Dee Dee,
Jei ex sutuoktiniui yra priteistas išlaikymas, ir jis jo nemoka, jam auga skola. Su skolomis elgiamasi kaip su skolomis: eini pas antstolį, kad išieškotų. Išieškomi įsiskolinimai yra iš skolininko turto: tačiau jei to turto nėra arba jis neparodomas, tai iš ko išieškosi? Turto gali būti, tačiau gali būti labai sunku įrodyti, kad tokio esama: į tą kategoriją įeina visokie mašinų, butų registravimai ne savo vardu, darbas už minimumą, o realiai - žymiai daugiau, nelegalus darbas užsienyje. Tokias slepiamas pajamas, patikėk, įrodyti labai sunku. Reikia pastoviai sekti tą ex sutuoktinį ir jo pajamas....
Va mano buves irgi isvaziavo i Anglija dirbti. Jau ir taip skoloj baisinej, tai dabar isvis nemokes. Turi jis Lietuvoj tik buta paliko, kiek zinau irgi su skolom didelem.
Jei kreipsiuos i anstolius- juk jiems kazkiek dabra reikia moketi.Gal kas zinote tiksliai kiek? Ar tai vienkartinis mokestis ar kas menesi uz vyro isisdarbinimo sekima? Ar moketi turesiu pati grynais, ar vyrui ant skolos prirasys? O nauda-viltis, kad jis kazkada po metu dvieju gris ir isidarbins oficialiai ir tada is jo isieskos alimentus- maza.
Jei kreipsiuos i anstolius- juk jiems kazkiek dabra reikia moketi.Gal kas zinote tiksliai kiek? Ar tai vienkartinis mokestis ar kas menesi uz vyro isisdarbinimo sekima? Ar moketi turesiu pati grynais, ar vyrui ant skolos prirasys? O nauda-viltis, kad jis kazkada po metu dvieju gris ir isidarbins oficialiai ir tada is jo isieskos alimentus- maza.
realybė tokia. aš pati iš savo buvusio nieko negaunu ir esu šiuo klausimu jau rankas nuleidusi. po įstojimo į ES padėtis šiek tiek pasikeitė. jei vyras dirba legaliai užsienyje, galima kreiptis į tesingumo ministeriją ir prašyt, kad jie tarpininkautų persiunčiant dokumentus atitinkamai užsienio šalies institucijai, kuri pasirūpintų išmokų išskaičiavimu. aišku jei turi atitinkamus teismo sprendimus. čia tokia teorija, bet apie praktiką nieko nežinau ir tiesa sakant manau, kad tokios praktikos nelabai ir yra, dar vienas minusas šito reikalo, kad visa tai brangiai kainuos, nes visus dokumentus teks išversti į atitinkamą užsienio kalbą, nepaisant to, kad ES šalys turėtų priimti dokumentus pateiktus anglų ar prancūzų kalba (į šias kalbas versti pigiausia) dažniausiai jos šią nuostatą ignoruoja ir reikalauja dokumentus versti į oficialiąją konkrečios šalies kalbą.
Dėkoju už patarimus.
QUOTE (siaubute @ 2004 11 19, 10:38) |
Jei kreipsiuos i anstolius- juk jiems kazkiek dabra reikia moketi.Gal kas zinote tiksliai kiek? Ar tai vienkartinis mokestis ar kas menesi uz vyro isisdarbinimo sekima? Ar moketi turesiu pati grynais, ar vyrui ant skolos prirasys? |
Kai kreipiausi į antstolį, sumokėjau 80 litų vienkartinį mokestį, kai sakoma, ta suma irgi bus iš jo išieškoma. Bet kai skola buvo tūkstančiais, nepajutau aš ar gryžta tie 80...
Daugiau nieko nemokėjau, kiek žinau, mokestis vienkartinis.
Beje, nelabai jie ten seka, ar tas "alimenčikas" moka, ar dirba ir t.t. Pačiai tenka sekti, pačiai informuoti, ir kai nesklandumai - pačiai skambinti į jo darbovietę ir aiškintis
Mano ex irgi jau sesti metai nemoka. Vaziavau pas anstolius, mokejau mokescius ir visvien nieko Rasiau pareiskima kelti baudziamajai bylai, kazkodel nutrauke, nors anstolis taip ir nepaaiskino kodel. Tai pasakykit, kaip ta zarasa ex nuskausminti
Tie alimentai manes neisgelbetu, bel labai noriu, kad jam skaudetu.
Ach, kokia as bloga
Tie alimentai manes neisgelbetu, bel labai noriu, kad jam skaudetu.
Ach, kokia as bloga
ačiū, hobo. Pati žiani už ką . Nors jau tos asmeniškumus buvau pamiršusi . Teismai jau baigėsi, tad galiu konstatuoti faktą - alimentų nesumažino, remdamiesi mano pajamomis, kurios nėra minimalios. Teismas stojo į vaikų teisių apsaugos tarnybos pusę, kurie nepritarė alimentų sumažinimui. Manęs, kaip daugiavaikės, niekas neapgynė ir į mano vaikus visiems nusispjaut. Taip išeina, kad praktiškai visus turiu išlaikyti viena.
Kaip sakoma "Moteros, gimdykit vaikus, Vaikų teisių apsaugos tarnyba jus apgins"
Kaip sakoma "Moteros, gimdykit vaikus, Vaikų teisių apsaugos tarnyba jus apgins"
pirmiausia tai labai ačiū, kad atsirado nors vienas žmogus, kuris laikosi taisyklių.
antra tai, kad dabar nebereikia nieko skaičiuoti, gali prašyti bet kokios sumos (nepamiršk kad teisme turėsi pagrįsti kodėl vaikui reikia būtent tiek, jei suma bus didesnė), o teismas atsižvelgdamas į tėvo padėtį ir vadovaudamasis teisingumo ir protingumo kriterijais priteis tavo prašomą ar mažesnę sumą.
antra tai, kad dabar nebereikia nieko skaičiuoti, gali prašyti bet kokios sumos (nepamiršk kad teisme turėsi pagrįsti kodėl vaikui reikia būtent tiek, jei suma bus didesnė), o teismas atsižvelgdamas į tėvo padėtį ir vadovaudamasis teisingumo ir protingumo kriterijais priteis tavo prašomą ar mažesnę sumą.