Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Sveiki,

issituokiau su pirmu vyru 1998, tais metais priteisti ir alimentai :1/4 pajamu. Nuo pat pradziu vyras ju nemokejo, dukters nelanke ir ja nesidomejo. As jam buvau antra zmona, su pirma jis taip pat turi vaika, kurio neislaiko. Jo skola kaupesi. Apie 2000 sugebejau ja issimusti ir papasakosiu kaip, gal kam pades. Tada netycia suzinojau, kad ex ruosiasi isvykti i JAV nelegaliai dirbti (vizas mes turejom is anksciau), jau nusipirkes bilietus. Nuejau pas anstoli, parasiau pareiskima del baudziamosios bylos iskelimo, po to priverciau anstoli parasyti pazyma, kad mano exvyras nemoka alimentu, skola tokia ir tokia ir kad yra pareiskimas del bylos iskelimo. O po to paskambinau savo grazuoliui ir pasakiau, jei per 2 dienas nebus pervesti VISI mano vaikui priklausantys pinigai, tai si pazyma bus pristatyta i JAV ambasada su mano prasymu neisleisti taves is salies, nes tu esi skolingas ir ieskomas. po to isjungiau telefona beee.gif Rankos man drebejo, tikra avantiura, bet pinigai i saskaita ikrito.
Ex po pusmecio grizo, mat ten dirbti reikia, o to jis nemoka ir nenori daryti. Vaika aplankydavo 1-2 kartus i metus. Siuo metu skola jau 7000Lt (tai vis po tuos varganus 125Lt i menesi). Buvusysis visaip slepia savo pajamas, dirba nelegaliai, jei kur oficialiai isidarbina, tai vos tik is anstoliu ateina rastai, tuoj iseina is darbo. Paskutiniu metu jam neblogai sekasi, nelegaliai prekiauja nekilnojamu turtu, nusipirko automobili (motinos vardu), prisipirkes visokiu skuduru, telefonu ir t.t. Jau yra palikes ir trecia moteri su treciu savo vaiku, dabar gyvena su ketvirta. Turto savo vardu neturi, aisku.
As padaviau pareikima i policija del piktybisko vengimo islaikyti savo vaika (anstolis kazkodel pasake, kad dabar tokia tvarka, kad as pati turiu paduoti pareiskima, o ne jis!?!), byla uzvesta, as apklausta ir pripazinta nukentejusia. Kai ex tai suzinojo, vel teko isjungti telefona tongue.gif biggrin.gif .
Dabar noreciau paklausti, kiek realu, kad jam butu skirta reali bausme? jei jo nepasodins, ar jam bus pripazintas teistumas?
Ar imanoma kazkokiu budu irodyti, kad jis piktybiskai nemoka (pvz. tai, kad dirbdamas oficialiai po keleta menesiu, jis nieko nemokejo ir po anstoliu rasto iseina is darbo), kad turi pajamu (ar gali kazkas liudyti, pvz. kaimynai, kad jis , o ne motina naudojasi automobiliu ir panasiai)? Ar cia ka nors gali padaryti policija?
ka gali padaryti labai geras advokatas, jei ji pasamdyciau? Kokiu veiksmu jis imtusi ir gal galite rekomenduoti toki Kaune?
Aciu is anksto

P.S. Apie anstolius. Vaiko islaikymo bylu dokumentus jie tvarko uz dyka, bet dirba, tai tikrai kaip uz dyka.. 4 menesius vaiksciojau, kol paskaiciavo skola ir uzklause Sodra. o po to dar policijai ne mano, o pirmosios zmonos dokumentus nusiunte rolleyes.gif biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(pavasare @ 2005 01 16, 19:11)
Su vyrų išsiskyrėm prieš 1,5 metų, jam buvo priteisti alimentai , kurie išieškomi su anstolių kontoros pagalba, t.y. į jo darbuovietę buvo išsiūstas vykdomasis raštas. Jau 3 mėnesius mes pinigų negaunam. Pirmiausiai paskambinau į jo darbo buhalteriją, kur man pasakė, kad mirė firmos savininkas, dėl to atlyginimai nėra mokami ir neaišku kada juos pradės mokėti blink.gif Mano ex ten dar dirba. Dar man pasakė, kad firma greičiausiai bankrutuos, bet kada neaišku blink.gif  Ar tokia situacija išvis reali? Man kažkaip skamba įtartinai g.gif Kaip gali žmonės pasilikti dirbti firmoje už dyka? Ir kadangi gerai pažįstu savo ex, žinau, kad jis be pinigų nesėdi  schmoll.gif , greičiausiai dirba kur neoficialiai... Su juo nebendrauju asmeniškai ir jokios info apie jo veiklą neturiu, beje, vaiko jis nelanko. Kokių gi aš galėčiau imtis priemonių, tam kad alimentai būtų mokami? Ar įmanomas toks ilgas firmos likvidavimo procesas? kur man kreiptis? Anstoliai man pasakė, kad vykdomojo rašto dar negražino, tad jie veiksmų imtis negali... Vienžo, patarkite, kaip elgtis tokioje situacijoje? ohmy.gif


deja, nieko patart negaliu. tokia jau nyki realybė. bandyk pati aiškintis, ar tikrai viską yra taip kaip sako buhalterė. bet kol neturėsi relių įrodymų, kad yra kitaip, nieko ir nelaimėsi.
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2005 01 07, 15:36)
as ir norečiau užduoti klausimėlį:
2003m gruodį prisiteisiau alimentus dukrytei 1.5 MGL, su tuo vyriškiu sutarėme, kad jis man pradės tuos pinigėlius mokėti, kai baigs mokslus ir įsidarbins.O dabar tie pinigėliai eis skolon.Šią vasarą jis turi baigti studijas. Kaip man dabar daryti, kad nesikreipus i anstolius tuos pinigėlius atsiimti? Ar galima pateikus į darbovietę teismo nutartį atsiimti ir skolą? Ar su juo tartis reikia dėl skolos? Nes skola nemaza, iki liepos mėnesio susidaris maždaug 3350 lt. Dėkoju už atsakymą biggrin.gif


na jei tarėtės gražiuojiu, tai gali jam apie tai priminti ir galbūt pats mokės, kuo jei atvirai, tai netikiu. o šeip tai kreipkis į anstolius ir jie viską padarys už tave, nes toks jau jų darbas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina. @ 2005 01 11, 13:04)
Teikiu teisines konsultacijas soc.remtinoms mamoms ir norejau suzinot, gal jau padvelke kokie nauji vejai del tevystes nustatymo kai vaiko tevas - nezinomas asmuo, kiek rasiau ivairiausiu pareiskimu i teisma - visus atmesdavo, nes pagal vaiko teisiu apsaugos konvencijos 7 str. vaikas turi teise zinoti savo tevus. O mamos vis dar ateina ir klausia, kas naujo, nes tikrai yra moteru, kurios nezino kas toks vaiko tevas arba nezino jo pavardes ir adreso, gal bandyt skelbti paieska, na bet tai beviltiska, uz ka jo ieskot?


iš praktikos galiu pasakyt, kad surašai ieškinį dėl tėvystės nustatymo, kuriame parašai, kad su kažkuo kažkada (manau mintį pagavai), o teismas priima nutartį, kad tėvystės nustatyti neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Dew drop @ 2005 01 17, 20:42)

Dabar noreciau paklausti, kiek realu, kad jam butu skirta reali bausme? jei jo nepasodins, ar jam bus pripazintas teistumas?
Ar imanoma kazkokiu budu irodyti, kad jis piktybiskai nemoka (pvz. tai, kad dirbdamas oficialiai po keleta menesiu, jis nieko nemokejo ir po anstoliu rasto iseina is darbo), kad turi pajamu (ar gali kazkas liudyti, pvz. kaimynai, kad jis , o ne motina naudojasi automobiliu ir panasiai)? Ar cia ka nors gali padaryti policija?
ka gali padaryti labai geras advokatas, jei ji pasamdyciau? Kokiu veiksmu jis imtusi ir gal galite rekomenduoti toki Kaune?
Aciu is anksto




dėl realumo, tai negaliu pasakyt kiek realu, nes tai priklauso nuo to ar tu sugebėsi tai įrodyti ar ne. bausmė gali būti: viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas ar laisvės atėmimas iki dviejų metų.
apie įrodymus, tai paklausdama:) pati ir atsakei, įrodymai yra, kad anstolis siuntė raštus, o jis tuomet išeidavo iš darbo, kitas klausimas, kiek tokie įrodymai reikšmingi pasirodys teismui. liudyti gali bet kas kas turi duomenų ir sutinka liudyti.
o kas dėl advokato, tai yra tema apie advokatų paieškas, paskelb klausimą joje, kas gali rekomenduoti gerą šios srities advokatą Kaune, o gal tokių rekomendacijų ten jau yra. tikrai nepamenu blush2.gif

šaunuolė, kad taip aktyviai gini savo vaiko teises. esi puikus pavyzdys mamytėms abejojančioms ar verta.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 01 20, 11:40)

šaunuolė, kad taip aktyviai gini savo vaiko teises. esi puikus pavyzdys mamytėms abejojančioms ar verta.



Aciu uz gera zodi. Tikrai, manau , kad mes, moterys, per daznai numojame ranka ar net kartais gedijames reikalauti to, kas mums priklauso. Del to diedai ir uzlipa ant galvos, visaip besityciodami, jauciasi padeties karaliais, o ir 2.gif kencia. Be abejo, "kariauti" gun_bandana.gif box.gif su tokiais teveliais labai sunku, bet jei tai mes darytume dazniau, nenusileisdamos ir numetusios neryztinguma ar abejones i sali, dar jei susiformuotu teismu praktika, kuri palaikytu motinu reikalavimus, gal po kurio laiko vyrams ne i galva neateitu, kad jie gali metyti vaikus kaip slepetes ir pamirsti, kol jiems patiems neprireiks islaikymo.
Tikrai noriu palinketi sekmes, gudrumo ir kantrybes visoms! Ir sau taip pat... doh.gif
Atsakyti
Labai norėčiau patarimo,iškilo klausimas,kokių priemonių reikia imtis?Esu prisiteisusi alimentus,vyras turi du vaikus iš pirmos santuokos,jis išsiskyręs,bet moka alimentus.mes turime taip pat du vaikus,bėda tame,kad jo buvusi žmona gauna 800lt,o aš tik 250lt.Be to situacija ne kokia,nes vyro pirmoji žmona su vaikais persikėlė gyventi į Ispaniją,nuo ko pradėt?Noriu,kad vaikai visi gautų po lygiai.Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
atsakysiu trumpai. reikia kreiptis į teismą. susirask advokatą ir jis viską padarys. šioje temoje daug kartų yra viskas detaliai aprašyta.
Atsakyti
Atsiprašau, jei ne cia parasysiu.

Sakykit kokiu reikia dokumentu, pridedant prie alimentu pareiskimo?
Aciu.
Atsakyti
vaiko gimimo liudijimo kopija, įrodymai (nuotraukos, laiškai, telefonų išklotinės ir t.t.)
Atsakyti
Laba diena., tikiuosi i mano klausimus galesit atsakyti, nes pasimete su vyru. Vyras praeitoj santuokoj turi sunu, zmonai buvusiai mokedavo alimentus, po 350, 400 lt, jis mokejo savanoriskai, geranoriskai, jo jo nebuvo padavusi alimentams.

po kiek laiko. mes suma sumazinom iki 250, tai ji uzdraude vaika matyti ir pinigu isvis atsisake. po kiek laiko, vistiek per anstolius iskovojo 50 lt, kuriuos buvo pasirase, kaip alimentu suma, dabar ta suma atskaiciuoja is algos, be tvaiko ji neleidiza matyti, gyvena su kitu vyru.

yra itarimu kad vaikas ne mano vyro, tik jis anksciau geranoriskai mokejo, bet kai ji neleidzia matytis su vaiku, kilo itarimu, tuo labiau kad atsisako pinigu.
Dabar noretume suzinoti kiek alimentu reikia moketi, ir ar ji reikalaudama didesniu alimentu tures pasidaryti dnr, nors ir nenores, bet turbut privales, jei vyras pareiks toki reikalavima. tuo labiau, akd ji tikrai buvo neistikima su vyru kitu prie vaikui atsirandant, tik tuo emtu nieko neskaiciavo niekas.

ir ar ji turi teise, neleisti lankyti vaiko? Ka mes turetume daryti, kad ji butinai darytu dnr.


Mes norime zinoti ar vaikas tikrai mano vyro, nes nezinia kankina o tiesos reikia, ne vien del to kad nemoketi ar moketi, bet jei tai tikrai vyro vaikas, tai norime ji aprupinti ir lankyti. vyras uzdirba 1400, kokie alimentai priklausytu moketi pagal jo uzdarbi?
Atsakyti
parasysiu trumpiau. kokia alimentu suma bus mokama, uzdirbant 1400 as dabartine zmona laukiuosi, ir ar bus veliau alimentu suma dalinama? ir jei vyras pareikalaus dnr tyrimu, ar ji turi teisie atsisakyti?jei atsisakys tu tyrimu, ar vistiek priklausys alimentai? ne smes norim turpintis vaijku lankyti ji, ir padeti finansiskai, tik pries tai idomu butu zinoti ar tai mano vyro vaikas
Atsakyti