Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Nustatant alimentus atsižvelgiama į pajamas, o ne darbo užmokestį (darbo užmokestis tik viena sudedamoji pajamų dalis). Kitos pajamos gali būti: nuoma, palūkanos, dividendai ir t.t.
Jeigu įsirodysi, kad vyras gauna ne tik darbo užmokestį, bet ir kitas pajamas, prisiteisi daugiau
Atsakyti
bet ar nera kazkokios ribos iki kurios gali priteisti alimentus.
Anksciau lyg tais, kad alimentai vaikams negalejo virsyti 50% gaunamu pajamu, tai yra, kad gimus dar vienam vaikui, kitiems vaikams skiriami alimentai sumazedavo.
Atsakyti
Ribos buvo pagal sena santuokos ir seimos kodeksa. Dabar ribu nera. Vienintelis kriterijus pajamos ir vaiko poreikiai
Atsakyti
tai jei vaiko poreikiai dideli, tai galima prisiteisti nors ir visas vyro pajamas?
Atsakyti
Kazkiek jam likti turi. Kuo didesnes pajamos, tuo daugiau lieka.
Mano auksciausia matyta riba yra 5000 alimentu. Bet vyro pajamos nemazos. Sia situacija kazkur pradzioj buvau aptarus
Atsakyti
tai as ir tikslinuos. Va Gitulia raso, kad is atlyginimo negali buti isieskota daugiau nei 50%, jei jis nevirsija mma.
Tai ar yra kazkokia riba - kiek % pajamu galima prisiteisti.
Atsakyti
Gitulia kalba apie išieškojimą kaip sprendimo vykdymo mechanizmą. Ji kalba apie CPK 736 str. Cia tas straipsnis:

736 straipsnis. Išskaitų iš skolininko darbo užmokesčio ir kitų jo pajamų dydis

1. Iš skolininkui priklausančios darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, neviršijančių Vyriausybės nustatytos MMA, išskaitoma pagal vykdomuosius dokumentus, kol bus visiškai padengtos išieškomos sumos:
1) išieškant išlaikymą periodinėmis išmokomis, žalos, padarytos suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat maitintojo gyvybės atėmimu, atlyginimą ir žalos, padarytos nusikalstama veika, atlyginimą, - iki penkiasdešimties procentų, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas;
2) visų kitų rūšių išieškoms, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas, - dvidešimt procentų;
3) pagal kelis vykdomuosius dokumentus - ne daugiau kaip penkiasdešimt procentų.
2. Iš darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, viršijančios Vyriausybės nustatytą MMA dydį, išskaitoma septyniasdešimt procentų, jeigu ko kita nenustato įstatymai ar teismas.
3. Jeigu skolininkas išlaiko nedarbingus šeimos narius, esant jo rašytiniam prašymui, antstolio patvarkymu šio straipsnio 2 dalyje nurodyta išskaitoma dalis gali būti mažinama po dešimt procentų kiekvienam išlaikytiniui, tačiau taip mažinant negali būti sumažinta įstatymų ar teismo nustatyta dalis. Mažinant išskaitų dydį, neatsižvelgiama į išlaikytinius, kuriems išlaikyti iš skolininko darbo užmokesčio daromos išskaitos.

Jei atkreipsit dėmesį kalbama tik apie darbo užmokestį ir išieškojimą priverstinai.

Jei yra kitos pajamos, arba sprendimas vykdomas gražiuoju (nereikia kreiptis į antstolius, o pinigai yra mokami grynais, ar pervedami i sąskaitą) šis straipsnis netaikomas


Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 02 27, 00:38)
Jei tevas pats tevystes nepripazins, vaikams gimus reiks nustatyti tevyste ir prisiteisti alimentus

O jei tevas savo tevyste pripazista (jau bent dabar), ar galiu as anksciau pradeti procesa, nes susitarti su juo man neiseina. Jis sako, kad visai neturi laiko susitikti, visi puikiai suprantam, kad tai netiesa mad.gif Kai pagimdysiu dvynukus vargu ar turesiu laiko lakstyti po teismus ir advokatus. Noriu numatyti ir mano mirties atveji (visko gali atsitikti man gimdant arbe pereinant gatve jau po gimdymo), noriu tuom pasirupinti, kad buciau rami. Be abejo, dabar kai dar tik esu nescia, tai dar neaisku ar isnesiosiu, neaisku ar vienas is vaikuciu nemirs. Bet gi galima numatyti suma gimus vienam ir suma gimus dviem vaikams. Ar visa tai yra realu remiantis dabartiniais istatymais? g.gif
Atsakyti
Manau kad tai nerealu - is anksto prisiteisti alimentus kai vaiku dar nera blink.gif
Atsakyti
Islaikymas yra priteisiamas vaikams. Kol ju nera, negali prisiteisti ir islaikymo jiems, nes kolkas nera ka islaikyti. Lygiai, kaip tu samprotauji, kad gali kas nors atsitikti tau 9cia apie pavardintus atvejus0, lygiai gali kas nors atsitikti ir vaikams.
Teismas pagal istatymus negali priimti salyginio sprendimo (jei bus du vaikai, tai alimentai bus okie). Teismas gali tik konkreciai pasisakyti: yra du vaikai, jiems priteisiamas toks islaikymas.
Jei bijai tik del laiko stokos, kad negalesi lakstyti pas advokatus ir i teismus, tai jau dabar gali apsitarti su advokatu, kad jo pagalbos reikes po vaiku gimimo, o po teismus tau visai nebutina vaikscioti, nes uztenka tik kad ateitu i posedzius advokatas.
Atsakyti
Didelis, didelis aciu Jums teisininke clap_1.gif As tikrai bijojau, kad reikes po teismus lakstyti, o pasirodo, kad uztenka ir mano advokato. Tai puiku thumbup.gif
Atsakyti
O kur ir kaip galima suzinoti exvyro atlyginima? Jis nesako, bet manau, kad dabar daugiau gauna negu teismo diena.
Atsakyti