Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Sveiki,
noriu prisijungti prie klausinėjimo ir diskusijos. Kokie turėtų buti motyvai, prašant peržiūrėti vaikų išlaikymą? Aš pasirašiau sutartį, kad vaikams mokės po 150 Lt. per mėn., bet, manau, buvau visiškai kvaila. kad su tuo sutikau. Nenorėjau kovoti.
Vyras dirba - nezinau, kiek gauna oficialiai, gal ir nedaug, bet neoficialiai tai tikrai gauna, nes yra chirurgas. Nuo ko pradėti veikti?
Ačiū
es mama
Atsakyti
pirmiausia susirask advokatą, nes pačiai bus gan sunku, tai padaryti. jis padės surašyti prašymą teismui. motyvais patys paprasčiausi, vaikai auga ir jiems neužtenka po 150. paskaičiuokite pati kiek jums kainuoja vieno vaiko išlaikymas, kiek jam skyriate, kiek reikėtų skirti, kur panaudotumėte gautus pinigus ir t.t.
Atsakyti
Laba diena, norėčiau pasitikslinti:

Esu išsiskyrusi, pasilikau pirmo vyro pavardę (išsiskyrusi jau 4 metai).
Šiuo metu vaikelio laukiuosi viena, vaiko tėvas tėvystę pasiruošęs pripažinti.

Jei teisingai suprantu, gimus vaikeliui pirmiausia:
1. abu su tėvu turėsime kreiptis į CMS,
2. o paskui - pas notarą?

Nors vaiko tėvas pasirįžęs mokėti kažkokią fiksuotą mėnesinę kompensacią geranoriškai, man tai neatrodo labai patikima, todėl norėčiau oficialiai susitarti dėl alimentų. Jei susitartume pas notarą dėl sumos, tai kaip suprantu tėtis galėtų mokėti, bet jei apsigalvotų, tai galėtų ir liautis mokėjęs alimentus? Jei prisiteisčiau teisme - būtų didesnė tikimybė gauti alimentus, jei vyras turi nuolatinį darbą?

Ar yra tokia praktika, kad prisiteisiama kažkoks procentas nuo darbo užmokesčio?

Vaiko tėvas pasiryžęs mokėti nedaug, motyvuodamas tuo, kad mano darbo užmokestis žymiai didesnis nei jo. Aš manau, kad tai yra neteisinga, kūdikio kraiteliui gavau iš jo tik 100 Lt. Ar galiu teisme prašyti, kad pritesitų alimentus nuo vaiko gimimo dienos?
Atsakyti
mune, pirmiausiai, tai ką galiu pasiūlyti, tai perskaityti šią temą nuo pradžios iki galo. tikrai labai daug sužinosi.
1. dėl kreipimosi vaikeliui gimus - taip.
2. pas notarą dėl sumos nesusitarsit, tokius dalykus dabar tvirtina tik teismai.
3. jei vyras nepatikimas, o ir seip mano asmenine nuomone, yra geriau susitarti teisme.
4. procentas dabar nepriskaičiuojamas. nustatoma konkreti pinigų suma.
5. mokėti mažai, nes tu uždirbi daugiau, nėra rimta priežastis mokėti mažai, nes tėvų pareigos išlaikyti vaikų yra vienodos.
6. gali prašyt, kad priteistų nuo vaiko gimimo dienos (tavo konkrečiu atveju).

atrodo į viską atsakiau, jei ką tai dar patikslink, ko nepasakiau.
Atsakyti
Labas! Prašau, patarkit!
Gyvenu nesusirašius. Vaikiukui 7 mėn., turi tėvo pavardę. Kartu gyventi nesigauna (negrįžta naktimis, esu patyrusi smurtą ir aplamai nesusišnekam).
Aš noriu išeiti, bet jis gąsdina, kad neatiduos man vaiko. Ar įmanoma, kad jei jis atims iš manęs smurtu (visko iš jo galima tikėtis), aš galiu nesulaukti pagalbos ir kazkokį laiko tarpą, kol teismas išspręs, vaikas bus su juo.
( Per visus 7 mėn. yra pakeitęs 3 sausk., 1 kartą buvo lauke ir tai, kai norėjo alaus nusipirkti, net neįsivaizduoja, ką ji valgo, visada iš jo, nori eiti pas mane ir t.t. - man baisu).
Jei jis, atimtu iš manęs vaiką, kur man kreiptis?
Kur man kreiptis del globos ir elementų?
Iš anksto dėkinga.
Atsakyti
jei vyras smurtauja ir neatiduoda vaiko kreipkis į policiją ir vaiko teisių apsaugos tarnybą, esančią savivaldybėje. o dėl vaiko išlaikymo kreipkis į artimiausią advokatų kontorą.
Atsakyti
Gerb. teisininke,

klausiu uz drauge: ji nescia, nesusituokusi, vaiko tevas pasiryzes "begt" visais imanomais budais nuo vaiko pripazinimo ir islaikymo. Taciau ji, visiskai sugebesianti apsirupinti ir aprupinti vaika, ir taip noretu jo pagalbos atsisakyti, tuo labiau, kad yra isitikinusi, jog jis ne kazin kuo padeti galetu (yra bedarbis, neturi turto, gyvena pas tevus). Ar rekomenduotumete jai butent taip ir pasielgti? Ar toks sprendimas netures neigiamu pasekmiu ateityje? Beje, ar privalu "nurodyti" vaiko teva?

is anksto dekinga uz atsakyma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campari: 04 sausio 2005 - 01:00
civilinis kodeksas nustato vienodas pareigas vaiką auginant abiems tėvams. ir kaip teisininke ir kaip mama aš primygtinai siūlau tavo draugei nusistatyti tėvystę ir prisiteisti išlaikymą. vaikas turi teisę žinoti kas jo tėvas, ką gali žinot gal situacija pasikeis ir vyriškis taps pasiturintis, o draugė priešingai be cento. paveldėjimo teisė irgi manyčiau svarbu. vaiko tėvą nurodyti nėra privalo, nes be notaro patvirtinto tėvystės pripažinimo vis tiek jo kaip tėvo niekas į gimimo liudijimą neįrašys. bet jei tėvystė nebus nustatyta draugė negalės pretenduoti į pašalpas, kompensacijas ir t.t. nors jei ji gerai uzdirba, tai jai ko gero nėra labai aktualu.
Atsakyti
hobo,

labai aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
as ir norečiau užduoti klausimėlį:
2003m gruodį prisiteisiau alimentus dukrytei 1.5 MGL, su tuo vyriškiu sutarėme, kad jis man pradės tuos pinigėlius mokėti, kai baigs mokslus ir įsidarbins.O dabar tie pinigėliai eis skolon.Šią vasarą jis turi baigti studijas. Kaip man dabar daryti, kad nesikreipus i anstolius tuos pinigėlius atsiimti? Ar galima pateikus į darbovietę teismo nutartį atsiimti ir skolą? Ar su juo tartis reikia dėl skolos? Nes skola nemaza, iki liepos mėnesio susidaris maždaug 3350 lt. Dėkoju už atsakymą biggrin.gif
Atsakyti
Teikiu teisines konsultacijas soc.remtinoms mamoms ir norejau suzinot, gal jau padvelke kokie nauji vejai del tevystes nustatymo kai vaiko tevas - nezinomas asmuo, kiek rasiau ivairiausiu pareiskimu i teisma - visus atmesdavo, nes pagal vaiko teisiu apsaugos konvencijos 7 str. vaikas turi teise zinoti savo tevus. O mamos vis dar ateina ir klausia, kas naujo, nes tikrai yra moteru, kurios nezino kas toks vaiko tevas arba nezino jo pavardes ir adreso, gal bandyt skelbti paieska, na bet tai beviltiska, uz ka jo ieskot?
Atsakyti
Su vyrų išsiskyrėm prieš 1,5 metų, jam buvo priteisti alimentai , kurie išieškomi su anstolių kontoros pagalba, t.y. į jo darbuovietę buvo išsiūstas vykdomasis raštas. Jau 3 mėnesius mes pinigų negaunam. Pirmiausiai paskambinau į jo darbo buhalteriją, kur man pasakė, kad mirė firmos savininkas, dėl to atlyginimai nėra mokami ir neaišku kada juos pradės mokėti blink.gif Mano ex ten dar dirba. Dar man pasakė, kad firma greičiausiai bankrutuos, bet kada neaišku blink.gif Ar tokia situacija išvis reali? Man kažkaip skamba įtartinai g.gif Kaip gali žmonės pasilikti dirbti firmoje už dyka? Ir kadangi gerai pažįstu savo ex, žinau, kad jis be pinigų nesėdi schmoll.gif , greičiausiai dirba kur neoficialiai... Su juo nebendrauju asmeniškai ir jokios info apie jo veiklą neturiu, beje, vaiko jis nelanko. Kokių gi aš galėčiau imtis priemonių, tam kad alimentai būtų mokami? Ar įmanomas toks ilgas firmos likvidavimo procesas? kur man kreiptis? Anstoliai man pasakė, kad vykdomojo rašto dar negražino, tad jie veiksmų imtis negali... Vienžo, patarkite, kaip elgtis tokioje situacijoje? ohmy.gif
Atsakyti