Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Dee Dee,
Jei ex sutuoktiniui yra priteistas išlaikymas, ir jis jo nemoka, jam auga skola. Su skolomis elgiamasi kaip su skolomis: eini pas antstolį, kad išieškotų. Išieškomi įsiskolinimai yra iš skolininko turto: tačiau jei to turto nėra arba jis neparodomas, tai iš ko išieškosi? Turto gali būti, tačiau gali būti labai sunku įrodyti, kad tokio esama: į tą kategoriją įeina visokie mašinų, butų registravimai ne savo vardu, darbas už minimumą, o realiai - žymiai daugiau, nelegalus darbas užsienyje. Tokias slepiamas pajamas, patikėk, įrodyti labai sunku. Reikia pastoviai sekti tą ex sutuoktinį ir jo pajamas....
Atsakyti
Kaip sekti? Jis išvis nesirodo, jokių ryšių nėra... Skola nemaža, antstolis nieko padaryt negali mat ex nieko neturi ir nedirba. Kas iš to skolos augimo? Nejaugi nieko padaryt negalima? mad.gif
Atsakyti
Va mano buves irgi isvaziavo i Anglija dirbti. Jau ir taip skoloj baisinej, tai dabar isvis nemokes. Turi jis Lietuvoj tik buta paliko, kiek zinau irgi su skolom didelem.
Jei kreipsiuos i anstolius- juk jiems kazkiek dabra reikia moketi.Gal kas zinote tiksliai kiek? Ar tai vienkartinis mokestis ar kas menesi uz vyro isisdarbinimo sekima? Ar moketi turesiu pati grynais, ar vyrui ant skolos prirasys? O nauda-viltis, kad jis kazkada po metu dvieju gris ir isidarbins oficialiai ir tada is jo isieskos alimentus- maza.
Atsakyti
realybė tokia. aš pati iš savo buvusio nieko negaunu ir esu šiuo klausimu jau rankas nuleidusi. po įstojimo į ES padėtis šiek tiek pasikeitė. jei vyras dirba legaliai užsienyje, galima kreiptis į tesingumo ministeriją ir prašyt, kad jie tarpininkautų persiunčiant dokumentus atitinkamai užsienio šalies institucijai, kuri pasirūpintų išmokų išskaičiavimu. aišku jei turi atitinkamus teismo sprendimus. čia tokia teorija, bet apie praktiką nieko nežinau ir tiesa sakant manau, kad tokios praktikos nelabai ir yra, dar vienas minusas šito reikalo, kad visa tai brangiai kainuos, nes visus dokumentus teks išversti į atitinkamą užsienio kalbą, nepaisant to, kad ES šalys turėtų priimti dokumentus pateiktus anglų ar prancūzų kalba (į šias kalbas versti pigiausia) dažniausiai jos šią nuostatą ignoruoja ir reikalauja dokumentus versti į oficialiąją konkrečios šalies kalbą.
Atsakyti
Dėkoju už patarimus.
Atsakyti
QUOTE (siaubute @ 2004 11 19, 10:38)
Jei kreipsiuos i anstolius- juk jiems kazkiek dabra reikia moketi.Gal kas zinote tiksliai kiek? Ar tai vienkartinis mokestis ar kas menesi uz vyro isisdarbinimo sekima? Ar moketi turesiu pati grynais, ar vyrui ant skolos prirasys?

Kai kreipiausi į antstolį, sumokėjau 80 litų vienkartinį mokestį, kai sakoma, ta suma irgi bus iš jo išieškoma. Bet kai skola buvo tūkstančiais, nepajutau aš ar gryžta tie 80...
Daugiau nieko nemokėjau, kiek žinau, mokestis vienkartinis.
Beje, nelabai jie ten seka, ar tas "alimenčikas" moka, ar dirba ir t.t. Pačiai tenka sekti, pačiai informuoti, ir kai nesklandumai - pačiai skambinti į jo darbovietę ir aiškintis unsure.gif
Atsakyti
Mano ex irgi jau sesti metai nemoka. Vaziavau pas anstolius, mokejau mokescius ir visvien nieko sad.gif Rasiau pareiskima kelti baudziamajai bylai, kazkodel nutrauke, nors anstolis taip ir nepaaiskino kodel. Tai pasakykit, kaip ta zarasa ex nuskausminti mad.gif
Tie alimentai manes neisgelbetu, bel labai noriu, kad jam skaudetu. mad.gif
Ach, kokia as bloga wink.gif
Atsakyti
toms, kurios būtinai nori kovoti, galiu duoti tik vieną patarimą, kreipkitės į gerą geriau labai gerą advokatą. bet tai kainuos labai daug, o ir advokatą, kuris apsiimtų sunkoka bus susirast.
Atsakyti
ačiū, hobo. Pati žiani už ką wink.gif . Nors jau tos asmeniškumus buvau pamiršusi biggrin.gif . Teismai jau baigėsi, tad galiu konstatuoti faktą - alimentų nesumažino, remdamiesi mano pajamomis, kurios nėra minimalios. Teismas stojo į vaikų teisių apsaugos tarnybos pusę, kurie nepritarė alimentų sumažinimui. Manęs, kaip daugiavaikės, niekas neapgynė biggrin.gif ir į mano vaikus visiems nusispjaut. Taip išeina, kad praktiškai visus turiu išlaikyti viena.
Kaip sakoma "Moteros, gimdykit vaikus, Vaikų teisių apsaugos tarnyba jus apgins" laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
mandalina ką padarysi, kam dabar lengva, nepasiduok blogiems jausmams ir viskas savaime susitvarkys (čia iš mano gyvenimo filosofijos).
noriu priminti, kad visi neteisinio pobūdžio komentarai bus trinami.
Atsakyti
Sveiki, norėčiau ir aš patarimo.
Vyras oficialiai niekur nedirba, kartais dirba pagal sutartis, kaip apskaičiuoti, kiek jis turi mokėti alimentų? Draugiškai susitarti nepavyksta.
Atsakyti
pirmiausia tai labai ačiū, kad atsirado nors vienas žmogus, kuris laikosi taisyklių.
antra tai, kad dabar nebereikia nieko skaičiuoti, gali prašyti bet kokios sumos (nepamiršk kad teisme turėsi pagrįsti kodėl vaikui reikia būtent tiek, jei suma bus didesnė), o teismas atsižvelgdamas į tėvo padėtį ir vadovaudamasis teisingumo ir protingumo kriterijais priteis tavo prašomą ar mažesnę sumą.
Atsakyti