. Po to skambinu vel. Ir taip jau 5 metai. Paskutini karta anstolis pareiske, kad pasikeite vyro gyv.vieta ir jei as noriu , kad anstolis ji surastu, turiu pervesti i jo saskaita 50 lt.
Tai kaip cia iseina , negana to , kad per tuos metus nieko is ex negavau, tai dar pati turiu sumoketi? Ar galiu as atsisakyti to anstolio ir persivesti savo byla i Vilniu?
Atsakyti
Nuo 2003 m. sausio 01 d. antstoliai tapo privatus, pries tai visa vykdymo procesa finansavo valstybe, isskyrus, kad reikedavo paduodant vykdomaji rasta sumoketi 50 litu. Gali buti, kad tu ju nemokejai, uztai antstolis ir praso.
Pakeisti antstoli gali, taciau tik Siauliu ribose (jei buves ten gyvena), nes bylos vykdomos pagal atsakovo gyvenamaja vieta.
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 03 10, 12:07)
Galima pateikti uzklausima Sodrai, taciau tai gali padaryti arba advokatas, arba teismas.

Ar tikrai advokatas gali uzsakyti ataskaita is sodros? g.gif Skyriausi 2003m vasara, paaiskejus, kad vyras slepia pajamas, paparasiau advokato parasyti rasta i sodra, kad peteiktu ataskaita apie ex pajamas. Taciau sodroje, kai nuvykau su siuo rastu, mane pavare lauk mad.gif Pasake, kad tik teismas turi teise reikalauti tokios ataskaitos g.gif Tai kaip yra is tikruju? Jei kreipciausi i teisma del alimentu sumos padidinimo, tai ex vyras vel pakeistu savo oficialu atlyginima, jei suzinotu, kad as tuo domiuosi huh.gif Ar imanoma, suzinoti apie ex-vyro pajamas jam nezinant?
Atsakyti
Gali tuo atveju, jei su juo yra sudaryta atstovavimo sutartis del bylos vedimo.
Atsakyti
kiek alimentu priklausytu vaikui, jei tevas uzdirba apie 1200lt i rankas? Vaikas spec poreikiu neturi, tevai nera susituokia
Atsakyti
Turiu menkute problemyte: noriu prisiteisti alimentus ar bent jau isirodyti tevyste savo dukrytes teveliui, bet...Cia tik is pradziu atrodo paprasta... g.gif O visas linksmumas yra tame, kad tevelis yra Amerikos pilietis, gyvena Jav. Idomu kaip cia viskas butu? apskritai kaip dnr tyrimus darytu ir pan.?
Atsakyti
Tavo situacija gan kebli.
Ieskinys del tevystes nustatyo gali buti paduodamas tiek pagal atsakovo, tiek pagal ieskovo gyvenamaja vieta. Ir vienu ir kitu atveju butu problematiska.
1) jei ieskini paduotum pagal ieskovo, t.y. savo gyvenamaja vieta, byla butu nagrinejama Lietuvoje, taciau kiltu rimtu keblumu kaip iteikti dokumentus ir kaip atsivaryti teti tyrimams.
2) gali kreiptis pagal atsakovo gyvenamaja vieta. Tokiu atveju byla butu nagrinejama JAV. Tam tau reikes ten praktikuojancio advokato. Tada nebutu problemu su tyrimais. Kiek teko susidurti praktikoje ir didesnius alimentus priteisia. Priteistu ir tavo patirtas islaidas. Galbut reiktu pasidometi del advokatu JAV, gal pavyktu susitarti del atideto honoraro ar mokejimo dalimis. Tik tiek, kad tavo situacijoje iki tyrimu yra tik tavo zodis - tevas jis. Kol neatlikti tyrimai, joks advokatas 100 procentu netikes ir gali bijoti atideti uzmokesti, nes pralaimejimo atveju visos teismo islaidos atitektu tau
Atsakyti
Sveiki visi, biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif būtų įdomu sužinoti tokią plonybę:Ilgą laiką buvęs vyras gaudavo 1500 lt.atlyginimo ir mokėjo 3 vaikams 50% atlyginimo,bet jau pusė metų,kai situacija pasikeitė ir jis gauna dabar tik minimumą.
Kaip yra su tais alimentais,kai uždirba 450 lt. ir moka 3 vaikams alimentus?Tai kiekvienam vaikui nuo minimumo,net nesigauna po 125 lt.Kaip tada,ar viskas tvarkoje skaitosi?ar skaičiuojasi kokia nors skola? g.gif blink.gif Širdingai dekoju už atsakymus clap.gif
Atsakyti
Daugiausia cia buvo kalbeta apie tai kaip mamai gauti alimentus. Mano situacija visiskai kitokia. Vyras pirmoj santuokoj turejo 2 vaikus ir jie gyvena kitoj saly. Pagal musu pinigus iseitu kad jis turi moketi 800 litu, t.y. as tureciau atiduoti visa savo atlyginima. Jis uzdirba siuo metu 600 litu, 400 litu isleidziame buto islaikymui(nuoma, sildymas, paslaugos). Kas mums liktu? Dabar norime skolintis pinigu ir pirkti garaza kad vyras isirengtu dirbtuves. Noriu forminti savo vardu, tai taip iseina kad ji is manes gali atimti jo buvusi zmona? Ech, nesupaisysi tu istatymu...
Atsakyti
Pakutiniai trys klausimai yra del alimentu dydzio.

Dar karta sakau, alimentai turi buti nustatomi atsizvelgiant i vaiko poreikius ir tevu galimybes.
Jei tevai uzdirba daug, tai galima tiketis didesnes sumos alimentu. Jei mazai, vadinasi ir sumos nebus dideles.
Praktika yra, kad vaikui, neturinciam specialiu poreikiu yra nustatomi apie 250 - 300 litu alimentai. Tokia suma nustatoma, jei tevai tiek realiai gales moketi.
Jei pajamos mazos, suma zinoma nebus 250, jei dideles, alimentu dydis gali buti didesnis nei 250
Papildyta @ [mergetime]1080642925[/mergetime]
Del pyplio klausimo.

Alimentai buvo nustatyti pagal senaji kodeksa. Dabar nera nei minimalios, nei maksimalios sumos. Kol sprendime yra formuluote ne maziau kaip 125, skola kaupsis. Galima kreiptis i teisma del islaikymo dydzio sumazinimo, esant pasikeitusioms aplinkybems. Teisme butent ir reiks nurodyti, kad pajamos yra tiek mazos, jog po 125 neiseina moketi
Atsakyti
kiek zinau, del alimentu galima susitarti ir be teismo. Ar pas anstolius sudaryta sutartis del alimentu galios pvz, kad ir paskolos emimo atveju, ar tai jau turi buti butent teismo nuosprendis.

Ir ar gali mama atsisakyti alimentu. Pagal sena kodeksa buvo tokia galimybe, o kaip dabar?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 31 kovo 2004 - 07:57